Tuesday, May 22, 2012

Samsung Digital Camera DV300F Sesuai Untuk Kita-Kita Aje


Hi Korang,

Ingat tak entry aku pasal Camera Samsung DV300F ni. Alah korang ni memang tau asyik lupa je dah macam aku plak gamaknya. Meh klik entry yang aku hang out dengan Samsung Team ni.


Hampir 3 minggu aku gunakan camera ni. Pada mulanya cam kekok gak but lepas 3-4 jam godek segala mak neka button, terus aku khatam dah semua function kan.

Meh tengok function dalam Samsung Camera DV300F ni

Basic Programme - HD tau

Ada Editing Features - Tak yah nak edit kat PC kan, Sini pun boleh

Ni plak apa jenis gambo yang korang nak amik

Ada LCD Screen kat depan, so kalau nak amik gambo bebudak diorg leh layan kartun tu kan. Mesti dirog senyum je kat depan kamera. Ada bunyi dan kartun tu bergerak2 ye.

Shared function - Dengan camera nie segala gambo leh di shared ke mana2 Samsung device, camera ke smartphone ke janji mesti ada WiFi

Yes, ini yang best. Lepas amik gambo terus leh share kat media social yang ada nie. Macam facebook, youtube dan memacam lah. Kejap je dah appear kat Facebook wall aku dah cuba dah.

16.1 Mega Pixels mana tak cantik gambo2 ni semua kan.

Ini je accesoriesnya. Simple kan. Satu untuk charge dan satu lagi untuk transfer gambo.


Best kan, semua function dalam camera ni very user friendly. Tak susah mana pun. Senanglah. Aku memang suka betul lah camera ni. Nampak cam compact biasa but features awesome  sungguh.


Masa nak pulangkan camera ni, ai memang sedih betul. Mana taknya dah macam hakmilik sendiri dibuatnya kan. Nak tak nak kena pulangkan jugak mengikut perjanjian.


Hah,korang mesti sibuk2 tanye aku berape harga kan? Alah RM699 je 1 set. Murahkan. Itulah aku rasa pun aku nak angkat gak satu lah

Anyway thank you to Samsung coz sudi bagi this special opportunity kan. Hopefully kalau ada lagi gadget2 nak review, pas pas lah kat aku kan. I sedia berkhidmat untuk Samsung!.

CLP notes : Aku memang tak nak tulis pepanjang coz korang mesti suka tengok gambo dari baca kan. Dah layan je gegambo nie. Kalau ada apa nak tanye, nanti komen ek.


10 comments :

ummiarissa said...

RM699 tu harga promo ke harga asal?memang takde RM++ lagi kan....kalau harga gitu kira boleh lah tu...berpatutan dah tu..

Mutiara Kasih said...

hebat betul la...siap boleh terus upload ke fb..cayalah...

Kancilbiru said...

cam best ja CLP.....mmg tengah survey kamera ni..:P

hazman aka species1980 said...

Kalau 16Mp tu memang latest la kan...confirm gmbr cun abis...nak tunggu rayalah mesti ada sale kan... hehehehhe

Myvitrd said...

ada harapan dapat terus ni.. hehehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

wahhh besnya....mcm nak 1 je...

Eliss Mie said...

boleh request dari hubby utk bday ni :p

Nurul Akmal said...

Warna dia cantik dan function dia pun banyak..

sarah mohamad said...

Untuk snap gambar camera samsung tu, cik lily gna camera apa? yg putih tu? Hehehe

O'gosh Iskandar said...

comel...mmg ngah usha2 kamera ni..tq for ur info..