MY HISTORIC MOMENTS

Saturday, June 24, 2017

EVERSOFT™ Baharu – Pembersih Wajah lebih dari sekadar membersih

Hi Korang,

Samada anda seorang suri rumah, pelajar mahupun wanita bekerjaya; adakalanya anda akan tergesa-gesa meninggalkan rumah atau kembali ke bilik tidur setelah seharian di luar. Membersih wajah merupakan perkara paling penting untuk mendapatkan kulit yang sihat samada anda menggunakan alat solek ataupun tidak. Membilas air semata-mata tidak mencukupi, kini Eversoft hadir dengan lebih manfaat untuk lebih kebaikan.


Produk ‘jimat masa’ ini menggabungkan langkah pembersihan yang pelbagai dalam 1 produk - EVERSOFT™ 100% Organic Tomato Micellar Cleansing Water yang bertindak menanggalkan solekan, membersih dan menyegarkan kulit; manakala EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner sangat sesuai bagi individu yang tidak menggunakan solekan. Menggunakan formulasi berasaskan bahan dan teknologi dari Jepun, pembersih baharu ini bebas daripada paraben, SLS, alcohol serta minyak mineral. 

Dua pembersih wajah baharu EVERSOFT™ ini memberi lebih dari sekadar pembersih asas. Pengguna kini boleh membersihkan wajah sambil menyegarkan kulit dan menanggalkan solekan. Pengguna juga boleh menikmati manfaat ekstrak organik Yuzu dan Tomato yang memberi khasiat serta melindungi wajah dengan cara yang selamat pada kulit.


EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner 


EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner terhasil daripada formula gabungan 2 langkah pembersih kepada 1. Manik-manik merah jambu diperkaya dengan Tea Tree Oil dan Vitamin E yang membersih jauh kedalam kulit untuk menarik kotoran, manakala ekstrak organik buah Yuzu membantu meredakan kemerahan kulit, mengurangkan pembentukan jerawat, dan membuang cela pada wajah. Pembersih ini membersih dan mencerah dalam satu langkah tanpa meninggalkan sebarang kotoran. Langkah ini boleh diteruskan dengan penggunaan serum serta pelembab sebagai pelengkap kepada rejim penjagaan kulit wajah.


EVERSOFT™ 100% Tomato Micellar Cleansing Water 


EVERSOFT™ 100% Tomato Micellar Cleansing Water merupakan pembersih wajah yang lembut dan berkesan untuk menanggal solekan dan membuang kotoran. Diperkaya dengan ekstrak organik Tomato yang tekenal dengan ciri-ciri antioksida bagi melawan radikal bebas yang disebabkan oleh sinaran UV dan pencemaran, pada masa yang sama menyegarkan kulit serta mengecilkan pori. Produk ini turut mengandungi Bio-Hyaluronic Acid bagi mengekalkan lembapan dan mencegah nyahidrat. Ia menjadikan kulit wajah terasa bersih dan lembab sentiasa. Dengan pembersih solekan yang tidak memerlukan bilasan air ini, pengguna boleh melangkau langkah membersih wajah dengan buih pembersih serta penggunaan toner. Anda hanya perlu memakai pelembab setelah menanggalkan solekan dan siap!

EVERSOFT™ Cleansers diperbuat daripada formulasi yang lembut pada kulit wajah dan berkesan untuk membersih jauh kedalam tanpa mengeringkan kulit sambil mengekalkan keseimbangan lembapan secara semula jadi. Setiap bilasan membekalkan kulit anda dengan nutrien agar kulit semakin cerah dan sihat sentiasa.

EVERSOFT™ yakin dengan keberkesanan produk pembersih muka ini bagi menanggalkan solekan jenis berkalis air dan sedang mengadakan kempen jaminan wang kembali 100% (100% Money Back Guarantee) bagi produk EVERSOFT™ Tomato Micellar Cleansing Water. 


Pembersih dan pembersih dengan air EVERSOFT™ ini sangat sempurna untuk membersih dengan cepat, pada harga yang berpatutan dan hasil yang menakjubkan. EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner hadir dalam bentuk botol pam bersaiz 150ml pada harga RM17.80 (Semenanjung)/ RM18.70 (Sabah & Sarawak)* manakala EVERSOFT™ 100% Tomato Micellar Cleansing Water juga hadir dalam bentuk botol pam bersaiz 300ml pada harga RM22.90 (Semenanjung)/ RM24.00 (Sabah & Sarawak) dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya besar dan farmasi seluruh negara.

*Harga tertera termasuk 6% GST.





Dari

Cik Lily Putih



Friday, June 23, 2017

Makan-Makan Keluarga Di SUKIYA, MYTOWN Shopping Mall

Hi Korang,

Kitaorang sekeluarga memang dikatakan tiap-tiap minggu ade meet up. Alah bukan apa pun just lepak-lepak tanya khabar, makan-makan, bukan lama pun

anak dara rugged

So hari tuh, tak de apa nak hari minggu tuh gemuk ajak pi ke MyTown Shopping Mall alah sebelah IKEA Cheras tuh dan kebetulan jugak kitaorang tak pernah pi lagi so confirm jelah. Bayangkan hari ahad tengahari haruslah jem nak masuk IKEA tuh but still kitorang dapat masuk dengan senangnya alah parking kat MYTOWN building je melambak parking ooo

Pusinglah dari satu level ke satu level, ada banyak kedai dah bukak so cuci-cuci mata lah sket. Yang best MYTOWN ni dia banyak tempat duduk yang berlatarbelakang lukisan 3D, memang cantik untuk ambil gambar. Kitorang jalan sket then nampak je dinding cantik terus bergambar hehehhe


Sebab tak tau nak makan apa, kitaorang ke SUKIYA. 


Restoran steamboat ala-ala Japanese gituh. Masa kitorang sampai tuh kena beratur jugak jadi gemuk buat booking dulu then jejalan kat area tuh sampai diaorang call kejap je pun. 






Korang yang tak pernah makan di SUKIYA ni meh aku terangkan sket. Dia macam makan kat kedai steamboat yang biasa tuh tapi bahan makanannya ala-ala kesihatan, pelbagai jenis sayur-sayuran, cendawan, jagung dan daging pun ada jugak. Kita boleh buat pilihan sup samada nak sup ayam ke sup pedas.

tengok si bijak pandai ni tak sabo nak makan

Aalya duduk dengan Nen dan PapaLong

jom makan



Hah duduklah 1-2jam makan kat situ sambil borak-borak kosong pasal family, pasal dak Aakif dengan Aalya,pasal baju raya dan memacamlah.

Itulah citernya kitaorang habiskan masa di hujung minggu ek







Dari

Cik Lily Putih



Antabax On-the-Go untuk Ramadan Dan Hari Raya Yang Lebih Bersih

Hi Korang,

Barisan produk penjagaan diri Halal nombor 1 Antabax[1], bakal memastikan semua keperluan kebersihan anda ketika dalam perjalanan terjaga dengan barisan produk pembasmi kuman yang anda boleh bawa ke mana sahaja dan pada bila-bila masa.

Barisan pembasmi kuman Antabax ini amat sesuai untuk keperluan pembersihan yang pantas tetapi menyeluruh ketika anda sibuk membuat persiapan untuk Ramadan dan Hari Raya termasuklah sewaktu perjalanan balik kampung yang menceriakan.

Barisan ini terdiri daripada tiga produk hebat bersaiz poket iaitu tisu, gel dan spray pembasmi kuman Antabax, yang amat sesuai digunakan dalam keadaan yang memerlukan perbersihan pantas dan bersih. Saiznya yang kecil tidak akan mengambil ruang yang banyak di dalam beg tangan; beg kembara; beg bayi; kantung pinggang; kotak kecemasan mahupun kereta. 


Barisan produk pembersihan Antabax memberikan perlindungan 24 jam dan membasmi 99.9% kuman berbahaya. Produk ini dirumuskan dengan vitamin untuk kulit dan Aloe Vera bagi memastikan kulit anda sentiasa sihat dan lembap sementara Sistem Derma Protect produk ini pula mengandungi Serum Micro Moisture bagi menjadikan tangan lembut, licin dan sihat. Barisan produk yang diuji secara dermatolgi pada kulit sensitif ini terbukti sesuai untuk penggunaan harian. 

Kesemua produk Antabax disahkan Halal, memberikan umat Islam keyakinan penuh untuk menggunakannya. 

Penggunaan


Tisu Pembersih Antibakteria Antabax sesuai untuk pembersihan segara ketika anda tidak mempunyai air dan sabun seperti sewaktu anda membeli belah di bazar Ramadan atau ke pasar. Bawa produk ini bersama anda dalam perjalanan balik kampung untuk membersihkan si kecil dan diri sendiri. Letakkan ia di meja hidangan Hari Raya supaya para tetamu boleh membersihkan tangan sebelum menikmati biskut dan kek yang dihidangkan.

Gunakan Penyembur Permbersih Antabax pada pemegang troli juga pada palang atau pemegang di dalam bas atau keretapi ketika anda sedang bergerak. Ia paling berguna untuk membersihkan penutup tandas awam. Semburkan pada tempat duduk tandas, lap kering dengan tisu dan anda boleh gunakan kemudahan itu dengan selesa. 

Gel Pembersih Antabax pula amat berkesan bila digosok pada kedua-dua tangan dan jari jemari untuk mendapatkan pembersihan menyeluruh daripada kuman ketika ketiadaan sabun dan air. 

Menurut Pengurus Kanan Jenama Bahagian Penjagaan Rumah dan Peribadi Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, Mandy Lee, penjagaan kesihatan yang baik berkait rapat dengan amalan kebersihan diri yang baik. Amalan pembersihan yang ringkas dan cepat memberikan impak besar dalam mengurangkan risiko penyakit berjangkit, terutamanya yang disebarkan melalui tangan kotor ketika musim perayaan. 

“Sewaktu Ramadan, kita berinteraksi dengan legih ramai orang daripada biasa dengan keluarga dan rakan yang datang dari dalam dan luar negara. Oleh itu, amat penting untuk sentiasa menerapkan amalan kebersihan sebagai langkah pencegahan dan menjaga kebersihan bagi mendapatkan ketenangan fikiran,” kata Cik Lee.

Barisan produk pembersihan Antabax boleh didapati di farmasi dan peruncit terkemuka di seluruh negara termasuklah Guardian, Watsons, AEON dan banyak lagi.


Tisu Pembersih Antibakteria Antabax (3 X 10 helai) 
Cadangan harga jualan: RM 4.80 

Penyembur Permbersih Antabax 50ml 
Cadangan harga jualan: RM 4.80 

Pembersih Tangan Segera Antabax 50ml 
Cadangan harga jualan: RM 4.20 

Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Antabax dan mendapatkan tips-tips kebersihan terbaik bagi mewujudkan gaya hidup yang lebih bersih dan penuh keyakinan, sila tekan butang “Like” Antabax di pautan www.facebook.com/NewAntabax dan @Antabax di Instagram.

[1]*Nielsen MAT April ’16, Medicated Liquid segment



Dari 

Cik Lily Putih


Thursday, June 22, 2017

Lepak di SANGKAYA Sunway Piramid Lepas Buka Puasa

Hi Korang,


Lepas buka puasa hari tuh, tekak rasa cam teringin sangat nak makan manis-manis. Of courselah kalau dapat pekena ais krim memang terbaik plak kan. Kebetulan pulak hari tuh memang feel nak berjalan lepas buka so apa lagi start enjin kereta terus shot ke Sunway Piramid.


Dah sampai terus teringat ada outlet Sangkaya kat sini, tanya reception depan pintu yang ada singa kembang tuh then dia cakap turun ground floor bawah lift je outletnya. Oh pusing je belakang then terus nampak hehehehe

Sebab tak tau nak order apa, so aku ikut suggestion staff kat situ, bukan apa semua nampak sedap walaupun baru je berbuka puasa tadi kan hehehhehe

Kitaorang cuba


Bandung Bliss

Ais krim kelapa perisa bandung sebenarnya,memang rasa bandung sebijik. Hajat hati nak ambil 4 scoop ermm tak larat sebab nak cuba perisa lain pulak. 

Kalau beli 4 scoop Ais Krim Rose Bandung ni, ianya akan di hidangkan didalam tempurung kelapa yang comel pada harga RM12.20. Promosi Blissful Riang Raya ni akan berakhir sehingga 31hb Julai 2017. Hah baik lekas korang pi cuba ek.

Lagi satu aku nak citer kat korang ni, kitaorang cuba gak

Ais Krim Gula Melaka

Ya ampun, korang tau kan rasa gula Melaka tuh cam ne? hah sebijik cam tuh gak rasanya bila korang beli ais krim Gula Melaka di Sangkaya ni. Rasanya cam manis-manis buah gituh walaupun ianya Gula Melaka hehehhe…

Ok kita tambah order lagi tau.

Kitaorang cuba


Malaysian Toast

Hidangan ni merupakan hidangan roti bakar berinti kan butter dan ais krim kaya. Cuba bagi aku biar ais krim kaya tuh banyak sket so baru boleh balance dengan rasa butter tuh sekali. Takdelah mahal mana pun Cuma RM6.90 je


Ais Krim Campur

Sama macam ais batu campur yang kita duk minum kat gerai tepi jalan tuh tapi, aisnya di gantikan dengan ais krim hehehehhe wah lagi marbeles. Kalau makan time cuaca panas mau 2-3 cawan boleh habis ek

sedap oooo ais krim bandung ni

licin semuanye

coconut shake pun sempat dicuba gak hehehee


Apmacam?

Cuci mata korang tak hari ni bila tengok gambar-gambar aku ni, hehehehhee. So apa lagi lepas buka kang terus pi terjah Sangkaya ek.


Ada banyak outlet di sekitar Lembah Klang ni, korang boleh check it out di social media Sangkaya ni tau, jangan lupa...

Website : 

Facebook : 

Instagram : 

Twitter : 

Hashtag : #nutsaboutcoconuts




Dari 

Cik Lily Putih

Wednesday, June 21, 2017

Baju Raya Oh Baju Raya, Sempat Lagi Ke Prima Valet Bangi

Hi Korang,

Cam ne persiapan raya?

Ermm dah tinggal 2-3 hari ni mesti dah siap kot kan, yelah aku tengok hujung minggu je mesti mall penuh dengan orang membeli belah. 

Beli baju raya, kasut raya,tudung raya, kuih raya, handbag raya, makeup raya even ada orang tuh siap beli kereta baru untuk raya lagi, hebat orang Malaysia ni. Pendek kata biar papa asal bergaya!!

For me?

Tak de lah apa sangat persiapan raya pun sebab kitorang semua dah beli masa pi Umrah hari tuh, beli untuk sekeluarga sebab tahun ni kitaorang beraya dengan mama then later baru balik Melaka untuk beraya dengan family aku pulak. 

So settle baju raya sedondon kitaorang sekeluarga untuk hari raya pertama.

Untuk raya kedua pulak? Still memikirkan lagi nak pakai baju apa. Actually aku ni memang banyak baju yang pakai sekali je then simpan especially dress, baju kurung dah jubah. Kekadang tu sampai tak perasan rupa-rupanya aku ada baju warna yang nak di pakai. Padahal baju-baju ni bukan murah tau kebanyakannya tempah dari famous designer hehehhe… sebab tamok (my BIL) kawan baiknya Hatta Dolmat so kitaorang ni kiranya dapat easy access lah eh bayo ek bukan free tau tapi harga kawan-kawan katanya. 

Tapi tahun ni tak tempah kot, aku nak cuba cari baju yang dah siap.

Readymade, banyak jugak tempat aku survey. Bukanlah kena paksa beli tapi suka-suka tengok, kalau cantik, muat nak pakai dan harga berpatutan so why not.

Kebetulan hari tuh, aku mengikut bebudak ni pi cari baju raya kat Prima Valet di Ostia Bangi ni. Alah sebab dekat dengan rumah so pi jelah. Jejak kaki time lunch waktu kerja memang tak berapa ramai orang so sempatlah gatal tangan cuba 2-3 helai baju artis ni. 

nampak membeli belah sangat kan

Prima Valet ni gedung pakaian 2 tingkat, yang majoritinya banyak baju keluaran artis ada di sini seperti, Fattah Amin, Amy Search, Anzalna, Puteri Zarith, Shaheizy Sam dan ramai lagi. Sebut je korang nak artis mana, ada je baju jenama mereka ni. 

Harga of courselah harga artis, dari RM79++ hingga ke RM300++ lebih lagi cantik design so lagi mahal lah tapi tak per janji puas hati dapat melaram di hari raya. 

ni bukan baju raya, itu suit. Nampak cam gemuk pulak bila pakai tapi cantik kalau pakai sepasang ala-ala Neelofa gituh huahauhau poyooo

muat tapi tak sampai nak zip, ok jugak tapi bukan baju artis lah

Aku adalah cuba 3-4 pasang baju-baju ni dah kebanyakkan tak fit untuk aku,bukan lah tak buat langsung. Kat sini semua baju-baju perempuan sampai saiz XL je so camne aku nak fit kan. Ada baju yang kainnya besar dan selesa aku pakai tapi masalahnya bahu tak boleh masuk, ada yang tak boleh zip sampai atas, ada yang nampak macam sarung nangka hehehehhe memacam lah. 

pattern barbie doll

kain plated, kembang tangan acik hah

Well well well setelah berhempas pulas aku mencuba ke semua baju-baju ni akhirnya dapat jugak baju yang muat dengan aku tak nak alter apa-apa pun. Kira aku dah kurus lah ek sebab dah boleh pakai saiz XL huahuahauhauhauahua gelak syaitonnn

Dapatlah 2 helai baju koleksi ‘youme & hunny’ dari Anzalna. Ok posing sket dalam fitting room. Yang ni selesa, nak zip senang, kain longgar. Hah patutnya buatlah cam ne, buat besar sket kecian pada kami-kami perempuan yang bersaiz comel ni. 

Itulah kisah aku dalam misi mencari baju raya untuk tahun 2017 ni ek.

Memang penat rupanya keluar masuk masuk fitting room tukar-tukar baju ek, ermm bayangkan kalau aku jadi model mau letih giler di buatnya kan.

So korang yang masih belum jumpa lagi baju raya yang menjadi pujaan hati korang silakan membeli-belah di hujung minggu ni ek, eh still sempat lagi tau. Banyak tempat ada, Prima Valet, Bangi Sentral, PKNS Shah Alam, Jalan TAR dan pelbagai tempat lagi.

Selamat membeli belah semuanya






Dari 

Cik Lily Putih





Sambutan Hari Bapa BERSAMA dengan GINTELL dan juga Dato’ Jalaludin Hassan

Hi Korang,

Nak citer pasal kerusi urut Gintell ni

Dato’ Jalaludin Hassan membuat penampilan khas sebagai duta GINTELL di 1 Utama Shopping Centre, PJ, untuk bertemu dengan para pelanggan GINTELL untuk meraikan Hari Bapa.

Bersempena dengan pameran kesihatan ini, GINTELL telah menjemput duta GINTELL Dato’ Jalaludin Hassan untuk menyertai pameran kami pada 18 Jun 2017, jam 3 petang untuk berinteraktif dengan pelanggan. 


Menjaga anak adalah pekerjaan sepenuh masa untuk ibubapa. Dalam keseronokan menjalani rutin keibubapaan, pelbagai tekanan juga dirasai. Kini, GINTELL memperkenalkan Pakej Kebahagiaan Berganda sempena Hari IbuBapa. Satu hadiah untuk ibubapa anda, manakala satu lagi pula dihadiahkan oleh GINTELL kepada anda, supaya anda dan ibubapa anda dapat menjalani kehidupan yang lebih bahagia dan sihat.

GINTELL De’ Space U.F.O

GINTELL De’ Space kerusi urut U.F.O adalah kerusi urut yang memenuhi keperluan untuk semua. Dengan adanya GINTELL Dé Space, segala kepenatan akan hilang dengan keseronokan dan kepuasan urutan yang selesa. Penggelek QUAD 3D akupuntur diperkenalkan untuk memenuhi keperluan setiap orang. Ciri-ciri ini memberi urutan wisdomatic yang disesuaikan dengan saiz badan anda. Selain itu, pengesan pintar dengan tepat mengikut titik Akupuntur badan anda yang dapat menyenangkan seluruh badan. Selain itu, Aero V-Trek akan mengikuti setiap lengkung badan anda bagi menyediakan urutan yang persisi dan disasarkan dengan ergonomik dan keselesaan dari leher ke paha. Aero V-Trek ini akan membantu melegakan sakit belakang dan pinggang dan melegakan sengal otot. Selain itu, Regangan 180 Space Stretch akan membantu melegakan dan menghilangkan penat anda setelah seharian penat bekerja.

GINTELL De’Vano S FUNtastic Sofa

GINTELL De’Vano S FUNtastic Sofa adalah sofa urutan pertama yang mempunyai kontur urutan terpanjang dari leher sampai paha. Lanjutan Trek V yang berukuran 105cm panjang dapat melegakan kesakitan dan tekanan anda dengan urutan yang selesa pada bahagian leher, pelvic, punggung dan paha. Teknologi penggelek urut berhaba 3D merangsang pengedaran darah dan memperbaiki metabolisme untuk meredakan nyeri bahu. Selain itu, ciri beg tekanan udara pada sofa urutan ini membentuk dan membetulkan pinggul dan paha untuk memastikan anda terus tampil anggun.

Diperkemas dengan fabrik yang berwarna ceria dan cerah, GINTELL De’Vano S FUNtastic Sofa adalah sofa urutan yang bergaya modern dan ergonomik. Sofa urutan ini mempunyai 4 sistem kawalan mudah dan mesra pengguna. GINTELL De’Vano S FUNtastic Sofa yang ringan dan bersaiz kecil ini adalah pilihan yang tepat dan sempurna untuk kediaman dan juga pejabat kerana sofa ini sesuai untuk diletakkan di mana-mana sahaja.

GINTELL memperkenalkan Pakej Kebahagiaan Berganda sempena Hari IbuBapa. Satu hadiah untuk ibubapa anda, manakala satu lagi pula dihadiahkan oleh GINTELL kepada anda, supaya anda dan ibubapa anda dapat menjalani kehidupan yang lebih bahagia dan sihat. Promosi dari harga RM4988*, tertakluk kepada terma dan syarat.

Terence Chang 庄凯仁
(GINTELL Rest N Go – Senior Business Development Manager 高级业务发展经理)
Bond Wong 黄耀邦
(GINTELL (M) – Assistant General Manager 副总经理)
Aly Wong 黄爱丽
(GINTELL (M) – A&P Manager 广告与宣传部经理)
Monica Chee
(Singnan Communications Sdn Bhd – Managing Director)
Dato’ Jalaludin Hassan 拿督查拉鲁丁哈山
(GINTELL Ambassador 代言人)
Dato’ Goh Cheh Yak 拿督吴正益
(GINTELL Group Managing Director 集团董事经理)
Datin Sophia
Anna Wong
(One Utama – Leasing General Manager 商场租务总经理)
Patrick So
(One Utama – General Manager 总经理)

GINTELL adalah salah satu rangkaian produk penjagaan kesihatan yang terkenal di Malaysia. Kini, GINTELL mempunyai lebih daripada 100 cawangan di pusat membeli belah terkemuka di serata Malaysia dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Records bagi “Rangkaian Produk Penjagaan Kesihatan Terbesar”!

Untuk maklumat yang terlanjut, hubungi Talian Khidmat Pelanggan 1800 88 6332 atau layari www.gintell.com, GINTELL MALAYSIA Facebook, Instagram #GINTELLMALAYSIA dan juga GINTELL WeChat.




Dari 

Cik Lily Putih


Tuesday, June 20, 2017

Shopping Raya Di MYDIN – Girang Syawal Tiba 2017

Hi Korang, 


Sempena dengan musim Syawal, MYDIN mengadakan promosi Ramadan dan Syawal untuk memenuhi setiap keperluan persiapan orang ramai untuk menyambut Syawal. Promosi Ramadan telah bermula pada 11Mei 2017 sehingga 4 Jun 2017 manakala promosi Syawal telah bermula pada 8 Jun 2017 sehingga 2 Julai 2017. 



Pelbagai promosi dengan tawaran harga yang mampu milik seperti pelbagai seleksi kurma, kuih raya, perhiasan dan dekorasi raya, baju kurung, baju Melayu, kain sampin, kurta, jubah, tudung, kerongsang magnet dan banyak lagi. 





Para pelanggan boleh mendapatkan koleksi busana raya MYDIN seperti baju kurung raya serendah RM29.90, baju melayu raya serendah RM49.90 dan jubah raya lelaki serta jubah raya wanita serendah RM29.90 dan RM39.90. Semua koleksi Raya ini turut dipromosikan di dalam majalah seperti majalah Nona, Keluarga, Wanita, Maskulin dan Hijabista. 

Aku ringkaskan jelah supaya korang senang ek 




Koleksi
Jumlah Kuantiti
Kadar Harga
Baju Melayu
180 ribu pasang
Mikhail
RM49.90 - RM79.90
Mikhail Junior
RM35.90 - RM59.90



Jubah Lelaki
70 ribu helai
RM29.90 – RM99.90

Kurta
50 ribu helai
RM29.90- RM49.90
Kain Sampin
50 ribu helai
Dewasa
RM 19.90- RM99.90
Kanak-Kanak
RM7.90 - RM 19.90
Baju Kurung
30 ribu helai
Mikayla
RM39.90 -- RM 129.90
Mikayla Junior
RM29.90- RM59.90
Jubah
80 ribu helai
Mikayla
RM39.90- RM 129.90
Mikayla Junior
RM29.90- RM59.90


Sepanjang bulan Ramadan ini, MY DIN mengadakan Bazar Ramadan dengan pelbagai jualan juadah makanan, minuman dan kuih-muih yang bermula pada pukul tiga petang sehingga tujuh malam. 

banyaknya pilihan juadah nak berbuka ek

Melalui Iaman sosial rasmi MYDIN, MYDJN kongsikan resepi-resepi berbuka, tazkirah dan banyak lagi untuk menghidupkan suasana bulan yang penuh keberkatan ini. MYDIN juga menawarkan harga borong dan perkhidmatan bantuan sukarelawan 'helper' kepada rombongan-rombongan 'charity shopping' yang ditaja oleh individu perseorangan, agensi kerajaan dan agensi bukan kerajaan untuk persiapan Syawal bagi golongan yang kurang berkemampuan dan tidak bernasib baik. 





Antaranya ialah Lembaga Zakat Selangor, TriPle Berhad, AmBank, Puspanita Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBSM), UNIRAZAK, Noah Foundation, Nouvelles Visages Mazda Lentis, Majlis Agama Islam Selangor, Fomema dan banyak lagi.




banyak pilihan kurma ek


"Resepi Berbuka Puasa ada, Tazkirah Ramadan ada, Promosi Ramadan dan Promosi Syawal pun ada. Pendek kata, di MYDJN, macam-macam ada! Pelbagai aktiviti dan promosi telah dirancang dan dilaksanakan untuk menghidupkan suasana girang dalam menyambut Ramadan dan Syawal kali ini. Pada mereka yang ingin membuat persiapan Syawal, pastikan MYDIN menjadi pilihan utama anda. Jangan lupa tonton #ceritakain dan #tigakuihtigarasa." 

Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin 
Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd. 






Menariknya promosi Syawal kali ini, MYDJN mengetengahkan koleksi baju kurung dan jubah 'satin digital' dan 'satin printed' dengan harga minima RM79.90.


Yang best tuh ada koleksi kurta istimewa Aiman Tino yang dikenali sebagai #QurtaUnivercity pada harga RM79.90. Ini pertama kali Mydin berkoloborasi dengan selebriti menjual pakaian. Hebat gak ekkk. Lagipun harga yang di Mydin lebih murah daripada korang beli diluar ye.


Kegirangan Syawal tiba ini turut disemarakkan dengan promosi 'Purchase with Purchase' bersama Procter & Gamble (P&G). Promosi ini mengetengahkan konsep beli enam barang terpilih MYDIN dan dapat enam  barang terpilih P&G dengan diskaun menarik eksklusif untuk para pelanggan yang berbelanja di MYDIN .


NI aku ringkaskan lagi untuk panduan korang untuk berjimat tau, ingat senang je nak dapat harga yang betul-betul murah ni kan

Beli
Dapat
Tuala mandi bernilai RM18 dan ke atas di dalam satu resit
Diskaun RM6 untuk Oral-B MouthRinse Pek 3's
Dua set tisu muka jenama Royal Supreme atau Sutera di dalam satu resit
Satu unit Ambi Pur lnstantmatic Starter pada harga RM 16
Dua unit balang kuih raya di dalam satu resit
Dua botol cecair pencuci pinggan Joy pada harga RM7
-
Dua tudung Mikayla/Dua Songkok Wadimor di dalam satu resit
Satu botol Rejoice 340ml pada harga RM6
Satu pasang baju Melayu dewasa bernilai RM49.90 dan ke atas di dalam satu resit
Satu botol Dynamo 2.7kg/3kg pada harga RMI6
Langsir baru bernilai RM50 dan ke atas di dalam satu resit
I botol Febreze 370 ml pada harga RM5




Terkini mengenai MYDIN, MYDJN sudah mempunyai 323 buah cawangan seluruh Malaysia selepas pembukaan MY DIN CityONE, Kuching, Sarawak pada 30 Mac 20 I 7 dan Mydin Mart Padang Jawa, Shah Alam pada 21 April 2017. Tahun ini MYDIN akan membuka dua Jagi cawangan baru iaitu MY DIN Masjid India, Kuala Lumpur dan MYDIN Vista Tunku, Kuching, Sarawak yang masing-masing dijangka akan dibuka pada bulan Ogos dan September 2017. Secara holistiknya, jumlah pelaburan untuk pembukaan empat buah cawangan MY DIN pada tahun ini adalah setengah bilion. 


mereka yang happy bila shopping di Mydin


Perkembangan, Aktiviti dan Promosi MYDIN boleh didapati secara terus di: 

Laman Web : 

Facebook : 

Twitter : 

lnstagram :  




Dari 

Cik Lily Putih