Sunday, September 15, 2019

Ubat Gigi SENSODYNE Sensitivity & Gum, Mengurangkan Masalah Gigi Sensitif.

Hi Korang, 

Kalau siapa yang follow IG stories kak lily mesti tau yang kak lily ade masalah dengan gigi dan gusi hingga sampai bengkak-bengkak muka di buatnya ermm ingat tak?? 

Ada dulu awal tahun ni kak lily kena sampai berubah bentuk muka sampai tak kuar rumah 2-3 hari sebab nak redakan bengkak tuh. Sejak tuh kak lily sangat-sangat menitikberatkan keadaan gigi kak lily ye. Takutlah pisang berbuah 2 kali kan, kang melarat boleh effect satu badan ooo 


Untunglah orang yang tak de masalah gigi dan gusi ni kan tapi orang-orang cam kami ni cam ne plak. Seriously memang kak lily sentiasa bertukar-tukar ubat gigi untuk mendapatkan keserasiaan gigi ni supaya dapatkan meredakan sket gigi sensitif ni. 

Gigi sensitif dan masalah gusi, masalah pergigian biasa dalam kalangan rakyat Malaysia 

Bayangkan korang tengah haus tup-tup depan mata ada air sejuk plak hah haruslah pekena seteguk, sekali masuk mulut terus kena panah petir kat gigi korang tuh aduimak rasa nak menitik air mata tau 

Secara global, 50% pesakit gigi sensitif juga mengalami tanda-tanda masalah gusi dan melalui kajian yang dijalankan pada 2010, ia menyatakan 9 daripada 10 orang dewasa di Malaysia mengalami masalah gusi. 



Doktor pergigian menemui wujud hubungan rapat antara dua simptom ini, gigi sensitif dan masalah gusi. Gusi menyusut adalah punca utama berlakunya gigi sensitif dan penipisan gusi berlaku kerana masalah gusi. Apabila dentin dalam gigi terdedah, liang halus di dalamnya juga terdedah dan hal ini boleh mengakibatkan gigi sensitif. 

Laporan mendedahkan hampir separuh (44%) yang mengalami gigi sensitif memilih untuk menukar tabiat memberus gigi dengan mengelak daripada memberus kawasan gigi dan gusi yang terjejas. Hal ini menyebabkan timbulnya lapisan bakteria dipanggil plak. Plak yang tidak dibersihkan dengan berusan gigi dua kali sehari akan berkumpul dan melekat di celahan permukaan gigi dan mengakibatkan bengkak, mulut berbau dan masalah gusi lain. Doktor pergigian berpendapat bahawa simptom ini memerlukan perhatian dan pesakit boleh bermanfaat jika menyelesaikan dua masalah ini dengan segera. 


Minggu lepas kalau korang perasan di ig stories, kak lily berkesempatan ke majlis pelancaran produk dari Sensodyne yang terbaru iaitu Sensodyne Sensitivity & Gum di Sunway Piramid, siap ada roadshow sekali tau. 

Ubat gigi Sensodyne Sensitivity & Gum baharu telah terbukti secara klinikal mampu meredakan masalah gigi sensitif dan memperbaiki kesihatan gusi. Formula dwi-aksi ini bertindak membina lapisan meliputi kawasan gigi sensitif untuk melindungi daripada sensitiviti di samping menanggalkan bakteria plak yang akan mengakibatkan masalah gusi bengkak, mulut berbau dan lain-lain masalah gusi. 


Bryan Wong, Pengarah dan Pengurus Besar, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sdn Bhd, berkata, “Kami melancarkan Sensodyne Sensitivity & Gum untuk mengatasi dua masalah ini secara serentak dan melegakan ketidakselesaan pesakit supaya mereka dapat melakukan aktiviti seharian dengan lebih baik. Kesihatan pergigian adalah keutamaan kami dan sebagai jenama ubat gigi sensitif nombor satu di negara ini, kami berbangga melancarkan produk dwi-aksi terkini yang akan memanfaatkan warga Malaysia.” 


“Gigi sensitif dan masalah gusi kerap terjadi dalam kalangan masyarakat di negara ini, tetapi ia sering dipandang remeh dan tidak dirawat segera. Peningkatan bilangan pesakit juga dilihat tidak peka untuk menangani simptom-simptom ini. Dua masalah ini berkaitan antara satu sama lain dan perlukan penjagaan rapi.” kata Dr Cheah Chia Wei, Pensyarah, Jabatan Pergigian Restoratif, Fakulti Pergigian, Universiti Malaya. 


Dr Say Sazril berkongsi pengalaman mengenai Sensodyne Sensitivy & Gum kepada pada orang ramai semasa majlis pelancaran tersebut. 


Oh ye, bersempena pelancaran Sensodyne Sensitivity & Gum, Sensodyne akan menganjurkan pameran dengan Farmasi Guardian di Blue Concourse, LG2, Sunway Pyramid Mall di mana pengguna berpeluang mengenal pasti dan mempelajari tentang isu gigi sensitif dan masalah gusi serta mendapatkan pemeriksaan pergigian bermula 12 hingga 16 September dari 10 pagi hingga 10 malam. 


Sensodyne juga bekerjasama dengan Majlis Pergigian Malaysia untuk menjalankan Pemeriksaan Pergigian Percuma di 815 klinik pergigian di seluruh negara. Ia bertujuan untuk menggalakkan pengguna memeriksa gigi dengan kerap di klinik pergigian agar gigi dan gusi sentiasa sihat serta mendidik mereka dengan cara penjagaan gigi yang lebih baik. Ketahui cawangan yang terlibat di www.sensodyne.com.my.



Sensodyne Sensitivity & Gum boleh didapati di farmasi tempatan dan pasar raya di seluruh Malaysia dengan harga yang dicadangkan RM16.90 sekotak dan RM10.90 untuk berus gigi. Sila rujuk doktor pergigian berdekatan anda untuk maklumat lanjut. 

Sensodyne Sensitivity & Gum dibawakan oleh Sensodyne, Jenama Ubat Gigi Sensitif No. 1 Dunia. 


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Online Shopping:

Facebook: 






#sensodyneSensitivityandGum
#sensodynedualaction
#sensodynemy

Friday, September 13, 2019

Far Away Glamour Eau de Parfum Spray By AVON

Hi Korang,

Sari keanggunan anda merupakan sanubari anda. Ia menjangkaui soal jasmani dan minda. Untuk meraikan sari keanggunan ini, Avon memperkenalkan Far Away Glamour. 


Diulit kehebatan Vanilla Madagascar bersama kesegaran bungaan floriental, haruman glamor ini turut mengetengahkan sentuhan akkord anggur hitam dan kesturi yang mendakapmu penuh keayuan serba glamor setiap kali menyemburkannya. 

Amat sesuai untuk momen glamor anda, ia juga boleh digunakan saat bercuti atau ke majlis malam hari. Wangian ini turut tersedia dalam bekas Purse Spray 10ml supaya anda kekal harum, ke mana sahaja, bila-bila masa. 

Vanila Madagaskar

Anggur HItam

Kesturi 

Far Away Glamour merupakan edisi baru dari jenama haruman Avon #1 dunia, Far Away. Sempena pelancaran baru ini, Avon turut memperkenalkan wajah baru buat koleksi ini - Far Away Classic, Far Away Gold dan Far Away Infinity. 


Hiduplah penuh glamor. 

Far Away Glamour Eau de Parfum Spray 50ml dan Far Away Glamour Purse Spray 10ml bakal dipasarkan mulai 1 September 2019. Dapatkannya dari mana-mana Wakil Avon, Butik Kecantikan AVON atau menerusi atas talian di shop.avon.my. Untuk maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol AVON di 1-800-18-AVON (2866). 

Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Online Shopping:
www.shop.avon.my

Facebook: 

Instagram: 

Thursday, September 12, 2019

iORA Meraikan Pembukaan Rasmi Butik Konsep Terbesar Di Malaysia

Hi Korang,


iORA, label busana wanita yang berkualiti dan mudah didapati, dengan rasminya membuka butik konsep terbesar di Malaysia yang terletak di destinasi beli-belah ikonik, Mid Valley Megamall. 


Dengan keluasan menjangkau lebih daripada 9,000 kaki persegi, butik konsep baru di F-JA2(B), Aras Satu, Mid Valley Megamall ini adalah epitome kepada gaya penuh elegan, yang direka untuk memberikan ruang optimum bagi pengunjung kala membeli-belah dengan himpunan produk yang pastinya lebih memukau. 


Kak lily berkesempatan ke majlis perasmian butik konsep iORA ni di Mid Valley baru-baru ini, di samping majlis perasmian butik di adakan juga pertunjukan fesyen koleksi pakaian iORA kepada pada tetamu yang hadir.


Butik pertama iORA dibuka pada tahun 1998, menawarkan gaya asas tak lapuk dek zaman yang boleh dipakai musim demi musim. Daripada hanya satu jenama, iORA berkembang kepada 25 butik (termasuk butik mandiri dan butik konsainan) di seluruh Singapura dan Malaysia dengan mengetengahkan lebih banyak sub-jenama bagi menepati keperluan serta citarasa wanita era ini. Butik konsep ini merupakan butik yang ketiga di Malaysia dan terbesar seumpamanya.









Menempatkan tiga sub-jenama dalam satu bumbung - iORA, LALU dan SORA – butik ini pastinya akan membantu melengkapkan lagi ‘wardrobe’ setiap wanita. 

iORA mencipta pakaian asas berkualiti dengan serlahan stail yang dikemaskini bagi memenuhi gaya hidup wanita moden. Wanita iORA melengkapkan penampilannya dengan padanan klasik malar segar bersama sentuhan elemen trendy menepati musim. 

LALU mensasarkan pelanggan yang lebih muda dan dinamik. Pencinta fesyen percaya bahawa LALU menyerlahkan stail yang lebih ceria dan trendy, yang mana ia turut mudah digayakan dan mampu milik. 

SORA melengkapi padanan harian wanita dengan kasut, beg dan aksesori yang bukan hanya moden malah minimalis. Rekaan SORA mencetuskan gaya versatil dan penuh fungsi, yang merangkumi padanan kemas ke pejabat dan kasual.


Butik konsep baru ini turut menghidupkan DNA iORA, dengan ruang yang terbuka dan rapi bagi membolehkan produknya menjadi tumpuan utama. Kontemporari namun canggih, hiasan dalamannya dibiarkan minimal, seakan-akan ruang dalaman sebuah galeri seni. Dengan unit rak terhad, produk disusun dan dipaparkan dengan rapi mengikut jenama, variasi jenis, serta kombinasi warna bergaya, untuk cetusan rasa segar dan penuh semangat. Laluan yang lapang, ditambah pencahayaan yang selesa, turut membuatkan suasana keseluruhannya santai untuk pelanggan membeli-belah. 

Sejurus melangkah masuk ke butik, pelanggan disambut dengan ruang tumpuan yang penuh warna-warni dalam paparan pengayaan dari kepala hingga ke kaki, dengan koleksi rekaan terkini. Visual kempen terkini diletakkan di kedua-dua sisi dinding yang menonjolkan lagi ruangan dalaman butik sementara cermin berbingkai membangkitkan daya tarikan iORA yang tersendiri. Teruskan melangkah jauh ke dalam ruangan butik yang besar, dipenuhi lebih banyak himpunan koleksi fesyen, khususnya iORA dan LALU.


Selain ruang ini, bilik-bilik persalinan yang luas dan terang namun masih tertutup rapi, memberikan ruang peribadi yang diperlukan untuk mencuba sendiri helaian iORA atau LALU. Aksesori SORA juga diletakkan secara strategik di dalam butik, untuk memberi inspirasi kepada pembeli mengenai padanan aksesori terbaik sebagai pelengkap gaya. 

Serlahan warna unik koleksi Musim Luruh/Salju 2019 boleh dilihat kala membelek pelbagai jenis blaus, pakaian luar, baju panas, skirt, gaun, celana serta pakaian rajut. Pastinya akan ketemu rangkaian fesyen terkini yang merangkumi semua keperluan wanita, mudah digabung serta dipadankan untuk penampilan penuh keyakinan. Dengan siluet yang terletak cantik pada tubuh, ia sememangnya padanan sempurna dan selesa untuk penggayaan dari siang hingga ke malam, bahkan sebelum serta selepas waktu pejabat.


iORA sentiasa berkembang selaras dengan citarasa, pilihan dan keperluan wanita moden. Dengan wujudnya butik konsep baru ini, iORA mensasarkan untuk mencetuskan inspirasi kepada lebih ramai individu dalam mengembangkan gaya peribadi masing-masing di tengah kesibukan kota Kuala Lumpur. 




Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Laman web :

Facebook: 

Instagram: 


Anugerah ‘MOST VOTED BRANDS’ GUARDIAN 2019 Kini Kembali

Hi Korang,


Jutaan pelanggan GUARDIAN MALAYSIA akan berpeluang untuk mengundi jenama kesihatan dan kecantikan mereka, sekali lagi, dan memenangi pelbagai hadiah menarik berjumlah RM40,000.


Kempen anugerah apresiasi jenama yang kini memasuki tahun ke-20, telah bermula hari ini (5 September) dan bakal berakhir pada 29 September 2019.


Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Malaysia, berucap di majlis perlancaran kempen itu berkata: “Kami sangat berbangga dan teruja untuk memaklumkan kepada anda bahawa Most Voted Brands tahun ini akan menampilkan 313 produk daripada rangkaian pelbagai jenama yang ditawarkan di stor kami!” 

“Sebenarnya, 313 produk dan 139 jenama bakal bertanding untuk 73 kategori anugerah tahun ini, menjadikan pesaingan kali ini begitu sengit. Dan oleh kerana undian adalah daripada para pelanggan kami, iaitu pembeli dan pengguna sebenar produk-produk ini, ia memberikan penilaian yang adil kepada pemilik-pemilik jenama terhadap kedudukan jenama mereka dikalangan pengguna. 

Undian secara keseluruhannya, akan menunjukkan gambaran yang tidak berat sebelah ke atas jenama-jenama yang telah berjaya menambat hati dan memberi kesan kepada para pelanggan kami,” tambah beliau. 

Menjelaskan lebih lanjut tentang Anugerah tersebut, Ms Wong menambah: “Ketika Guardian Malaysia mengkonsepsikan anugerah ini pada tahun 2000, objektif kami adalah untuk menghubungkan jutaan pelanggan kami dengan semua rakan-rakan perniagaan serta pemilik jenama, dengan memberi peluang kepada mereka untuk memilih jenama kegemaran mereka. Hari ini, anugerah ini lebih relevan kerana kami didorong untuk berhubung dan memahami keperluan gaya hidup pelanggan kami, pilihan dan trend yang sentiasa berubah.” 

“Saya yakin Most Voted Brands Guardian Malaysia merupakan salah satu acara anugerah yang paling definitif dan berprestij di negara ini, dengan mengambil kira kesan dan populariti produk, jenama dan kategori yang terlibat,” tambah beliau. 

Mencerminkan gaya hidup digital kebanyakan pengguna sekarang, proses undian secara keseluruhannya akan terus dijalankan dalam bentuk digital. Ini bermakna, semua undian akan dibuat secara dalam talian. 

Walau bagaimanapun, terdapat satu tambahan menarik tahun ini dimana pelanggan Guardian juga boleh menyertai MVB Hunt di semua stor Guardian melalui telefon pintar mereka. MVB Hunt Guardian adalah satu permainan pencarian harta karun yang dikendalikan di semua stor Guardian dimana pelanggan boleh memenangi baucar produk untuk lebih penjimatan.


Pelanggan yang telah mengundi sebanyak 3 kali, layak untuk menyertai peringkat undian dalam talian yang seterusnya, yang menawarkan peluang yang lebih besar untuk memenangi Hadiah Utama. 

Jadi para pelanggan Guardian digalakkan untuk menyertai MVB Hunt terlebih dahulu sebelum melakukan undian dalam talian untuk lebih peluang untuk mendapatkan baucar produk.


Untuk layak ke undian dalam talian, pelanggan perlu berbelanja minimum RM10 dalam satu resit di stor Guardian atau dalam talian. Kemudian layari https://mvb19.guardian.com.my/#/onlinevoting. Undian boleh dibuat pada bila-bila masa di antara 5 September dan 29 September 2019.


Semua pelanggan yang menghantar undian mereka dengan resit yang sah akan berpeluang untuk memenangi salah satu daripada 68 Hadiah Mega, berjumlah RM40,000 yang berupa baucar Guardian. 

Hadiah Mega adalah seperti berikut: 

- Satu (1) hadiah utama iaitu baucar Guardian bernilai RM12,000 

- Dua (2) hadiah pertama iaitu baucar Guardian bernilai RM5,500 

- Lima (5) Hadiah kedua iaitu baucar Guardian bernilai RM1,000 

- Enam puluh (60) hadiah saguhati iaitu baucar Guardian bernilai RM200. 

Peraduan ini adalah terbuka untuk semua pelanggan yang berumur 18 tahun dan ke atas. Sebagai bukti pembelian, pelanggan perlu menyimpan resit Guardian yang asli. 

Untuk maklumat lanjut dan terma dan syarat MVB dan cara-cara mengundi, sila layari https://mvb19.guardian.com.my/#/term

Jadi mulakan undian anda dan rebutlah peluang untuk memenangi hadiah-hadiah hebat September ini!

























Wednesday, September 11, 2019

Hanya RM1 Bento Dan Onigiri Di myNEWS

Hi Korang, 

Apa aje pasal makan-makan yang kak lily tak tau kan, haruslah kena amik tau semua-semua ni. 

Rasa cam tipu tak bila kak lily cakap harga Bento dan Onigiri ni RM1?? 

Mesti korang cakap gilo apa akak ni kan, mane ada makanan jepun RM1, nak masuk toilet KLCC pun bayo RM2 tau hauhauhauha. 

Yesza yang ni akak tak tipu wokeh!! 


Memang ye korang boleh dapatkan makanan-makanan jepun ni di myNEWS tau. 

Sempena dengan bulan September ini sahaja myNEWS memberikan hanya RM1 untuk pembelian Bento dan juga Onigiri. So kaki makanan jepun haruslah jangan lepaskan peluang. 

Apa itu Bento? 


Bento ni macam mana ia adalah satu hidangan makanan yang lengkap ada nasi Jepun, lauk seperti ikan atau ayam dan sayur segar atau jeruk dalam satu bekas kotak tersusun. Bento yang jual kat sini ada macam-macam jenis seperti Bento Salmon Salsa, Spagthetti Spicy Belado, Mapo Tauhu Bento, Curry Laksa dan Bento Jumbo Chicken Cutlet. 

Bento Jumbo Chicken Cutlet 

Not bad sedap gak wei dan portionnya besar jugak 

Apa itu Onigiri? 


Onigiri ini adalah nasi Jepun yang dibentuk menjadi segitiga, bersama inti didalamnya dan dibalut dengan Nori atau rumpai laut. Onigiri ini pun ada banyak inti dalamnya ikut kegemaran korang lah. Kat sini ada jual Onigiri Smoked Salmon Cream Cheese, Onigiri Garlic Teriyaki Mayo Chicken, Onigiri Teriyaki Salmon, Onigiri Tuna Mayo dan Onigiri Tobiko Kani Mayo. 

Kedua-dua makanan jepun ini sangat sedap dan berkhasiat. 

Dekat myNEWS ni kesemua makanan-makanan ini di hasilkan secara segar setiap hari. Bagi kak lily senang nak makan sebab saiznya yang mudah dipegang, tambahan pulak kak lily ni jenis yang nak cepat manjang so singgah myNEWS beli then sambil jalan ke dalam kereta ke terus je makan kan pendek kata boleh on-the-go sajor. 

TAPI.. 

Promosi RM1 hanya di bulan September ni jer tau da bukan setiap hari wokeh. Ingat tuh, kang korang cakap kak lily tipu plak kan. 

Untuk Bento Tuesday RM1 hanya setiap hari Selasa bulan September manakala untuk Onigiri Thursday RM1 pula hanya setiap hari Khamis bulan ni juga. 

Kalau beli hari-hari lain harga jadi biasa lah kan. 

Sila dowload Aplikasi myNEWS 


Ok ada lagi syarat-syarat nak dapatkan RM1 tuh ek, korang kena kena muat turun aplikasi myNEWS dalam telefon korang dan daftar dalam aplikasi tu dan kemudian top-up duit di dalam e-wallet tuh ek. So bila nak bayar tuh, tit kan sajor phone korang kat mesin pengimbas tuh then dapatlah harga RM1 untuk Bento dan Onigiri ni. 

MARU KAFE 

Oh ye dalam myNEWS ada satu section yang di panggil MARU KAFE, kat section ada pelbagai jenis makanan jepun selain Bento dan juga Onigiri. Kat situ ada juga jual macam-macam produk bakes seperti Hokkaido Roll, Hokkaido Chocolate Roll, Hanjuku Cheese Cake, Hanjuku Chocolate Cake dan pelbagai jenis roti buatan cara jepun. 


Kak lily teringin nak makan Hokkaido Roll tuh tapi apakan daya, masa kak lily sampai je memang semua jenis kek habis, terus rasa kepunan nak makan tau huahauhauha 

White & Choco Bread


Milky Twist

So beli lah roti-roti jepun ni, sedap jugak tau. Kak lily makan cam tu sambil jalan ke kereta hari tuh heehee. 


Dah korang tunggu je setiap Selasa dan Khamis dalam bulan September ni ek. Make sure korang tau lokasi myNEWS yang terpilih ni tau, yang mana ada MARU KAFE tuh itulah tempatnya hehehe 

Senarai lokasi myNEWS yang terlibat korang boleh lihat di sini :

Bento Tuesday : 

Onigiri Thursday : 





Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut :

Facebook: 

Instagram : 



Tuesday, September 10, 2019

Penemuan Raja Ratu Mi Maggi Goreng Malaysia

Hi Korang,


Dalam menghitung detik untuk menyambut Hari Malaysia dan sebagai sebahagian daripada kempen #MAGGIgorengMYstail, rakyat Malaysia dari seluruh pelusuk negara dan pelbagai lapisan masyarakat telah menghantar resipi Mi MAGGI® Goreng terbaik mereka. Ia membuktikan mi popular yang biasanya dihidangkan sebagai Mi Sup itu tetap enak apabila disediakan sebagai Mi Goreng. 

Mi MAGGI® Goreng cooked in three easy steps Rebus, Rencah, Goreng officiating the final cook off.
[From Left] Chief Executive Officer of Nestlé (Malaysia) Berhad, Juan Aranols, MAGGI® Noodles ambassador Sheila Rusly and Business Executive Officer of MAGGI®, Nestlé (Malaysia) Berhad, Geetha Balakrishna, officially launched the final kick off of the search of Ratu Mi Maggi Goreng Malaysia 2019!

Dengan lebih 760 penyertaan resipi yang diterima oleh MAGGI® hanya dalam masa 5 minggu, kebanyakannya unik mengikut selera negeri-negeri yang berbeza. Sepuluh peserta terpilih untuk mengambil bahagian dalam acara memasak yang diadakan di pusat beli-belah MyTOWN, Kuala Lumpur yang mana tiga hidangan Mi MAGGI® Goreng terbaik bakal dinobatkan sebagai pemenang. 

Hadir pada acara itu, Encik Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé (Malaysia) Berhad berkata, “Melihat bagaimana MAGGI® menyatukan rakyat Malaysia dalam minat mereka untuk mi kegemaran Malaysia yang tidak dinafikan mudah dan lazat ini memberi kami semua inspirasi. Proses memasak MAGGI® 2-Minute Noodles yang mudah, digabungkan dengan kemahiran tukang masak telah menghasilkan ciptaan luar biasa yang mencerminkan kepelbagaian Malaysia. Kempen ini juga selaras dengan matlamat korporat kami untuk menggalakkan tabiat masakan yang seimbang seperti menggunakan bahan segar dan keseimbangan dan keenakan dalam masakan”

Thumbs up! Top three winners of Raja Ratu Mi Maggi Goreng Malaysia 2019.
Ratu Mi MAGGI® Goreng Malaysia 2019, Hafiza Abu Muaddah, first runner up, Norizah Husain and Second runner up, Norul Aimy Abdul Halim flanked by [from left] MAGGI® Chef, Sharifah Hamidah Syed Mohsin, Sheila Rusly, Juan Aranols, Geetha Balakrishna and MAGGI® Consumer Marketing Manager, Ivy Tan as well as Corporate Executive Chef of MAGGI®, Chef Abdul Muluk.

Cabaran MAGGI® 2-Minute Noodles menyaksikan rakyat Malaysia mengubah perisa berbeza termasuk Kari, Tomyam, Ayam dan Assam Laksa menjadi Mi MAGGI® Goreng yang memikat selera, dan menambah baik resipi dengan ramuan segar untuk mencipta hidangan kegemaran keluarga masing-masing. 

Cik Geetha Balakrishna, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI, Nestlé (Malaysia) Berhad berkata, “Hari ini kami mendapat ilham apabila melihat bagaimana tukang masak dari lain-lain negeri boleh menghasilkan semula hidangan Mi Sup kepada Mi Goreng yang menyerlah untuk dicatat dalam buku masakan. Berbekalkan imaginasi dan MAGGI® 2-Minute Noodles, rakyat Malaysia telah menonjolkan bakat mereka untuk berkongsi bersama kita beberapa hidangan Mi Goreng terbaik dalam negara ini, yang disiapkan dengan tiga langkah mudah: Rebus, Rencah, Goreng. Kempen ini merupakan sebahagian daripada komitmen kami untuk menggalakkan pengguna menyediakan lebih banyak hidangan di rumah masing-masing.” 

Tambahnya, “MAGGI 2-Minute Noodles bukan sahaja lebih baik dari segi rasa dan aroma, ia juga versatil! Mi yang keriting itu boleh diubah untuk hidangan sup atau goreng, sekali gus memenuhi pelbagai cita rasa dan boleh dimakan pada bila-bila masa.” 





Acara masakan dinilai oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé (Malaysia) Berhad, Mr. Juan Aranols, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI, Nestlé (Malaysia) Berhad, Cik Geetha Balakrishna, duta Mi MAGGI®, Sheila Rusly dan Cef Korporat Nestlé Malaysia, Abdul Muluk. 

Menurut Sheila, “Hari ini saya merasai sendiri bagaimana MAGGI® mampu menonjolkan rasa cinta dalam masakan. Para peserta menunjukkan minat yang mendalam semasa memasak. Hidangan dibawa kepada para juri bukan sahaja enak, tetapi bercirikan Malaysia. Saya berharap mereka boleh memberi inspirasi kepada orang ramai untuk membuat semula hidangan Mi MAGGI® Goreng yang mudah dan istimewa ini di rumah atau mencipta sesuatu yang baharu.” 

Jelajah #MAGGIgorengmystail bertempat di pusat beli-belah MyTOWN pada 6 hingga 8 September 2019 di mana pengguna boleh mencuba citarasa Mi MAGGI® Goreng Malaysia dari tujuh negeri termasuk Mi MAGGI® Goreng Kerabu Makanan Laut dari Kelantan, Mi MAGGI® Goreng Banjir Muar dari Johor dan Mi MAGGI® Goreng Ayam Tuhau dari Sabah, serta banyak lagi. Aktiviti menarik seperti pertandingan memasak dan persembahan turut diadakan untuk orang ramai. 



Hari ini penemuan Raja Ratu Mi MAGGI® Goreng Malaysia pemenang tempat pertama yang membawa pulang baucar beli-belah bernilai RM3000 dan hamper MAGGI®. Pemenang tempat kedua dan ketiga masing-masing memenangi baucar beli-belah bernilai RM2000 dan RM1000 beserta hamper MAGGI®. 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen-kempen terkini, layari www.maggi.com.my/maggi-happenings/maggi-dua-cara.