MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, June 7, 2017

Gala Dinner and Award Night ‘Sepetang Bersama Blogger (SBB) 2017

Hi Korang,

Tadi aku dah citer pasal event sessi petang kan, now kita sambung pulak citer event dinner pulak. 


Abis je event petang terus bergegas, kitaoranng balik hotel untuk bersiap. Alah bukan siap glam glam pun just mandi tukar baju then pi balik. Nasib baik Mr Big dah siap gosok baju bagai so tinggal aku jelah nak bersiap, pakai makeup lah itulah ini lah kan.

Dinner malam tuh di Saloma Bistro, lama tak masuk sini ek. Aku kalau ada event je kemari kalau tak memang iddok ler. 

serious nau Mr Big ek

Di sebabkan aku salah sorang speaker untuk event sebelumnya so kitaorang duduk dengan speaker yang lelain. Aduhai berpisah pulak dengan kengkawan yang lelain ek. So sementara event belum start, aku ambil kesempatan berjumpa dengan kengkawan blogger yang tak sempat jumpa siang tadi. 

Apa lagi kasi selfie sket ek

dengan DeqNoor - tokeh Medishoe

ada kesempatan, wefie aje

dengan Syeda Ucu - baru bertunang dengan blogger gak ni

dengan Pak Cu - Dahan rapuh

Kak Juriah - cool je orangnya

korang tengok Rawlins, kemain lagi bajunya kan

dengan acik-acik hot

dengan uyulrosli - blogger baru ni

uncle zuan asyik berjalan je kerjanya

dengan tokeh pavlova - asfieda

perempuan cantik - wendy dan syafiera

interframe rawlins lagi, amir pun ada jugak

momi hot

momi dan nanie

geng-geng adik-adik hotzz

anzkia dari Indonesia

dengan arz moha - rezeki dia menang handphone lucky draw

dengan kak red wajib  kena amik gambo ek

dengan Adiputra hotzzz hehehehe

Sampai nak abis bateri di sebabkan selfie ek, nasib baik Mr Big penyelamat cucuk je kat powerbank dia. 



Cam biasa mestilah ada kata-kata aluan dulu, daripada pihak Denaihati Network, pengarah Kumpulan Media Karangkraf dan juga daripada YB Datuk Mas Ermieyati binti Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia mengenai pengaruh blogger di media social ini.


Apa-apa pun sebelum acara lelain, kita makan dulu, not bad jugak menu hidangan di Saloma Bistro ni. Walaupun lauk-lauk biasa je tapi menyelerakan sungguh. 

Tibalah acara yang di tunggu-tunggu iaitu majlis penyampaian anugerah blogger SBB 2017.

Meh aku listkan para pemenang ye


Antara penerima anugerah pada malam itu :- 

Most Engaging Social Media 2017- Neyrashazeyra 

Most Engaging Blog 2017- kisahemasputih.com

Promising Blogger Group of The Year 2017- Projek Blogger Utara 

Best Foodie Blogger 2017- Mahamahu.com

Best Travel Blogger 2017- Projektravel.com

Best Lifestyle Blogger 2017- Ciklilyputih.com

Blogger of The Year 2017- Redmummy.com

Digital economy Champion- MDEC 

Fast Growing Social Media Company- Misi Viral 


La aku pun dapat??? 
Unbelievable sungguh!!

Seriously memang aku tak sangka sungguhlah dapat sebegini besar penghargaan dari team Denaihati Network. Inilah dia hasil setelah 7-8 tahun berblogging tanpa jemu, tahan penat lelah, keluar duit sendiri untuk ke event dan banyak lagi lah. 


Apa-apa aku bersyukur sangat dengan rezeki ni, semoga ini akan jadi pemangkin untuk aku terus berusaha lagi di dalam bidang blogging ni ek

Mr Big cam tak percaya yang aku boleh dapat award Best Lifestyle Blogger 2017 ni ek, senyum bangga je dia masa amik gambar aku. Dia cakap berbaloi jugak u bersusah payah selama ni ek 

Ok sambung selfie lagi ek

dengan ND Misi Viral -siang malam tuko tuksedo je kejenye hehehe






hehehhe tak senonoh perangai memasinglah

tengokla bubur Mr Big ek, menimbun dibuatnya


Balik Concorde Hotel, turun baju then turun pi supper kat bawah. Alah sekali sekala lagi dapat diskaun 25% untuk guest makan kat situ. So sambung lepak makan-makan dengan Mr Big, bebudak lain dah pi berayap ntah kemana.

Esoknya sarapan, jumpa lagi dengan diaorang ni. 



Apa lagi terus duduk semeja sambil borak-borak pasal SBB2017. Seronoklah memasing-masing kan huahuahauhau

Dengar citer kata Tuan Hj Amir, SBB2017 ni mungkin yang terakhir tapi janganlah kalau boleh sebab SBB nilah yang menyatukan semua blogger seluruh seantero dunia tau huhuhuhuhu…

5 comments :

mrhanafi said...

Tengok gambar geng blogger memang happy sangat..

Rugi siapa tak pergi.

Siti Rohaida Yusof said...

kalau yang terakhir,tak dapatlah kita nak join..dari dulu nak join,tapi belum ada kesempatan huwa.a...tahniah cik lily menang award..memang layak menang

el said...

tahniah Ciklily dpt award

Kakcik Nur said...

Terima kasih sudi bergambar dengan kakcik...hehehe...ejaan nama kakcik tu sebenarnya Juariah a.k.a Kakcik Seroja...hahaha

Amanda Suria said...

Jom la vote SBB 2018...