Monday, October 22, 2018

TOP Odour Buster Bagus Untuk Hilangkan Bau Peluh Yang Melekat Di Baju Walaupun Setelah Di Cuci

Hi Korang, 

Bersenam, berjogging, berenang mahupun akviti yang yang memerlukan kita menggerakkan anggota badan adalah aspek penting dalam gaya hidup sihat. Malangnya, walaupun selepas mencuci dengan detergen biasa, sesetengah pakaian kita cenderung mempunyai bau peluh yang kuat, yelah dengan tak kena matahari lagi bila kita menjemur baju kan.. ermm macam-macam perangai sangat kan. 

TOP, jenama pencuci baju yang NO.1 di Malaysia dengan varian TOP Bau Buster yang menggunakan teknologi Micro-Clean Tech ™ terhebat yang membersihkan kedua-dua kesan yang kelihatan dan tidak kelihatan. 

kak lily memang pengguna setia TOP ni, sebab wangi dan bagus

Para peserta dalam Run Score, Perlumbaan Spartan dan Brooks KL City Run mengalami keanjalan bau busuk detergen cecair TOP Odor Buster sebagai TOP adalah salah satu penaja bersama dalam larian ini, dan menyediakan TOP Bau Buster 300gm kepada lebih daripada 40,000 orang. Maklum balas daripada peserta larian yang telah menggunakan produk itu sangat positif. 

Rahsia untuk menghilangkan bau busuk TOP Odor Buster adalah TOP menggunakan teknologi anti-sebum TOP Micro-Clean Tech ™ yang menarik peluh dan sebum yang terperangkap, serta molekul terperangkap dari teras fabrik. 

Perumusan revolusioner mengekalkan fungsi detergen TOP Anti-Malodour dan anti-Mite yang telah diketahui oleh rakyat Malaysia dan kepercayaan dari jenama. 

Molekul peluh dan sebum (minyak tubuh) terperangkap menyebabkan kekuningan kain berwarna putih dan cahaya, dan kepanasan kain berwarna. Keringat dan sebum kotoran yang terperangkap sekali yang dipecahkan oleh bakteria adalah penyebab utama bau yang tidak menyenangkan di sekitar lubang baju, baju lengan dan kerah, bahkan setelah pakaian telah dicuci. 

Hanya satu pencuci dengan detergen cecair Bau Buster TOP akan menghidupkan semula dan menyegarkan lagi kain yang mempunyai peluh kering dengan menghilangkan kesan peluh yang terperangkap untuk menghalang 99.9% bau yang menyebabkan bakteria tumbuh, berkat teknologi detergen Micro Clean Tech™. Air cucian akan murkier kerana bau yang menyebabkan peluh dan sebum, serta molekul penyebab noda yang lain dikeluarkan dengan teliti. 


Pengurus Besar Southern Lion Sdn Bhd, Cik Carmen Foo berkata detergen cecair TOP Odor Buster dibangunkan sejajar dengan janji jenama Inovasi untuk Hidup Lebih Baik. Jenama melabur dalam pandangan pengguna untuk mendedahkan isu kehidupan sebenar dan meningkatkan prestasi produknya. 

“As more Malaysians adopt active lifestyles our consumers had highlighted that lingering sweaty odours on laundered clothing was among their most pressing laundry issues. We responded with TOP Odour Buster and put it to the test with participants of the Score Run, the Spartan Race and the Brooks KL City Run to very positive results.” 

“We were fully confident that TOP Odour Buster could take on even the sweatiest of active wear. Many of the participants who put our samples to the test have switched over because it work,” beliau berkata. 

“Active consumers understand the stress of washing their active wear multiple times and still catching whiffs of sweaty odours. TOP Odour Buster works to remove these trapped sweat stains and counter the bacteria that grows in active wear for a refreshing clean scent and a confident wear,” Ms Foo menambah lagi. 

TOP Bau Buster boleh didapati di semua peruncit, di seluruh negara dalam 1.8kg, 2.7kg dan 4kg









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Sunday, October 21, 2018

Nutri Boost™ Oleh Coca-Cola Dengan Rasa Hebat Minuman Susu Dan Jus

Hi Korang,

Coca-Cola telah melancarkan Nutri Boost™, minuman inovatif baru yang menggabungkan susu terbaik dunia dari New Zealand dan jus buah-buahan sebenar dalam satu “minuman susu + jus” mudah dan sedia diminum, yang kini didapati di Malaysia. 


Tersedia dalam perisa oren dan strawberi, minuman susu dan jus yang disahkan Halal ini diperkaya dengan Vitamin A, B1, B2, B3, B6, E serta mineral seperti Zink dan Kalsium. 

Nutri Boost™ boleh didapati di seluruh negara dan dijual dalam botol bersaiz 250 ml pada harga runcit yang disyorkan iaitu RM2.50. 

“Komitmen kami adalah untuk sentiasa menyediakan minuman dan pengalaman yang pengguna inginkan bagi menyeronokkan lagi detik-detik harian mereka. Menurut penyelidikan pengguna kami, terdapat permintaan yang belum dipenuhi dari pengguna yang inginkan minuman yang memberikan manfaat seperti dalam susu dan juga kelazatan dan kesegaran seperti dalam jus buah-buahan. Memandangkan ini, kami telah memperkenalkan Nutri Boost™,” kata Pengurus Negara Coca-Cola Malaysia, Singapura dan Brunei, Ahmed Yehia. 

“Kami percaya bahawa Nutri Boost™ adalah satu cara yang menarik, lazat dan menyegarkan untuk membekalkan tenaga. Ia boleh diminum pada bila-bila masa sepanjang hari, terutamanya apabila rangsangan tenaga yang cepat dan lazat diperlukan. Jus buah-buahan sebenar menambahkan kesegaran yang lazat manakala vitamin melengkapi pemakanan yang diperlukan sepanjang hari dalam gaya hidup yang sibuk,” kata Ahmed Yehia. 


Bersempena dengan pelancaran ini, Coca-Cola Malaysia akan bekerjasama dengan aplikasi pengecaman muzik, Shazam, bagi membolehkan pengguna menebus botol percuma Nutri Boost™ dengan mudah melalui setiap imbasan isyarat audio atau visual dari komunikasi jenama tersebut. 

“Kempen Shazam lazimnya digunakan untuk mendorong penglibatan atau kesedaran jenama. Ini merupakan kempen pertama dengan Shazam di rantau ASEAN yang mendorong penebusan produk dengan menggalakkan lawatan ke kedai. Apa yang kita dapat lihat di sini juga merupakan titik sentuhan dan penyepaduan paling besar dengan platform Shazam di pasaran ASEAN bagi memaksimumkan penutupan kitaran pembelian kami,” kata Lim Kean Yew, Pengarah Komunikasi Pemasaran Bersepadu. 


Pengguna hanya perlu mengimbas mana-mana iklan yang mengandungi isyarat Shazam dari Nutri Boost™, dan kemudian masukkan nama dan nombor telefon bimbit untuk mendapat kod unik mereka. Ini boleh ditukar dengan mudah di kedai MyNews.com yang terdekat. 

“Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan Coca-Cola dan Mediacom dalam kempen penebusan pertama kami di pasaran Malaysia. Kami juga teruja dapat menjalankan kempen yang membolehkan pengguna mengakses Nutri Boost™ secara percuma dengan menggunakan Shazam di mana-mana titik sentuhan pengguna yang berkaitan dengan kempen ini. Dengan menggabungkan akses yang mudah kepada kandungan dengan pengalaman mudah alih yang menarik, kami berharap dapat menyediakan satu cara yang mudah dan berkesan untuk mendorong pensampelan dan penebusan produk bagi jenama Nutri Boost™,” kata Steve Sos, Pengarah Urusan, Shazam. 

Nutri Boost™ akan dihasilkan di kilang pembuatan Coca-Cola di Enstek Halal Park. 


“Walaupun jenama Coca-Cola adalah teras kepada The Coca-Cola Company, kami juga akan melabur dalam kategori minuman yang dikehendaki pengguna. Nutri Boost™ menunjukkan bagaimana The Coca-Cola Company dapat berkembang menjadi sebuah syarikat minuman yang menyeluruh. Ini termasuk memahami citarasa pengguna yang sentiasa berubah dan memperkenalkan jenama khusus pengguna ke pasaran,” kata Ahmed Yehia.

Of courselah kak lily dah minum dulu kan, not bad rasanya. Gabungan susu dan jus tuh sekata dan sesuai dengan tekak kak lily. Memang cuci perut habis ni uolls...

Mari LIKE dan FOLLOW NutriBoost di sosial media berikut : 


Facebook : 
https://www.facebook.com/NutriboostMY/ 

Instagram : 
https://www.instagram.com/nutriboostmy/?hl=en 













Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Saturday, October 20, 2018

Herba dan Rempah McCormick Berwajah Baharu

Hi Korang,



Rakyat Malaysia di seluruh negara akan dipersembahkan dengan wajah baharu bagi rempah kegemaran mereka di rak-rak kedai apabila McCormick, pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia, menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini yang lebih menarik dan bergaya. 


Dengan logo yang dikemas kini dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran mereka dengan mudah di rak-rak kedai. Imej kontemporari dan yang bertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah, sama ada mereka menginginkan herba, rempah atau perasa. 


Korang mencari inspirasi sambil memasak? 
Label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea tentang cara untuk menggunakan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, digandingkan dengan satu lagi produk McCormick, atau ditambah ke dalam sajian kegemaran. 

Menurut Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar eksklusif bagi McCormick, “Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.” 




Banyak produk McCormick sudah berwajah baharu, termasuk rangkaian produk popular seperti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara. 

Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resipi, sila layari laman web www.mccormick.com








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com








Friday, October 19, 2018

Semalam Di PHILEA RESORT & SPA Melaka

Hi Korang, 


Eh bukan semalam lah kak lily pi, ini citer hari tuh 2 minggu lepas hah. Semalam kat opis kojo hah mencari rezeki. 

Kan hari tuh kak lily ke Guardian Retreat di Melaka so ktorang berjimba ria di Philea Resort and Spa Melaka ni, jimba sangat kengkonon very very pack wokeh. Full with activities wokeh enough of that citer. 


Sebenarnya ini kali kedua kak lily bercuti di Philea Resort ni, sebelum tuh pada tahun 2014 kot tak silap lah ada blogger activites jugaklah so still ingat-ingat lagi lah tentang resort ni. 

Kalau korang nak tau . Philea Resort dan Spa ni diiktiraf dalam Malaysia Book of Records sebagai resort balak (log resort) yang pertama di Malaysia dan Asia! 


Sebab apa? 

Resort ini dibina dengan menggunakan kayu-kayu log yang diimport khas dari luar negara, kayu log ni selalunya ada kat railway station omputeh je, alah species kayu-bayu balak yang cantik tuh bulat-bulat besar pembentung. Hah cantik kann 

Ada 3 jenis bilik di Philea Resort ni iaitu Pavilion Room, Philea Suite dan Royal Villa. 


Of courselah ktorang dapat Pavilion Room wokeh, nak ke bilik kena naik buggy eh boleh je jalan tapi malas bebenau masa tuh dengan beg berat bagai kan. Suasana persekitarannya memang mendamaikan, tenang, sejuk . 

Bilik 3183. Kena naik tingkat atas, nasib beg kecik boleh pikul hehhehehhe 

Inilah biliknya 





tak sempat nak berendammmm





lepak-lepak di beranda

hah penuh dengan pokok-pokok kan

Simple tapi sangat selesa, bila dah bukak aircon tuh sejuk yang ampun. 

Semua basic need ada, yang penting tv depan mata kak lily siap sempat tengok movie Ocean Eight lagi sebelum tidur hari tuh. 

Cravo-Cravo  - tempat makan lunch, breakfast





Sarapan di Cravo-Cravo, international breakfast cuisine. Memacam ada lah, pilih saja ikut idaman hati dan peluh. 


Cuma yang tak best tuh, tak sempat nak swimming padahal pool depan mata je hah lalu lalang non stop sebab jalan short cut ke ballroom semuanya kena lalu swimming pool. So tengok jelah, sedapnya kalau dapat berendam seketika kan. 

Bagi kak lily resort ni sangat mendamaikan dan sesuai untuk newly wedding, honeymooners yang inginkan privasi sebab sunyi je waktu malam, lena je tidur. Tapi ktorang seronok balik jalan kaki malam-malam ramai-ramai ke bilik sampai menikmatin keindahan alam. 


Good place to relax your mind dan release stress.. 

Ini alamatnya : 

PHILEA RESORT and SPA, 
Lot 2940, Jalan Ayer Keroh, 
Off Jalan Plaza Tol, 
75450 Ayer Keroh, 
Melaka

Telefon: 06-2893399 
Faks: 06-2332299 



Landmarks : Lepas je keluar ke toll ayer keroh dah nampak signage masuk ke Philea Resort ni sebelah kiri jalan je hah, Senang sangattt 



Mari LIKE dan FOLLOW Philea Resort and Spa, Melaka di sosial media berikut : 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Thursday, October 18, 2018

Pelancaran MAX FACTOR Di Malaysia Dengan Kempen #UnlockingRealWomen Bersama Dutanya Lisa Surihani

Hi Korang, 

Meh citer pasal event ni ek 


memang cantiklah tempat ni, Jalan Tangsi 

Ini kali pertama kak lily je Beauty House di Jalan Tangsi ni sempena majlis pelancaran jenama kosmetik Max Factor di Malaysia. Wah sangat-sangat cantik tempatnya ada pelbagai jenis bilik dengan pelbagai jenis kegunaan dan semua bilik kak lily suka tau hehehe...

Kalau korang nak tau yang Max Factor ni merupakan jenama keluaran Coty, Inc. Ianya di asaskan pada tahun 1909 sebagai Max Factor and Company by Maksymilian Faktorowicz, seorang ahli kecantikan dari Poland yang mana beliau mempunyai kemahiran untuk movie make-up. Sangat terkenal di luar negara dan kini melangkah masuk ke pasaran Malaysia 

Selain daripada majlis pelancaran, Max Factor melancarkan juga #UnlockingRealWomen untuk wanita di luar sana yang diterajui oleh duta besar baru Max Factor Malaysia iaitu Lisa Surihari.

Danny Hoh, (Customer Director of Watsons Malaysia), Thoren Tan (Trading Director of Watsons Malaysia), Venkatesh Babu (Regional Sales Director of Coty Consumer Beauty), Lisa Surihani, Raja Nadia Sabrina, Jerom

“We are excited for the arrival of Max Factor in Malaysia after its incredible success in the rest of Asia. As a pioneer in the beauty industry, the brand has always played an important role in uplifting women to embrace their identity through self-expression. We hope the brand will resonate with women everywhere as we believe that every woman should be given the chance to feel empowered”, kata Pink Fong, Marketing Director at Coty Malaysia. 

Bersempena dengan pelancaran itu, jenama itu juga mendedahkan kempen #UnlockingRealWomen - kerjasama dengan kumpulan wanita yang berpengaruh seperti Kavitha Sidhu, Ling Oo, Raja Nadia Sabrina.


“Lisa’s personality showcases a connection to the brand that will bring a new spark of inspiration and help translate our newly repositioned brand vision. Her life story also relates closely to the #UnlockingRealWomen campaign, which makes this partnership all the more meaningful. We are thrilled to have her on board”, kata Pink Fong. 

Wanita adalah sangat berkuasa dalam hak mereka sendiri tetapi sering dipegang pada piawaian yang lebih tinggi; dijangka menjalin pelbagai peranan, cemerlang pada mereka semua dan menjadi sempurna sepanjang - sambil meletakkan segala yang lain di hadapan mereka. #UnlockingRealWomen berusaha untuk meneroka pelbagai peranan yang dimiliki wanita dalam keluarga, masyarakat dan industri dan meraikan kekuatan mereka, kebolehan unik dan potensi tanpa had. Pada akhirnya, kempen ini adalah untuk meraikan wanita dan pengalaman hidup mereka yang kuat, dan peringatan bahawa keindahan tidak melampaui peranan jantina.

Kavita Sidhu, Lisa Surihani, Raja Nadia Sabrina, Ling Oo

Lisa, Kavitha, Raja Nadia dan Ling adalah lambang wanita yang, walaupun berjaya, telah ditentukan oleh peranan dan harapan masyarakat sebagai tokoh masyarakat, ibu dan isteri. Mereka masing-masing mempunyai aspirasi mereka sendiri yang berkembang tetapi disebabkan tanggungjawab dan komitmen keluarga mereka, mereka terpaksa meletakkan cita-cita mereka. 

Lisa mempunyai kerjaya yang berjaya dalam industri hiburan sejak muda tetapi selalu ingin menjadi penari; Raja Nadia adalah seorang blogger yang berjaya dan pengasas label fesyennya sendiri tetapi di belakang gaya hidupnya yang sibuk, dia bercita-cita untuk menjalani kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat; Karier Kavita berlepas dengan komersil Milo pertamanya pada usia 15 tahun sebelum pergi ke Paris untuk mengejar kerjaya pemodelan tetapi impian menjadi penyanyi; manakala pereka perhiasan dan gemologist Ling bekerja keras setiap hari dalam hidupnya untuk memulakan barisan perhiasannya sendiri tetapi merindui untuk memulakan sebuah keluarga dan menjadi suri rumah yang utama. Tonton 4 wanita yang hidup dalam mata awam membuka kunci impian dan aspirasi mereka kepada mereka yang paling dekat dengan mereka di facebook page.

Ini merupakan soroton video mengenai kempen #UnlockingRealWomen 



Max Factor dijual secara eksklusif di Watsons Malaysia 

Max Factor juga berkerjasama secara eksklusif dengan Watsons dalam membawa seni warisan dan solekan jenama ke Malaysia dan boleh didapati di kedai dan kedai online Watsons terpilih di seluruh negara.



“This is definitely another milestone for us to partner up with such a reputable international make-up brand founded at the beginning of the 20th century with great heritage value. Max Factor is definitely in line with our values as we always strive to provide our customers a wide array of choices. With this partnership, we hope to hope to have more positive response”, kata Caryn Loh, Managing Director at Watsons Malaysia.



Kak lily sempat mencuba beberapa barangan Max Factor ni seperti lipstick dan foundation ermm not bad lah sesuai dengan muka kak lily hah. Nantilah nak tulis lagi pasal produk diorang ni ek.


Mari LIKE dan FOLLOW MAx Factor di sosial media berikut : 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

HIMALAYA SALT SPORTS CANDY Sesuai Untuk Gaya Hidup Bersukan

Hi Korang,

Pencipta Big Foot Candy, Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd dengan rasminya telahpun melancarkan Himalaya Salt Sports Candy, yang menyasar mereka yang gemar bersukan serta beraktiviti di luar.


Dibuat dengan Garam Himalaya semula jadi, gula-gula sukan baru ini sangat berguna jika badan anda memerlukan natrium tambahan selepas senaman yang sengit. Rasa pudina yang menyegarkan juga sesuai untuk sesiapa yang memerlukan nafas segar selepas makan tengah hari atau sebelum mesyuarat atau sesuatu yang menyegarkan pada hari yang panas. Sensasi sejuk gula-gula ini juga menenangkan tekak pada masa yang sama. 

Kenny Low, Founder and Managing Director of Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd & Goh Liu Ying, Himalaya Salt Sports Candy Ambassador

Kenny Low, Pengasas dan Pengarah Urusan Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd berkata 'inspirasi di sebalik gula-gula sukan ini berlaku semasa perjalanan mendaki bersama sahabatnya. Peluhan berlebihan menyebabkan penurunan kepekatan natrium dalam aliran darah dan ini mengakibatkan Kenny mengalamai kekejangan yang teruk. Ketika itulah dia mengharapkan adanya gula-gula (dengan kandungan natrium) seperti itu untuk membantu'.

Bahan utama gula-gula sukan iaitu Garam Himalaya semula jadi, dipercayai memiliki banyak manfaat kesihatan. Ia mengandungi lebih daripada 80 kesan semula jadi mineral seperti Potassium, Magnesium dan Kalsium yang semuanya dijumpai secara semula jadi di dalam badan. Selain mempromosikan penyerapan mineral dan nutrien ke dalam aliran darah, Garam Himalaya dikenali untuk membantu mengekalkan penghidratan dalam badan. Kenny percaya bahawa manfaat kesihatan Garam Himalaya apabila digabungkan dengan jus Lemon tulen yang kaya dengan vitamin C serta faedah pudina yang menenangkan akan menghasilkan ramuan yang banyak memberi manfaat kepada tubuh terutama selepas aktiviti sukan yang berat.

“Himalaya Salt Sports Candy datang dalam bungkusan yang mudah dinikmati di mana sahaja. Ia harus ditekankan bahawa gula-gula sukan ini bukanlah suplemen kesihatan tetapi sesuatu untuk menyegarkan kembali apabila anda memerlukan garam serta glukosa semula jadi yang lebih sihat selepas senaman yang baik," kata Kenny.

Himalaya Salt Sports Candy Ambassador, Goh Liu Ying

Di samping pelancaran Himalaya Salt Sports Candy, adalah pengenalan kepada duta gula-gula sukan itu. Goh Liu Ying, pemegang pingat Perak Olimpik 2016 dalam beregu campuran Badminton telah dilantik menjadi duta untuk gula-gula sukan ini kerana dia merupakan contoh peranan yang sesuai untuk pemain muda baik lelaki mahupun wanita. Dia juga menyukai gula-gula ini dan mengambilnya setiap kali dia keluar latihan dan membawanya bersama semasa perlawanan. 

Bukan peminat gula-gula? 

Syarikat itu juga melancarkan Himalaya Pastilles Peppermint. Pastil enak bersaiz kecil yang datang dalam satu paket yang mudah ditutup semula untuk melegakan tekak dan menyegarkan nafas dengan perisa pudina sejuk.


Kedua-dua Himalaya Salt Sports Candy (15g) dan Himalaya Pastilles Peppermint (25g) adalah disahkan Halal dan boleh didapatkan di farmasi-farmasi utama, pasar raya, dan pasar raya besar di seluruh negara.












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Wednesday, October 17, 2018

Dinner Di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall

Hi Korang,


Ya ampun boleh di katakan setiap 2 minggu sekali ktorang pi makan kat sini.

Tak tau nak makan apa ke terus ke sini, boring-boring je pi sini makan. Inilah tempat yang tak payah nak fikir sebab semuanya ada di sini. Nak makan dah siap masak, nak masak sendiri, nak makan dessert, nak makan mee, nak makan waffle semua ada.

First time kak lily makan Pak John ni dulu masa di PakJohn outlet di E-Curve Damansara, hah lama giler tuh. Memang teruja dengan kepelbagaian makanan yang ada sampai sakit-sakit perut makan kan hauhauha itu dulu.

Bila PakJohn bukak di iOi City Mall ni lagilah happy kan sebab bertambahlah lagi tempat makan untuk ktorg berdua. Bayangkan sampai bebudak waiter pun dah boleh kenal muka sebab setiap kali pi makan mesti extra 2 sup padahal yang makan hanya 2 orang je tapi mangkuk tetap 2, bayar je lebih sket je hah. 

senang duduk meja panjang, luas boleh letak makanan banyakkkk

Kebetulan hari tuh hujan lebat dan memasing balik lambat, so Mr Big cakap kita makan luar lah malam ni. I nak makan yang bersup-sup sebab hujan ni. Ermm start je kereta terus ke iOi City Mall, alah 10 minit je dari rumah hah. Tak fikir panjang terus jalan ke restoran Pak John ni. 

nak duduk kat sofa pun boleh jugak

inilah meja VVIP, kalau ada event bole buat kat sini

Settle buat bayaran terus je ambil tempat, di sebabkan tak ramai orang so bolehlah pilih nak duduk memana, of courselah kak lily pilih meja yang dekat dengan makanan hahahaha dasar pemalas nak jalan kan. 

Tengoklah susun atur bahan-bahan makanannya











pilihan sos pencicah pun kemain banyak jugak, hah pilihlah yang mana satu

Kemain cantik lagi ek, kemas je kak lily tengok terus menambahkan lagi selera nak makan dengan banyaknya. Ini sket je gambar kak lily letak ni sebenarnya ada banyak lagi ek.

Eh makan yang dah siap di masak pun ada jugak tau





So kalau rasa lama tunggu sangat nak makan bolehlah makan menu ni dulu ek hehehehe memang pelahap sungguh lah kak lily ni kan

Kalau korang nak tau supnya ada pelbagai jenis pilihan


Ada sup ayam, sup miso, sup tomyam, sup kari, sup udang. Hah lantaklah korang nak pilih yang mana satu idaman tekak. 

you sana, I sini ye dear...

Nampak? Memang setiap kali makan order 2 sup yang berbeza, sorang sup tomyan sorang lagi sup udang, maklumlah citarasa tekak kan tak sama so sup asing-asing. Eh tak gaduh pun tapi elok cam ni tak de nak masam muka di sebabkan sup hehehehe

Ok makan!!







Kan kak lily cakap pilihan makanan kitorang pun berbeza so pinggan pun asing, bangun amik je makanan sendiri settle masalah.






Selain daripada itu restoran Pak John Steamboat ni turut menyediakan pelbagai jenis minuman sejuk dan panas, ada ABC, ada kaunter aiskrim, dim sum dan waffle. Eh tidak ketinggalan dessert pun hado cuma larat atau tak nak makan lagi kan.

Ini list harganya


Berpatutan dan berbaloi di nikmati sessi keluarga, even ada sekali tuh ktorang celebrate birthday Mr Big duduk dalam bilik VIP tuh hah, makan sampai kembung perut lagi hehehehehe

Bagi kak lily, PakJohn ni sedap, murah dan variety pilihan. 

Nak singgah ni tempatnya :

Pak John Steamboat & BBQ 
GE 11, Ground Floor, 
IOI City Mall, Putrajaya

Operation time : 11.00am-10.00pm
Hotline : 0389571128


Mari LIKE dan FOLLOW Pak John di social media berikut : 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com