Monday, July 3, 2017

Cik Lily Putih Beraya Sederhana Tahun 2017 Ni

Hi Korang,

Aku tak de beria-ria pun untuk raya 2017 ni semuanya serba serbi sederhana je. May be sebab faktor usia kot so malas nak sambut ye ye ooo sangatlah

Baju raya 1-2 pasang je yang lelain pakai jubah yang beli masa pi umrah hari tuh, kuih raya beli untuk makan sendiri, ada yang orang bagi, deko rumah just tukar langsir yang sedia ada je, duit raya memang dah lama tukar, duit bagi mak untuk persiapan raya ermm dah bagi masa awal bulan puasa hari tuh. So memang tak de apa sangatlah.

Sederhana sangatlah

Hari pertama, beraya dengan mama

yang penting ada kuah lodeh dan rendang tuh ek

kami sekeluarga

Raya tahun ni beraya rumah mama dulu, so raya di Shah Alam dulu. Kemudian ke PD pulak untuk berkumpul dengan family lelain di banglo yang kitaorang sewa beramai-ramai. So malam tuh selain dari makan lauk pauk raya adan jugak BBQ food. 

beraya di rumah uncle tun

sugar glider pun beraya jugak 

lepak minum kopi kat swimming pool

comey je swimming poolnya

dengan biras

Hah makan makan dan makan lagi. Best jugak banglo tuh ada swimming pool dan jakuzi sekali, haruslah berendam sekejap hahahaha

Hari kedua pulak, beraya di rumah papa pulak (apak Mr Big)

comey kan hehehhe, tak colour sedondon tapi warna-warna tanah je

Still aktiviti makan-makan lagi beramai-ramai dengan orang datang beraya silih berganti kat rumah Rembau ni. Dah petang tuh baru dapat bergambar sekeluarga, memacam gaya ada yang penting semuanya happy. 


adik beradik pompuan


Malam tuh orang datang beraya lagi sampai ke tengah malam. Cuma aku tak paham kenapa nak beraya sampai ke tengah malam, tak tau ke rumah tuh ada budak kecik ramai even yang baru lahir pun hado dengan hujan lebatnya sebelum so of course tuan rumah nak berehat kan tapi orang-orang ni macam tak paham bahasa pulak, memang raya setahun sekali tapi waktu siang kan banyak. Habis je orang balik, kitaorang pun terus keluar dan check in hotel sebab umah apak bilik semua penuh. 

Hari ketiga, tak beraya ke mana pun

anak sedara saya yang kemain nakal sekarang ni

seronok pulak main IG story app ni ek

Lepas breakfast lepak-lepak kejap then terus balik umah. Sampai rumah apalagi housekeeping pun bermula. Bersihkan tempat DakUban, kemas dapur, basuh baju dan masak simple-simple je.

Hari keempat, balik Melaka

my cousin, sebaya tapi anak dia dah nak amik SPM tahun ni... jelesss

Mr Big tak ikut pun sebab dia dah mula kerja dan lagipulak aku balik tuh sebab nak ke Terengganu menghantar cousin aku bernikah. Once aku sampai je rumah mak terus ada je orang datang beraya, hahahaha kemain ramai lagi silih berganti jugak. Dah macam rumah YB pun hado, semua datang melawat ayah aku, yelah dia tak berapa sihat sejak operation mata dulu tuh. Sedara mara, kengkawan ayah, jiran ktorang masa duduk Polis Depoh kat JB dulu semua datang melawat. Seronoklah dapat jumpa diorang ni. 


Ok nanti aku cerita pasal wedding cousin aku di Terengganu tu ek, yelah hari ni dah mula busy dengan kerja ooo

Dahhh nanti sambung



CikLilyPutih

5 comments :

mama tisya said...

selamat hari raya..cute la pool tu

Siti Rohaida Yusof said...

selamat hari raya cik lily,kita turn melaka tahun ni..

Amanda Suria said...

Sederhana tapi meriah tu penting kan?

nini said...

Baju raya tak banyak tak per...nanti boleh mix and match jer...hihi

Hasliynda Umairah said...

selamat hari raya...walaupun dah terlepas,hihi