Thursday, February 27, 2020

I Say Yatta @ Central i-City, Shah Alam

Hi Korang, 


Sebab sabtu lepas tak de event dan tak de menda nak di kejarkan sangat so ktorang keluar Shah Alam. Lagipun Mr Big tak pernah lagi ke Central i-City so kak lily bawakkan lah jejalan kan. Eh terbalik ek bini bawak laki kan hahahahahaa.. Dah bini kaki merayau je so taulah dia semua tempat kan. 

So tak tau nak makan apa bila sampai ke Central I-City ni sebab pilihan kedai makan memang banyak. Nak makanan korea ada, Chinese food ada, thai food ada, Japanese food ada, fastfood berlambak. Mau setengah jam ktorang nak decide kan hehehe.


Sudahnya kami ke I Say Yatta ni ek!!

Eh baru bukak restoran ni rupanya tak silap kak lily dalam 2 bulan cam tuh hah. Haruslah ada promosi pembukaan kan hehehehehe 

Ni kak lily citer sket pasal makna YATTA ni ek. 

Yatta (γ‚„γ£γŸ)' is a Japanese short form for "yarimashita" 
which translates to "(I/We) did it!" 
It can be a proclamation of success or a term used to express great happiness. 

Gituh maknanyer kan!! 

Kalau korang nak tau yang restoran I Say Yatta ni berkonsepkan restaurant fastfood yang menghidangkan menu makan jepun seperti kushiyaki (skewers), chicken karaage, salmon pokΓ©, rice bowl, sushi burger dan banyak lagi. Tapi yang mesti kena cuba adalah Rice Bowl dan Sushi Burger tau. 

By the way nak bagitau ni yang I Say Yatta ni menggunakan bahan-bahan yang telah telah mendapat sijil HALAL so tak yah lah korang nak rasa sangsi bagai kan. So makan jelah sampai tanpa was-was.





Kak lily suka restoran ni sebab ianya cozy dan ala-ala hipster dekorasinya. Simple je tapi cantik, sesuai si kaki insta-worthy kan hehehhehe

bayar guna Maybank QR Pay jer senang, tak yah nak buang masa kan

Oh ya, untuk promosi bulan Mac nanti ada yang menarik menanti korang tau tau tau… 

Khas untuk Student Universiti 

Untuk SNACK TIME DEAL, korang boleh dapatkan menu SIDE secara FREE dengan pembelian mana-mana minuman panas. 

Waktu pembelian : 3pm hingga 6 pm


Double Value ( BUY 1 FREE 1 ) 

Beli 1 PERCUMA 1, nikmati pembelian untuk mana-mana Rice Bowl atau pembelian mana-mana Sushi Burger. 

Eh banyak plak akak ko ni membebel ni, nah akak show off makanan yang akak order ek. 

Chicken Karaage Rice Bowl RM11.90 

Yoshi's Chicken RM15.90 

Salted Egg Chicken Karaage RM15.90 

Char-Grilled Chicken Onsen RM12.90 



Kemain banyak ktorang order kan, ingatkan kecil jelah mangkuk Rice Bowl ni. Ya ampun rupanya besar kemain ek kalah rice bowl kat jenama fastfood luar sana.

kerek je muke tengok cukup ke idok kan hehehehe

Eh betul lah akak tak tipu yer. Kenyang wei, semangkuk besar hah di makannya. Mangkuk yang kedua tuh memang akak bawak balik jer hah.

yang ni Beli 1 Percuma 1 hehehe, moh kite makan-makan


Yatta! Sushi Burger 


Spicy Mayo Salmon RM 14.90 

Lama jugaklah ktorang duduk melepak kat restoran ni ek, yelah sambil makan sambil bergambar bagai so bila nak abis makannyer kan hehehehhe.Chillax je lepak kat sini. 


Jom Kite ke: 

I Say Yatta 
Lot LG-17 
Central i-City 
No. 1, Persiaran Multimedia, 
Seksyen 7, 
Shah Alam, Selangor 

Waze to drive to Central i-City: https://waze.com/ul/hw281mm8eg

Opening Hours: 10.00am-10.00pm 

Meh LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :- 


Facebook : 

Instagram : 


#ISayYattaMY 
#isayyattamy 
#Foodie 
#CentraICity 


Vivo APEX 2020: Tipped to Offer Gimbal Stabilizing Camera

Hello Everyone,

Following the previous news regarding the upcoming vivo APEX 2020, making it as one of the most anticipated concept phones among others – from its cutting-edge phone specifications to its revolutionary design. 


With the recent announcement on the launch of vivo APEX 2020 which was scheduled to be launched this coming Friday, 28 February 2020 in Beijing, China, featuring its slogan Vision Beyond. Recently, vivo shows that its APEX 2020 shared a similar look with the latest vivo NEX 3 which was launched in 2019, featuring notch-free and bezel-less design with Waterfall Fullview Display. 

Vivo APEX 2020 will be fitted with Gimbal Stabilizing Camera, which compensates for unwanted movements and keeps your camera steady. The concept phone is set to unveil the behind-scene story of Gimbal Stabilizing camera – vivo’s commitment in delivering best user experience. 

Apart from that, it also teased that vivo APEX 2020 will be completed with innovative cameras specifically for mobile photography enthusiasts. It will be embedded with 5-7.5X optical zoom, which is able to achieve a flatter portrait. 

Vivo APEX 2020 is expected to once again impress the public with its advance technology and revolutionary design on 28 February in Beijing, China.

Tuesday, February 25, 2020

Vivo to Unveil Its Third-Generation APEX 2020 On 28 February

Hi Everyone,

Vivo has recently announced to unveil its latest APEX 2020 concept phone on 28 February 2020 with its slogan – Vision Beyond. Served as one of the most anticipated devices in the industry, the APEX series has come to be known as a lineup of concept phones feature bezel-less design, high screen ratio, cutting-edge cameras, pop-up selfie camera and so forth. 


With the rapid development of technology today, the smartphone market is currently in a state of oversupply. To invent or create a mobile phone with innovative technology and distinctive design has become the focus for mobile phone manufacturers. Entering a new chapter of mobile phone competition in 2020, the mobile phone manufactures have started to exert the efforts to invent innovative products based on all the research from the past years. 


Continuing the bezel-less experience, vivo APEX 2020 will be featuring a 120-degree FullView Edgeless Display – providing unprecedented fusion of visual effect, touch and interaction. This could be a reference to the curvature of the glass; Vivo’s impressive NEX 3 flagship from last year featured a “waterfall display” with 88-degree curved edges. Or it could refer to the refresh rate, though that wouldn’t exactly be groundbreaking. 


Moreover, the render also shows that the upcoming APEX 2020 features Continuous Optical Zoom, which allows one to zoom in (or out) on the subject in the LCD or viewfinder. This will enable you to get a closer view of the subject before taking your picture – providing better photo quality than digital zoom. That said, the launch of Continuous Optical Zoom showcases vivo’s pursuit of setting new smartphone camera standards and constant Research and Development. 

Vivo APEX 2020 is expected to once again impress the public with its advance technology and revolutionary design on 28 February in Beijing, China.

Vivo Achieved the Fastest Growth in Malaysia in 2019, Increased Up To 41%!


Hi Everyone,

According to the recent phone shipments report conducted by Canalys, vivo hassuccessfully grown 41% among the market players in 2019 – making it proudly appointed as the fastest-growing smartphone manufacturer in Malaysia. 


Canalys, as an independent data analyst company from Singapore with branches worldwide, has released a new Smartphone Market Pulse report on the Malaysia smartphone shipments and annual growth in 2019. 

Judging from the chart, vivo also acclaimed as the top 3 smartphones vendors in Malaysia, which garnered 17%-unit share in the market. Vivo, as one of the leading technology company, that constantly strived to develop innovative devices with its cutting-edge technology – evolving for the success today.

Throughout 2019, vivo Malaysia has launched a variety of smartphones series which are catered to a diversified audience,include the luxurious affordable V series, V15, V15 Pro, V17 and V17 Pro, the youthful and trendsetting series, S1 and S1 Pro, then followed by the premium performance-driven series, NEX 3. With more fantastic models from vivo coming out, vivo offers excellent processing speed, elongated battery life and flawless phone display. 

Being seen as one of the most acclaimed smartphones launched in Malaysia in 2019, the 5G-supported device, vivo NEX 3. However, NEX 3 will only be activated till the 5G band to be officially rolled out in Malaysia. The phone is embedded with the built-in Qualcomm Snapdragon 855 Plus Mobile Platform, while it drives strong and durable device performance.


Monday, February 24, 2020

TOSS N Curry, Damansara Uptown

Hi Korang, 

Citer makan-makan lagi ek hehehehehe… 

Kan makan dengan kak lily berpisah tiada, sentiasa ade je citer pasal makan-makan. 

So kali kak lily nak bawak korang ke satu lagi restoran makan fusion di Damansara Uptown iaitu Toss N Curry Restaurant. 

Mesti korang ingat kedai mamak kan kan kan idokk wokeh!! 


Toss N Curry ni cawangan pertama yang mula beroperasi pada 1 Januari 2020, terletak berhadapan dengan LDP highway di Damansara Uptown ini. Keadaan di dalam restoran seolah mengamit korang untuk singgah ke sini. Lihat sahaja dekorasinya tampak anggun dengan sofa dan perabut yang cukup esklusif. 





Menghidangkan pelbagai jenis menu campuran fusion yang terbaik yang bakal menambat hati kita rakyat marhaein ini. Ada makanan tempatan, antarabangsa, makanan India dan macam-macam lagi. 

Yesza, akak nak show off lah menu-menu makanan kat sini pada korang. Ermm sabar tau.. 

Di antara yang menjadi kegemaran para pelanggan yang datang makan di Toss n Curry adalah :- 

Club Sandwich

Padat isinya penuh dengan daging ayam dan sayur-sayuran, sangat mengenyangkan

Macho Nachos (RM18.90) 

Crunchy Tortilla dicampurkan dengan ayam keema pedas, mozzarella keju & dan yoqurt sejuk sebagai sos pencicah.. 

Chicken Rendang (RM12.90) 

Rendang pedas ni di hidangkan sekali dengan nasi putih. Pedas memang pedas tapi sedap 

Mutton Masala Fried Rice (RM19.90) 

Nasi goreng mutton masala ini di campurkan sekali di dalam satu hidangan dengan sayur, telur dan keropok 

Mutton Briyani (RM27.90) 

Di hidangkan sekali dengan sayur-sayuran, papadam dan kuah kari. Daging kambingnya dan senang di carik begitu sahaja. 

Spaghetti Curry Laksa (RM18.90) 

Hidangan tempatan yang enak sekali. Di datangkan dengan udang yang juicy, carikan isi ayam, sayur-sayuran, kerang dan taufu. Kuahnya lazat tak terlalu pekat dan tak terlalu cair just nice orang Afrika kata hehehehhe 

Overnight Fish Curry (RM18.90) 

Penggemar kari ikan memang baru cuba ni kan. Aromanya wangi dan enak baunya. Memang betul lah orang cakap kari ikan kalau di biarkan semalaman lagi enak rasanya. Terbukti ye bila kak lily rasa sendiri kari ini. 

Nasi Lemak Grilled Chicken (RM19.90) 

Kita semua dah tau yang nasi lemak memang sesuai di makan dengan apa sahaja lauk pauk termasuk ayam grill. Sangat-sangat sedap dan ayamnya sangat lembut. 

Sizzling Brownies (22.90) 

Ini sememangnya unik. Pada mula kak lily ingatkan sos yang di tuang tuh sos coklat ermm salah yer. Itu adalah sos kuah kari . Gabungan brownies, ais krim vanilla dan sos kari memang menakjubkan tekak korang tau. By the way, langsung tak rasa pelik at all malah lagi sedap adalah. 

So macam mana lepas tengok gambar-gambar makanan ni?

Haruslah korang teruja kan hahhaha

Bagi kak lily harganya pun oklah berpatutan memandangkan portionnya sangat banyak kan, boleh di kongsi berdua kalau tak kuat makan kan. 

Jom kite ke:

Toss N Curry
80-G, Jalan SS21/62, 
Damansara Utama, 
Petaling Jaya, 47400 Selangor.
Tel: 011-1065-1505

Opening Hours
 Mon, Wed-Sat, 9am-5pm
Tues and Sun, 9am-11pm


Meh LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :- 


Facebook : 

Instagram : 




#tossncurry 
#tossandcurry 
#TasteBeyondImagination



Sunday, February 23, 2020

Promosi YOLO Eats di Philea Mines Beach Resort, Seri Kembangan.

Hi Korang,

Sebenarnya dah lama kak lily nak citer pasal promosi YOLO Eats ni tapi busy bebenau kan. Sekarang nilah baru ada masa sket. 


Tau ke korang Y.O.L.O ni ape?

Eh word ni trending wokeh di social media, tulis je kat Google Y.O.L.O then keluarlah maknanya ‘You Only Live Once’.


YOLO Eats ini berkonsepkan ‘Eat, Swim, Food, Fun  and Music’. Ianya merupakan konsep Hari dan Malam Keluarga (berenang, piknik, makan-makan, menikmati pemandangan terindah, Live Band dan macam-macam lagi) Untuk promosi Y.O.L.O Eats ni, Philea Mines Beach Resort membawakan pelbagai tarikan baru yang bakal menambat hati para pengujung yang berada di sini. 





Terdapat 25 tarikan baru yang terdapat di sini yang kak lily rasakan begitu seronok sekali

Di antaranya ialah :

1. Paradise Bridge / Paradise Arch
2. YOLO Garden
3. Neon Arch
4. I Want To Be Superstar
5. Rainbow Arch
6. Fairy Arch
7. Fairy Waterfall
8. Fantasy Garden
9. Where Your Dreams Come True
10. Avatar Junction
11. ABC BBQ Area
12. Red Light District
13. Peek A Boo Lane!
14. You’re My Sunshine!
15. Love Tunnel
16. Look Up! Jelly Fish
17. Love Lane
18. Wishing Well
19. Vroom & Splash
20. Windmill
21. Sand Pit
22. Tiki Tiki Bar
23. Sand Pool
24. Waterfall
25. Kung Fu Panda BBQ Area

Nampak??

Hebatkan tarikan-tarikan ini. 









Seriously kak lily dan kawan-kawan rasa teruja bila singgah di setiap tarikan ini. Penatlah berjalan mengelilingi kawasan Philea Mines Beach Resort ni kan. 

Sudah semestinya promosi YOLO Eats ni ada makan sekali kan hehehehe









Menu buffet makanannya pun enak-enak belaka. Ktorang ni pun bertambah-tambah makan tau. 

Yang betul tuh, promosi YOLO Eats terbuka kepada orang ramai yang datang ke mari tanpa menginap di sini.. 

PROMOSI PEMBUKAAN YOLO

Dengan hanya pembelian minimum YOLO VOUCHERS iaitu RM35 nett sebuah buku dgn Nilai Makanan RM50 (harga biasa selepas Promosi 29 Feb). Korang sekeluarga (Family) ataupun rakan-rakan (Friends) dapat menikmati:

1. YOLO VOUCHERS utk memesan makanan (konsep pakaiguna Voucher utk makanan)

2. Anak2 pasti suka Water-slide (papan gelunsur air). Berenang percuma sehingga lewat mlm 11. Pastikan korang bawa tuala & pakaian sendiri.

3. Pemandangan terindah (Tasik Mines, Lampu LED Menarik, Taman Bunga, Pantai)

4. Tayangan wayang (cinema), Musik Band (Sabtu & Ahad)

5. Tambah pembelian YOLO VOUCHERS jika perlu lebih makanan (setiap buku berharga RM35 sahaja, pakai guna utk jangkamasa 3 bulan)
(tertakluk kepada terma terma & syarat)

kami dah berYOLO, korang bila lagi..


Sila Hubungi jika ada pertanyaan:

Shaiful 019-6001455

Cheng 017-4778138

Hamdan 019-6001529


Untuk Tempahan Online, korang boleh klik ke : http://bit.ly/2Szkf9e

Jom kita ke :

PHILEA MINES BEACH RESORT
Jalan Dulang, Mines Wellness City,
Seri Kembangan, Selangor
(bersebelahan Mines Shopping Mall)

Waktu Operasi :-
πŸ‘‰πŸ»Sat - Sun dan PH (1pm - 11pm)
πŸ‘‰πŸ»Thu - Fri dan Eve of PH (6pm - 11pm)


Meh LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :- 

Laman Web : 

Facebook : 

Instagram :