MY HISTORIC MOMENTS

Friday, July 30, 2010

Live Blogging-Kat KLCC Tadi

Resize_P300710_13.111000001.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih

Best ooo tapi ramai orangla. Tengok beratur untuk amik goodies bag. Dah salah sorangnya aku lah tu hehehehhehehehe

Hidup Semakin Ceria Dengan Burung Biru Berkicauan

Korang,

Sekarang nie hidup aku makin ceria sebab aku dah pandai guna burung biru berkicauan nie. La korang tak kan tak tau? Ala Twitter lah. Sejak ada telefon tolak2 screen nie banyak benda aku belajar lah.

Actually, aku memang dah lama ada account Twitter. Register bukan main lagi tapi haram apa benda pun tak tau. Then sejak dah tau ade function twitter dalam hp baru nie, wah trus aku teruja nak mencuba.

Kali pertama, aku cuba. Ermm hancur. La korang tak caya. Tengok nie. Aku tertweet kak Red. 2 kali dia tweet aku tanye kenape.(Kak Red jangan marah tau) Nasib baik dia tak bising.Then belajar lagi, si SumiJelly plak ajo. Aduh terasa benak betul otak aku nie. So dah pandai sket. So dah retilah baca segala mak nenek tweet2 diorg nie.


Then tadi CheArmster plak ajar aku sket2. Ishk banyak betul benda kena tau lah. So aku pun pi lah refer memana blog yang ada citer pasal Twitter nie. Sampailah aku ke blog sembang komputer. Banyak jugaklah info2 pasal twitter dalam blog nie. Now terasa dah pandai sket, makin seronok plak rasa. Maklumlah geng arituh pun dah start follow memfollow aku. So boleh borak2 dalam nie kan.


Itulah yang aku alami 2-3 hari nie. Proses pembelajaran ilmu baru sedang berlaku. Aku rasa makin hari makin senang aku menggunakannya.


Tapi kalau korang still terkial-kial macam aku gak, korang layan video nie. Senang paham tau. At least korang can get an idea apa itu twitter okeh.

Selamat Bertwitter Kengkawan

p/s: Nampaknya kuranglah guna facebook pas nie ye..Jawabny nanti dengan mrBig pun aku bertwitter gak. Mampus!

Thursday, July 29, 2010

LG Cookie Party with Nuffnang-Best ke?

Korang,


Ermm best ke? bukan setakat best je tapi tersangat awesome beb!

Nie aku nak citer sket je, memandangkan dah ramai geng2 lain dah update since last week lagi. Dalam ramai2 bloggers tak sangka plak aku boleh dapat invitation nie. Maklumlah bak kata daydeck aku nie golongan bloggers picisan je tapi tidak Blogger Racist tau.

So aku pi dengan si SumiJelly yang kebetulan umah aku dekat dengan umah dia. Ktorg adalah di antara orang2 yang sampai awal. Dah puas bercamwhore kat luar Neutral Club nie, sambung plak bercamwhore kat dalam. Eventho club nie kecik je, tapi ramai boleh masuk ooo. Konsepnya serba putih, baik dinding kerusi meja semua putihlah.

Malas nak citer banyak, korang layan jelah gegambo nie.

Its Me

Makan Itu Penting okeh

Rakan2 Semeja Sekepala

Berdua Lebih Baik

Adalah sebenarnya gambo siap dengan video lagi tau. Kalau korang tak caya pi baca entries nie.



By the way, thanks to tuan punya camera beso dan tuan punya camera pink sebab aku cilok gegambo nie kat blog diorg.

Banyak jugak kengkawan baru yang aku kenal spt si Mamat yang suke terbang tinggi, Diva Azwan Ali a.k.a Anak Ikan SumiJelly, Adik dakbatman, Shahrul Photography yang tak bawak camera dan ramai lagi lah. (Nanti aku listkan tau)

p/s: Aku suke event nie, I love Nuffnang lah very very strong tau. Lain kali ajak lagi tau.

Wednesday, July 28, 2010

Pokok Mistik Baik Untuk Wanita Pregnant

Hi Korang,

Nie update selaju mungkin nie.

Korang tau tak, apa nama akar/pokok nie? Korang jangan cakap Kacip Fatimah okeh. Itu aku kenal.


Aku dapat gambo akar pokok nie dari opismate aku Ajib yang wifenya baru bersalin baru2 nie. Dia citer akar pokok nie mempunyai link dengan wanita2 yang akan bersalin. Pendek kata function lebih kurang macam air selusuh lah.


Bila dekat2 seseorang itu nak bersalin, akar pokok ini akan berkembang dan itu menunjukkan dia akan mudah bersalin.

Ermm, betul ke?

Note : Congratulations to Ajib & Wifenya coz dapat baby girl yang sangat comel. (Ajib, aku takut dengan gambo yang kuar kepala baby ko tu).

p/s: Aku bile lagi? Ok balik nie buat lah. hehehehehehhe

Tuesday, July 27, 2010

Cuci The Musical 2 di Istana Budaya Sangat Best!!

Hi Korang,



Nak citer sket nie. Semalam aku dapat tiket pi tengok Cuci The Musical 2 nie kat Istana budaya. Ala daydeck yang bagi, last minute dia call. So aku pun angkut sekali lah mrBig pegi. So bersesak2 ktorg dengan jem dari Nilai singgah Bangi kejap then terus ke Jalan Tun Razak. Traffic flow cam biasa sesak but we managed sampai awal dari yang dijangkakan.

Baca citer pasal diorang jap.

Geng Tali Barut K Ina KL.


Show start lambat sket, dalam pukul 9mlm so sempatlah ktorg bedal apa yang menu Astro Life sediakan. Ramai betul orang. Eventho show malam tadi tu consider full rehearsal but memang full house lah. Ktorg dah duduk kat Grand Circle, yang tengah2 tu. Memang cantik lah spot dia kan. By the way, K Ina KL pun ada sekali dengan anaknya Yana & Imran.


Teater nie berkisarkan daripada Cuci2 The Movie yang satu ketika dulu bukan main top lagi kan. Aku rasa majoriti semua tau pasal citer nie. Kisah 4 beradik yang mengharungi suka-duka liku kehidupan sebagai tukang cuci bangunan dan masing-masing mempunyai impian yang tersendiri.


First half of the show memang tak berhenti tergelak. Diorg berempat nie memang kelakar lah. Ada je idea untuk buat ktorg tak kering gusi. Dari satu segmen ke segmen yang lain pun best. Then yang aku kagum tu props untuk show nie memang cantik2. Tak sangka itu semua props, macam reallah orang kata.

Then ktorg diberikan break selama 15 minit. Time nie yang makan ada, yang minum ada, yang isap rokok ada, yang beratur ke toilet pun time nie lah. Apalah kite makan dulu lah!!


Second half nie quite touching sket. Banyak segmen yang bermain dengan perasaan. Aku yang tak berapa pandai tentang jiwang2 nie pun boleh jadi terjiwang gaklah. Hehhehehhehhe Ishk korang nie, memain jelah.

Ramai sangat oranglah.

Dengan Yasmin Ahmad Yusuf (thks Belle)

Ahli Ke 5 Cuci Services (M) Sdn Bhd

Show abis dalam pukul 12.30tghmalam cam tu. Kemudian ada sessi beramah mesralah orang kata. Sessi Berautographlah. Aku cuma dapat amik gambo jelah. Then bercamwhore2 dengan diorg nie.


Anyway, memang bestlah Cuci2 The Musical nie. Kalau ada chance rasanya nak tengok lagi lah. TQ jugak kepada pekerja Astro yang sorang nie yang suke telefon aku last2 minutes.Ops! ko jangan marah tau... To K Ina KL, kem salam dengan Yana ek. Cakap diang dia cam nie 'Dia memang sweetlah'.

p/s: Apsal aku buat entry nie dulu ek? LG punye citer pun belum siap lagi. Nantilah aku post ek.

Monday, July 26, 2010

Live Blogging-Korang Cam Ne Nak Guna Twitter Nie ek?

Hoi Korang,


Dah satu jam aku dok belek2 benda alah nie. Si burung berkicau nie, but still tak pandai2 gak. Korang tolong jap ek?

Nie gara-gara nak baca apa yang si SumiJelly tweet pasal si anak ikan dia yang terbaru tulah CheArmster amboi2 tulah... ishkk payah!!

p/s: Daydeck cepat tolong aku tau!

Nobody From Nuffies Wonder Girls

Morning Korang,


Disebabkan gambo2 masa event LG Cookie Party sabtu lepas belum diterima sepenuhnya dari skandal baik aku iaitu Daydeck. Maka untuk pagi isnin yang ceria nie, korang layanlah video clips dari Wonder Nuffies nie. Diorg di antara staff2 pompuan Nuffnang yang sesangat sporting.

Credit To : Joshuaongys

Aku sempatlah borak2 dengan Yuen Yee pasal performance nie. Dia citer dah sebulan lebih dah diorg practice dance nie. Asal petang pas keje je, practice. Sampai dah muak2 lah dia kata. Anyway memang superb performance diorg nie. Sampai ktorg request 2 kali lagi tau.

Nanti aku citerlah pasal party tu ek. Kene kumpulkan info dulu baru leh citer. Betul tak deck? Hah ko jangan nak angguk2 je. Nanti bagi gambo2 aku yang bengong2 tu ek. Nak2 gambo yang Eyriqazz nak kene ketuk kepala dengan botol tuh.

p/s: biasalah ari Isnin kan, entry pun kene sempoi2 jelah. By the way, best gak update FB pakai LG Cookie Fresh nie. Rasa cam sesangatlah aku nie up to date... huahuahuahuahuahua..

Sunday, July 25, 2010

I Won LG Cookie Fresh

Hi Korang,

Entry sepantas kilat je nie.


Aku baru balik dari LG Cookie Party kat Neutral Club nie. Uishk penat memang lah penat tapi sekarang nie dalam mood yang agak gembira sebab.. korang tengok nie..


Aku dapat LG Cookie Fresh as Lucky Draw yang terakhir. Aku rasa memang 'ong' sangatlah malam nie. Memacam benda yang ktorg buat untuk dapatkan hadiah tapi still tak dapat gak. But end of the event, inilah hasilnya. Itu pun setelah aku mengaruk2 dengan Eyriqazz sebab dia pun dapat gak lucky draw nie.

Kata Jolyn, maybe sebab masa Digi Break Free Party tu mrBig tak dapat. So kali nie sebagai gantilah kot.

p/s: Daydeck, nanti gambo, ko burn dalam CD ek. plz plz plz..... I Lap U lah.. Jangan lupa I love Nuffnang gak tau.

Saturday, July 24, 2010

Drinking Or Yoga = Good. Betul ke?

Morning Korang,

Diforward oleh someone from email.

Research confirms that drinking gives you the same benefits yoga does !!!

Savasana
Position of total relaxation.
 
 
Balasana
Position that brings the sensation of peace and calm


Setu Bandha Sarvangasana
This position calms the brain and heals tired legs


Marjayasana
Position stimulates the midriff area and the spinal column


Halasana
Excellent for back pain and insomnia.


Dolphin
Excellent for the shoulder area, thorax, legs, and arms


Salambhasana
Great exercise to stimulate the lumbar area, legs, and arms



So in the interest of healthy relaxation ... let's start drinking !! ..............

tapi tak de aku nak minum ek!! minum air kosong boleh gak kan...

p/s: aku cume ada yoga mat je tapi nak bersenam yoga aku tak reti.. hehehehhe ada sesape boleh ajar ke?

Friday, July 23, 2010

Tekken Is in The Cinemas!!!

Hi Korang,

Aku menulis lagi hari ini. Mengenai cerita ini. Nampak cam best kan.


Nah tau citer apa nie? Korang layan sinopsis nie dulu okeh.

Sypnosis:-
The critically acclaimed Namco videogame franchise TEKKENTM is set to come to life on the big screen. Rising from the ashes of a crumbled civilization, gladiatorial combat has replaced warfare, and ruthless fighters pit themselves against one another in a bid for global supremacy. In the midst of the greatest tournament ever known, one warrior attempts to fulfill his destiny and become King of the Iron Fist.


Civilization as we know it has been destroyed and in it’s place a dystopian world order has arisen with seven all-powerful corporations controlling the planet. America is under the totalitarian leadership of the mighty Tekken Corporation and it’s CEO Heihachi Mishima (Cary-Hiroyuki Tagawa), who rules absolutely from the capital of Tekken City. Those outside the metropolis’s walls lead a life of fear and despair, fighting for survival as outcasts in a harsh world where resources are scarce. Rising from this poverty is Jin (Jon Foo), who is driven by nothing more than a desire to murder the man who killed his mother (Tamyln Tomita). In order to exact his revenge Jin must defeat the world’s most elite fighters and win the ‘Iron Fist’ Tournament. However this journey will show Jin a past that his mother had tried to hide from him and force him to realize a future that threatens to tear him apart.

Hah apa macam, ok tak? Korang yang suke kan tengok citer2 berunsurkan fight2 nie kan. Actually citer nie based on satu game dari Jepun. Aku pun bukan tau sangat tapi mrBig beria2 cakap citer nie best. Dia kata kecik2 dulu ada dah game nie.
 
So untuk aku nak minat citer nie, aku pun sempatlah berkenalan karektor dalam citer nie. Salah satunya ialah :
 
 
 
An international intelligence agent considered highly skilled and iron-hearted, codename Raven (レイヴン, Reivun?). Apart from a scar in the shape of an "X" on his face, his details are unknown, though according to the European Tekken 6 website, Raven is Canadian. Raven entered the fifth tournament to find out who or what is behind the event. Raven makes his first appearance in the opening movie for Tekken 5, as he witnesses the attack on Hon-Maru by Jack-4s while on a mission to look into the Mishima Zaibatsu and G Corporation, as well as the subsequent explosion. It seems that he is the first one to report of Heihachi Mishima's supposed demise.
 


Aku suker watak2 yang ganas nie. Macam macho-macholah konon nya

Anyway, entry nie untuk Nuffnang Free Passes for Tekken nanti. Mintak2lah dapat ye. Tak sabar rasanya nak tengok citer nie.
p/s: Mari kite berlawan... hiyeahhhhh

Today Is CIDB Day

Morning Korang,

Hari nie kat site aku adalah hari CIDB. Apa tu CIDB ek? Ia adalah insurance card untuk semua site personnel yang keje kat site. Tak kiralah site kecik ke beso tapi semua personnel,workers even makcik canteen pun kene ada CIDB nie. Pendek kata, once dah masuk keje dalam site mesti kene ada CIDB nie.

Ini course lain okeh.Pics by Google

So agak kelam-kabut dan ramai gak orang yang tak penah aku jumpa ada kat site nie. Dari muda sampai ke tua, dari kurang hensem sampai ke boleh tahan hensem, pelbagai bangsa ada, orang melayu,cina,india, Jerman, Indon,British pun adalah semata-mata kena masuk course nie.


Sebelum dapat CIDB green card nie, kene register dulu. Fill up segala bendalah. Then baru boleh masuk course. Satu hari course nie. Once dah pi course baru boleh dapat CIDB green card nie. Banyak faedah oo bila ada green card nie.Salah satunya ianya merupakan penyelamat bagi kita if anything happen to us masa kat site.

Bukan patah cam nie tau.

Dulu masa aku kat site lama, ada satu worker bangladesh tu kaki terhempap crane. Trus hilang kaki. Kena bagi negara. Tapi dia balik pun bukan tangan kosong, banyak jugaklah dia dapat untuk menampung family dia kan. Itu yang bagusnya CIDB card nie.

Tapi aku tak payah masuk pun course nie sebab aku dah ada cume dah expire dan nak renew je. So dapatlah aku lepak kat bilik aku nie tanpa gangguankan.

p/s: Dapat gaklah aku update blog kan sambil nyanyi2 lagu Aizat nie. Sedap plak lagu 'Susun Silang Kata' nie.

Thursday, July 22, 2010

Bila Lelaki Membebel


Bila lelaki start membebel
Dia pandang aku, aku pandang tingkap

Bila lelaki membebel
Aku start diamkan diri dulu sambil berfikir
Bila lelaki membebel
Memula aku pasang strategi untuk lawan balik

Bila lelaki membebel
Kemudian fikiran aku melayang ke lain

Bila lelaki membebel
Aku bayangkan radio yang bercakap tanpa henti

Bila lelaki membebel
Last-last aku tutup radio tu, memekaklah.

Bila lelaki membebel
Aku terus angkat kaki, blah dari situ.


Tapi lelaki tetap terus membebel....


Hahahaha apa yang aku merapu nie ek?

Bukan apa, ini hasil nukilan lepas kene bebel dengan Const Manager aku tadi. Aku rasa dia nie period pain kot hari nie. Since pagi tadi membebel dengan semua orang dalam opis nie.

p/s : nak pi pasar malam, nak beli bontot ayam. goreng pun sodap!

Wednesday, July 21, 2010

Siri TV: Dunia Baru Reunion-Kelakar!

Hi Korang,

Malam tadi lepas balik tengok wayang citer The Sorcerer's Apprentice dan jugak balik dari melepak kat Palm Garden Hotel jumpe member aku nie. Sampai umah aku trus berblogwalking, tetiba aku tersampai ke blog LizaRazak nie. Aku terpandang entry pasal Dunia Baru Reunion nie. La rupanya ada sambungan dari Dunia Baru The Movie tu. Ishk best nie. Aku pun terus layanlah kat web nie.


Karektornya still sama cuma ada certain pelakon dah berubah seperti watak Suzanna,Adib, dan Darius. Secara ringkasnya kali nie berkisarkan kepada :

Banyak yang telah berubah sejak tamat pengajian di universiti, namun sebuah undangan pertemuan semula di Bali dari Tajol terus menarik minat rakan-rakan kolej lama. Bagaimanapun, ia kelihatan agak sukar untuk menyatukan kumpulan itu semula, lebih-lebih lagi dengan semua yang berlaku dalam kehidupan masing-masing: Berat badan Opie telah naik dengan mendadak dan dia penat bekerja namun tidak dihargai, dia juga sedang cuba mendapatkan perhatian Azlan, bossnya yang kacak. Madihah pula sedang cuba mengawal Atina, anaknya yang terlalu aktif, manakala Suzanna kini sudah berkahwin dengan seorang Sheikh Arab dan Aniza mungkin akan mengalami strok gara-gara sikap panas baran serta masalah-masalah yang terpaksa dia hadapi di tempat kerja.
Tajol dan rakan karibnya, Komos, sedang bertungkus-lumus untuk memastikan SEMUA ORANG menghadiri majlis pertemuan semula itu, sehingga sanggup menyanyi lagu-lagu pop ‘jiwang’, bertemu dengan suami-suami ‘ganas’ sampai diacu pistol, serta menggaji seorang teman lelaki untuk Opie. Bagi Tajol, tiada yang lebih penting daripada bertemu dengan rakan-rakan lama…dan mengenakan bayaran sebanyak RM1,500 seorang untuk rancangan pelaburan peribadinya!

Tanpa menyedari motif sebenar Tajol, Opie dan geng terpaksa menyelesaikan masalah masing-masing demi menghadiri majlis pertemuan semula itu, dan mengambil langkah-langkah drastik untuk mendapatkan cuti daripada bossnya yang kacak tapi keterlaluan itu. Sementara itu, Madihah mendapat tahu yang Komos pandai menjaga anak kecil manakala Anizah jatuh sakit sebelum acara pertemuan itu.


Apakah hasil pertemuan semula ini? Mereka akan mempelajari pelbagai benda baru tentang kehidupan, cinta dan persahabatan dalam ‘Dunia Baru Reunion’.

Hah baca sinopsis je dah boleh mengambarkan betapa kelakarnya citer nie. Aku yang melayan dari satu episod ke satu episod nie, tergelak2 sampai rasa nak terguling2lah. Siap mrBig bangun dari tengok tv sebab terperanjat dengar aku ketawa tahap cipan nie.

Di antara episod yang aku suker:

Episod 1

Episod 12

Sekrang dah sampai episod 19 last episod 20. Confirm aku tunggu jumaat nie. Rugi kalau korang tak layan citer nie. Ala bukannya lama pun a few minutes je. Ala sambil berblogwalking pun boleh layan citer nie.

p/s: Bagi aku Tajol memang bussines minded betul lah. Opie pun lagi comel sejak dia gemuk nie

Tuesday, July 20, 2010

Bergembira Dengan Gajah2 Yang Comel Di Kuala Gandah

Hi Korang,


Tak sabar rasanya nak citer pasal trip ke Kuala Gandah  nie. Memang adhoc plan lah. 2-3 hari je plan, dengan call sana call sini, bincang2 nak bawak apa kan, nak itu nak ini maka dapat jugaklah ke sini.


Tepat pukul 8pagi ktorg sekeluarga adalah orang yang first sampai ke sini. Masa tu pintu gate pun baru je pak guard tu bukak. Bukan apa, sebab nak cop pass all access itu yang datang awal tu. Pas register dan gaduh2 sket dengan adik kat registration counter tu, ktorg pun bercamwhore sana sini dalam small museum tu. Dah penat apa lagi, trus bukak bekal then makan lah. Sorry gambo makan tak sempat nak ambik sebab dah terlalu lapo, maklumlah bangun pukul 5 pagi untuk siapkan segala makan2 kan.

Disebabkan activities start pukul 2ptg, so ktorg melepaklah sana sini. Tengah jalan2 tetiba terdengar bunyi gajah mengaum. (Eh, mengaum ke? ala tak kisahlah). Trus berlari kejar bunyi tuh, then ternampak bayang2 gajah. Apalagi aku melonjak2 suker. Rupa2nya diorg tengah nak mandi, so chief staff kat situ pun panggil ktorg. So dapatlah tengok live, diorg mandi. Sempat lagi bagi makan tau. Best2..

So pukul 10 lebih camtu, ada special activities untuk yang booking under Perhilitan, so ktorg dapat lagi priviliages untuk join activitity nie. Truslah bercamwhore2 dengan gajah2 yang comel nie, si Pandan, si Langsat, si siput dan si selendang dan ramai lagi lah. Diorg nie memang well behave lah, pandai amik hati pengunjung. Seronok tengok telatah diorg nie. Budak2 lagi la suka kan.

So tengahari, ktorg makan kat cafe yang disediakan. Murah, sedap dan cepat. Bermangkuk2 laksa aku bedal. Menunya simple tapi bestlah. Bile dah kenyang, mata plak dah ngantuk trus je ktorg masuk bilik tayangan video pasal gajah. Sambil tengok tu, aku perasan yang tidur ada, yang meleleh airmata pun ada, dan macam2 lagilah gelagat.


Pukul 2pm official activities pun mula. Para pengujung di perkenalkan dengan seekor demi seekor gajah2 yang comel2 tu. Kemudian ada, mini performance la gajah2 nie. Seronoklah. Disebabkan ktorg dapat all access pass, so merasalah naik gajah. Cubalah korang bayangkan, gajah naik gajah. Tergelak2 orang lain tengok ktorg sekeluarga. Memang kelakar.


Acara yang di tunggu2, ialah mandi dengan gajah. Memang syoklah. Majoriti pengujung all access kebanyakan foreigner, ktorg untung lagi. So sanggup beratur panjang2 nie semata nak mandi dengan gajah. Bile turn ktorg, ramai yang gelak2 ktorg sebab memang kelakar.


Rupa2nya ktorg adalah pengujung yang terakhir yang tinggalkan tempat nie. Mestilah bestlah. Dahlah yang 1st datang dan jugak yang last balik. Rasanya nak pi lagilah tak puas main2 dengan gajah2 yang comel nie. Orang kata worth it lah bersusah payah bangun awal semua tu kan, akhirnya terbalas dengan kegembiraan yang superb!(apa yang aku mengarut ni ek..ishk)

Anyway, pengalaman yang sungguh menerujakan lah. Aku suker. At least release tension sket lah kan.

p/s: Gambo terlalu banyak sampai tak tau nak mane satu nak pilih dan edit.Nanti aku citer cam ne nak dapat all access pass nie ek. Kalau sesape nak pegi, aku nak ikut boleh tak?