Tuesday, June 25, 2019

'Gaya Raya Bersama TOP’ Menghadiahkan Busana Rekaan Jovian Mandagie Berjumlah RM30,000 kepada Lima Keluarga Bertuah

Hi Korang,

Sempat jugak kak lily ke majlis rumah terbuka anjuran TOP dan majalah NONA ni minggu lepas, dapatlah jumpa rakan-rakan media yang lama tak jumpa kan

Pereka Pakaian Jovian Mandagie (tengah) dengan Ms Ling Ai Li, Pengurus Pemasaran Southern Lion Sdn Bhd, (Bahagian penjagaan fabrik), dikelilingi oleh pemenang dari Gaya Raya Bersama TOP, dan kanak kanak dari Rumah Bakti Nur Syaheera.

Lima keluarga kelihatan ceria mengenakan busana istimewa pada Hari Raya tahun ini, hasil kejayaan dalam kempen ‘Gaya Raya Bersama TOP’. Di atas sokongan setia terhadap TOP, jenama detergen No. 1 di Malaysia [1], kelima-lima keluarga berkenaan telah memenangi koleksi rekaan daripada pereka fesyen terkemuka, Jovian Mandagie serta rangkaian produk TOP yang berjumlah RM30,000. 

Berita gembira itu telah dikongsi pada acara Rumah Terbuka ‘Gaya Raya Bersama TOP’ yang dihadiri pasukan TOP bersama Jovian Mandagie, artis-artis popular Ernie Zakri dan Ismail Izzani, para pemenang peraduan serta pengamal media. Pada majlis keraian berkenaan, para tetamu juga telah bersama-sama menyambut kemeriahan Hari Raya Aidilfitri bersama kanak-kanak dari Rumah Bakti Nur Syaheera. 

Pada tahun ini, TOP telah menerapkan komponen Tanggungjawab Sosial Korporat dalam kempen ‘Gaya Raya Bersama TOP’ dengan menggembirakan 31 kanak-kanak dari Rumah Bakti Nur Syaheera dengan menghadiahkan koleksi baju kurung dan baju Melayu sedia dipakai rekaan Jovian Mandagie yang bernilai RM10,000. 

Pereka Pakaian Jovian Mandagie (tengah) dengan Ms Ling Ai Li, Pengurus Pemasaran Southern Lion Sdn Bhd, (Bahagian penjagaan fabrik), menyumbangkan pakaian pereka bernilai RM10,000 kepada wakil dari Rumah Bakti Nur Syaheera.

Menurut Pengurus Pemasaran (Divisyen Penjagaan Fabrik), Southern Lion Sdn Bhd, Cik Ling Ai Li, pengguna meyakini teknologi detergen TOP dari Jepun bagi penjagaan kain cucian harian mereka yang turut merangkumi item-item berat seperti tuala, langsir dan kelengkapan tempat tidur. Malah, TOP juga dipercayai menjaga item-item pakaian jagaan rapi. 

“Semakin ramai rakyat Malaysia beralih kepada TOP sebagai detergen pilihan utama mereka, sama ada dalam bentuk serbuk, cecair mahupun detergen dengan konsentrasi ultra. Kami sentiasa melihat peningkatan ketara jualan sebelum musim perayaan kerana rakyat Malaysia suka mencuci dan menyegarkan semula pakaian mereka sebelum sambutan, malah ia turut digunakan untuk busana rekaan pereka terkemuka. 

“Oleh itu, ini merupakan waktu terbaik bagi kami untuk memberi ganjaran kepada para pelanggan di atas kesetiaan dan sokongan yang diberikan dalam menjadikan TOP sebagai keperluan penting cucian. Para pemenang dan keluarga mereka kelihatan hebat mengenakan koleksi Jovian Mandagie pada Hari Raya ini,” katanya. 

Cik Ling menambah, “Kami memilih untuk menjalin kerjasama dengan Jovian Mandagie kerana rekaan beliau sentiasa menarik perhatian rakyat Malaysia yang bergaya, pada masa yang sama mengekalkan kehalusan jahitan baju raya tradisional. Kami amat berbangga kerana pada tahun ini, syarikat telah meneruskan kempen ‘Gaya Raya Bersama TOP’ sebagai satu inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat dengan menghadiahi kanak-kanak dari Rumah Bakti Nur Syaheera pakaian rekaan Jovian Mandagie yang dapat dipakai lama. 

“Sebagai detergen pilihan ramai, TOP terbukti efektif menanggalkan kotoran degil serta mampu menembus ke teras fabrik melalui inovasi Anti Sebum dan Micro-Clean Tech kerana ia lebih menjimatkan masa dan terjamin bersih.” 

Lima keluarga pemenang peraduan berkenaan telah menawan pentas peragaan dan berkongsi gaya serta penampilan pakaian Gaya Raya Bersama TOP oleh Jovian Mandagie. Sungguhpun ia merupakan peragaan sulung masing-masing, namun model-model terlibat jelas menunjukkan aura keyakinan serta keterujaan mereka. 

Sementara itu, bagi Jovian Mandagie, kempen ‘Gaya Raya Bersama TOP’ menjadikan koleksi sedia dipakai beliau lebih mudah digayakan oleh lebih ramai rakyat Malaysia. 


“Terlalu ramai individu menjauhi diri daripada mengenakan pakaian oleh pereka fesyen ternama kerana beranggapan ia mahal dan memerlukan jagaan khas tanpa mencuba pakaian tersebut terlebih dahulu. Sungguhpun demikian, koleksi sedia dipakai kami adalah amat bergaya, diperbuat daripada fabrik berkualiti dengan potongan rapi serta jahitan yang halus. Koleksi ini boleh dipakai lama dan masih mengekalkan bentuk dan keadaan fabrik yang masih elok. Detergen TOP merupakan pilihan ideal untuk digunakan bagi mencuci fabrik-fabrik rekaan ini - hanya pastikan anda mengikut arahan penjagaan yang disediakan,” ujar Jovian. 

Bagi Amira Nadiah Bt Abdullah, salah seorang pemenang peraduan ‘Gaya Raya Bersama TOP’ memberitahu ia merupakan satu kempen yang dinanti-nantikan seisi keluarganya ekoran hadiah eksklusif yang ditawarkan. 

“Kami adalah pengguna setia TOP dan sentiasa ingin memenangi peraduan ‘Gaya Raya Bersama TOP’ kerana koleksi pereka yang anggun dan eksklusif disediakan kepada pemenang. Akhirnya pada tahun ini, kami menang dan sangat gembira dengan pakaian rekaan Jovian Mandagie serta produk yang diterima daripada TOP. Kaum keluarga dan rakan-rakan kami menyukai pakaian ini dan memberitahu ia amat berpadanan dengan kami,” kata Amira. 

Salah satu keluarga pemenang dari Gaya Raya Bersama TOP seronok bergambar sambil mengayakan baju raya rekaan Jovian Mandagie mereka.

Kanak-kanak dari Rumah Bakti Nur Syaheera juga teruja dengan pakaian baharu yang diterima mereka pada musim perayaan ini. 

“Sumbangan ini tentunya sesuatu yang tidak diduga dan telah memberikan kegembiraan kepada anak-anak ini. Tidak dinafikan bahawa ada kalanya mereka menerima sumbangan baju raya baharu daripada pihak lain, tetapi ia tidak pernah melibatkan hasil rekaan terkemuka seperti Jovian. Malah, pada hari mereka menerima pakaian ini, ada di antara anak-anak ini tidak mahu menanggalkannya kerana amat menghargai sumbangan yang diberikan!” 

“Kami amat menghargai dan berterima kasih kepada TOP dan Jovian Mandagie kerana memberikan hadiah yang amat istimewa kepada anak-anak ini,” kata Pentadbir Rumah Bakti Nur Syaheera, Pn Suzana Binti Jafar. 

Aina Syahirah, remaja berusia 16 tahun dari Rumah Bakti Nur Syaheera, tidak berhenti menguntumkan senyuman sepanjang majlis sambutan berkenaan. 

“Saya amat suka pakaian ini kerana ia amat cantik dan istimewa. Saya tidak pernah memilik sesuatu yang seindah ini. Selepas majlis hari ini, saya akan mencucinya dengan tangan menggunakan detergen TOP dan menyimpannya dengan rapi untuk majlis istimewa lain.” 

sempat bergambar dengan Ismail Izani, kak lily suka tau lagu-lagu awak tau

Majlis rumah terbuka TOP turut diserikan oleh persembahan oleh artis-artis popular seperti Ernie Zakri dan Ismail Izzani. 

Tahun ini merupakan tahun kelima penganjuran kempen ‘Gaya Raya Bersama TOP’. 








[1] Berdasarkan Indeks Peruncitan Perkhidmatan untuk Kategori Sabun Pencuci selama 12 bulan yang berakhir pada Jun 2018 di Semenanjung Malaysia (oleh The Nielsen Company (M) Sdn Bhd)

Sunday, June 23, 2019

Kempen Shopee 7.7 Orange Madness

Hi Korang,

Tabiat membeli-belah dalam talian berkembang pesat disebabkan oleh faktor-faktor seperti harga berdaya saing, kesenangan serta aksesibiliti yang ditawarkan oleh dunia e-dagang. Mengimbas kembali permulaan pasaran e-dagang, pelanggan perlu menunggu lebih daripada seminggu untuk menerima pesanan mereka dan lebih lama lagi jika produk dihantar dari luar negara. Namun, Shopee berjaya mengurangkan masa penghantaran kepada kira-kira dua hingga tiga hari menerusi sistem penyisihan dan penjejakan bungkusan yang lebih baik, operasi lebih cekap dan hubungan lebih rapat yang terjalin dengan rakan-rakan logistik. 


Hari ini, Shopee, platform e-dagang yang terkemuka di Malaysia memperkenalkan perkhidmatan serba baharu – Shopee24 Express Delivery (Shopee24) – penghantaran ekspres yang pasti menjadi penukar permainan industri besar. Shopee24 menjamin penghantaran hari berikutnya kepada pengguna Shopee jika pesanan dibuat sebelum 2pm (kecuali Ahad dan hari cuti umum). Jika tidak, penghantaran berikutnya akan dibuat secara percuma. Shopee24 ditawarkan untuk lebih daripada 10,000 barangan berjenama seperti Nescafe, Dutch Lady, Drypers, Dove, Dettol, Khind, Philips dan banyak lagi. Semua barangan boleh dikenal pasti menerusi tag “Shopee24”. Buat masa ini, Shopee24 boleh didapati untuk pengguna di Lembah Klang bagi menunaikan permintaan pengguna yang mahu penghantaran segera apabila mereka membeli-belah dalam talian. 

“Penghantaran merupakan aspek penting dalam pembelian dalam talian. Kami mendapati bahawa pengguna bukan sahaja mahu menerima barangan yang dibeli dalam talian dalam keadaan baik namun semakin ramai juga mahukan penghantaran yang lebih cepat. Oleh sebab itu, kami memperkenalkan perkhidmatan Shopee24 Express Delivery untuk menunaikan permintaan bagi penghantaran lebih pantas, bermula dengan Lembah Klang dan seluruh Malaysia pada masa akan datang. Sebagai sebuah platform e-dagang, keupayaan untuk menjamin penghantaran ekspres bagi pelbagai produk tanpa mengenakan caj yang tinggi bukan sahaja akan mengubah cara rakyat Malaysia membeli-belah dalam talian tetapi juga dijangka memberi kesan positif kepada kehidupan rakyat Malaysia dengan memberi lebih kesenangan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee. 


Untuk merayakan pelancaran Shopee24 dan memastikan tawaran yang terbaik, Shopee juga memperkenalkan kempen Shopee 7.7 Orange Madness. Dari 24 Jun hingga 7 Julai, pengguna Shopee boleh menikmati diskaun hebat dan merebut tawaran promosi khas serta menyertai permainan dan banyak lagi: 

● Jualan Kilat Shocking Sale RM0.77 – Shocking Sale Shopee akan berlangsung setiap hari, sehingga tujuh kali sehari dengan tawaran harga serendah RM0.77. 

● Hadiah Terjamin “One or Not”? – Pengguna boleh membeli dari senarai yang mengandungi lebih daripada 40 barangan bernilai tinggi termasuk Xiaomi Mi 9T, Samsung Galaxy S10, Haier 50” Ultra HD Smart LED TV, drone DJI Tello Boost Combo, set Nintendo dan Jam Tangan Pintar Fitbit Versa Health & Fitness pada harga RM1 sahaja. Jika pelanggan tidak terpilih sebagai pembeli, Shopee jamin bayaran balik RM1 ke dalam kad kredit atau Shopee wallet mereka. 

● Penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM27. 

● Jumlah baucar bernilai RM7 juta untuk direbut dan diskaun hingga 90% untuk semua kategori. 

● Shopee Quiz pada 12.00pm setiap hari kerja yang memberi peluang kepada pengguna untuk memenangi sehingga dua juta Shopee Coins apabila mereka menjawab lapan soalan dengan betul. Mereka akan mendapat hayat tambahan apabila merujukkan kawan untuk turut menyertai kuiz. 

Pelancaran kempen Shopee24 dan 7.7 Orange Madness berlangsung semasa Rumah Terbuka Hari Raya Shopee dalam suasana meriah dan bergaya. Tetamu-tetamu dan wakil media jemputan menikmati jamuan makan tengah hari di W Kuala Lumpur dan dilimpahi hadiah-hadiah menarik daripada cabutan bertuah dan pelbagai aktiviti. 


Ahli Shopee Selebriti Skuad Shalma Ainaa, Sophia Liana, Fynn Jamal, Nana Mahazan, Zoey Rahman, Irma Hasmie, Nazeera Sardi, Nora Danish, Elyana dan Ifa Raziah turut hadir dan menerima hadiah tanda penghargaan kerana sokongan mereka yang berterusan kepada Shopee. Nikmati tawaran khas sebanyak 17% bagi kedai rasmi pelbagai selebriti di Shopee sepanjang kempen 7.7 Orange Madness. 

Selain daripada itu, pengguna boleh mengikuti siaran Shopee Live dan menyaksikan sesi penstriman langsung setiap hari oleh jenama dan penjual tentang produk terkini dan ulasan mengenainya. Mereka juga berpeluang untuk memenangi hadiah, mendapatkan baucar menarik dan berbual dengan selebriti terkenal dan tokoh berpengaruh apabila mereka menjadi juruacara siaran. Shopee Live adalah ciri terbaharu Shopee yang telah menyiarkan kandungan menarik termasuk pengumuman jantina bayi Sarimah dan juga menyaksikan lebih 2,000 unit lipstik terbaharu Beautyra dijual dalam beberapa minit. 

Manfaat rakan kerjasama: 

Berpegang teguh kepada slogan iklannya "Creating Safe and Connected Communities", kipleHome, sebuah penyelesaian pengurusan kediaman akan memperkenalkan Shopee24 dalam aplikasinya untuk membolehkan pengguna kipleHome merasai kesenangan membeli-belah tanpa batasan. Untuk memperingati pakatan berkongsian dengan Shopee, kipleHome akan mengagihkan jumlah baucar Shopee bernilai RM10,000 kepada pengguna kipleHome untuk pembelian pertama kali dari laman koleksi khas Shopee24 bermula 1 Julai 2019. Perkhidmatan Shopee24 akan memanfaatkan lebih daripada 80,000 pengguna berdaftar kerana kipleHome dijangka menarik sejumlah 400 komuniti kediaman menjelang hujung tahun ini. 

Dunkin’ Donuts memulakan perjalanan e-dagangnya di Malaysia dengan pelancaran kedai rasminya di Shopee pada 27 Jun. Rakyat Malaysia boleh mendapat baucar donut dan minuman yang boleh ditebus di mana-mana kedai Dunkin’ Donuts di seluruh negara. Untuk merayakan kempen 7.7 Orange Madness, Dunkin’ Donuts menawarkan kepada pengguna tiga donut pada harga RM7.70 sahaja. 

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://shopee.com.my/m/7-7


Thursday, June 20, 2019

Sejuta tiket promosi berharga serendah MYR0 untuk anda miliki!

Hi Korang,


Kemaskan beg anda dan bersiaplah untuk menikmati musim panas yang menyeronokkan kerana Vietjet telah menawarkan pengembara cara yang mudah dan berpatutan untuk meneroka Vietnam dan bahagian-bahagian lain rantau ini menerusi kempen promosi musim panas terkini ‘Fly for Love - Show your summer version’


Dari 19–21 Jun 2019, sebanyak 1,000,000 tiket promosi penjimatan super serendah MYR0 (*) ditawarkan semasa waktu emas dari 1pm hingga 3pm (waktu Malaysia). Tawaran ini adalah untuk penerbangan antara 20 Ogos 2019 hingga 31 Disember 2019 (**)

Tiket-tiket promosi adalah untuk semua laluan domestik di Vietnam dan laluan antarabangsa dari Vietnam ke Kuala Lumpur (Malaysia); Bali (Indonesia); Seoul, Busan, Daegu (Korea Selatan); Kaohsiung, Taipei, Taichung, Tainan (Taiwan); Hong Kong; Singapura; Bangkok, Phuket, Chiang Mai (Thailand); Yangon (Myanmar); Siem Reap (Kemboja), dan juga semua laluan domestik dan antarabangsa daripada dan di dalam Thailand. 

Anda yang mahu terbang dari Vietnam ke Jepun akan menikmati promosi harga istimewa yang ditawarkan pada setiap jam semasa tempoh promosi. Ini adalah peluang terbaik untuk meraih tiket promosi untuk lawatan pintu masuk di Vietnam dan negara lain menerusi perluasan rangkaian Vietjet ke seluruh Asia. 

Tiket-tiket promosi boleh dibeli menerusi semua saluran jualan termasuk laman web syarikat penerbangan Vietjet di www.vietjetair.com, aplikasi mobil - Vietjet Air atau https://www.facebook.com/VietjetMalaysia (hanya tekan butang “Booking”). 

Kempen musim panas Vietjet direka khas untuk orang yang suka mengembara dan mahu keluar dari zon selesa mereka dan mengapai impian mereka! Kempen ini juga adalah peluang yang baik untuk orang ramai meninggalkan segala resah bimbang di rumah, menzahirkan diri mereka penuh keseronokan dan menyertai persekitaran festival meriah pada musim panas ini. 

Join Amy for one-of-a-kind summer parade

Bukan itu sahaja! Mereka yang tidak bimbang melahirkan sisi seronok mereka juga akan mendapat ganjaran berupa hadiah eksklusif sebagai penumpang Vietjet yang berpakaian dalam pakaian cosplay kegemaran mereka semasa menaiki penerbangan Vietjet dari 1 Jun 2019 hingga 31 Julai 2019. 

Let’s cosplay and fly with Vietjet

Sejak memulakan penerbangan pertama pada 2011, Vietjet telah menjadi syarikat penerbangan perintis, memenangi hati jutaan pengembara menerusi promosi-promosi menarik, hiburan di dalam penerbangan, terutama pada musim-musim perayaan. Dengan perkhidmatan berkualiti tiket, pelbagai kelas tiket, Vietjet menawarkan para penumpang pengalaman penerbangan di dalam pesawat baharu dengan kerusi selesa dan makanan panas yang enak dan disajikan oleh kru kabin yang menawan, berdedikasi dan mesra, serta banyak lagi perkhidmatan tambahan yang menarik. 

Untuk maklumat dan perkembangan terkini mengenai kempen ini, sila lawat - https://www.facebook.com/VietjetMalaysia

(*) Tidak termasuk cukai, fi 

(**) Tidak termasuk cuti umum kebangsaan 




+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Mengenai Vietjet: 

Vietjet adalah syarikat penerbangan pertama di Vietnam yang beroperasi sebagai penerbangan era baharu yang menawarkan kadar tiket fleksibel, jimat kos dan pelbagai perkhidmatan bagi memenuhi permintaan pelanggan. Ia menyediakan bukan sahaja perkhidmatan pengangkutan tetapi juga menggunakan teknologi e-dagang terkini bagi menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan untuk pengguna. Vietjet adalah ahli penuh Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA) dengan sijik Audit Keselamatan Operasi IATA (IOSA). Vietjet menerima anugerah “Best Ultra Low-Cost Airline 2018-2019” dan penarafan tertinggi keselamatan dengan 7 bintang oleh laman web tunggal penarafan mengenai keselamatan dan produk AirlineRatings.com. Syarikat penerbangan ini juga tersenarai di dalam 50 syarikat penerbangan terbaik dunia dari segi kewangan dan operasi sihat oleh Airfinance Journal pada 2018. 

Pada masa ini, Vietjet mengendalikan kira-kira 400 penerbangan sehari, mengangkut lebih daripada 80 juta penumpang sehingga kini, dengan 116 laluan meliuti destinasi di seluruh Vietnam dan destinasi antarabangsa seperti Jepun, Hong Kong, Singapura, Korea Selatan, Taiwan, China, Thailand, Myanmar, Malaysia, Indonesia dan Kemboja. 





ALTHEA KOREA A'BLOOM Collection

Hi Korang, 

Lama tak citer pasal Althea ni ek, yelah lately ni Kak lily cam tak de masa nak review produk kecantikanlah hehehehe.. 

Kalau korang nak tau Althea, antara platform membeli-belah produk kecantikan dan penjagaan diri yang memang sentiasa menawarkan produk-produk esklusif dan menarik. Kak lily pun dah beberapa kali membeli belah di website ni. 

Bagi kak lily harga produk di sini amat berpatutan dengan golongan marhaen cam kita-kita ni 
Kebetulan bulan Syawal ni, Althea ada promosi Eid Mubarak Box so apalagi haruslah kak lily dapatkannya 


Nampak kemain comel lagi produk-produknya kan 

A'bloom Baby Meringue Puff 
A'bloom Giant Meringue Puff 

A'Bloom Mask Sheet 
A'bloom Ac-Me-Peach Mask 
A'bloom Sparkle-Me-Bright 
A'bloom Water-Me-Long 
A'bloom Avo-Cuddle-Me 

A'bloom BHA Blackhead Blaster 

Terus tak sabar nak cuba tau 

A'Bloom Mask Sheet 

Kak lily memang suka sesangat dengan mask muka ni. 

Ada 4 variant di dalam koleksi A’Bloom Mask Sheet ini iaitu : 

A'bloom Ac-Me-Peach Mask
A'bloom Sparkle-Me-Bright
A'bloom Water-Me-Long
A'bloom Avo-Cuddle-Me 


Kak lily suka betul dengan A’bloom Ac-Me-Peach Mask sampai terlupa nak ambil gambar hehehhe, bila di tampal pada muka tuh, terus dapat rasa kesegarannya, sejuk je bila kena kat muka. 

Mask Sheet dari Athea ini harganya ialah RM 18.00 untuk 10 keping. Betul kak lily tak tipu ye, sebab tuh ianya jadi best seller.
 

A'bloom Baby Meringue Puff 

Namapun 'baby' memang sangat comel dan lembut. Sesuai untuk korang blend tempat-tempat yang kecil permukaan di muka. Contoh dibahagian bawah kuning dan mata. Tapi memang comel. Asyik picit-picit jer benda ni hahaha. 

A'bloom Giant Meringue Puff 

A'bloom Giant Meringue Puff ini l;ebih besar sedikit saiznya jika dibandingkan dengan A'bloom Baby Meringue Puff. Sangat lembut dan mudah digunakan. Dan saiznya agak kompak tidak terlalu besar dan boleh sahaja dimuatkan di dalam beg mekap untuk dibawa ke mana sahaja. 

Penting tuh ada kedua-dua puff ni, maklumlah muka kak lily kan besar dulang hehehhe banyak tempat nak kena sapu kan

Harga bagi Baby Meringue Puff cuma RM 15 untuk 3 , manakala Giant Puff yang bersaiz 48x46 mm berharga RM 11. 


A'bloom BHA Blackhead Blaster 

A'bloom BHA Blackhead Blaster ini merupakan blackhead/whitehead removal yang sangat praktikal. Sebab ianya didalam bentu 'stick' yang sangat mudah untuk kita bawa pergi ke mana sahaja. Travel etc 


Mengandungi Natural BHA tidak hairanlah A'bloom BHA Blackhead Blaster ini mampu menanggalkan blackhead yang degil dengan mudah tanpa rasa sebarang kesakitan. Selain itu ianya juga bolehmenanggalkan sel kulit mati dan sebum. 

Harganya juga murah, RM 16 sahaja

Bestkan produk Althea Korea A'Bloom. Jangan lupa dapatkan di https://my.althea.kr/ yerpp!! 


Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh layari :- 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 



Jangan lupa singgah di Althea.kr tau... 



Wednesday, June 19, 2019

MAGICA at Subang, Lokasi Menarik Untuk Acara Perkahwinan Korang

Hi Korang, 

Yesza kak lily suka raya sebab ape?? 

Sebab dapat jumpa kengkawan, dapat makan-makan, pi open house kan hehehhee 

ok ni majlis kahwin ke reunion blogger hehehe

Lebih-lebih lagi kalau openhouse di tempat-tempat yang esklusif dan menarik serta sedap mata memandang 

dulu masa kahwin, tak de pun naik labu nie huahauhau

Kebetulan pulak dapat jemputan ke MAGICA Events and Function Halls di Subang ni hari ahad hari tuh so apa lagi haruslah jangan di lepaskan peluang kan kan kan 

Kalau korang nak tau MAGICA Events and Function Halls merupakan dewan acara terbaharu dan terbesar pernah dilancarkan yang terletak di tingkat 4 Star Avenue Lifestyle Mall, MAGICA merupakan dewan agam yang direka sebegitu indah berdasarkan konsep hiasan dalaman Eropah yang moden dan dilengkapi fasiliti serba lengkap. 

Kak lily dapat rasakan sendiri suasana keajaiban pada saat kak lily melangkah masuk. Disambut oleh kakitangan yang mesra dan pihak pengurusan yang profesional, seolah-olah semua orang sedang dibawa ke satu dimensi lain iaitu alam MAGICA. Hari istimewa ini dianjurkan dengan kerjasama lebih daripada 20 rakan vendor dalam industri termasuk katerer terkenal, perunding perkahwinan termasyhur, pakar dekorasi berpengalaman dan ramai lagi. 

MAGICA menampilkan 3 dewan utama iaitu Magical Hall, Classic Hall dan Garden Hall. Sementara, gabungan kesemua dewan ini boleh memuatkan sehingga 7,000 tetamu pada satu-satu masa, setiap dewan boleh juga berfungsi secara berasingan dengan rekaan dalaman yang tersendiri untuk memenuhi keperluan, kehendak dan konsep yang berbeza. Kami berpeluang untuk menyaksikan sendiri kesemua dewan dan seriously rasa terpukau dan kagum. 

Magical Hall 


Dewan utama menampilkan interior ekstravaganza dengan dekorasi penuh lampu candelier nan memukau yang terdiri daripada juntaian kelopak-kelopak kaca dan kristal yang bergemerlapan. Berada di tengah dewan adalah laluan peragaan yang diperbuat claripacla lantaian kaca sepanjang 22 meter yang bersambung clengan pentas utama yang dihias penuh bunga-bungaan. 





Bak persona magikal yang terserlah indah, dekorasi yang menakjubkan ini telah dihidupkan oleh sistem penataan cahaya canggih yang meliuk-liuk bersama alunan muzik, Mampu memuatkan selungga 3,000 tetamu secara buffet atau 700 tetamu clengan susunan meja, dewan dengan fasiliti siap-sedia ini membolehkan majlis dapat dilangsungkan dengan lebih mudah dan menjimatkan masa tetapi tetap memukau pada setiap hari dan waktu. 

Classic Hall 


Terletak di sebelah kanan Magical Hall ialah Classic Hall, ruang berkeluasan 12,000 kaki persegi yang didatangkan dengan pentas siap-sedia, pintu masuk yang ditatarias dan hiasan bunga-bungaan bersama hamparan karpet merah. 



Dewan ini juga dilengkapi dengan sistem penataan cahaya dan AV yang memberikan kesan lebih dramatik, membawa suasana majlis korang ke tahap yang lebih berprestij. Dengan kemampuan kapasiti yang sama dengan Magica Hall dan banyak lagi ruang untuk sentuhan peribadi, korang  boleh menyerlahkan kreativiti sencliri clengan menclekorasi dewan mengikut cita rasa masing-masing. 

Garden Hall 


Sementara itu, Garden Hall yang terletak berhampiran pula menampilkan suasana ala hutan hijau persis taman nan damai lagi mengasyikkan dan ianya sesuai untuk acara keraian atau majlis perkahwinan. 





Selesa untuk 250 tetamu dengan susunan meja atau 700 tetamu secara bufet, dewan ini dilengkapi clengan suasana puitis yang berlatar belakangkan irama semulajadi kicauan burung clan deruan air terjun. Bak taman si bidadari yang bakal menjelmakan keajaiban atau magikal. 

VIP Suite Rooms 

Untuk pelanggan yang bercaclang menganjurkan majlis yang lebih kecil atau mesyuarat, mereka mempunyai pilihan iaitu bilik suite yang dapat menampung antara 40 hingga 80 tetamu. Terdapat 2 Bilik Suite VIP yang fleksibel bersama ruang legar luas untuk memenuhi keperluan sebarang acara. 

Rakan Vendor Magica Events & Functions Hall







Magica Events & Functions Hall menawarkan rangkaian pakej perkahwinan menarik yang terdiri daripada senarai menu oleh katerer, pakar perunding perkahwinan dan pengurusan acara, diskaun menarik daripada rakan vendor clan pastilah dekorasi mempersona sebagai latar belakang kepada perkahwinan impian, Boleh kak lily katakan bahawa dengan tawaran clan kelengkapan yang disediakan oleh MAGICA, korang iaitu bakal mempelai bukan sahaja bakal mendapat majlis perkahwinan yang sempurna dan berprestij, bahkan dapat menjimatkan lebih 50-60% daripada apa yang sepatutnya korang belanjakan. 

Pertunjukan fesyen koleksi gaun pengantin





Kak lily berkesempatan jugak untuk menyaksikan sendiri pertunjukan fesyen koleksi gaun pengantin oleh Puttee Bridal clan KYBC. Sangat-sangat cantik gaun pengantinnya, erm korang pun pasti teruja bila melihat gambar-gambar ini kan


muka-muka orang kelaparan

masing-masing bertambah makan ek


Sambil duduk santai, kami dihidang dengan juadah menyelerakan oleh beberapa rakan katerer MAGICA iaitu Kencana Katering, Zai Sri Gemilang, Rose Catering, DSaji, J.Y.Caterer, etc.

kami yang happy!!

Bagi korang yang masih tercari-cari lokasi majis persandingan korang, kak lily syorkan korang untuk ke Magica ni dulu untuk melihat sendiri kecantikan, keajaiban di Magica ni. 

Alamat:

MAGICA Events & Functions Hall,
Tingkat 4, Star Avenue Lifestyle Mall, 
No. 3 Jalan Zuhal US/179,
Pusat Komersial Arena Bintang Seksyen U5,
40150 Shah Alam, Selangor.

Telefon: 012-6787795


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com




#magicawedding 
#magicaeventhalls


Tuesday, June 18, 2019

archiQ 2019 Ke Arah Memajukan Amalan Senibina Malaysia

Hi Korang, 


Cuba sebut sket camne bunyinya archiQ tuh? 


Hehehe cam nie lah archiQ cara sebutannya [arki-queue] 


Archi ni adalah singkatan kepada Architect yang bermaksud Arkitek alah yang kerjanya merangka, membina tak kira apa juga jenis bangunan baik kediaman mahupun komersil. 

Disebabkan kak lily ni berlatarbelakangkan ‘building’ industry so ini adalah perkara biasa yang setiap hari di dengar, yelah kat site office pun ada 2-3 orang Arkitek dan perasan jugaklah diaorang ada cerita mengenai archiQ ni.



archiQ anjuran Persatuan Arkitek Perunding Malaysia (ACA:M) ini merupakan Persidangan antarabangsa yang terkemuka memberi tumpuan kepada melengkapkan latihan Arkitek di Malaysia dengan kemahiran perniagaan yang bijak untuk terus mengikuti perkembangan teknologi dan perniagaan di pasaran. 

Kalau korang nak tau Persatuan Arkitek Perunding Malaysia (ACA:M) adalah sebuah organisasi berdaftar peringkat nasional yang mewakili kepentingan kolektif firma seni bina yang mengamalkan di seluruh Malaysia. 

Fokus utama ACA:M ialah 

• untuk menangani isu-isu dan cabaran yang dihadapi oleh ahli-ahli kami, terutamanya dalam hal-hal yang berkaitan dengan perniagaan seni bina; dan 

• untuk mewakili dan menyokong firma-firma senibina dalam usaha mereka untuk memberikan tahap kecemerlangan yang tinggi dalam perkhidmatan mereka.


"The architectural profession is no longer a simple practice of the art and science of building. Today, there are many complimentary, and at times opposing facets, interlinked with the practice of architecture, and archiQ 2019 is a golden opportunity for all practitioners - whether fresh or veterans - to learn from the vast experiences of the speakers that have been lined up in this event," komen AR Jasmeet Sidhu, Director of archiQ 2019 & Founding President of ACA:M

Persidangan dua hari yang diadakan di Consist College, Ampang Ulu Klang, menampilkan sepuluh (10) ‘speaker’ daripada latar belakang yang pelbagai dan direka untuk memberi pengetahuan mengenai menjalankan amalan seni bina dalam persekitaran kompetitif hari ini. Dengan lima orang ‘speaker’ yang dipaparkan setiap hari, para ahli mempunyai wawasan menarik ke dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan amalan harian Arkitek.




Speaker Jemputan Dato’ Zubair Afandi bin Omar, Artist, dengan topik "Art: The Next Financial Equity”.


Topik-topik termasuklah : 


Hari Pertama

• Ahmed Subactogin, CEO/MD, Par Synergy (M) Sdn Bhd 
Topik : Specialist Food Facilities Design 

• Dato' Zubair Afandi bin Omar, Artist 
Topik : Art - The Next Financial Equity 

• Feisal Noor, VP, AECOM South-East Asia 
Topik : Challenges of the River of Life 

• M. Puravalen, Partner, Valen, Oh & Partners, Solicitors 
Topik : Strict Liability - How it Affects Architects 

• Aminah bte Abd Rahman, General Manager, Construction Research Institute Malaysia Topik : Timely Construction Permits 




Panel Discussion Session
(dari kiri) panel moderator Ar Erric Chew, Honorary Secretary of ACA:M, guest speaker Dato’ Zubair Afandi bin Omar, Artist, guest speaker Feisal Noor, Vice President of AECOM South East Asia, guest speaker Ahmed Subactogin, CEO and Managing Director of Par Synergy (M) Sdn Bhd.


Hari Kedua


• Dato’ Nitin Nadkarni, Partner, Lee Hishammuddin Allen & Gledhill, Solicitors 
Topik : Staying Safe in a Litigious Society 

• Christopher Chang, Director of IFS Advisory Services Sdn Bhd 
Topik : Taxation Principles for Architects 

• Ir Nirinder Singh Johl, Managing Director, TNBX Sdn Bhd 
Topik : Solar - Is it a Viable Option in Malaysia 

• Girish Ramachandran, Executive Director of 27 Advisory Sdn Bhd 
Topik : lnvestible Masterplans 

• Adj Prof Anthony Wong, Board Member, Malaysia Green Building Council 
Topik : Replacing Waste Water Treatment Plants with Structured Wetlands 

archiQ 2019 telah berjaya memberikan pemahaman yang mendalam tentang banyak topik yang berkaitan dan mendorong pembelajaran rakan sebaya yang bermakna, sehingga membuka jalan bagi Arkitek untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh di sini untuk persekitaran amalan dunia nyata mereka. 

"While design remains an Architect's core competency, business skills and acumen are equally needed to succeed in today's competitive world. With archiQ covering diverse topics each year, we are passionate at what we do and are positive that participants will gain more from the conferences in the coming years," kata AR Jasmeet Sidhu.




Perasmian archiQ 2019 (dari kiri) Ar Normah Latiff, Council Member of ACA:M, Ar Erric Chew, Honorary Secretary of ACA:M, Ar Jasmeet Singh Sidhu, President of ACA:M and Director of ArchiQ 2019, Ar Zairul Azidin bin Badri, President of LAM &Guest of Honour, Ar Jafri Merican, Council Member of ACA:M, Ar Bobby Low, Council Member of ACA:M.


ACA:M percaya bahawa untuk profesion ini Arkitek mestilah berpengetahuan baik dan bijak dalam ilmu perniagaan untuk melaksanakan peranan yang berbeza semasa melaksanakan tanggungjawab mereka secara profesional dan tekun terhadap pelanggan dan orang awam secara keseluruhan. 


Untuk para profesional yang ingin menyertai ACAM ini

Keahlian hanya dibuka kepada pemilik firma arkitek. Setiap firma terhad kepada 2 pengarah. Bagi acara-acara kecil yang dianjurkan oleh ACA:M adalah PERCUMA kepada ahli. Kedua-dua pengarah dengan keahlian ACA:M dari firma yang sama boleh menghadirinya.

Bagi bukan ahli (arkitek) mereka perlu membayar yuran nominal untuk menghadiri acara yang dianjurkan oleh ACA:M. Acara besar seperti ArchiQ tidak percuma tetapi setiap peserta perlu membayar, ahli dengan kadar diskaun.

Kadar yuran keahlian adalah seperti berikut :

Yuran tahunan          RM400
Yuran 'initial joining' RM200


Untuk info lanjut boleh hubungi : 

ACA:M Secretariat di +6018 328 4339

Bagi kak lily seseorang yang mempunyai jawatan profesional sebegini haruslah menyertai program sebegini untuk menambahkan ilmu dan pengetahuan untuk kemudahan mereka di masa hadapan.

Tak kiralah apa juga bidang pun, samaada korang doktor, engineer, QS, safety pun kan..

Carilah ilmu selagi kita boleh bernafas kemana juga pun...












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com