Tuesday, November 13, 2018

Trak Kempen VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS Nantikan Kehadirannya

Hi Korang,

Kita sering kali mengabaikan penjagaan kesihatan sistem penghadaman kita, maka VITAGEN telah mengambil langkah untuk berkongsi kepakaran dan pengetahuannya secara langsung dengan rakyat Malaysia melalui inisiatif pendidikan barunya, VITAGEN Digestive Health On-Wheels. 

Inisiatif pendidikan VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini memaparkan sebuah trak yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan mengenai probiotik – Lactobacillus acidophilus & Lactobacillus paracasei – iaitu bakteria ‘baik’ yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan untuk sistem penghadaman sekiranya diambil dengan secukupnya. 


Trak ini juga akan dikelolai oleh jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan yang akan menyediakan analisis dan nasihat kesihatan sistem penghadaman mengenai cara menjaganya kepada orang ramai. 

Di 30 buah lokasi yang akan dikunjungi, orang ramai akan dapat menjalani saringan kesihatan sistem penghadaman daripada pakar pemakanan, menerima kaunseling dan kit ujian najis daripada jururawat gastroenterologi, dan mempelajari cara untuk kekal cergas daripada perunding kecergasan. 

Selain mempamerkan hasil kajian terkini dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), trak ini juga dilengkapi dengan permainan interaktif mengenai kesihatan sistem penghadaman, sampel produk dan promosi jualan. 


“VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini merupakan inisiatif pendidikan kesihatan sistem penghadaman menggunakan trak bergerak yang pertama seumpamanya bagi mendidik para pengguna melalui cara yang lebih kreatif dan menarik melibatkan mereka. Sebagai peneraju dalam kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN memperkenalkan inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia tentang kepentingan probiotik dalam sistem penghadaman yang sihat. Sebagaimana yang disahkan oleh kajian terkini oleh PPUKM, sistem penghadaman yang sihat adalah penting untuk kesihatan keseluruhan,” kata Encik Poh Eng Lip, Pengurus Besar VITAGEN. 

“Lebih banyak kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman berfungsi sebagai otak kedua kita. Oleh itu, orang ramai perlu sedar bahawa sistem penghadaman amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan dan mengetahui cara menjaganya akan membantu menangani pelbagai masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN bertekad untuk menggalakkan kepentingan sistem penghadaman yang sihat,” tambah Poh. 

“Satu cara mudah untuk memperoleh sistem penghadaman sihat yang boleh meningkatkan imuniti, kejelasan mental dan emosi adalah dengan mengambil probiotik dalam bentuk Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei setiap hari.” 


Hasil penyelidikan klinikal PPUKM yang diketuai oleh Pakar Perunding Gastroenterologi, Profesor Madya Perubatan, Ketua, Unit Gastroenterologi, Jabatan Perubatan, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, YM Dr. Raja Affendi Raja Ali – menunjukkan bahawa strain probiotik Lactobacillus acidophilus dan Lactobacillus paracasei dalam VITAGEN mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sistem penghadaman dan sistem imun kerana kira-kira 70-80% daripada sistem imuniti terletak dalam sistem penghadaman. 

Kajian tersebut menunjukkan bahawa 96% daripada responden mengalami simptom sembelit yang berkurangan manakala 45% daripada responden menghabiskan masa yang lebih singkat dalam tandas. 

Sistem imuniti kita dibentuk untuk menentang serangan virus, bakteria dan mikrob lain tanpa mengganggu tisu yang sihat. Sebanyak 70% daripada pertahanan imuniti kita terletak di dalam sistem penghadaman. 

Apabila kita berasa gembira, 95 peratus daripada Seratonin – bahan kimia yang menyumbang kepada kesihatan emosi, kesejahteraan dan kebahagiaan di antara lain – didapati dalam sistem penghadaman di mana probiotik di sana bertindak sebagai pengutus neuro untuk mencetuskan emosi ‘perasaan gembira’. 

“Kami menantikan lebih banyak penemuan yang dapat mengukuhkan lagi pemahaman bahawa sistem penghadaman amat penting dalam kesejahteraan secara keseluruhannya dan mengetahui cara menjaganya akan membantu mengurangkan banyak masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN akan terus mendidik dan mengingatkan orang ramai untuk menjaga sistem penghadaman mereka supaya dapat menikmati kualiti kehidupan yang lebih baik,” kata Poh. 



TRAK KEMPEN VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS 

  • Trak bergerak kesihatan sistem penghadaman yang pertama seumpamanya 
  • Saiz Trak: 27’ panjang x 7.5’ lebar x 12’ tinggi 
  • Akan berada di 30 lokasi di seluruh Lembah Klang 
  • Dikelolai jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan 


AKTIVITI UNTUK ORANG RAMAI 

  • Pameran VITAGEN dan Hasil Kajian Penyelidikan PPUKM 
  • Saringan kesihatan penghadaman yang dijalankan oleh jururawat gastroenterologi 
  • Pengedaran Kit Ujian Najis 
  • Nasihat pemakanan dan makanan yang sihat oleh pakar pemakanan 
  • Nasihat kecergasan oleh perunding kecergasan 
  • Cabaran Interaktif mengenai Kesihatan Sistem Penghadaman 
  • Video multimedia mengenai Hasil Penyelidikan VITAGEN oleh PPUKM 
  • Sampel dan jualan produk VITAGEN Kurang Gula 


VITAGEN – Asli, Kurang Gula dan Kolagen 

Semua perisa VITAGEN mengandungi berbilion-bilion kultur hidup dan aktif ‘Lactobacillus acidophilus’ dan ‘Lactobacillus paracasei’ untuk penghadaman lebih baik dan sistem imun yang lebih kuat. 

VITAGEN Asli diperbuat daripada susu berkhasiat dan jus buah sebenar tanpa pengawet untuk perisa buah lazat yang digemari semua. 

VITAGEN Kurang Gula mempunyai kandungan gula lebih rendah, dan dirumuskan khas untuk mereka yang mahu mengurangkan pengambilan gula tetapi masih ingin menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh jenama ini. VITAGEN Kurang Gula telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan. 

VITAGEN Kolagen Kurang Gula diperbuat daripada ramuan berkhasiat dengan kultur hidup dan aktif yang sama, tetapi ditambah peptida kolagen kehidupan laut dan prebiotik untuk kulit yang berseri dan kelihatan muda. VITAGEN Kolagen Kurang Gula juga telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan. 

Minum VITAGEN setiap hari untuk memberikan badan anda pengambilan seharian bakteria sihat. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.vitagen.com.my 





Sunday, November 11, 2018

Konsert 'DEKADE' Afgan Live In Kuala Lumpur 2018

Hi Korang,

2minggu lepas kak lily berkesempatan ke Konsert DEKADE Afgan Live in Kuala Lumpur di Plenary Hall, KL Convention Centre.

Ya ampun sesungguh kawan kak lily yang hadiahkan sepasang tiket tuh tau.


Haruslah kak lily tak lepaskan peluang, padahal pagi tuh kak lily kat kampung Melaka so lepas je lunch terus je balik KL tau semangat nak tengok Afgan yelah ingat senang nak dapat tiket konsert Afgan ni, asyik sold out manjang je lah.

Sempat bergambar dengan Sasha Saidin, tinggi betul dia ni lah

Sesampai tuh, dah ramai betul orang especially perempuan lah kan, termasuk ahkak ko ni. Dapat bergambar di board Afgan pun jadilah daripada tak de, nak ambil gambar dengan dia ni memang payahlah coz bodyguardnya sekeliling tuh. Ingat ada sekali kak lily launching produk dan kebetulan Afgan dutanya ermmm selang 2-3 tapak je dari Afgan but still tak dapat nak ambil gambar dia sebab securitynya very tight. 

So tengok dari jauh jelah ek...

Ok gambar tak berapa nak sharp ye coz kak lily duduk jauh dari stage, yelah tiket orang biasa kan hahaha tapi puas jugaklah sebab clear pemandangan

sekejapan seat belakang tuh penuh tau


Konsert Afgan kali ini ternyata berbeza dari semua konsert yang pernah diadakan di Malaysia sebelum ini. "Konsert ini begitu peribadi bagi saya kerana ia adalah sebagai tanda penghargaan saya kepada semua peminat yang setia menyokong selama ini. Saya ingin membawa penonton secara peribadi mengikuti perjalanan karier saya di dalam industri dan berkongsi perasaan dan pengalaman selama 10 tahun bergelar anak seni. Berada begitu dekat dan intim ialah sesuatu yang belum pernah saya lakukan sebelum ini" kata Afgan. 

kecik nau plak Afgan ni ek, yelah dari jauh kan

Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 berlangsung selama hampir 3 jam dan dimulakan dengan lagu Jalan Terus yang memperlihatkan kemampuan vokal Afgan yang tersendiri. Kelainan susunan muzik serta persembahan vokal yang memukau berjaya membuai peminat ke dalam suasana begitu intim dan romantis dan menyaksikan rangkuman perjalanan karier Afgan bermula dari album pertama, Confession No. 1 pada 2008 hingga album terkini beliau berjudul, DEKADE. 


Momentum konsert diteruskan dengan persembahan Afgan menerusi lagu-lagu hits beliau sejak 2008 yang membuat penonton mula menari mengikut rentak lagu. Lebih 20 buah lagu dipersembahkan pada konsert ini menyaksikan rata-rata peminat menyanyi hampir kesemua lagu yang dipersembahkan. Sebaik konsert berakhir, seramai 100 orang pembeli tiket WIP dibawa ke sesi Meet and Greet bersama Afgan.


Seriously memang tak sedar 3 jam lebih berlalu sebab asyik duk nyanyi je kan, eh of courselah kak lily ni fans no. 1 Afgan. Most of the songs semua kak lily tau tapi yang english song tuh kak lily tak berapa gemar lah so yang tuh tak delah nyanyi-nyanyi.

Ruffedge pun ada gak, sedap wei lagu Bila Rindu tuhhh

Afgan yang diiringi The Gandarianz menyampaian seleksi lagu hits seperti Pesan Cinta, Love Again, Kunci Hati, Jodoh Pasti Bertemu, Sudah dan juga duet bersama kumpulan Hip Hop dan R and B Malaysia, Ruffedge menerusi lagu I'll Make Love to You. Gandingan Afgan dan Ruffedge cukup menyegarkan halwa telinga dan penonton terasa dibuai dengan kemerduan gandingan magis tersebut. Di samping penampilan yang cukup segar, kumpulan yang telah ditubuhkan lebih 20 tahun lalu turut mempersembahkan lagu Bila Rindu. 

Ketua Pegawai Eksekutif Nizra Production Sdn Bhd, Nik lruwan Nik lzani menyifatkan kejayaan konsert ini menyuntik semangat beliau untuk terus menghasilkan lebih banyak konsert antarabangsa yang berskala besar. Beliau juga amat menghargai sokongan peminat muzik di Malaysia khususnya peminat setia Afgan terhadap konsert ini. Konsert ini turut menyaksikan kehadiran Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin yang berkenan mencemar duli berangkat ke konsert ini dan para selebriti yang turut hadir adalah seperti Fazura, Fattah Amin, Zahirah McWilson dan ramai lagi. 

Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 turut mendapat sokongan Maybank, Hot FM dan Kool FM, Turkish Airlines, Redbox, E&O Residences dan Hamza Motors.

tq sebab temankan ek, walaupun tak minat hahahaha

Kalau ada lagi konsert Afgan, mestiah kak lily cepat-cepat dapatkan tiket ek. 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Thursday, November 8, 2018

HIMALAYA SALT SPORTS CANDY Sesuai Untuk Gaya Hidup Bersukan

Hi Korang,

Korang yang mana aktif bersukan tuh,meh baca tentang Himalaya Salt Sports Candy ni ek

Pencipta Big Foot Candy, Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd dengan rasminya telahpun melancarkan Himalaya Salt Sports Candy, yang menyasar mereka yang gemar bersukan serta beraktiviti di luar.


Dibuat dengan Garam Himalaya semula jadi, gula-gula sukan baru ini sangat berguna jika badan anda memerlukan natrium tambahan selepas senaman yang sengit. Rasa pudina yang menyegarkan juga sesuai untuk sesiapa yang memerlukan nafas segar selepas makan tengah hari atau sebelum mesyuarat atau sesuatu yang menyegarkan pada hari yang panas. Sensasi sejuk gula-gula ini juga menenangkan tekak pada masa yang sama. 

Kenny Low, Pengasas dan Pengarah Urusan Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd berkata inspirasi di sebalik gula-gula sukan ini berlaku semasa perjalanan mendaki bersama sahabatnya. Peluhan berlebihan menyebabkan penurunan kepekatan natrium dalam aliran darah dan ini mengakibatkan Kenny mengalamai kekejangan yang teruk. Ketika itulah dia mengharapkan adanya gula-gula (dengan kandungan natrium) seperti itu untuk membantu.

Bahan utama gula-gula sukan iaitu Garam Himalaya semula jadi, dipercayai memiliki banyak manfaat kesihatan. Ia mengandungi lebih daripada 80 kesan semula jadi mineral seperti Potassium, Magnesium dan Kalsium yang semuanya dijumpai secara semula jadi di dalam badan. Selain mempromosikan penyerapan mineral dan nutrien ke dalam aliran darah, Garam Himalaya dikenali untuk membantu mengekalkan penghidratan dalam badan. Kenny percaya bahawa manfaat kesihatan Garam Himalaya apabila digabungkan dengan jus Lemon tulen yang kaya dengan vitamin C serta faedah pudina yang menenangkan akan menghasilkan ramuan yang banyak memberi manfaat kepada tubuh terutama selepas aktiviti sukan yang berat.

“Himalaya Salt Sports Candy datang dalam bungkusan yang mudah dinikmati di mana sahaja. Ia harus ditekankan bahawa gula-gula sukan ini bukanlah suplemen kesihatan tetapi sesuatu untuk menyegarkan kembali apabila anda memerlukan garam serta glukosa semula jadi yang lebih sihat selepas senaman yang baik," kata Kenny.

Di samping pelancaran Himalaya Salt Sports Candy, adalah pengenalan kepada duta gula-gula sukan itu. Goh Liu Ying, pemegang pingat Perak Olimpik 2016 dalam beregu campuran Badminton telah dilantik menjadi duta untuk gula-gula sukan ini kerana dia merupakan contoh peranan yang sesuai untuk pemain muda baik lelaki mahupun wanita. Dia juga menyukai gula-gula ini dan mengambilnya setiap kali dia keluar latihan dan membawanya bersama semasa perlawanan. 


Bukan peminat gula-gula? 
Syarikat itu juga melancarkan Himalaya Pastilles Peppermint. Pastil enak bersaiz kecil yang datang dalam satu paket yang mudah ditutup semula untuk melegakan tekak dan menyegarkan nafas dengan perisa pudina sejuk.


Kedua-dua Himalaya Salt Sports Candy (15g) dan Himalaya Pastilles Peppermint (25g) adalah disahkan Halal dan boleh didapatkan di farmasi-farmasi utama, pasar raya, dan pasar raya besar di seluruh negara. 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Wednesday, November 7, 2018

Weekend Staycation Di Holiday Villa Subang

Hi Korang, 


Kalau tengok betul-betul bulan Oktober lepas ni macam banyak nau kak lily tidur hotel ek. 

Tapi semua tak plan apa pun, malas nak balik tidur hotel 

Pi berjalan sket tup-tup, tidur hotel 

Pi event, eh tidur hotel jugak 

So memang rezeki kak lily agaknya, manjang tidur hotel bulan ni. 


Kebetulan jugak tak de apa nak buat hujung minggu lepas so check in sekejap tambahan pulak dapat discount rate jadi why not kan. Moh lah kite check in di Holiday Villa Subang, 

Ya ampun lambat lagi check in wei walaupun tak de event, ni gara-gara Mr Big lah ni. Kena anto dia pi dinner bank dulu kat Mines then baru kak lily pi Subang. Nasib baik dapat table draw RM400, akan ku cukai bila dia dapat nanti ek. 


Sudahnya check in 6pm tapi masuk bilik pukul 8pm sebab duk makan dulu sambil sembang-sembang dengan bebudak kat sini. 

Dah habis semua acara barulah nak bilik. 

Ya ampun tingkat 18 tinggi tuh dah macam balik umah mama kat Setapak plak kan. 

Bilik 1814 

bahagia ek dapat tidur hotel tiap-tiap minggu, bayo lekas duit minyak dengan toll

Rupanya bilik ni merupakan bilik Corporate Deluxe 



tempat closet

memang empuk wei, sedap betul lah

Ya ampun luas ek, boleh main lari-lari kayaknyaa kan hehehe. Katil King mengadap tv siap ada sofa bagai haruslah kak lily bahagia kan huahauhauhau. 

Tengok ni bilik air plak,






Ada bathtub, yesza terbaek lah boleh berendam cam badak nanti hehehe



Lepas siap bergambar bagai, terus je kak lily baring-baring sambil nak tunggu Mr Big balik hotel. Kengkonon nak menaip blog bagai ermm sudahnya tidur berkeruh-keruh sampai Mr Big call pun tak dengar haahhahaaha 

Bayangkan betapa empuknya katil tuh ek 


Esok paginya kitorang bersarapan di Palm Terrace Coffeehouse. 





Ramai betul tul orang yang menginap di sini sampai kena beratur nak masuk breakfast ye. Menu of courselah international dan local buffet. Mestilah kak lily makan bersungguh-sungguh sebab lapar hehehehe 



Pilihan menu buffet kemain banyak lagi, lepas kali ketiga round terus kak lily dah duduk tersandar kat kerusi ek, sambil tunggu Mr Big habiskan makan. 

Sambil nak naik billik sambil jalan-jalan di sekitar hotel untuk menikmati keindahan waktu pagi, kengkonon nak sun tanned cam omputih kan, sudahnya baring sekejap je kat swimming pool tuh then naik bilik baring kat katil lagi best hehehehe 






In terms of harga bilik oklah kan, takdelah mahal mana pun dan takdelah murah jugak setakat bawah RM300 semalam di Kuala Lumpur ni biasa je tuh. Sekali sekala nak manjakan diri berehat apa salahnya.


Cam tulah kitaorang mengabiskan masa hujung minggu lepas, tak serabut tenang je.. 

Jom kita ke : 

HOLIDAY VILLA HOTEL & CONFERENCE CENTRE SUBANG 
9, Jalan SS 12/1, 
47500 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan 

Tel : +60 3 5633 8788 
Fax : +60 3 5633 7449 





Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

‘SHOP YOUR WAY TO KOREA’ Di GUARDIAN MALAYSIA

Hi Korang,

Guardian Malaysia, menyedari betapa hebatnya pengaruh produk dan trend Korea terhadap gaya hidup dan tabiat berbelanja pengguna setempat, kini menawarkan peluang menarik kepada para pelanggannya untuk “Shop Your Way To Korea”


Melalui peraduan “Shop Your Way to Korea” yang dilancarkan hari ini, para pelanggan berpeluang memenangi hadiah utama berupa pakej percutian eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea untuk dua orang, dimana mereka boleh menyelami budaya, trend dan gaya hidup masyarakat Korea. 


Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), berkata di majlis pelancaran itu: “Sebagai peneraju dalam peruncitan kesihatan dan kecantikan, kami telah menyaksikan bagaimana produk penjagaan kulit dan kecantikan Korea dengan cepat menarik minat para pelanggan kami, yang sentiasa mencari variasi, kualiti dan nilai yang lebih hebat. 

“Jadi peraduan ini adalah untuk mengiktiraf kehebatan produk-produk Korea dalam mempengaruhi gaya hidup dan tabiat berbelanja, dalam masa yang sama, memberi ganjaran kepada para pelanggan kami,” tambah beliau. 


Jelas Ms Wong lagi, peraduan tersebut juga sejajar dengan polisi Guardian Malaysia yang sentiasa mengutamakan pelanggan. Kami terus berusaha untuk menawarkan pelbagai promosi baru dan inovatif yang memberikan produk bervariasi, berkualiti dan bernilai hebat serta perkhidmatan terbaik untuk pelanggan kami. 

“Kami yakin para pelanggan akan teruja dengan peraduan ini kerana ia sangat mudah dan hadiah-hadiah yang ditawarkan pula sangat menarik! Hadiah Utama adalah Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea selama 7 hari 5 malam untuk dua orang, bernilai hampir RM36,000! Dan terdapat EMPAT Hadiah Utama! 

Selain itu, terdapat 16 hadiah kedua berupa Samsung Note 9 dan 30 hadiah ketiga berupa baucar Guardian bernilai RM300 untuk setiap pemenang! Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah-hadiah yang berjumlah lebih RM200,000 ini! 

Untuk menyertai peraduan, pelanggan hanya perlu berbelanja minimum RM40 termasuk satu jenama yang mengambil bahagian, dalam satu resit. Selepas membuat pembelian, mereka perlu ‘mengira bilangan Guardian Jeju Mask yang terdapat di dalam bekas akrilik I Guardian Heart yang berukuran 780mm (lebar), 600mm (tinggi) dan 270mm (diameter). Setiap Jeju Mask pula berukuran 11.4cm x 15.9 cm. 

Setelah mereka yakin dengan bilangan Guardian Jeju Mask tersebut, pelanggan perlu menulis jawapan dan menghantar penyertaan mereka. Peraduan bermula pada 1 November sehingga 31 Disember. Penyertaan pula boleh dibuat melalui borang fizikal atau melalui atas talian, yang berakhir pada 31 Disember. 


Sebanyak 38 jenama mengambil bahagian dalam peraduan ini, termasuk lima penaja utama iaitu Dove, L’Oreal, Maybelline, Pantene dan Safi. 

Maklumat lengkap peraduan serta terma dan syarat boleh didapati di: w2korea.guardian.com.my







Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Monday, November 5, 2018

"Icy-Cool Beverages to Boost your Mood" Dari ANCHOR FOOD PROFESSIONALS

Hi Korang,

Mesti korang akan ingat jenama Anchor ni butter je kan!!

Hehehehe ye memang jenama butter pun tapi macam-macam boleh di buat dengan butter selain daripada kek sahaja wokeh. Kalau kak lily cakap dengan produk Anchor Food Professionals ni kita boleh buat minuman yang membangkitkan mood korang, cam ne?? Cool tak!! Of courselah cool kann…..

Baru-baru ni Anchor Food Professionals telah memperkenalkan "Icy-Cool Beverages to Boost your Mood". 

Wow!!!


Maknanya bila kita minum, mood kita akan jadi happy dan excited lepas kita rasa minuman tuh. Ya ampun, nama dah sedap ni tapi bila rasa hauk sangat kan huahauhauha boleh kemurungan sepanjang hari tau tak??

Citernya cam ni, sebenarnya kalau korang nak tau yang Anchor Food Professionals ni memang telah banyak menghasilkan pelbagai jenis makanan berasaskan tenusu. Sebelum ni pun mereka telah melancarkan beberapa kempen makanan seperti Say Cheese, PizzArt dan Anchor Travel Cake. So, kali ni mereka tampil dengan minuman sejuk dan menyegarkan berasaskan produk tenusu juga yang pastinya akan membangkitkan mood korang selepas minum. Kempen kali ni diberi nama "Moodmojee".

Nama kempen pun dah excited di dengarlah!!

Kak lily berkesempatan ke majlis pelancaran "Moodmojee" ni di Petaling Jaya, Seriously memang tak sabar nak cuba sebanyak mungkin hidangan minuman yang di cipta ye.


"We understand the versatile role dairy can play in delivering great taste, texture and appearance in any form whether it's in beverage or cakes. Dairy is traditionally very popular with Western markets but this time, we wanted to play with local ingredients to give it an overall Asian taste and feel."

"We are always looking at what's trending around the globe and strive to bring it back home to excite our business partners and ultimately, the taste buds of Malaysia. We have learnt that creativity and innovation is as important as taste to consumers these days." kata Mr Jack Tan, Associate Food Service Director 


Kalau korang New Zealand merupakan tempat terhasilnya pakar tenusu sentiasa mencari dan menarik pelanggannya dengan memberi dan berkongsi idea-idea baru dalam penghasilan makanan berasaskan tenusu. Ini memberi peluang yang bagus untuk membantu rakan niaga mereka dalam bidang makanan sekaligus memberi citarasa baru kepada pelanggan.


Kempen Moodmojee ini akan bekerjasama dengan 15 rakan niaga dalam bidang makanan dan minuman di Semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kempen ini akan memperkenalkan pelbagai menu yang berkrim secara berperingkat bermula bulan November 2018 hingga January 2019.

Ok akak lily akan showcasekan pada korang minuman-minuman unik lagi menyegarkan ni ek. Ada 6 pilihan minuman yang korang tak mampu nak tolak ye

Kayanika Fusion 

Kayanika Fusion - gabungan lapisan manis dan berkrim dengan 'kaya' tradisional, 'gula melaka', 'bubur' dan kacang merah.

Lokasi - Delight Factory, Love Tea F&B, Cofeology CafĂ© & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, Overstepped (Sejati), HIVE by Love A Loaf, Family Confectionery, Baker’s Hut

Produk Anchor Dairy : Anchor Whipping Cream

Ciptaan : Chef Firuz


Yuzu Chocolate Surprise 

Yuzu Chocolate Surprise - Gabungan lemak dan manis coklat dan yuzu citrusy menawarkan rasa yang menarik. Yuzu Chocolate Surprise adalah campuran coklat ais dengan Yuzu puree dan di bibir gelas diletakkan dengan salt lemon cooling candy.

Lokasi - Choon Guan Coffee Shop, Gafe KafĂ©, Delight Factory, Chiu’s CafĂ©, Living Room, Cofeology CafĂ© & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, La Taste, HIVE by Love A Loaf

Produk Anchor Dairy : Anchor UHT Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream

Ciptaan : Chef Ichiro


Pom & Grey Twist 

Pom & Grey Twist : Menggunakan teh keju, Pom & Gray Twist adalah sejenis ramuan menyegarkan. Early Grey Tea dicampur dengan sirap delima dan dilapisi di atas adalah krim coklat dan ditabur dengan serbuk koko.

Lokasi - Choon Guan Coffee Shop, Delight Factory, Chubs Grill, Chiu’s CafĂ©, Lucky Bean, Living Room, Cofeology CafĂ© & Restaurant, La Taste, Family Confectionery, Baker’s Hut

Produk Anchor Dairy : Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream

Ciptaan : Chef Ken

Lemon Mint Meringue 

Lemon Mint Meringue - Lemon Mint Meringue adalah sejenis air ice blended yang penuh dengan lemon mint vanilla. Terpasang dengan sebidang kuat meringue yang baru disebat dan dibakar dengan irisan jeruk nipis dan oren. Di atasnya diletakkan whipped and torched meringue dan hirisan lemon dan oren.

Lokasi - Delight Factory, Love Tea F&B, Cofeology Café & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, Overstepped (Perdana), La Taste (Butterworth), HIVE by Love A Loaf, Family Confectionery

Produk Anchor Dairy - Anchor Whipping Cream

Ciptaan - Chef Firuz


Tangy Brew 

Tangy Brew - Rasa yang mengejutkan dari Tangy Brew, sejenis minuman kopi yang pekat dan sejuk dan dihiasi dengan lapisan krim cair dan busa keju krim.

Lokasi : Choon Guan Coffee Shop, Gafe KafĂ©, Delight Factory, Chubs Grill, Chiu’s CafĂ©, Lucky Bean, Living Room, Cofeology CafĂ© & Restaurant, Family Confectionery

Produk Anchor Dairy : Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream

Ciptaan : Chef Ken

White Chocoffee 

White Chocoffee - Menawarkan rasa berkacang, White Chocoffee merupakan campuran kopi putih yang dipenuhi dengan coklat dan mentega kacang yang lazat.

Lokasi - Gafe KafĂ©, Delight Factory, Chubs Grill, Lucky Bean, Love Tea F&B, Cofeology CafĂ© & Restaurant, Family Confectionery, Baker’s Hut

Produk Anchor Dairy - Anchor Full Cream Milk, Anchor Cream Cheese dan Anchor Whipping Cream

Ciptaan : Chef Inchiro


Seriously kak lily pening nak pilih yang mana satu nak minum dulu ek, sebab semua sedap-sedap belaka, bila dah tengok demo cara penyediaannya ermm lagilah mengbangkitkan mood tau..


Meh check it out di sini ye :