Tuesday, July 23, 2019

RISTECH CAFÉ, Nilai. Nak Makan Korea, Western, Italian Semua Ada Tau!

Hi Korang, 


Sampai ke Nilai ahkak korang pi jalan-jalan cari makan ek, memang melampau betul ek. Dah macam level tv show Jalan Jalan Cari Makan setiap Ahad di TV3 tuh ek. 

Huahau poyo bebenau ayat-ayatnyer pun kan!!


Tak de maknanya akak sampai ke sana kalau takde sebab ye 

La kan site office kak lily memang area Nilai so memang kebetulan merayau-rayau time lunch tuh ternampaklah Ristech Café ni so dalam hati dah plan dah kene ajak bebudak blogger kaki makan ni rasa jugak, jadiknya di plan kan satu malam di minggu lepas ek. 

Kitaorang sampai ke area Nilai lepas maghrib camtuh dengan acik Kols yupikoh tuh sesat barat bagai hehehee, she’s redah kasi pecah punyer orang huahauhauaha janji sampai katanyer.


Kalau korang nak tau Ristech Cafe ini terletak di Kuarters Business Center Nilai Negeri Sembilan. Berhampiran dengan stesen Petronas dan kedainya di tingkat atas bersebelahan dengan Pasaraya Segi. Memang betul-betul di dalam kawasan perumahan, sesuai sangat pemilihan lokasinya memudahkan pelanggan datang ke sini untuk menikmati makanan pelbagai jenis rasa ini. 

Sedikit kak lily kongsikan mengenai Ristech Café ni lagi ek, ianya dimulakan selepas tahun Baru Cina tahun ini (2019) menawarkan menu-menu hidangan bercitarasa Barat (western), Itali (italian) dan Korea (korean). Ke semua hidangan disediakan oleh pemilik cafe iaitu selaku chef yang cukup berpengalaman dalam bidang kulinari dan masakan. Kemain tuh ek, dah ler tuan punya café jadi chef lagi kan 

Once ktorang masuk ke dalam Ristech Café ni, terus macam wow!!







Dekorasinya simple tapi cantik sangat-sangat menenang jiwa ewah kengkonon ek. Ada beberapa ruangan untuk korang pilih samada untuk makan bersendirian tanpa gangguan, meja untuk lepak-lepak chill bersama kengkawan even ruangan untuk meraikan majlis-majlis seperti sambutan harijadi, makan malam esklusif privasi pun ada jugak. 

Membebel jelah ko kan kak, dah ler tunjukkan menu-menu makanan tuh ek 

LINGUINE SHRIMP and SPINACH | RM12.90 

Selalu pekena spagethi je kan so why not kita tukar selera dengan makan Linguine ek. Hidangan tampak simple tapi rasanya mengagumkan dan kena makan panas-panas sebab cheesenya yang banyak dan bila di tarik Linguinenyer ermm amik ko, sila lap air liur tuh 

CAJUN CHICKEN AFREDO | RM12.90 

Hidangan pasta ye bukan ayam semata-mata tau, dan lagi sekali cheese memainkan peranan di di sini walaupun pedas tapi nyaman sampai ke tekak 

DEEP FRIED CORDON BLEU | RM18.90 

Ayamnya ranggup dan sesuai di hidangkan sekali dengan sos putih yang enak tuh 

DEEP FRIED CHICKEN CHOP SPECIAL | RM14.90 

SWEDISH MEATBALL | RM10.90 

Daging meatballnya di buat sendiri ye itu yang best tuh dengan sos blackpeppernya yang mantap 

YANGNYEOM-CHIKIN | RM8.50 (6 pcs) RM16.50 (12 pcs) 

Nampak macam pedas tapi tak pun, terus kak lily makan 2 ketul hehehe. Ayamnya garing dan sos koreanyer enak 

GANJANG-CHIKIN | RM8.50 (6 pcs) RM16.50 (12 pcs) 

Untuk tak boleh makan pedas, sila order ayam ni. Sedap bak hang wokeh! 

Minumannya sangat-sangat awesome jugak tau.. 

GREEN TEA LATTE VIRAL, AJUSHI MILK TEA VIRAL dan TEH PUAKA JB VIRAL 

Kemain nama memasing ek, sampai terkejut kak lily dengar tau. Teh Puaka yang kemain tak sabar nak minum tuh kan.


Untuk air AJUSHI MILK TEA VIRAL, bagi 5 pelanggan yang pertama pada jam 6 petang dan 8 malam ditawarkan harga istimewa iaitu RM5. Harga biasa minuman ini adalah RM7. So, kalau korang nak dapatkan harga lebih murah kena datang awal pada tepat jam 6 petang dan 8 malam setiap hari kecuali Jumaat ya. (Jumaat cafe tidak beroperasi). 

RISTECH MEAT and GREET | RM5 

Comey kan, tak sangka ada hidangan sebegini. Ini namanya grab and go tau, Isi daging tebal digrill, dinikmati bersama sos mayonis dan keju serta waffle sebagai rotinya.


Nak tambah uniknya lagi Ristech Café ni, di sini ada di sediakan satu section untuk korang menikmati makanan-makanan simple yang boleh di Do It Yourself (DIY) sendiri, seperti maggi, makanan sejuk beku dan pelbagai lagi. Just cakap je di kaunter nak makanan DIY nanti diorang keluarkan menu untuk korang pilih then gunakan microwave yang di sediakan then panaskan. Untuk hidangan-hidangan ini takdelah mahal mana pun, ikut harga macam kat luar gituh je.


Istimewanya bermula dari 20 Julai 2019, Ristech turut menawarkan sarapan pagi dari jam 8 pagi sehingga 12 tengahari. Antara 3 menu yang korang mesti cuba adalah seperti Roti Goyang, Cinnamon Toast dan Omelette Toast. Didatangkan dengan 'hot espresso' dan harga ditawarkan hanya RM7 sahaja.


Kalau korang bosan menunggu kengkawan korang yang lambat sampai tuh, boleh lepak-lepak main game untuk hilangkan stress. Online game dan PS 4 jugak, ermm hah yelah. Untuk 2 jam pertama RM18 dikenakan dan untuk jam seterusnya hanya RM7 untuk setiap jam.


Cara pembayaran adalah samada secara tunai, apps Boost ataupun e-wallet Touch n Go. Untuk penggunaan apps Boost dan e-wallet Touch n Go akan diberikan 5% diskaun daripada harga jumlah bayaran. 

By the way, ok ok kan harga makananyer kan

Jom ke : 

Ristech Café, 
C29-1 Jalan Pusat Niaga, 1, 
Klia, Kuarters Business Centre, 
71800 Nilai, Negeri Sembilan. 

Tel : 60 19-296 9306 

Opening Hours : 
Setiap hari 
8 pagi - 12 tengahari
3 petang - 11 malam



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook Page : 

Instagram Link : 


Monday, July 22, 2019

Promosi ‘FOOD Carnival’ Di Lulu Hypermarket 1 Shamelin Mall, Cheras.

Hi Korang,


Well well well kalau bercakap mengenai makanan inilah orangnyer kan hehehe 

Minggu lepas kak lily berkesempatan ke majlis pelancaran ‘Food Carnival’ anjuran Lulu Hypermarket di 1 Shamelin Mall Cheras. Lately ni rajin pulak ke sini ek, yelah bukan apa pun dekat nau dengan office kan so time lunch ke balik keje ke boleh je nak ke sini. 


Promosi ‘Food Carnival’ ni sedang berlangsung dari 19 Julai hingga 31 Julai 2019 di sini yang mana outlet Cheras ini merupakan outlet yang ke 174 di serata dunia, kemain lagi kan. Wah hebat gak Lulu Hypermarket ni ek 

Festival ini disambut di semua LULU Hypermarket di seluruh dunia sebagai sebahagian daripada usaha pemasaran untuk memperkenalkan pelbagai makanan dari seluruh dunia kepada rakyat Malaysia. Ia sesuai dengan slogan Lulu ‘Where the World Comes To Shop’.





Majlis pelancaran 'Food Carnival' ini telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, YB Datuk Dr Shahruddin bin Md Salleh, sempat juga YB melawat-lawat keseluruhan outlet Lulu Hypermarket di 1 Shamelin Mall ni.





Di sepanjang promosi selama 13 hari ini, para pelanggan dapat menikmati tawaran hebat pada pelbagai produk makanan ready-to-eat yang berkaitan dengan promosi ini. Objektif utama karnival ini untuk memperkenalkan kepada para pelanggan dengan kepelbagai makanan yang terdapat di bahagian HOT FOOD dan di semua seksyen lain. Terdapat banyak jenis makanan dari masakan tempatan, Arab, India, Timur Tengah dan pencuci mulut yang lazat, biskut dan pelbagai jenis jus minuman unik.



ermm mesti manis ni kan





Terdapat pelbagai jenis tema pada setiap hari, di mana macam-macam jenis makanan akan di hidangkan seperti berikut : 

9 – 21 Julai 2019 - Juices dan Salads 

22 - 24 Julai 2019 - Briyani 

25 – 27 Julai 2019 - Shawarma dan Pizza 

28 – 29 Julai 2019 - Rice dan Noodles 

30 – 31 Julai 2019 - Grill dan Kebabs 

Ermm macam-macam je, haruslah kena singgah jugak nanti ni. 

Selain itu, akan diadakan juga sessi pemotongan Giant Cake pada pada 19 Julai 2019, sempena pembukaan promosi Karnival Makanan. Sebagai acara penutupan, Lulu akan mengadakan cara pemotongan Big Pizza pada 31 Julai 2019, yang terletak di Lulu Hypermarket CapSquare.



Tidak lupa Lulu juga mempunyai beberapa aktiviti untuk pelanggannya seperti Peraduan Briyani, pertandingan Resipi, hiasan Kek, mewarna untuk kanak-kanak dan banyak lagi. 

Sinilah kak lily tunjukkan beberapa produk makanan yang sedang dalam promosi kaw-kaw ek 



kek coklat sedaplah wei

chicken burger, amik bayor makan je settle

apple tuh, sihat sihat pas ni

murah, buat roti bakar sedap ni


Pada masa yang sama, di bawah adalah beberapa promosi berterusan di Lulu: 

Peraduan Dream Drive (1 Mei - 1 September 2019) 

Selepas Peraduan "Shop & Win" yang berjaya tahun lepas, Lulu Hypermarket terus mengadakan pertandingan yang sama, dan kali ini dengan hadiah yang lebih baik. Pada tahun ini, Proton X70 sebagai Hadiah Utama bersama-sama dengan hadiah yang lebih menarik seperti Apple iPhone 7+, TV LED UHD dan Baucar Hadiah Lulu. Apa yang perlu korang lakukan ialah membelanjakan RM75 & ke atas dalam satu resit dari Lulu Hypermarket & Department Store semasa tempoh promosi. 

Sehingga 70% DISKAUN SALE 

Lulu Hypermarket & Department Store sedang mengadakan juga jualan murah sehingga 70% sehingga 31hb Julai 2019, di mana korang boleh menikmati penjimatan besar pada semua outlet kategori dengan harga yang tiada tandingannya. Jangan ketinggalan tawaran hebat ini!


Entah apa aje yang di belinye kak lily ni ek, banyak tuh sebab murah murah kan yang penting semuanya makanan hehhehe


Jom ke : 
LuLu Hypermarket, 
Jalan 4/91, 
One Shamelin Mall,
Taman Shamelin Perkasa, 
56100 Kuala Lumpur.

Keterangan lanjut mengenai promosi di Lulu Hypermarket boleh layari, 

Website : 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook Page : 

Instagram Link :