Wednesday, July 26, 2017

'THE GRILL PARTY' Di Palace Of The Golden Horses

Hi Korang, 


Lama tak citer pasal makan sedap ek, so aku nak citer la. 

Kalau bab makanan bergrill ni memang jadi kegemaran aku, tak kiralah siang malam acaranya aku tetap makan dengan bersungguhnya. 


Kali ni Carousel International Coffeehouse di Palace of the Golden Horses alah dekat sangat dengan office aku ni, mengadakan promosi ‘Hawker and Grill Buffet’ bersama dengan hidangan tempatan yang lelain lagi pada harga RM88nett seorang. 




Untuk hidangan grill, kita boleh memilih bahan mentah seperti lamb shoulder and cutlets, marinated tofu skewer and chicken and beef satay untuk di masak serta merta, termasuk juga dengan sirloin, rib-eye, slipper lobster, clams, prawns, cockles squid, mushroom, bell pepper, garlics skewer dan sting ray. 








Diilhamkan oleh gaya tradisional dan konsep makanan jalanan, Carousel International Coffeehouse menyediakan tetamu pilihan ala ‘hawker style’ seperti oyster omelette, popiah nyonya, sotong kangkong dan roti john. Ada juga hidangan ala barat yang mengiurkan seperti oven-baked chicken parcel with mushroom ragout and garlic sauce, roasted chicken roulade with mustard seeds sauce and chicken meatloaf with brown onion sauce and mustard. 







Terdapat juga hidangan-hidangan lain seperti ayam kapitan, daging masak paprika, roasted potato wedges with rosemary, daging kari nyonya, pan-fried chicken payard with lemon wedges and steamed sea bass with spicy asam sauce






Untuk pengemar pemanis mulut, terdapat hidangan tradisional dan moden di antara seperti bubur cha-cha, pengat pisang sagu, karamel kastard, puding coklat dengan sos vanilla dan banyak lagi 

Untuk tempahan dan info lanjut, sila hubungi 03-8946 4888 ext. 3781; email: fnbreservation@pgh.mines.com.my atau  log in ke www.palaceofthegoldenhorses.com.my dan layari https: www.facebook.com/PalaceOfTheGoldenHorses

Jom kita ke:

Carousel International Coffeehouse
Palace of the Golden Horses Hotel,
Mines Resort City
Seri Kembangan, 43300, Selangor

Tel : 60 3 8946 4888



Operating Hours (Opens Daily) All Day Dining

• Breakfast - 6.30am - 10.30am
• Lunch- 12.00noon- 2.30pm
• Dinner- 6.30pm - 10.30pm

About Carousel International Coffeehouse

• Carousel design
• Serves halallocal and international cuisine
• Lower Ground Level
• Seating capacity of 220
• 3444sqft






Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com









Pelancaran RE:FUEL ON WHEELS – Food Truck Pertama Di ALOFT Kuala Lumpur Sentral

Hi Korang, 

Ada tawaran perkhidmatan terbaru di Aloft Kuala Lumpur Sentral ni tau iaitu perkhidmatan food truck dan Aloft Hotel merupakan hotel pertama yang perkhidmatan makan ala hipster ini. 


Akak Lily sempat saksikan majlis pelancaran RE:FUEL ON WHEELS ini di perkarangan lobby hotel Aloft. 

Food Truck ini adalah satu projek yang mengambil masa selama hampir satu tahun dalam pembuatan dan merupakan gagasan Pengurusan Hotel dan Makanan dan Minuman, dengan sokongan berterusan syarikat milik Syarikat, lringan Flora Sdn Bhd 

Dengan matlamat untuk memenuhi gaya hidup sentiasa dihubungkan dengan pelancong, idea untuk Food Truck dilahirkan dengan menu yang direka ‘quick bites for the on-the-go’ untuk orang ramai yang sedang berjalan dan untuk pengunjung yang mencari makanan yang selesa dan sederhana. 


Mr. Greg Gubiani, General Manager of Aloft Kuala Lumpur Sentral, berkata "Aloft is a brand that is design forward with no-walls on what can or cannot be done. We push the boundaries of norm when it comes to hotel operations and with Re:Fuel On Wheels, I think we have done just that". 

"Re:Fuel On Wheels, our food truck, is an opportunity for us to cater to the general public and expand our reach in terms of offering a wider selection of services, at a very affordable price. With this food truck it also allows us to provide a fun aspect to our catering services instead of the norm" beliau menambah lagi. 

Dinamakan Re: Fuel On Wheels, ia adalah derivasi dari Hotel berkonsepkan 24-hour grab and go kedai, Re: Fuel, yang menawarkan gourmet perkhidmatan sendiri di mana tetamu hotel boleh meraih makanan yang sihat, yang menyelerakan. Re: Fuel On Wheels berfungsi sebagai lanjutan perkhidmatan kedai kepada orang ramai dan pelancong yang sering dilihat di sekitar Kuala Lumpur Sentral, hab pengangkutan Kuala Lumpur. 

Re: Fuel On Wheels akan ditempatkan di porte hotel di sepanjang Jalan Stesen Sentral dan beroperasi untuk sarapan pagi dan makan tengah hari pada hari-hari biasa, dengan rancangan untuk tersedia untuk disewa di tempat luaran dalam masa terdekat, untuk acara peribadi, katering Untuk fungsi korporat dan sosial. 


Encik Gubiani melancarkan trak makanan dengan Encik Adrian Wei dan Encik Loh Thim Meng, Lembaga Pengarah lringan Flora Sdn Bhd, syarikat milik Aloft Kuala Lumpur Sentral, di tengah-tengah suasana karnival seperti di hotel porte Hotel. 

Re: Fuel On Wheels dikendalikan oleh pasukan masakan muda dan dinamik, yang diketuai oleh Chef Mohd Faizal Bin Mohd Saiful Bahari. Persembahan menu mereka di atas trak akan terdiri daripada campuran pengaruh Barat dan Malaysia.


Sarapan pagi, disajikan dari jam 7.00 pagi hingga 9.00 pagi dari hari Isnin hingga Jumaat, akan menawarkan Delights Tempatan sebanyak RM8.00 yang terdiri daripada Nasi Goreng dengan Ayam Fried, Bubur Ayam, dan Nasi Lemak dengan Ayam Fried. Pilihan Barat juga berharga RM8.00 akan termasuk Burger and Toast yang menawarkan Turkey Ham Burger dengan Telur Scrambled serta French Toast. Juga pada menu adalah Seleksi Suhu Sandwich Tuna, Sandwich Telur, Ayam Tortilla Rolf, Vegetarian Ciabatta Sandwich dan Granola Yogurt untuk RM7.00. Orang ramai boleh mendapatkan sarapan pagi dan jus buah botol hanya RM3.00 atau secawan kopi untuk RM10.00


Menu makan tengahari bermula dari pukul 11.00 pagi hingga 3.00 petang pada Isnin hingga Jumaat dengan Delights Tempatan seperti Sarawak Laksa, Nasi Ayam, Beef Rendang dan Dry Wanton Noodle dengan harga RM10.00. Pilihan Barat dari Spaghetti menawarkan Basil Pesto dan Bolognaise Ayam dengan pilihan Burger dan Sandwich yang menawarkan Burger Daging Burger, Ayam Panggang, Tuna dan Salmon Sandwich Salmon. Pilihan yang sihat untuk Buah-Buahan dan Salad juga disediakan dengan pilihan sama ada Buah Campuran , Caesar Salad atau Rojak Buah.


Untuk info lanjut mengenai Aloft Kuala Lumpur Sentral's Food Truck- Re:Fuel On Wheels (ROW), sila hubungi (60) 3 2723 1188 or visit www.aloftkualalumpursentral.com


Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com








Tuesday, July 25, 2017

Men’s Health Women’s Health Night Run 2017

Hi Korang,

Lama kot tak join event lari-lari ni hehehhe..

Sebab rasa tak confident nak lari, yelah badan kan banyak lemak so rasa berat jelah. Tup-tup bila dapat invite untuk join Men Health Women Health Night Run ni aku tertarik nak join pulak, dengan geng tak de yang join dengan Mr Big tak ikut. Yakin je kan nak lari ni…


Memang tak de preparation apa-apa pun, just bersenam naik tangga turun tangga office je ni kan, jadilah dari tingkat 1 ke tingkat 5 tapi bukan hari-hari pun bila ada mood je baru buat hahahaha pemalas sungguh la kan. Running kit mintak tolong blogger Kelly Chin ambilkan sebab aku tak de kat KL 2 minggu lepas huahauhaua

So sabtu lepas, Men Health Women Health Night Run ni berlangsung. 

Dah nama pun night run so berlari malam la ek cuma kanak-kanak je berlari waktu petang, tapi di sebabkan aku ni over excited, maka tersampailah aku awal daripada orang lain. Larian #MHWHNightRun ada banyak kategori, di antaranya:-

Kategori dan Jarak Larian 

Men's and Women's Open 21KM 

Men's and Women's Veteran 21KM 

Men's and Women's Open 12KM 

Fun Run 5KM 

Kids Run 3KM and 700M 

Korang rasa aku dalam kategori mane? Hahaha haruslah Fun Run 5km sajor. Manalah kuat nak lari jauh-jauh tuh kan.

depan khemah AIA, cantik nau props nya

sempat tengok permainan yang AIA sediakan, cam best je





khir khalid kat booth Shick, main menda alah ni, dapatlah hadiah

Sementara nak tunggu turun Fun Run berlari dalam pukul 7malam tuh, sempat jugak aku check it out booth-booth penaja yang ada pada hari tuh. Ada booth AIA Vitality, Ultron, Fossil, Clear, Schick, Lucozade Sport tapi booth yang ramai orang sekali of courselah booth AIA Vitality dengan booth Clear sebab boleh dapat banyak goodies hehehhe


Kan sampai awal tadi so sempatlah aku saksikan pelepasan untuk larian kanak-kanak yang 700metre dan 3km. Alah comey-comey belaka anak-anak yang berlari kan, ada yang lari dengan parents jugak, kira bagi moral support gituh. 

Ok its time to run now!!


Memang exactly 7pm kitaorang berlari. Pada mulakan aku just ambil gambar untuk update nak blog je so langsung tak beratur kat ruangan yang di sediakan tup-tup tengok orang berlari so aku pun join sekali gak lah.

muka kengkonon tak nak lari

ermm lari jugak lah

part daki bukit yang tak tahan penat tuh

Alah 10 minit pertama je aku berlari lepas tuh berjalan laju je, nasib baik ada blogger Max Lim dan Kelly so diaorang temankan aku berjalan sekali but then Kelly cakap dia nak lari so terus dia memecut tinggalkan aku hauhauhauahuahau nangis mak masa jalan tuh cis itu tipu belaka.



Eh ingat tak penat ke berjalan laju ni, eh sama penat dengan berlari ye walaupun berjalan tau huahauhua, sampai je 2km yang terakhir tuh kaki dah mula rasa kebas-kebas, tulang pinggul pun dah berkeletup berbunyi, terus terslow jalan sebab takut anything happen. Tapi tak de apa-apa pun, sambung je jalan cam biasa then sampailah ke finishing line.

nampak tak akak lily yang comel kat dalam screen tuh


dengan Max Lim, peneman akak lily berjalan hah

Bila sampai ke finishing line tuh ya ampun rasa gembira sangat wei yelah setelah sekian lama tak berjalan jauh cam tuh tapi berjaya jugak habiskan. Masa dapat medal dan sijil tuh, terus senyum sendiri sambil dalam hati berkata-kata hebat jugak aku ni ek huahauhauaaa poyo benau ayat kan. 

Lepas tuh beratur redeem goodies bag then apalagi haruslah selfie time!!

cantik je kelly walaupun berpeluh-peluh kan

ok tunjuk medal masing-masing ek

dah nak balik baru jumpa dak Nuar ni hah


Bergambar sakan la gamaknya, IG story lagi kan eh mestilah kena war-war dengan seantero dunia yang aku berjaya habiskan larian. 

Overall it a good event, dengan tempat makannya yang banyak, dengan boothnya best-best, tempat parking yang luas kan so lain kali boleh join lagi lah tahun depan hehehhee

Thank you #MHWHNightRun hehehehehe




Kaki Bebel,

LILY



Monday, July 24, 2017

Periksa Tahap Kesihatan Diri Di VITACARE HEALTH & WELLNESS Pharmacy

Hi Korang,


Korang sebenarnya sihat ek tak? 

Kalau tengok luaran haruslah sihat kann tapi dalaman tak de siapa pun yang tau even kita sendiri pun tak tau kalau kita tak buat medical check up.

meja pendaftaran belum bukak lagi aku dah sampai, so bergambar dulu kan

Orang macam aku ni ni lagi lah, pemalas + penakut ya ampun nak pi medical check up ni, selagi badan still kuat dan tak sakit kira sihat lah tuh kann huahauhauahua

Tapi sebenarnya

Lagi meningkatnya usia, lagi tinggi risiko korang untuk mendapat penyakit-penyakit yang tengah fames masa kini macam sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan juga kanser. Lagi pulak dengan gaya hidup siang malam 24 jam makan, lepak di kedai kopi, malas bersenam itu bakal menambahkan lagi cepatkan korang mendapat penyakit. 


best jugak farmasi Vitacare ni ek

Bila ada invite mengenai masalah kesihatan dan pemakanan ni memang haruslah aku tak lepaskan dan minggu lepas aku dapat hadirkan diri kempen ujian darah – Live Blood Analysis di Vitacare Pharmacy, The Garden Mall ni.


Ini kira pertama aku di perkenalkan pada ujian darah ni.

Ujian LBA (Live Blood Analysis) dijalankan oleh pakar yang dijemput khas oleh farmasi Vitacare, kira in house farmasi la ni. Just ambil darah sket je dari pesakit dan sample darah tersebut di letakkan di atas plate microskop.


Di sebabkan nak tengok nak microskop tu halus sangat so pihakVitacare dah pancarkan melalui projektor untuk kami semua melihat sendiri hasilnya.

Antara hasil analisis dari ujian darah yang dilakukan seperti:-

pharmacist tengah terangkan mengenai darah ni

yg kecik-kecik asid yang tengah melompat-lompat, pesakit ni baru lepas makan so banyak yang tak hadam lagi


yang dia tunjuk tuh white blood cell, mesti kena 2 kali ganda dari red blood cell yang dalam bulat-bulat tuh

yang bulat ada spike kat tengah tuh, contoh 'Acidic Blood' yang mana badannya mengandungi banyak asid

Ini adalah contoh keadaan darah yang datangnya dari badan yang sihat. Nampak rupa bulatan yang kemas dan cantik.

Yang bestnya setelah melakukan analisis darah, kita bukan sahaja diberikan penerangan bahkan akan mendapat keputusan bertulis. Jadi ianya memudahkan pemahaman melalui analisi yang telah dijalankan.

Kemudian kami di perkenalkan pula dengan AstaZan Natural Astaxanthin dengan penerangan dari Cik Lau Hui Wan, Nutritionist yang dijemput khas oleh Vitacare.


Pertamanya kita perlu tahu apa itu OXIDATION FREE RADICALS? 

Ianya boleh diimaginasikan seperti dari ujian potongan buah epal. Di mana buah epal yang baru dipotong, teksturnya masih cantik dan baru tetapi cuba dibiarkan 30 minit dan seterusnya. Memang kita akan dapat lihat perubahan tekstur epal itu masa ke semasa. Semakin lama, rupanya semakin lebam (teruk). Ianya serupa juga dengan badan kita sebenarnya.

Takut kan!!


Kita sedar tak punca badan kita jadi cam tu, memang tak lah kan. Kalau kita sedar dah tentu kita jaga badan kita ni sebaik mungkin. Sebagai contoh kesan dari stress boleh menyebabkan badan kita akan terus kurang tenaga dan lesu,hilang fokus dan banyak lagi.

So masa sessi ni macam-macam jugak aku dapat tau mengenai lebih lanjut mengenai kebaikan dan kelemahan badan kita ni kan.





Banyak jugak info yang aku dapat tau mengenai segala jenis permasalahaan di badan kita, so kenalah berjaga-jaga dari sekarang. Ermm ini pun dah lewat tapi tak per daripada tak buat langsung kan.


Sebelum pulang, kami juga diberikan "Energy Jar" yang mengandungi pelbagai ramuan yang sihat. Antaranya puri pisang, mangga, chia seed, yogurt, oat dan banyak lagi. Rasanya memang sedap sangat, kira sesuai di ambil mereka yang yang ingin sihat. 

Live Blood Analysis (LBA) akan diadakan di The Gardens Mall dan Suria KLCC pada setiap hari Sabtu pertama untuk setiap bulan bermula pada bulan Ogos 2017 ini. Jadi untuk sesi pertama yang akan datang adalah pada 5 Ogos 2017, dari jam 10 pagi sehingga 6 petang. 

Harga bagi Live Blood Analysis (LBA)

VCard Member semasa VCare Day : FREE

VCard Member normal days : RM10

Non VCard Members : RM30


Apapun terima kasih Vitacare di atas produk kesihatan yang diberikan. Semuanya akan akak lily amalkan untuk menjaga tubuh badan agar lebih sihat dan bertenaga sepanjang masa.


Kaki Bebel,

LILY