Tuesday, September 27, 2022

KANCIL RAJA PAIS Kini Di Danau Kota, Jom Rasai Pais Sebenar

Hi Korang,

Malaysia memang terkenal dengan makanan-makanan yang unik tapi sedap dan enak, tak kira di mana jua pun ada je makanan yang sampai orang ramai sanggup ke sana semata-mata untuk merasai keenakan makanan tersebut.

Biasa dengan patin masak tempoyak kan ?? tapi pais ermm belum tentu lagi korang familiar.

Kalau nak tau Pais merupakan sejenis menu daripada ikan dan lain-lain yang di letakkan rempah-rempah yang dimasak dalam bungkusan daun pisang namun kini ianya mengunakan alumnium foil kerana kurang daun pisang di pasaran ketika ini.

Untuk ini Kancil Raja Pais aka KRP yang sebelum ini dikenali sebagai Kancil Raja Patin memperkenalkan menu-menu berasaskan pais untuk korang semua. Kalau korang nak tau yang Kancil Raja Pais ini merupakan pakar masakan tempoyak No. 1 di Malaysia berasal dari Temerloh. Ianya menggunakan bahan-bahan segar dari Sungai Pahang. Selain daripada mempunyai cawangan Kuala Lumpur, Kancil Raja Pais ini berpusat di bandar Temerloh.

Pendek kata, bagi pengemar ikan patin samada di masak gulai mahupun ingin merasai sendiri rasa pais sebenar, tidak perlu bersusah payah untuk ke Temerloh di hujung minggu kerana di Kancil Raja Pais aka KRP ada segala-galanya.


Menu Terbaru Di Kancil Raja Pais aka KRP


Kini Kancil Raja Pais aka KRP memperkenalkan lagi 2 menu terbarunya iaitu Sotong Salut Tepung Sos Tempoyak dan Udang Salut Tepung Sos Tempoyak


Sotong Salut Tepung Sos Tempoyak

Udang Salut Tepung Sos Tempoyak


Hidangan yang ringkas namun rasa sosnya terangkat

Ramai yang sedia maklum yang rasa asal tempoyak sebenarnya masam kerana penggunaan durian yang manis dan isinya yang tidak sedap tapi sos tempoyak yang Kancil Raja Pais aka KRP gunakan langsung tidak mempunyai ciri-ciri tersebut malah ianya manis namun ada rasa pedasnya yang tersendiri.


Bagi kak lily yang kurang meminati tempoyak terus sukakan kedua-dua hidangan ini di sebabkan sos istimewa ini.

Menu-Menu Istimewa Lain Di Kancil Raja Pais aka KRP


Selain daripada hidangan menu baru ini ada juga hidangan-hidangan berasaskan pais dan gulai tempoyak seperti




Set Patin Pais Bakar
Nasi, Patin Pais Bakar, Ikan Masin, Sambal, Ulam



Set Patin Kayu Api
Nasi, Patin Pais Bakar, Ikan Masin, Sambal, Ulam


Set Gulai Patin Tempoyak
Nasi, Patin Pais Bakar, Ikan Masin, Sambal, Ulam


Sifud Pais Tempoyak
Nasi, Sotong, Udang, Lala, Sayuran & Air


Keli Pais Bakar - RM 10

Dari kesemua menu-menu yang di hidangkan selain daripada sotong dan udang sos tempoyak, kak lily amat suka sekali Set Patin Kayu Api kerana aroma kayu api menusuk ke dalam hidung dan ke perut, hahaha terus nenambahkan lagi rasa untuk menambah nasi lagi sepinggan.


Harga Menu Di Kancil Raja Pais aka KRP


Umum memang sedia maklumlah harga ikan patin, tidak kira ikan patin sangkar mahupun ikan patin buah adalah mahal tapi tidak di Kancil Raja Paiias aka KRP. Dengan bertagline kan RASA DIRAJA, HARGA RAKYAT JELATA! kita sebagai rakyat marhaen memang dapat menikmati rasa pais ikan patin ni dengan tenangnya tanpa memikirkan harga menu-menu ini.

Memang selesa pabila makan di restoran Kancil Raja Pais aka KRP di Danau Kota ini, kedainya yang luas, bersih dan tak nampak serabut pun hah.

Oh ya selain daripada makan di restoran, Kancil Raja Pais aka KRP juga menyediakan perkhidmatan bawa pulang, cod mahupun khidmat penghantaran.

Jom kita ke :


Kancil Raja Pais aka KRP Danau Kota,
(Dahulu dikenali sebagai Kancil Raja Patin)
18, Jalan 5A/6, Taman Setapak Indah,
53100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Landmarks : Sederet dengan 99 Speedmart Taman Setapak Indah, bertentangan Medan Selera Danau Kota



Waktu Operasi : 11 AM - 10 PM Setiap Hari
Daily Whatsapp: 013 432 6165



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Facebook

Instagram

TikTok


Saturday, September 24, 2022

KVClean KOPETRO Menawarkan Harga Pakej Pembersihan Yang Cukup Istimewa

Hi Korang,

Sangat meriah majlis Hari Terbuka KVClean di ruang legar Megan Avenue II di Jalan Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur yang sempat kak lily hadiri baru-baru ini yang mana majlis ini dianjurkan oleh Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad melalui anak syarikatnya KOPETRO Ventures Sdn. Bhd.


Hari Terbuka KVClean juga telah dihadiri wakil-wakil koperasi, rakan-rakan niaga, wartawan media cetak dan media elektronik serta para jemputan yang berada di sekitar kawasan Megan Avenue II. Turut sama hadir memberikan sokongan terhadap program ini ialah wakil-wakil daripada Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC), Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) serta Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa).



Turut diadakan jualan promosi pakej produk-produk KOPETRO seperti produk LengQuas, pakej pembersihan KVClean dan semuanya ditawarkan pada harga yang kak lily rasa amat-amat berpatutan.

KVClean telah mula beroperasi sejak April 2019 dan menawarkan servis penjagaan dan pembersihan lengkap termasuk servis penyelenggaraan penyaman udara, pembersihan kediaman, pejabat dan bangunan komersial serta servis disinfeksi.

Kesemua perkhidmatan KVClean dikendalikan oleh mereka yang mempunyai kepakaran di dalam bidang ini bagi memastikan pelanggan mendapat servis yang terbaik.




Pengerusi Bahagian Perdagangan & Servis Peruncitan, Wan Ahmad Tarmizi bin Wan Abdul Rahman memberitahu dalam ucapan pembukaannya bahawa Hari Terbuka KVClean diadakan bagi memperkenalkan jenama dan produk KVClean secara rasmi kepada masyarakat.

'Masyarakat menjadi lebih prihatin tentang kepentingan menjaga kebersihan dan keselamatan tempat kediaman sejak dunia dilanda wabak Covid-19. Persekitaran yang selamat dan bersih amat dititikberatkan orang ramai demi menyambung kelangsungan hidup dan meneruskan produktiviti perniagaan dalam mengharungi kehidupan pasca Covid-19' ujar Wan Ahmad Tarmizi.

Bertemakan ‘Green & Clean’, KVClean beraspirasi untuk menjadi sebuah jenama yang melindungi alam sekitar dan menjadi pemangkin dalam merencanakan kesejahteraan alam sekitar.




Bukan sahaja menawarkan perkhidmatan dan produk penjagaan kebersihan di dalam kediaman dan ruang pejabat, KVClean juga menawarkan pakej pemasangan Panel Tenaga Solar bagi pelanggan yang prihatin terhadap alam sekitar. Penggunaan panel tenaga solar dapat memberi kesan positif kepada Rumah Hijau serta menjimatkan kos elektrik kediaman.

Istimewa sempena majlis pelancaran ini, KVClean menawarkan ‘Promosi Hari Terbuka KVClean’ , antaranya seperti:-

· Pakej penyelenggaraan penyaman udara serendah RM50 satu unit sebulan.

· Pembersihan pejabat, harga serendah RM399 sebulan ditawarkan bagi 8 sesi pembersihan selama 2 jam setiap sesi.



Kedua-dua promosi ini sah bagi tempoh kontrak selama setahun khas buat pelanggan yang mendaftar pakej yang ditawarkan sepanjang majlis berlangsung.

Jadi pada mereka yang berminat untuk membuat tempahan bagi servis yang disediakan oleh KVClean boleh berbuat demikian menerusi aplikasi Whatsapp di talian 013-399 6788.

Untuk keterangan lanjut mengenai promosi dan senarai perkhidmatan daripada KVClean bolehlah ikuti akaun media sosial @KVClean di Facebook & Instagram.


Sunday, September 18, 2022

"KITALAH JUARA" Lagu Esklusif Bersama MILO® Nyanyian Ayda Jebat, Amir Masdi, Rabbit Mac dan Jestinna Kuan

Hi Korang,

Buat julung kalinya, MILO® perkenal lagu baharu lagi eksklusif ini!

Melangkah lebih jauh dalam membangkitkan semangat juara dalam diri semua, MILO® telah mempersembahkan buat pertama kalinya lagu baharu eksklusif, “Kitalah Juara” yang disampaikan oleh Sahabat-sahabat MILO® iaitu Ayda Jebat, Amir Masdi, Rabbit Mac dan Jestinna Kuan pada acara final Kempen #MalaysiaBolehBersamaMILO.


Persembahan buat pertama kalinya pada Hari Malaysia bertempat di Dataran Merdeka Kuala Lumpur. Ini juga adalah bersempena dengan acara akhir kempen #MalaysiaBolehBersamaMILO iaitu Larian Malaysia Boleh Bersama MILO®


Untuk info, kempen #MalaysiaBolehBersamaMILO telah bermula dari hujung bulan Ogos yang lalu melalui siri jelajah van MILO® ikonik bagi meraikan semangat perpaduan dan muhibah bersama MILO®.

Lagu Kitalah Juara merupakan satu lagu yang ditulis dalam usaha membangkitkan semangat rakyat Malaysia dalam segala urusan yang dilakukan, tidak kira dari segi kerja, sukan mahupun kehidupan peribadi. Di samping itu, lagu Kitalah Juara juga merupakan satu penghargaan kepada atlet-atlet negara yang berlatih tanpa tahu erti putus asa demi nama negara dan bangsa.

Ayda Jebat

Amir Masdi dan Jestinna Kuan

Penyanyi lagu Kitalah Juara juga dipilih dengan teliti yang terdiri daripada artis dari pelbagai bangsa untuk melambangkan Malaysia sebagai sebuah masyarakat yang berbilang kaum.

Apa yang menarik lagu ini dihasilkan oleh individu yang telah bersama membesar dengan MILO® dan mempercayai semangat 'Malaysia Boleh' yang telah diketengahkan oleh MILO® sejak tahun 1993.


'Sebagai seorang penggemar MILO® sejak umur 7 tahun lagi, ini bagi saya, adalah suatu projek impian sejak saya mula berkecimpung dalam dunia muzik dan hiburan. Moga lagu ini akan memberikan impak positif kepada rakyat Malaysia ketika apa jua kesusahan yang mereka lalui' kata Prashan, Melakaboy

Lagu Kitalah Juara dihasilkan dengan hanya mengambil masa 2 hari dan melibatkan individu yang berbakat besar dalam bidang seni. Antaranya seperti Ayda Jebat, Melakaboy, Jee Yann, Rabbit Mac, Adam Sang, Catherine Yap dan Hoe Hui Ting.



Penghasilan lagu ini diharapkan dapat menyatupadukan rakyat Malaysia dari segenap lapisan masyarakat untuk sama-sama menuju puncak pencapaian tertinggi dalam menjadikan Malaysia sebuah negara maju dan harmoni.

‘Kitalah Juara’ akan dilancarkan secara rasmi pada Jumaat, 23 September 2022 di semua platform. Untuk muzik video boleh tonton dari Youtube Channel Rasmi Ayda Jebat pada hari yang sama.

Untuk info lanjut boleh layari : www.milo.com.my


Makan Malam Di ASIARI Bangi, Restoran Chinese Muslim Halal

Hi Korang,

Lama betul tak citer pasal makan-makan ni ek

Sebab ape?? Sebab lama ktorang tak makan kat luar hah. Yelah balik keje pun dah lambat so beli apa yang ada depan mata kadangkala tuh x makan pun malam hah.

Bile kat Bangi ni ktorang akan selalu cari kedai yang menghidangkan menu sesimple yang boleh, yelah sebab nak cepat maka restoran ASIARI ni lah yang menjadi pilihan kerana Asiari menghidangkan menu makanan chinese muslim yang enak lagi lazat.


Kalau korang nak tau yang di buka kira-kira beberapa tahun yang yang lepas dan outlet pertamanya di SACC – Shah Alam yang mana outlet ini beroperasi selama kira-kira 10 tahun sehingga 2015 dan mempunyai fans dan followers yang kuat daripada masyarakat di Shah Alam.

Asiari adalah restoran mesra muslim kontemporari yang menawarkan Masakan Oriental Asia. Ia diketuai oleh 2 chef berpengalaman yang pakar dalam Masakan Cina/Timur. Keupayaan chef ditunjukkan melalui pengalaman mereka di hotel mewah 5 bintang di Dubai serta Restoran Bintang Michelin di London masing-masing.

10 jenis menu yang menjadi pilihan para pelanggan ASIARI

Restoran yang luas dan susunatur yang simple serta dekat dengan rumah menyebabkan kak lily suka ke sini daripada outlet yang lainnya


Citer banyak pun tak guna jom kak lily kongsikan beberapa menu yang kak lily order hah.

Ying Yang Xiao Long Bao 
(Shanghai Black Truffle Sauce Beef & Signature Xiao Long Bao Combo)

Dimsum yang lain daripada lain rasanya, kalau korang nak tau black truffle adalah salah satu bahan yang paling mahal di dalam senarai bahan masakan. Rasanya unik dan sedap, kak lily panas-panas. Isi di dalamnya menarik kerana ada daging, ayam dan sos truffle.

Pan-Fried Minced Chicken & Chive Dumpling

Pilihan dimsum yang istimewa jugak, ranggup di luar namun lembut di dalamnya. Di hidangkan panas-panas dan harus di cicah dengan campuran kicap yang enak.

Sweet Corn Soup With Wild Mushrooms and Chicken

Mr Big suka bethol dengan sup jagung nieh, tidak terlalu cair namun tidak terlalu pekat. Campuran cendawan liar dan ayam menaikkan lagi rasa sup jagung ini.


Fragrant Stir-Fry Spicy Whole Shell Clams (Kam Heong Lala) With Fried Mantou

Ini memang kegemaran kak lily, lala di masak kam heong. Sebab kak lily tak pandai nak masak so kita order jer di Asiari ni. Kuahnya tidak terlalu pedas dan lala mudah untuk di keluarkan dari kulitnya. Di tambah pula dengan kehadiran mantou goreng, lagi bertambah enak di cicah bergitu sahaja. 

Braised Bean Curd With Minced Meat & Chilli Sauce ( SzeChuan Style)

Hidangan veggetarian yang lazat, lengkap dengan protien, veggie dan kuahnya yang tidak berapa pedas. Di makan dengan nasi panas pun amboit terangkat.

Black Truffle Fried Rice With Shrimps

Nasi goreng yang lain daripada lain kerana adanya black truffle di dalam hidangan ini. Tengoklah udangnya bersaiz besar bethul. 

Apa-apa pun..


Kan kak lily suke makan yang simple so order pun simple-simple tapi cukup mengenyangkan. Dari segi rasa memang tidak di nafikan ianya sangat sedap dan portionya agak banyak untuk seorang makan. Untuk harga pula kak lily rasa tak jadi masalah kerana ianya berpatutan dan tidak terlalu mahal walaupun bahan masakannya agak premium.

Oh ya, restoran Asiari disahkan Halal oleh JAKIM. Boleh nikmati hidangan tanpa rasa was-was!



Jom kite ke

Asiari Bangi
No. 10 & 11 G1, Jalan Medan PB2A,
Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Tel: 03-8920 1162

Opening Hours : Monday-Sunday
                                11AM-10PM

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Website :

Facebook : 

Instagram :



Friday, September 16, 2022

Lulu Hypermarket Setia Eco Hill Semenyih Kini Telah Dibuka

Hi Korang,

Siapa yang tak kenal dengan pasaraya Lulu Hypermarket kan.


Kak lily memang suka membeli belah barangan dapur kat sini tau. Terkini Lulu Group telah membuka pasar raya kelima mereka di Setia Eco Hill Mall, Semenyih.

Sebagai salah sebuah organisasi runcit terbesar di rantau Timur Tengah dan Afrika Utara, pembukaan Lulu Hypermarket di kawasan Semenyih ini sekaligus memberi kemudahan membeli-belah yang dapat memberi manfaat kepada kira-kira 600,000 penduduk setempat.

Of courselah kak lily di antara pengunjung yang begitu excited diatas pembukaan Lulu Hypermarket di sini. Dengan keluasan sekitar 36,000 kaki persegi bersama konsep rekabentuk ruang runcit terkini memberi lebih kepuasan dan keselesaan kepada pelanggan yang datang berbelanja.

Untuk pengetahuan korang, LuLu di Setia Eco Hill ini luas dan ianya terbahagi kepada 2 tingkat iaitu



Level 1
Barangan Makanan, Keperluan Diri, Café untuk para pelanggan menikmati makanan


Level 2
Barangan Pakaian Lelaki, Wanita, Kanak-kanak dan Barangan Elektrik & Elektronik serta Peralatan Dapur.

Sepertimana yang kita boleh dapat lihat dari mana-mana Lulu Hypermarket terdapat beberapa bahagian produk yang dikelaskan dan disusun dengan kemas bagi memudahkan pelanggan membuat carian. Ada bahagian bakeri, masakan panas, barangan kering, hasil Buatan Malaysia, Daging, Ikan, Penjagaan Diri, Lulu Fashion Store, Lulu Celebrate (saree dan lain-lain), Lulu Connect dan pelbagai lagi.

Untuk info, LuLu Fashion Store menampilkan label fesyen tempatan dan antarabangsa manakala LuLu Connect menawarkan peralatan elektronik termasuk telefon pintar dan peralatan rumah.

Lebih meriah terdapat Promosi Pembukaan yang berlangsung dari 15 sehingga 18 September 2022 yang menawarkan pelbagai produk dengan harga yang cukup murah dan berbaloi. Disediakan juga hadiah percuma untuk pelanggan awal dan ini juga menjadi tarikan utama pelanggan berpusu-pusu hadir semasa pembukaan.

Promosi Pembukaan Lulu Hypermarket Setia Eco Hill Semenyih

Sudah semestinya pasti ada pelbagai tawaran hebat di hari pembukaan kan.

Tawaran harga promosi pembukaan memang jauh lebih murah dari pasaran. Rata-rata pelanggan yang datang tidak akan melepaskan peluang mendapatkan produk yang ditawarkan pada harga promosi.

Antara produk yang ditawarkan pada hari promosi sehingga 18 September 2022 seperti:-

Ikan Kembong RM1 (setiap seekor)
Ikan Talapia RM5.90 (Setiap seekor)

Ayam RM4.99 sekilo

Madu Asli RM14.99 per Kg
Minyak Zaitun RM4.99 250ml
Bawang kisar, serai dan halia kisar, diskaun 30%

Nasi Arab Mandhi RM9.99 per set

Ayam Goreng RM1.99 setiap ketul

Lulu Roti Kentang RM2.49
Croissant RM6.99 5 biji
Donut RM1.99 1 biji

Set Sushi RM9.99


Timun RM1.99 Per Kg
Tomato RM2.69 Per Kg

Orange - 99 sen 1 biji

Nutrigen rm2.99

Mister Potato RM2.69

Cadbury RM7.49

Milo Soft Pek RM14.90

Milo Activ-Go RM3.49

Minyak Buruh 5Kg RM29.90

Lulu Shop Trolley bag RM49.99

Teddy Bear Pelbagai Saiz RM46 - RM59

Wirata Periuk Nasi RM25

TV LG 65' RM2799


Dan banyak lagi barangan yang dijual pada harga promosi. Sanagat berbaloi. Murah dari harga pasaran.

Parkir ? Tiada Masalah yerr...

LuLu Hypermarket Setia Eco Hill mempunya tempat letak kenderaan yang mencukupi iaitu tempat letak kenderaan pelbagai tingkat.

Pastinya Lulu Hypermarket menawarkan variasi pilihan produk berkualiti tinggi pada harga rendah di bawah satu bumbung.


Jom kita ke :

LuLu Hypermarket Setia Eco Hill
Semenyih, Selangor

Keterangan lanjut mengenai promosi di Lulu Hypermarket boleh layari,

Website :


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Facebook Page :

Instagram Link :

Jom ke Lulu Hypermarket Setia Eco Hill Semenyih