Sunday, July 30, 2017

Review| Korean G9 SKIN White In Whipping Cream

Hi Korang,



Lama tak citer pasal skincare ek

Siapa yang tak suka dengan produk kecantik dari Korea kan, terutamanya sekali produk penjagaan kulit muka. Yelah diorang ni kan terkenal dengan macam-macam jenis produk kecantikan, nak mancungkan hidung ada, nak putihkan kulit ada, nak besarkan mata ada, nak kulit berkedut jadi tegang balik pun ada, semuanya lah dari Korea. 

comey plak kotaknye ek

Kali ni aku berpeluang untuk mencuba satu lagi produk terbaru G9 Skin Korea iaitu G9 Skin White in Whipping Cream.

Kemain lagi nama, macam krim atas kek je ek. 

Kenapa di gelar G9 Skin?

Sebab bahan-bahan yang terkandung di dalam produk ini adalah 'Lotus extract, Ivy extract, Eucalyptus extract, Hibiscus extract, Chlorella extract, Pine Sprout extract, Oregano Leaf extract, Green Tea extract dan Chia Seed extract'. Ianya di formulasikan dengan berkonsepkan anti-city pollution skincare yang mana bahan-bahan ini membantu bagi membersihkan dan melindungi kulit letih untuk menjadi kulit yang bersih dan sihat


G9 Skin White In Whipping Cream (50g)

Akak tau ramai yang sukakan kulit agar putih berseri macam pelakon Korea kan? 

Selain daripada G9 Skin White In Whipping Cream ni selain dari popular dengan fungsi untuk memutihkan ianya juga membantu membuatkan kulit muka kita melembap, meratakan warna kulit muka dan anti kedutan so barulah boleh dapat kulit muka bak porcelain.

Cara nak gunakan?

colek sket je tau

ini pun banyak lah huahauhaua

La sapukan di muka sejurus lepas muka di bersihkan dan disapukan toner. Tapi jangan letak banyak sangat kang putih yang amat jadinya nanti hahhahahah

ni masa hari pertama pakai, hah amik ko putih muka sebelah, nak tunjukkan perbezaan

ok ni dah terrer pakai, dah reti balance kan hehehee

hah tengok dah porcelain dah sket muka aku  hahahaha


Selepas gunakan G9 Skin White In Whipping Cream selama 3-4 hari, kulit nampak cam bersih sket yelah baru-baru pakai kan mana boleh tup-tup terus jadi meletops hehehhe. Kena continue pakai untuk dapatkan hasil yang optimum

Origin: Made in Korea

Harga: RM78


Untuk info lanjut mengenai G9 SKIN White In Whipping Cream, sila layari:-

Website: www.g9skin.com

Facebook: fb.com/G9skinMY

Instagram: @g9skin_malaysia




Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com







No comments :