Wednesday, September 19, 2018

Holiday Ke Hatyai 2018 | Lee Garden Plaza, Segalanya Ada Di Sini (PART 3)

Hi Korang,

Dah habis citer pasal train, pasal hotel ni nak citer pasal tempat ni plak. 

ini landmark Lee Garden Plaza, nampak Mc Donalds dah betul la tuh kan

nampak gerai makan bergerak diorang ni, ini baru satu layer. nanti malam sket tambah lagi satu layer hehhee

Lee Garden Plaza, tempat ni ada segala-galanya. Ada hotel, ada tempat makan, ada shopping mall, tempat urut, kedai makan tepi jalan pendek kata adalah semua. Kitorang ingat nak duduk kat situ tapi sorrylah hotelnya senantiasa full booking, yelah lokasi strategik turun bawah je dah boleh shopping hehehe tapi polis bersepah kat bawah ni maklumlah tempat ni kan dulu pernah di bom, tak ingat tahun berapa ek lupa lah 

ini tujuan ktorang pi Hatyai selain urut, pi beli barang moto Mr Big hah

Tapi kalau korang ke sana waktu siang, dia macam dead sket lah sebab kedai-kedainya kat sebelah dalam je tapi bila waktu malam ewah heaven sehh!! 

Kitaorang setiap hari ke sana, daripada mula sampai hingga nak balik pun still ke sana jugak. Jalan kaki je sebab bukan jauh pun, lagipun di kiri kanan jalan ni banyak menda yang boleh mencucikan mata korang tau hauhauahauhuaa. Orang meniaga tepi jalan kemain banyak lagi tau. 

Makan 


nampak orang Malaysia nak beli roti canai manis tuh, beratur wokeh

beli goreng-gorengan, beratur wokehh

sotong kering bakar pun ada jual kat tepi jalan ni

Kawasan ni bila malam je jadi syurga makanan. Banyak kereta tolak mula sampai dalam pukul 5 lebih cam tuh, diaorang akan bukak gerai dan meja sekali tapi limited seat je tau. Kat sini boleh makan macam-macam seperti tomyam, padthai, menu-menu desert, udang galah goreng, pulut mangga, ice coconut dan banyak lagi even roti canai pun ada gak tau. Hehehhe 

yang ni sedulang THB300 dalam RM35 kot

puyuh seekor THB100 tapi tak beli pun

coconut ice cream THB50 dalam RM5 lebih tak delah murah gak kan

menu dinner, malam pertama. Tomyam seafood, nasi goreng seafood, oyster omelette

pekena kopi Thai sebelum tidur ek

pekena roti dan Teh Thai sementara tunggu Mr Big abis urut

sarang burung THB100

roti canai coklat lupa harga plak

Kitaorang lepak tiap-tiap malam kat sini even hari ketiga siang malam tuh pun lepak kat sini jugak. Makan tak delah murah mana pun but portionnya besar dan banyak, sesuai dengan mereka yang dalam trip budget tuh. Ktorang segala menda nak di makannya bila kat sini tambahan pulak, malam hujung minggu ada macam bazaar kat tepi Lee Garden Plaza so lagilah syiok kan. 

Urut 


Ini merupakan aktiviti setiap malam lepas makan dan sebelum balik ke hotel. 

harga urutan di Hatyai, lebih kurang je mana-mana tempat

Bukan apa murah sangat wei urut kat Hatyai ni, sangat-sangat murah dan lama berbanding kat Malaysia tak kiralah korang pi tempat urut yang mahal tuh still Hatyai murah. 

cuci kaki dulu sebelum urut kaki ek

urut kaki malam pertama, dilipat-lipat bagai kaki tangan semua

Setiap malam tak pernah miss pun ktorang mengurut kaki selama sejam alah baru THB250 je. Murah dan lama dan urutan kakinya sampai ke separuh badan diurutnya dengan kepala, bahu, kaki sampai ke peha, tangan sampai ke ketiak lepas tuh dapat minum teh segelas jadilah. Lega sket badan. 

facial THB600 je, baring ko kat sini 1 jam lebih siap tidur-tidur lagi tau

Malam kedua tuh kak lily buat facial dan Mr Big pi urut satu badan, dalam 1 jam 30 minit treatmentnya harga baru THB600.. hah murahkan. So sekarang korang tau lah duit ktorang kemana sebenarnya kan hehehe. 

urut kaki malam ketiga, ini sebelah hotel je

wifi laju bak hang! so surfing jelah

Even hari ketiga tuh, sempat lagi urut sebelah malam sebelum tidur kat tepi hotel ni, sini murah sket hehehe 

Shopping 


Wokeh barang-barang souvenir macam keychain, fridge magnet, baju, seluar, memang merata di jual di kawasan ni tak kira siang ke malam tapi harga mahal sket kot daripada floating market. 

nak beli rasa membazir plak, kreatif orang-orang Hatyai ni ek

ini untuk mereka yang booking melawat tempat-tempat pelancongan di Hatyai, tengah malam pun bukak jugak

Tapi ktorang tak beli pun sebab bukan ada saiz pun baju hehehhee so tengok-tengok cuti mata. Bila kitaorang merayau di lorong-lorong kecik dekat Grand Pink Hotel entrance area tuh macam-macam kitorang jumpa, kedai jual handbang, jual beg tarik, kain batik, kudap-kudapan dan memacam lagi. So pendek kata kena jalan dan explore area Lee Garden Plaza ni. 

ni kedai lorong-lorong kecik tuh

Even supermarket diorang TOPS Market pun kitaorang masuk jugak sekadar cuti mata hehehhe, memang barang-barangnya sama dengan barang kat Malaysia tapi harganya tukar currency je which is murah bak hang!! 

sudah abis duit mari kita pulang

Kalau korang budget sket, sinilah tempatnya untuk segala-galanya nak makan, nak urut, nak shopping kan. Yang duduk jauh sket dari area ni don’t worry Tuk-Tuk tau je tempat ni hehehehe 

boleh sesat oo ramai nau orang Malaysia

Ini alamatnya: 

Lee Plaza Garden 
29, Prachathipat Road, 
Hat Yai 90110, Thailand 

Ok settle PART 3, nanti ada lagi PART-PART yang seterusnya. 

ok gambar kenang-kenangan mestilah kena ada

Ni bagi sneak peak dulu apa nak citer pas ni. 

1. Train Ke Hatyai (PART 1) 

2. The Bed Hotel (PART 2) 

3. Lee Garden Plaza (PART 3) 

4. Chabura Dimsum 

5. Municipal Park – tengok gajah kepala 3 

6. Khlong Hae Floating Market 

7. Khlong Hae Buffet Seafood 

8. Central Festival Mall 

9. Big Market 

10. Hatyai Junction 















Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Ayam Brand Menjadi Sebahagian Daripada Sejarah Dan Warisan Budaya Malaysia Selama 126 Tahun

Hi Korang,

Dari zaman British Malaya ke Malaysia, Ayam Brand sentiasa mengekalkan akar umbinya di negara ini. Produknya yang telah dinikmati dan disayangi oleh generasi rakyat Malaysia, menjadikannya salah satu makanan ruji yang paling penting di rantau ini. Setiap orang akan menggambarkan jenama ini dengan frasa “saya membesar dengannya”. 


Ayam Brand diasaskan di Malaya pada tahun 1892 dan pada mulanya merupakan perniagaan perdagangan produk mewah yang diimport dari Perancis. Logo dahulu masih digunakan pada hari ini memperlihatkan ayam jantan dan nama pengasas, Alfred Clouet, seorang warganegara Perancis. Penduduk tempatan menamakan produk ini sebagai ‘Ayam Brand’ atau ‘Cap Ayam’ dari gambar ayam jantan. Nama tersebut melekat dan beberapa dekad kemudian, jenama Alfred Clouet ini secara rasminya dinamakan semula sebagai Ayam Brand yang masih kekal sehingga ke hari ini. 

The vintage 1930s Ayam Brand Green Peas can label.

Pada masa Kemerdekaan Malaysia, nama syarikat “Clouet Malaya” tidak lagi wujud. Sebuah syarikat baru yang dipanggil A.Clouet & Co. (KL) Sdn. Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1957 di Jalan Ipoh di Kuala Lumpur. Syarikat ini mempunyai pertalian dengan keluarga diraja Negeri Sembilan sebagai salah satu pemegang saham utamanya dengan Allahyarham Tunku Tan Sri Mohamed Tunku Besar Burhanuddin. Dan pada hari ini, anaknya Dato Mu’tamir Bin Tunku Tan Sri Mohamed masih merupakan salah satu pemegang saham utama syarikat. 

Walaupun gambar ayam jantan jarang sekali berubah sejak bertahun lamanya, tidak ramai yang mengetahui cerita disebalik warna merah dan kuning ikonik sardin dan mackerel dalam sos tomato Ayam Brand. Warna-warna ini diperkenalkan pada tahun 1960 bagi menyerlahkan kualiti unggul produk tersebut kerana Ayam Brand telah mula menerima sardin premium dari Jepun. Bungkusan ini menjadi simbol rantau ini dimana pengguna mengenali Sardin Ayam Brand menerusi warna merah dan kuning jenama tersebut. 

Bermula pada tahun 1957, Ayam Brand telah mula melaksanakan tahap kawalan kualiti ikan yang tinggi dan melabur di sebuah kilang di Taiping, Malaysia. Hari ini, dengan 1200 pekerja tempatan Malaysia menjadikan kilang sardin tersebut antara yang terbesar di Asia Tenggara. 100% daripada sardin Ayam Brand dikeluarkan di Taiping. 

Kualiti sebagai keutamaan 

Kilang Ayam Brand telah menerima pensijilan tertinggi dari segi kualiti dan kebersihan. Mereka adalah antara yang terpilih yang dibenarkan mengeksport ke Amerika Syarikat dan Eropah. Salah satu yang paling penting di Malaysia adalah pensijilan JAKIM, yang merangkumi bukan sahaja keperluan agama tetapi juga memperakui kualiti pengeluaran. Ayam Brand telah disenaraikan sebagai senarai putih oleh JAKIM yang hanya meliputi syarikat makanan yang boleh dipercayai. 

An Ayam Brand factory employee in Taiping arranging Ayam Brand cans - photographer Stefen Chow

Ayam Brand terkenal dengan kualiti. Mereka masih menggunakan proses pengeluaran yang manual kerana perjagaan yang rapi diperlukan. Selain daripada pemilihan ikan yang ketat, pemprosessan sardin Ayam Brand memerlukan lebih daripada 1,000 pekerja tempatan Malaysia yang berkelayakan untuk pemotongan ikan sardin, dicuci dan dibasuh dengan tangan. Ikan sardin juga dimasukkan ke dalam tin secara manual supaya ikan tersebut tidak rosak dan kualitinya akan terpelihara. Kualiti merupakan asas bagi semua produk Ayam Brand, dengan seramai 120 pekerja yang bekerja di jabatan kualiti bagi memastikan piawaian tertinggi tidak sahaja dipelihara tetapi juga sentiasa bertambah baik. 

Sardin Ayam Brand ditangkap dari lautan sejuk. Mereka berbeza daripada sardin tempatan kerana mereka lebih berlemak, enak dan lebih lazat. 

Children enjoying their can of Ayam Brand Mackerel and Sardines in tomato sauce - photographer Stefen Chow

Walaupun produk ini adalah produk ruji dan dimakan oleh setiap dua orang penduduk Malaysia, sardin Ayam Brand dilihat menjadi sedikit mahal berbanding dengan ikan segar. Ini kerana satu kesilapan dalam persepsi: apabila ikan segar yang disediakan (usus, kepala dan ekor yang dikeluarkan), ia akan kehilangan separuh daripada beratnya, yang akan kemudian dikurangkan sebanyak 10 hingga 20 peratus semasa memasak. Bandingkan ini dengan kualiti sardin di dalam tin di mana berat ikan sepenuhnya boleh dimakan, cepat dan senang tanpa sebarang gangguan di dapur dan tidak perlu dikemas. Ini menjelaskan mengapa sardin dalam tin kekal sumber ikan yang berpatutan.












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Tuesday, September 18, 2018

Holiday Ke Hatyai 2018 | The BED Hotel, Hatyai (PART 2)

Hi Korang,

Kak lily sambung lagi citer pi Hatyai tak de budget ni ek hahahaha 

Sebelum tuh meh singgah baca Travel Menaiki Keretapi (PART 1), lagi senang korang paham citer kak lily ni. 

Tuk-tuk depan train station ni

Ok sampai-sampai je terus amik Tuk –Tuk ke The BED Hotel. 

Ya ampun ingatkan jauh rupanya dekat je memang betullah apa kata reviewer sebelum ni mengenai hotel ni. Tapi disebabkan kitorang dah penat seharian dari pukul 3pagi bangun sampai kul 5.0opm masih dalam mode travelling lagi so ambik jelah Tuk Tuk. 

Tak tanya banyak, bayar je THB100 untuk 2 orang ke The BED Hotel. Sebab dah petang rasa jauh sket lah tapi jalan kaki tak sampai 1km pun huahauhauha.


Rupanya The BED ni macam boutique hotel gituh. 6 tingkat bangunan rumah kedai tapi corner lot. Masa sampai tuh cuma nampak 7-11 je sebelah jalan yang lelain tak nampak 

Disebabkan bilik semua dah siap bayar so proses nak dapat kunci takdelah lama sangat, kena sign-sign dan tinggalkan deposit RM50, guna duit Malaysia je senang. 

Duduk 4 hari 3 malam kena bayar RM575.00 sajor. Tak delah mahal sangat kan, just nice mengikut budget. Memang ktorang tak keluar duit langsung untuk bililk dan tiket train sebab semua dah bayar awal-awal , so yang bawak sampai THB1000 tuh apa kejadahnya. 

Makan murah kat Hatyai ni, I ilked. Tapi still tak boleh bawak RM200 untuk duduk Hatyai 2 hari 1 malam, kak lily rasa insecure betul mana tau jadi apa-apa kan at least kita still ada duit jugak nak guna. 

Bilik 205 

Tingkat 2 dalam bangunan The BED ni.

katil king, luasss

Besar ya amat biliknya, kalau bentang toto boleh sekali 6 orang duduk dalam bilik ni. Tapi keselesaan tuh penting, bayar mahal sket janji tidurnya lena malam tuh. Katil king size, siap ada sofa kat tepi tuh. Bilik air, toilet dan dressing room kat sebelah bilik macam ada partition lah diorang buat. Cuma nak mandi dan nak guna toilet leceh sket sebab dalam 1 tempat yang sama.

mesti kena selfie tau


blind tuh kalau bukak boleh nampak katil wokeh hehehhe


Sebelum pi hari tuh, ramai jugak yang komplen cakap hotelni kotor lah, cadar tak tukar kuning-kuning, ada rambut-rambut kat lubang air so kak lily check semua komplen tuh tau tapi tak de pun. Wangi je bau, bersih je aku tengok, ke diorang ni buat-buat citer ke nasib kak lily baik bila check in kat situ ermm ntahlah.

ada sofa untuk lepak-lepak lagi

tengah masukkan password wifi

Yang kak lily suka hotel ni, siaran tvnya clear wei dan banyak channel termasuklah TV3. Dapatlah tengok Cinta Bukan Kristal dan Bahagia Bukan Bidaan sepanjang duduk Hatyai ni hehehhe. Internet plak, awesome sesangat. Yelah sampai boleh tengok movie online langsung tak de buffering kira okla tuh kan. Sempat update JOOX untuk layan dalam train balik nanti hehehhe. 

Kitaorang tak ambil pun breakfast sebab manjang 3 hari ni breakfast kat luar je. Makanan muslim bersepah tuh dan ramai betul orang makan. Depan sket dari hotel ni ada restoran melayu, Khaleed Restaurant, sarapan pagi aummm nasi kerabu, nasi dagang, nasi berlauk, roti canai, dimsum pun hado tau pepagi ni.

depan hotel, nampak 7-11

sebaris dengan hotel, nampak 7-11 lagi

Kemudahan lain, tempat urut sebaris dengan Khaleed Restaurant, 7-11 ade2 kedai rupanya sebelah hotel dan depan hotel. Makcik jual buah rojak hari-hari ada kat bawah ni, even Tuk-Tuk bersepah-sepah depan hotel ni. Tahan je terus diorang berhenti tapi make sure tanya harga dulu sebelum bergerak tau. 

Depan hotel ni jugak lambakan kedai makan cina rupanya tapi kalau perhati betul-betul ada terselit-selit orang melayu jual ayam goreng, ketam goreng, pulut ayam, air teh sedap tapi kak lily yang tak perasan bila dah nak balik tuh baru nampak wei huahuahauhau

tuk-tuk sedia menanti depan hotel, senang je nak ke sana ke mari


Walaupun terkebelakang sket dari Lee Garden Plaza tapi boleh jalan kaki ke sana, kitorang setiap hari ulang alik ke situ langsung tak de rasa sakit kaki pun, mana taknya sampai tepi hotel urut dulu then baru naik bilik hahahhaha murah kan so haruslah buat.

Ini hotelnya :


The Bed Hotel
116/1 Supasarnrangsan Rd, 
Tambon Hat Yai, Amphoe Hat Yai, 
Chang Wat Songkhla 90110, Thailand

Ok settle PART 2, nanti ada lagi PART-PART yang seterusnya. 

Ni bagi sneak peak dulu apa nak citer pas ni. 

1. Train Ke Hatyai (PART 1) 

2. The Bed Hotel (PART 2) 

3. Lee Garden Plaza 

4. Chabura Dimsum 

5. Municipal Park – tengok gajah kepala 3 

6. Khlong Hae Floating Market 

7. Khlong Hae Buffet Seafood 

8. Tempat urut sedap 

9. Central Festival Mall 

10. Big Market 

11. Hatyai Junction 


Tunggu bila masa sesuai akak lily update lagi ek, by the way korang nak baca yang mana dulu ek hauhauhauhauaha











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Monday, September 17, 2018

Program "AEON COMMUNITY FOOD SHARE"

Hi Korang,

Pertubuhan Makanan dan Pertanian Bangsa-Bangsa Bersatu (UNFAO) menganggarkan kira-kira 15,000 tan metrik lebihan makanan terbuang dalam setahun di Malaysia dan mengikut skala, Menara Kembar Petronas dapat diisi dalam hanya 18 hari dengan jumlah lebihan ini. Pembaziran makanan menjadi perkara utama yang membimbangkan kerana ia mengeluarkan gas rumah hijau seperti metana, yang menyumbang kepada pemanasan global. 


Oleh sebab itu, AEON mengambil inisiatif untuk menangani isu tersebut dengan melancarkan program "AEON Community Food Share". 

Program "AEON Community Food Share" ini diadakan selaras dengan hasrat Kementerian Perdagangan Dalalm Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) untuk mengurangkan pembaziran makanan, serta berkongsi makanan dan sumber dengan golongan komuniti yang kurang bernasib baik pada setiap hari. Untuk mencapai matlamat ini, AEON CO. (M) BHD. telah bekerjasama dengan Kechara Soup Kitchen untuk mengedarkan jumlah makanan yang sihat ke rumah-rumah terpilih pada setiap hari. Ia akan bermula dari AEON Cheras Selatan, dan seterusnya ke seluruh AEON di seluruh Negara. 


Program ini dirasmikan oleh Y.B. Dato' Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna; Puteri Selangor Yang Amat Mulia Tengku Datin Paduka Setia Zatashah binti Sultan Sharafuddin Idris Shah yang merupakan sukarelawan di Kechara Food Kitchen serta bergiat aktif dengan kempen pengurangan sampah yang dikenali #zerofoodwastage; dan Shinobu Washizawa, Pengarah Urusan AEON CO. (M) BHD. Pada majlis pelancaran ini juga, AEON Ch eras Selatan turut menyediakan makanan untuk dihantar ke rumah-rumah kebajikan yang berdekatan dengan pusat membeli-belah. 


Di majlis itu, Washizawa berkata: "Kami memahami cabaran yang dihadapi oleh masyarakat yang kurang bernasib baik, oleh sebab itu, program AEON Community Food Share ini menjadi komitmen kami kepada masyarakat. Kami percaya dengan melakukan banyak perkara yang baik seperti ini, akan ada perkembangan yang lebih baik di dalam komuniti dan masyarakat secara keseluruhan. Selain itu, program AEON Community Food Share juga secara tidak langsung selaras dengan salah satu matlamat 'Sustainable Development Goals' oleh UNESCO, yang bertujuan untuk mengurangkan kadar kebuluran

Pengarah Projek Kechara Soup Kitchen, Justin Cheah berkata: "Untuk menyalurkan lebihan makanan secara efektif kepada golongan yang memerlukan, kami telah bekerjasama dengan organisasi dan syarikat-syarikat korporat seperti AEON untuk mengisi bank makanan kami. Kami berbesar hati kerana dapat bekerjasama dengan AEON dan berharap skop program ini dapat dikembangkan di mana kami telah membantu ribuan orang kurang bernasib baik selama 15 tahun yang lalu". 



Sebagai tambahan kepada usaha berterusan AEON untuk komuniti, syarikat juga telah memutuskan untuk mengurangkan beban SST dengan memperkenalkan inisiatif "Price Lock" di mana harga barangan tidak berubah dari 1 hingga 30 September 2018 untuk membolehkan pelanggan menyesuaikan diri dengan pelaksanaan SST.* 

*'Price Lock'- harga barang di AEON tidak berubah dari 1 hingga 30 September 2018, kecua/i barang promosi sebelum September 2018, termasuk, tetapi tidak terbatas pada makanan yang rosak yang terdapat di food court, Delicatessen, La Boheme, item di bawah harga kawalan seperti rokok, tembakau dan alkohol, serta beberapa kategori barangan tertakluk kepada peraturan 6% SST. 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Saturday, September 15, 2018

Kenapa Kak Lily Suka Minum Susu ANLENE UHT ON-THE-GO

HI Korang,

Rasanya setiap orang memang minum susu, tak kiralah dari kecil sampai dewasa kan. 

Tapi bila dah besar-besar ni tengok susu pun rasa nak muntah huahauhua 


Eh betul, kak lily memang tak minum susu putih ni bila dah besar-besar ni rasa cam loya-loya gituh until one day doktor suruh minum gak susu sebab kekurangan kalsium yang amat teruk, yelah sampai tulang pun dah nak mula mereput sebab kurangnya kalsium kan. 

Memang loya wei masa memula minum balik tuh, siap tutup-tutup hidung dan telan je eeee buruk perangai tapi sejak dari hari tuh makin ok makin ok dan makin ok plak minum susu. 

Pentingnya pengambilan susu setiap hari adalah kerana susu kaya dengan nutrisi untuk memenuhi keperluan badan. Apatah lagi dengan peningkatan usia macam kak lily ni, masalah seperti osteoporosis dan kurang stamina antara isu yang sering menjadi perbualan harian. 

Kenapa kak lily memilih Anlene UHT? 

  • Rasanya 
  • Senangnya 
  • Khasiatnya 

Hah itulah sebabnya.. 

Simple je kan

Kalau korang nak tau, terdapat kepelbagaian pek yang ditawarkan samada dalam bentuk susu tepung (perlu dibancuh sendiri) mahupun pek siap untuk diminum "on-the-go". Sebenarnya Anlene UHT 'on-the-go' ini adalah pek terbaru yang diperkenalkan Anlene bagi memudahkan untuk kita bawa ke mana sahaja dan nikmatinya di mana jua. Anlene UHT juga didatangkan dengan dua perisa iaitu coklat dan biasa. 

Of course bila ada perisa coklat mestilah itu yang kak lily minum dulu tapi taklah sampai tinggalkan susu putih 

Bersempena dengan pengenalan susu Anlene UHT di pasaran Malaysia, Anlene telah mengadakan beberapa kempen dan promosi menarik bagi tujuan untuk memperkenalkan produk hebat yang memberi 1001 kebaikan kepada tubuh badan kita. 


Antaranya seperti kempen Anlene On-The-Go Breakfast Pack yang mengandungi satu kotak susu UHT Anlene dan roti croissant yang dijual pada harga RM1 sahaja. Promosi ini hanya boleh didapati di stesen LRT dan stesen KTM yang terpilih bermula dari tarikh 27 hingga 31 Ogos 2018. 



Antaranya seperti di LRT/KTM :-
  • Wangsa Maju 
  • Masjid Jamek 
  • Hang Tuah 
  • Ampang Park 
  • Bandaraya 
  • Bandar Tasik Selatan 
  • Pasar Seni Taman Melati 
  • KTM Mid Valley 
  • KL Sentral 
Eh kak lily mestilah excitedkan, haruslah tidak lepaskan peluang untuk mendapatkannya 


Sanggup pepagi hari tuh kak lily ke stesen KTM Mid Valley tau, parking kereta kat KTM Kajang then tunggu train datang and bawak ke sana. Dengan RM1 kak lily sudah perolehi satu pek pemakanan lengkap yang sihat untuk dijadikan sebagai sarapan. Eh kenyang tuh, roti dengan susu kan 

Kemudiannya kak lily berkesempatan untuk mendapatkan produk Anlene dan juga merasai sendiri 'sampling' yang ditawarkan di promosi bergerak Roving Truck Anlene di sekitar kawasan Lembah Klang yang terpilih bermula dari 5 hingga 13 September 2018. 


Antara pusat sehenti Roving Truck adalah di kawasan berikut:- 

  • Kompleks PKNS Shah Alam 
  • Post Office Taman Sri Muda, Shah Alam 
  • Lot 10 Bukit Bintang 
  • Nearby Tesco Rawang 
  • Taman Tun Dr Ismail (TTDI) 
  • USJ Taipan Subang Jaya 
  • 101 Boulevard Pucong 

Nampak je Roving Truck Anlene di USJ Taipan, terus kak lily ke sana untuk mencuba sendiri rasa yogurt Anlene yang kebetulan sedang diagihkan 'sampling' kepada pengunjung di sini. 


Lebih istimewa untuk mereka yang berkesempatan mendapatkan sampling daripada Roving Truck Anlene di Lot 10 pada 7 September 2018 (dibuka dari jam seawal 9 pagi sehingga malam), bukan hanya dapat menikmati susu Anlene sahaja bahkan dapat bertemu Stacy Anam yang juga dikenali sebagai Ratu Tari Malaysia. Secara peribadi bagi kak lily, Stacy Anam adalah seorang ibu yang penyayang, isteri yang hebat, penyanyi dan penari yang lincah. 


Hebat jugak kak lily rasa setiap kali melihat persembahan Stacy yang cukup penuh bertenaga serta tariannya yang begitu lincah. Mempunyai susuk badan yang cukup ideal, tidak hairanlah surihati penyanyi Akim ini sentiasa dikagumi terutama golongan wanita dan para ibu di luar sana. 



Oh ya! Ketika berada di sini kita berpeluang untuk menyahut cabaran Anlene "Stay Active Stay Agile" dengan membuat lompatan tinggi. Dengan setiap lompatan yang dilakukan (Jump Higher) ianya akan dipaparkan di LED Billboard. Menarik bukan? Hehehe. 

Tapi kak lily tak bolehlah melompat tinggi-tinggi, sket-sket tuh jadilah kan 


Itulah kak lily rasa susu Anlene UHT ini sesuai untuk lelaki atau perempuan dewasa seperti kita-kita ni, dengan pek On The Go kak lily rasa tak de masalah untuk kita minum susu kan. Tak de alasan lagi untuk cakap yang tak de masa nak bancuh susu, beli ke pek On The Go ni ermmm settle semua masalah susu… 

Untuk info lanjut, boleh layari:- 

Website: 

Facebook: 

Dengan lebih 50% Nutrien. Kekal Aktif. Kekal Lincah! 











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com