Monday, May 9, 2022

Meriahkan Syawal Dengan Pakej Rumah Terbuka I'Dahlia Raya Di I’Dahlia Corner

Hi Korang,

Umat Islam di Malaysia tentunya sedang teruja menanti kedatangan bulan Syawal terutamanya selepas beberapa tahun tidak dapat meraikannya gara-gara pandemik Covid 19.


Bagi memeriahkan kedatangan bulan Syawal, I'dahlia Corner, satu-satunya restoran Melayu berkonsepkan dalam taman di dalam kawasan kejiranan KLCC menyediakan ruang buat syarikat korporat mahupun individu yang mahu menjadikan I'dahlia Corner sebagai lokasi rumah terbuka mereka.



Lebih mengujakan dekorasi didalam restoran adalah seperti kita berada didalam sebuah taman yang sangat cantik. Dengan lokasinya yang berdekatan dengan Menara KLCC serta pelbagai akses pengangkutan, tidak sukar sebenarnya untuk kita datang menjamu selera di sini.


Suasana di waktu malam dengan lampu berwarna-warni dikelilingi juntaian bunga yang cukup mempersonakan. Di samping itu, I'Dahlia Corner juga sesuai dijadikan lokasi acara tertutup kerana ianya dapat menyediakan ruang lebih privasi kepada pengunjung.

I'dahlia Corner mempunyai 3 ruang utama yang sesuai untuk dijadikan majlis berbuka puasa iaitu :

Taman Dahlia

Sebuah event hall yang luas dan boleh memuatkan sehingga 100 orang dalam satu masa. Taman Dahlia dihias indah dengan dedaun hijau, fairy lights dan diserikan lagi dengan pokok-pokok hijau yang memberi suasana seolah-olah berada di dalam taman fantasi.




Verandah Idham

Verandah Idham merupakan ruang yang sesuai untuk kapasiti tetamu sehingga 50 orang. Verandah Idham yang terletak di pintu masuk utama I'dahlia Corner ini sentiasa menjadi pilihan mereka yang mahukan suasana tenang, santai dan selesa.


Camelia Pink

Camelia Pink adalah ruang berhawa dingin yang mempunyai kapasiti maksimum seramai 30 orang. Camelia Pink sentiasa menjadi pilihan pengunjung yang mahukan privacy samada untuk berdiskusi atau bertukar-tukar pendapat.

Set Menu Rumah Terbuka I'Dahlia Raya

Terdapat 3 set menu di dalam pakej rumah terbuka I'dahlia Raya iaitu Set A, B dan C dengan harga bermula dari RM39 seorang (Tempahan minimum adalah 20 orang).




Antara menu yang disediakan adalah Nasi minyak atau Nasi Beriyani, Ayam Masak Merah, Kari atau Kurma Daging, Lemang, Nasi Impit, Rendang ayam atau rendang daging, Soto Ayam, kuih raya dan berbagai lagi.















Di sediakan juga kuih muih dan biskut raya yang sangat sedap, ye betul kak lily dah rasa tau terbaek lah.

Sambil menjamu di i'Dahlia Corner, bolehlah melayan dendangan lagu dari Sahabat Rocker Band. Seronok apabila dapat mendengar nyanyian lagu-lagu lama dan baru secara 'live'. Oh ya! Di sini juga ada disediakan surau dan tandas untuk kemudahan pelanggan.



I'Dahlia Corner turut menyediakan customized package seperti persembahan artis, dekorasi dewan mengikut tema pilihan anda dan penyediaan goodies bag (caj tambahan dikenakan)

Sebarang pertanyaan mahupun tempahan sila hubungi 0123526397.


Sedikit Info Mengenai I’Dahlia Corner

Pemilik I'Dahlia Corner iaitu Puan Dahliati Binti Aliruddin dan suami Encik Muhammad Idham Bin Ismail telah memulakan perniagaan mereka di Persiaran Stonor sejak 7 tahun dahulu lagi. Bermula dari restoran secara kecil-kecilan, sehinggalah kini masih bertahan dan menjadi tumpuan terutama bagi mereka yang menggemari Sup Tulang Meletup.

Untuk pengetahuan semua i'Dahlia Corner merupakan restoran di bawah kategori A yang telah dinilai dari aspek kebersihan dan sebagainya. Selain itu i'Dahlia Corner juga pernah memasuki rancangan JJCM, siri yang cukup popular di saluran TV3.



Untuk lebih informasi boleh rujuk sosial media l'Dahlia Corner :-

Facebook: I'dahlia corner
Instagram: @idahlia.corner

I'dahlia Corner mengucapkan Terima Kasih di atas sokongan yang diberikan.


#idahliacorner #idahliameletop #idahliastonor

Monday, May 2, 2022

BEAUSITI Hanya Untuk Dirimu Wanita-Wanita Hebat Di Luar Sana

Hi Korang,

Daripada jenama produk je kita dah boleh agaknya ianya adalah kepunyaan tidak lain tidak bukan Dato' Sri Siti Nurhaliza, a Malaysian Sweetheart dari dulu kini dan selamanya.

Selain dari penghibur tersohor di tanah air mahupun di peringkat antarabangsa, Tok Ti juga merupakan seorang usahawan yang begitu berjaya.


Dari produk kecantikan Simply Siti, kini Tok Ti juga memperkenalkan rangkaian produk makanan tambahan kesihatan dibawah jenama BeauSiti. Jenama ini mula diperkenalkan pada bulan September 2019 dan kini BeauSiti mempunyai 3 produk dibawah jenamanya iaitu BeauKids, Beautessence dan Beaunest.

Beaunest by BeauSiti Beaunest


Beaunest by BeauSiti Beaunest adalah minuman tonik terbaru dari Dato’Sri Siti Nurhaliza. Ditenun oleh burung walet dari air liur mereka, sarang burung yang boleh dimakan adalah salah satu tonik yang paling popular dalam Perubatan Tradisional Cina dan diyakini keberkesanannya sejak dari dulu lagi.

Minuman Beaunest ini mempunyai 2 perisa iaitu Delima, Madu dan kurma dan Lemon, Pic dan madu. Selain daripada rasanya yang sedap, minuman ini tiada gula tambahan dan bahan pengawet



Antara kelebihan Beaunest adalah seperti berikut :

• Membantu menyihat dan mencantikkan kulit (glow booster)

• Membantu melambatkkan proses penuaan

• Membantu memperbaiki ganguan tidur agar lebih nyenyak

• Membantu melancarkan penghadaman

• Membantu meningkatkan daya tahan badan

• Membantu melegakan keletihan dan menyokong pemulihan pernafasan

Didatangi dalam sekotak yang mempunyai 6 botol dengan harga RM75.00. Kena beli  lebih ni tau barulah bertambah cantik di buatnya


Bagi kak lily bagus sebenarnya kalau kita mengamalkan produk Beausiti ini, kerana selain dari mencantikkan kulit luar dan dalaman, pengambilan secara konsisten juga sangat membantu kita agar senantiasa kekal aktif, cergas dan bertenaga. Yang penting minuman sarang burung ini memang sedap di sejukkan jika diminum sejuk-sejuk.

Beutessence by BeauSiti


Beautessence keluaran terbaru ini telah pun dinaiktaraf dengan teknologi formulasi terbaru dari Jepun. Keunggulan formulasi Cerephon F yang membantu menyerahkan kulit dalam masa 8 minggu.

Selain itu, seiring memenuhi gaya hidup aktif dan moden, Beautessence telah dilancarkan dalam bentuk sachet yang lebih mudah dibawa, kualiti terbaik dikekalkan dan mampu dimilik dengan harga yang berpatutan.


Manfaat yang terdapat didalam Advance Formula Beautessence Cerepron F :-

• Membantu mencepatkan proses pencerahan dan kulit dan wajah

• Menggalakkan penghasilan kolagen secara semulajadi

• Membantu memudarkan jeragat dan parut jerawat

• Membantu memperbaharui sel-sel tubuh dan kulit

• Bertindak sebagai Agen Anti Penuaan agar kekal Awet muda

• Mengekalkan keanjalan kulit wajah dan badan secara menyeluruh

• Membantu kulit menghalang radikal bebas seperti sinaran UV matahari

• Membantu penjagaan lapisan kulit dari dalam agar kesan selamat dan berpanjangan



Manakala kelebihan Beautessence itu sendiri seperti :-

• Mengandungi antioksidan polfenol tinggi untuk kecantikan kulit

• Membantu melambatkan proses penuaan

• Membantu meningkatkan keanjalan aset wanita

• Membantu mengawal keguguran rambut

• Mengandungi serat untuk melancarkan pencernaan bagi mengawal berat badan

• Membantu meningkatkan sistem imun

• Gabungan nutrilock harian yang efektif

• Menyokong kesihatan menyeluruh

Memang bagus kalau amalkan.

Kak lily yang mula memasuki alam remaja purba ini sangat-sangat mengambil berat mengenai penampilan diri samada dari luar mahupun dalaman.

Bila dah mula mengamalkan Beautessence ini kak lily sudah mula nampak perbezaan dari segi gaya hidup yang aktif serta kulit semakin sihat.


BeauKids Aafiyah by BeauSiti X WonderLab (Berperisa Strawberi)


Minuman Jeli Berkhasiat BeauKids Aafiyah dari BeauSiti X WonderLab (Berperisa Strawberi) ini diperbuat dari Puri Strawberi. Selain daripada rasanya yang sedap ianya juga mempunyai kandungan vitamin yang tinggi yang boleh membantu dalam perkembangan otak dan meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak. Jadi anak-anak akan membesar dengan ceria dan sihat.

Minuman Jeli Berkhasiat BeauKids Aafiyah dari BeauSiti X WonderLab ini diformulasi khas untuk kanak-kanak berumur dua (2) tahun ke atas untuk dijadikan minuman dan juga snek pilihan.


Antara manfaat dan kelebihan minuman berkhasiat BeauKids dari BeauSiti X WonderLab:

• Diperbuat dari Puri Strawberi

• Kaya dengan multivitamin (Vitamin B6, B12, C, E dan Asid Folik)

• Meningkatkan pembangunan dan fungsi otak

• Membantu mengekalkan fungsi imun badan yang sihat

Didatangkan dengan pek pembungkusan yang sangat mudah dinikmati di mana sahaja dan ianya memang sangat praktikal. Ditawarkan pada harga yang berpatutan, setiap kotak Minuman Jeli Berkhasiat BeauKids Aafiyah dari BeauSiti X WonderLab ini boleh didapati pada harga RM59.00 sahaja. Untuk sekotak mengandungi 10 pek minuman berkhasiat BeauKids Aafiyah dari BeauSiti X WonderLab.

Untuk dapatkan lebih info, testimoni pengguna dan harga produk boleh layari www.beausiti.my 

Jangan lupa untuk dapatkan produk BEAUSITI dari laman web website www.beausiti.my atau dibeli melalui ejen yang sah SitiZen.


 

Sila ikuti Instagram @beausitiofficial dan saksikan klip video DS Siti & Aafiyah yang comel Bersama BeauSiti.

#BeauSiti 
#MinumanSarangBurung 
#MinumanKanakkanak 
#MinumanWanita 
#MinumanKeluarga