Tuesday, May 8, 2012

Nuffnang Bloggers Away Day at Genting Highland Theme Park


Hi Korang,

Last week khamis, cuti lagi coz nak pi outing dengan bebudak Nuffnang bloggers ni. Nasib baik bos tak bising tapi kene ganti keje Sabtunya. Oklah janji happy win-win situation kan.


Cam biasa berkumpul kat Wisma Genting coz Team Genting yang nak banjer ktorg bergembira ni. Ramai gak blogger baru jumpa dan kenal. Diorg bebaik sesangat huahuahauhaua. Kali ni bas on time so kul 9.30am naik bas then sampai pintu depan Genting Highland Theme Park ni sejam kemudian.


Ms KC (wakil dari Genting) selaku tuan rumah kat Theme Park ni trus suruh ktorg masuk. Serius Express Lane ok. Siap ada orang pakaikan gelang lagi. Genting Highland sekarang ni dah tak sejuk sangat but a bit windy. Nasib baik pakai baju 2 lapis kira boleh menampung lah kesejukan kan.

View kat Outdoor Theme Park



First ride is Bumper Boat. Memang nak sangat naik apakan daya, berat tak mengizinkan so tengok jelah orang2 kurus naik je huhuhuhu. Yang tak boleh naik tu ktorg di ajak ke Solero Shot. Dah nama pun adrenaline rush kan, so mestilah main game ni. Aku? Have no guts dengan tetiba rasa jantungku hilang plak. Bagi chance geng2 muda naik. Mak tengok je dari bawah dengan Ruby dan Ryan siap jerit2 lagi tanda semangat.




2nd ride baru lah aku join. Alah main Fun Krat je. Go-Kart lah tu. Dengar briefing sket then terus naik dalam masa 5 minit. Tekan pedal minyak sekuat hati namun duk tang tu jugak.Yelah go-kart mane leh bawah lelaju lah.

Sangat real gambo nie kan.. suker i

Main plak Private Ship. Tengok orang main cam best je kan so paksa semua orang main kecuali Ryan coz dia tukang amik gambo ktorg. Thara pun ktorg paksa main. Masa time slow tu still ok lagi but bila ship tu dah berbuai tinggi hah amek ko kecut perut dibuatnya.



Sambung main Spinner plak. Alah diorg kata cam naik buaian je. Aku pun ok jelah nok. Buaian sangat! Seram sejuk bila buaian tu berpusing sampai atas sampai takut nak tengok bawak. Aku siap jerit2 lagi nak mintak turun, sangat kebudak-budakan kan.


Nak rehat sekejap sambil tunggu geng lelain, ktorg lepak naik kuda pusing plak. Yang je rileks je layan je. Naik kuda yang boleh gerak2. Hebat tu kan. Sempat gak bercamwhoring bagai.

Dah kenyang



Ok lunch time. Ktorg makan seafood lagi. Memang Team Genting ni suka nau bagi ktorg makan seafood kan. Hopefully kadar asid dalam badan ni tak naik lah ye. Yang bab makan ni citer kat entry lain lah, panjang sangat lah.




Nak rehatkan perut akibat makan yang maha banyak, ktorg jejalan kat Dinasourland. Hajat hati nak naik boat ride tu tapi akibat que yang panjang lupakan je hasrat dihati. So memanjat lah pi tengok apa ada atas bukit Dinasourland ni. Ada 2 ekor dinasour beso yang boleh bercakap dan bergerak2. Layan view Genting Highland dari jambatan gantung kat bukit ni. Ternyata amat indah cuma tak sejuk je.




Ok masuk kat Indoor Theme Park plak. But now kita ke Sky Venture Adventure. Hah ko boleh je aku terbang dengan badan yang berat dengan lemak ni kan. Sesampai je kena register dulu dan ikut segal procedure yang diberikan. Alah aku citer nanti lah ek but yang penting I fly without wings tau. Siap dapat sijil lagi. Ko hadoh?


Ok yang nie last, ktorg pi tengok 4D Theater. Citer Haunted Mines. Is actually tengok wayang 4D. Kalau 3D guna spek kan but 4D Movie siap dengan action sekali korang leh rasa. Memang betul2 dalam movies tu lah siap ada rasa air, rasa angin, kerusi gerak2 sambil layan movie dengan spek 3D. Sampai penah nak jerit lah kan.

View dalam Indoor Theme Park



Sebelum balik ktorg dapat dinner kat Coffee Terence kat Genting Hotel ni. Ya ampun, terlampau banyak makanan yang sedap dan favourite aku. Lazat tak terhingga. Segala je mak neka seafoos termasuk 3 keping Osyter aku bedal. Dimsum yang sedap ermm memacam lah.


Naik bas trus melayan mata, ingatkan boleh tidur tak gak diorg nie bantai ajak beborak. So bayangkan lah berborak tadi mata pejam, boleh? Akibat penat dan kekenyangan yang amat.


Anyway thanks to Resort World Genting yang sudi ajak ktorg bergembira lagi di salah satu theme park yang awesome kat Malaysia ni dan tak lupa juga kat mama Thara (Nuffies) yang sudi jaga ktorg yang ala-ala bebudak degil tapi comey nie..


Till next time.. chow

Gegambo cilok dari FB Ruby dan Uzair. Jangan marah ye korang.

Sket gambo dari Samsung Digital Camera DV300F






8 comments:

Myra Jay said...

Bestnyer p Genting, myra last p 2 thn lepas-honeymoon tp tak sempat main2 semua sbb drop by je.. ;)

Eliss Mie said...

teringin nak main go kart tu. yang lain x mo :p

Nigina said...

jeles mak tau... ko dapat pergi... eiiiii nanti aku nak suruh nuffnang panggil aku pula... tapi selepas mak buyung ni bersalin la ... huhahahwhahahahha...aku kalau g genting haram nak naik roller coaster tu... gayat giler seh...

Cik FaRiZaM said...

untung la ....

KiD said...

bestnyaaaa... dah lama tak gi genting.. cheewaaaahhh

Nurul Akmal said...

Wah... bestnyer.. Makan2 pun best..

Sharidawati Shahrudin said...

cik lily, new hair style ek? lawa lawa...

takut betol tgk gambor yg pirate ship tu walopun i penah naik. tapi tobat x mo naik lagi. hahahaha

Anonymous said...

Hi therе, the wholе thing is going sound here and ofсοurse eveгy one is sharing datа, that's truly fine, keep up writing.

my blog post ... Xfire - Gaming Simplified

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails