Tuesday, August 31, 2021

RM100,000 BARANGAN DAPUR DIMENANGI PEMENANG-PEMENANG PERADUAN MAKAN & MENANG ANJURAN LENGQUAS

Hi Korang,

Peraduan Makan & Menang anjuran produk makanan sejuk beku jenama LengQuas telah melabuhkan tirai pada 30 Jun 2021.Berlangsung selama tiga bulan sejak 1 April 2021 yang lalu, seramai 60 pemenang bertuah telah dipilih untuk memenangi hadiah-hadiah berupa barangan dapur bernilai RM100,000. 

Pemenang telah dihubungi oleh pihak KOPETRO sebelum diumumkan secara rasmi melalui media sosial LengQuas.


Selain menawarkan hadiah buat pembeli-pembeli LengQuas, KOPETRO turut menawarkan hadiah-hadiah lumayan buat ejen-ejen dan pengedar-pengedar yang berjaya mendapat jualan tertinggi pada bulan April, Mei dan Jun 2021.

LengQuas adalah produk keluaran KOPETRO Food Sdn Bhd. salah sebuah anak syarikat milik Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO). Mula mmperkenalkan dua menu produk sejuk beku pada tahun 2019. LengQuas boleh ditempah secara atas talian melalui akaun sosial media Facebook dan Instagram @LengQuas.official. Tempahan boleh dibuat juga melalui WhatsApp di talian 017 319 5764

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif KOPETRO Berhad, Encik Ahmad Shakir bin Ahmad Ubaidah, biarpun KOPETRO sudahpun lebih 40 tahun ditubuhkan, ini merupakan kali pertama peraduan seumpana Makan & Menang diadakan bagi mana-mana anak syarikat milik KOPETRO. Sambutan di luar jangkaan yang diterima melalui peraduan ini menjadi pembakar semangat bagi seluruh tenaga kerja LengQuas untuk berusaha dengan lebih inovatif lagi demi meningkatkanjualan LengQuas pada masa hadapan.






Ahmad Shakir menyatakan bahawa sepanjang tempoh peraduan dijalankan pelbagai aktiviti promosi telah dijalankan termasuklah mengiklankan produk-produk LenQuas di stesen televisyen. 

Hal ini menyebabkan sambutan yang luar biasa di terima sehinggakan jumlah pengeluaran produk LengQuas terpaksa di tingkatkan demi memenuhi permintaan pembeli. Sambutan yang cukup hebat ini juga dirasai ejen-ejen dan pengedar LengQuas yang turut menambah jualan tempahan bagi memenuhi permintaan yang tinggi terhadap LengQuas.

Tambah beliau lagi, KOPETRO turut menerima banyak permohonan daripada orang ramai untuk menjadi ejen jualan LengQuas. Sehingga kini, LengQuas mempunyai 400 ejen berdaftar serata Malaysia. Sedia untuk mengembangkan pasaran LengQuas ke negara jiran dalam masa yang terdekat ini.

Sambutan yang memberangsangkan untuk membuktikan masyarakat semakin terbuka untuk menerima produk sejuk beku sebagai menu sajian makanan. Menawarkan sajian makan tradisional seperi Ayam Percik, Daging Masak Hitam, dan Daging Dendeng. Makanan sejuk beku amat mudah , cepat disediakan juga enak dan berkhasiat untuk dinikmati seisi keluarga.

Untuk informasi lanjut mengenai senarai produk LengQuas,ikuti Akaun media sosial LengQuas di Facebook, Instagram dan TikTok.



Monday, August 30, 2021

A Smile for Every Child: Mainan bernilai RM100,000 diberi kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik dan menjalani onkologi menerusi kempen Happy Playcation Mattel

Hi Korang,

Dengan objektif untuk membawa senyuman kepada setiap kanak-kanak, syarikat pengeluar mainan Mattel yang terkenal dengan jenama popular seperti Hot Wheels, Uno dan Barbie akan bekerjasama dengan platform e-dagang Shopee bagi mengedarkan mainan bernilai hingga RM100,000. Usaha ini dilaksanakan dalam pada kedua-dua syarikat berusaha menaikkan semangat kanak-kanak yang kurang bernasib baik dalam tempoh yang penuh cabaran ini.


Menerusi pemberian satu mainan untuk setiap pesanan yang dibuat melalui kedai-kedai terpilih, Mattel dan Shopee, serta badan bukan kerajaan (NGO) Dignity for Children Foundation dan Childhood Cancer Caring Society of Kuala Lumpur (CARES), kini bekerjasama dalam sebuah kempen istimewa yang dinamakan Happy Playcation yang berlangsung dari 1 hingga 3 September 2021.

Kedai-kedai yang mengambil bahagian adalah kedai rasmi Mattel, Barbie, Hot Wheels dan Fisher-Price di Shopee. Untuk menggalakkan rakyat Malaysia menyokong kempen tersebut, Mattel akan menawarkan potongan hingga 30% untuk mainan mereka sepanjang tempoh kempen.

Murat Ariksoy, Pengurus Besar Mattel Continental Asia berkata, “Kami menyedari kesan buruk pandemik global ini terhadap kanak-kanak dari segi pembelajaran dan juga zaman kanak-kanak mereka. Kami melancarkan kempen ini dengan tujuan bersama untuk meningkatkan semangat generasi akan datang. Kami berusaha untuk membolehkan semua penerima mainan ini untuk bergembira seperti seorang kanak-kanak semula, sambil membawa keriangan kepada komuniti dan membantu ibu bapa menerusi mainan pembelajaran kami.”

Kempeni ini merupakan sebahagian daripada usaha di bawah inisiatif amal #ShopeeGivesBack, yang bertujuan memberi kesedaran dan menggalakkan sumbangan untuk pelbagai organisasi kebajikan bagi menyokong perjuangan mereka termasuk penjagaan kesihatan, komuniti-komuniti yang kurang bernasib baik dan golongan yang terpinggir, termasuk haiwan.

Dimulakan pada tahun 1998, Dignity for Children Foundation menyediakan pendidikan dan penjagaan untuk kanak-kanak terpinggir dan miskin bandar di Kuala Lumpur. Yayasan tersebut kini mempunyai lebih daripada 1,700 orang kanak-kanak dan belia berusia 2-19 tahun di bawah jagaan mereka, dan secara utamanya mengendalikan program pendidikan di Sentul.

Liew Tong Ngan, Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Dignity berkata, “Kami sangat bersyukur menerima mainan menarik daripada Mattel ini untuk diedarkan kepada kanak-kanak dan belia kami. Ribuan terima kasih kami ucapkan kepada Mattel dan Shopee kerana mengingati mereka yang kurang diberi perhatian dan membolehkan golongan muda dan tua mencapai potensi penuh mereka melalui permainan.”

Sementara itu, CARES ialah sebuah NGO bukan untung yang ditubuhkan oleh ibu bapa yang mempunyai anak yang menghidap kanser, pekerja perubatan dan para sukarelawan yang prihatin. Misi CARES adalah untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesejahteraan kanak-kanak serta remaja yang menghidap kanser. Pada masa yang sama, mereka juga memberi sokongan sosial kepada keluarga dan pengasuh kepada kanak-kanak yang tidak sihat semasa mereka menjalani rawatan untuk penyakit mereka.

Margaret Low, Presiden CARES berkata, “Ia merupakan satu penghormatan buat kami untuk menjadi sebahagian daripada usaha ini yang pasti akan meninggalkan kesan positif dalam kehidupan kanak-kanak yang menerima mainan tersebut. Semoga banyak lagi inisiatif yang bermakna seperti Happy Playcation akan dilaksanakan untuk terus memberi inspirasi kepada individu-individu istimewa dalam masyarakat kita ini.”

Pengurus Kanan (Pembangunan Perniagaan) Shopee Malaysia Zed Li berkata, “Ketika masyarakat mengharungi cabaran mereka sendiri demi menempuh tempoh yang sukar ini, ia menjadi lebih penting untuk kita memberi bantuan dengan sebaiknya. Kanak-kanak kurang bernasib baik adalah kumpulan yang keperluan mereka tidak patut diabaikan, terutama pada waktu ini, dan bantuan demi mengurangkan tekanan yang mungkin mereka hadapi adalah suatu keutamaan. Kempen Happy Playcation Mattel bertujuan menjayakan perkara-perkara ini. Kami berharap inisiatif ini dapat membawa kesan positif kepada kehidupan mereka, malah lebih daripada keseronokan yang mereka rasai apabila bermain dengan mainan Mattel. Kami menyanjungi semua pihak yang terlibat atas usaha mereka dan berbesar hati memberi sokongan kami kepada Happy Playcation Mattel.”

Kempen ini dijalankan seiring dengan 9.9 Hari Pembelian Hebat Shopee yang membawakan pelbagai tawaran istimewa kepada semua penggunanya, dan ia sedang berlangsung hingga 9 September. Para pembeli boleh menikmati baucar Penghantaran Percuma dan baucar Pulangan Tunai Syling Shopee 99%, di mana kedua-duanya dapat dinikmati tanpa pembelanjaan minimum.

Di samping itu, kempen Happy Playcation akan menganjurkan sesi Shopee Live untuk memaparkan bagaimana rakyat Malaysia dapat membantu membawa senyuman kepada kanak-kanak yang memerlukan. Sesi jemputan Shopee Live yang pertama telah diadakan pada 27 Ogos pada jam 3 petang, yang menampilkan tetamu jemputan daripada Dignity for Children Foundation.

Sesi seterusnya akan diadakan pada 1 September jam 8.30 malam, di mana tetamu jemputan dari CARES akan lebih mengetengahkan bagaimana kempen ini akan membawa kegembiraan kepada kanak-kanak. Pemberian hadiah yang menarik dan sesi unboxing mainan Mattel juga akan berlangsung.

Kempen Happy Playcation turut dilancarkan dengan kerjasama Shopee Mum's Club, sebuah kedai sehenti bagi segala keperluan para ibu untuk anak mereka. Kelab ini mempunyai cita-cita yang sama untuk membawa kebahagiaan kepada kanak-kanak, dan bukan sahaja kepada anak seseorang ibu sendiri. Happy Playcation akan memberikan baucar eksklusif kepada ahli kelab demi menggalakkan penyertaan kempen ini di kalangan komuniti para ibu.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kempen Happy Playcation Mattel, layari https://shopee.com.my/m/mattel-happy-playcation



Thursday, August 26, 2021

Kekal Tenang Dengan Mindful Muslim Apps

Hi Korang,

Di antara cabaran yang perlu kita hadapi di musim PKP ni adalah how to deal with our emotion?? 

Betulkan

pics dr google.com 

Semua orang di uji dengan pelbagai bentuk sampai ada yang membunuh diri kerana tidak tahan, cuba kalau korang selak surat khabar or baca berita online hampir setiap hari ada je kes bunuh diri berlaku, itu tidak termasuk lagi kes kemurungan, kes anxiety, panic attack dan pelbagai yang rasanya kak lily tak sanggup nak describe.

So far alhamdulilah, kak lily dapat jauh diri dari pelbagai masalah yang timbul. Ye betul, semua ada ada masalah but cara kita mengatasi tuh memang berbeza. Ikut kemampuan masing-masing. Macam kak lily, kak lily selalu tenangkan fikiran yang berserabut ni dengan memasak, bersenam, membaca dan mendengar pelbagai jenis muzik. Sampai setiap ruang dan ceruk rumah, kak lily letakkan speaker so mudah untuk kak lily sambungkan handphone ke bluebooth speaker untuk menemani kak lily beraktiviti di dalam rumah.

Dan salah satu aplikasi kegemaran kak lily selain daripada mendengar podcast adalah aplikasi Mindful Muslim yang mula diperkenalkan pada Mac 2020 dan apa yang lebih menarik ini merupakan aplikasi penenang jiwa pertama berteraskan islam di dunia. 


Aplikasi ini telah dibangunkan bersama 16 penyelidik yang turut berperanan sebagai penulis dan membuat voice over. Lebih membanggakan aplikasi ini juga telah menerima penganugerahan Supreme Of Auckland University of Technology Entrepreneurship Competion X Challenge.

Berita yang kak lily dengan dianggarkan 15,000 pengguna baru memuat turun aplikasi ini setiap bulan. Merujuk kepada statistik, pengguna yang muat turun tertinggi adalah dari Malaysia, Amerika Syarikat, United Kingdom dan United Arab Emirates.

Hebat bukan!!

Walaupun agak baru namun penerimaan dan penggunaan aplikasi ini sebenarnya sudah meluas.


Mindful Muslim Apps Mempunyai Banyak Fungsi Menarik

Jadinya kak lily pun download Mindful Muslim Apps ni selepas membaca banyak review mengenainya.

Wow, not bad!!

Ianya mudah untuk di kendali kan, user-friendly bagi mereka yang tidak berapa bijak dengan IT macam kak lily ni hah.





Ianya dilengkapi dengan bacaan ayat al-Quran, zikir, kisah-kisah para Nabi, ceramah motivasi, bacaan rukyah dan doa-doa khas. Sememangnya applikasi amat padat dan boleh mengurangkan rasa tekanan apatah lagi dengan kehadiran bunyian alam semula jadi yang cukup menenangkan.

Normally kak lily dengar dalam 20-30 minit cam tuh sambil melakukan aktiviti di rumah. Kalau mendengar surah-surah itu, kak lily pun ikut mengaji sekali, rasa tenang dan damai jer hah

Bukan kita yang dewasa sahaja boleh menikmatinya even ianya bagus di perdengarkan kepada anak-anak jua. Terdapat bahagian untuk kisah-kisah nabi yang boleh anak-anak dengar dan teladani. Walaupun ianya di dalam Bahasa inggeris namun tidak menjadi masalah kerana kita boleh sama-sama saling mempelajari bersama mereka.

Penceritaan memang dalam Bahasa Inggeris buat masa sekarang (Insyaallah pada masa akan datang akan ada Bahasa Melayu dan juga Bahasa Arab).

My playlist


Sambil mengemas sambil dengan kisah-kisah motivasi dan ceramah, ianya sangat membantu kak lily berfikir lebih mendalam lagi mengenai sesuatu topik yang di perkatakan.

Kak lily syorkan bagi korang yang sedang mencari-cari ketenangan mahupun yang sedang berjuang mengatasi kesedihan melampau atau kemurungan ini adalah salah satu cara untuk korang menenangkan jiwa yang tidak tenteram tuh




Muat Turun Mindful Muslim Apps Hari Ini

Boleh muat turun Mindful Muslim Apps dari pautan di bawah:-



Aplikasi ini boleh dilayari secara percuma selain mempunyai kandungan premium yang boleh dilanggan pada harga AS$3.90 (RM16.09) sebulan. Kini ianya boleh didapati dalam versi bahasa Inggeris dan bakal diperluaskan dalam bahasa Melayu dan Arab.

Oh ya, Mindful Muslim apps ini dibangunkan oleh Encik Mohd Akhtaar Bin Abdul Ghani atau lebih dikenali dengan panggilan M dikalangan keluarga dan juga teman rapatnya. Baru berusia 33 tahun dan berasal dari Singapura. Mohd Akhtaar kini sedang melanjutkan pelajaran di Auckland University of Technology di New Zealand dalam bidang Masters of Communication.

Ayuh kita sama-sama memperbaiki diri, hidup positif dan jaga senantiaa menjaga kesihatan mental. Bersamalah kita berkongsi sesuatu yang bermanfaat seperti Mindful Muslim Apps bersama orang lain.



#MindfulMuslimMy 
#MindfullMuslim
#MindfulMuslimApp 
#MotivasiIslam

Sunday, August 22, 2021

CRYSTAL SKIN Untuk Kecantikan Dari Dalam Supaya Lagi Menawan

Hi Korang,

So musim PKP ni melepak jer kat rumah jelah kan, yelah tak boleh ke mana-mana katanya. Dah tak kemana-mana pun, janganlah sampai rutin harian kesihatan jangan di lupakan jugak.

Selain daripada mengamalkan vitamin untuk pelindungan kesihatan harian, what about kesihatan kulit especially kulit muka??? Jaga ke idokk ke sekejap pakai sekejap idokkk!!

Eh jangan gitueww yer..

Kesihatan luar dan dalam mesti di jaga untuk kita kekal sihat senantiasa.

Jadi bagaimana pula mereka yang sememangnya mengalami masalah kulit seperti tona kulit tidak sekata, kulit gelap di bahagian tertentu malah berparut??

Well well ini harus di ambil tindakan segera yer

Kebetulan ada kengkawan kak lily di Facebook ni duk syorkan produk Crystal Skin ni, seriously kak lily tak pernah dengar pun but wht not kita cuba kan, maklumlah bila dah masuk umur senja ni kenalah ada skin protection sket dalam badan kan


Memperkenalkan Crystal Skin, suplemen yang diperbuat dari bahan semulajadi penuh berkhasiat agar korang boleh kelihatan lebih menawan. Crystal Skin terbukti dapat mencantikkan dan merawat kulit korang dari luar dan dalam agar korang lebih sihat, menawan dan berkeyakinan.

Ia merupakan produk tempatan bumiputra Muslim.

Kesemua bahan Crystal Skin adalah gred AAA, kilang berstatus Halal dan juga mempunyai akreditasi GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) dan ISO 22000. Produk ini dijamin selamat dan tiada kesan sampingan kerana kandungannya adalah bahan semulajadi dan telah diuji secara klinikal.

Serba sedikit mengenai kisah Pengasas Crystal Skin

Kalau korang nak tau yang Pengasas produk Crystal Skin, Encik Airiey Sayuti ini mempercayai bahawa berkelihatan anggun amat penting agar seseorang itu berasa baik namun akan berasa lebih yakin dan bersemangat.


Ketika zaman remaja berat badan Airiey keterlaluan dan beliau mempunyai tone kulit yang gelap dan banyak jerawat namun dia kerap merasa rendah diri, segan , seorang pemalu & pendiam dan sering dipersendakan kerana gemuk dan kulit berjerawat dan gelap.

Walaupun beliau telah mencuba pelbagai jenama produk penjagaan kulit tempatan dan jenama skincare yang popular, makan suplemen kesihatan dalam bentuk kapsul atau serbuk dan juga menjalani gaya hidup yang sihat dengan bersenam, namun dia merasa kecewa kerana resultnya lambat dan tidak berapa berkesan. Akibatnya Airiey mendapat inspirasi untuk menghasilkan produk yang benar-benar terbukti dapat berfungsi dengan berkesan dan selamat. Maka wujudlah Crystal Skin.

Untuk mengetahui lebih tentang kisah Airiey, sila melayani https://www.rishbeauty.com/tentang-kami/

Ok back to citer mengenai Crystal Skin

Bahan-bahan yang di gunakan amat terkenal untuk khasiatnya dan dikawal selia di bawah gred makanan oleh Bahagian Keselamatan Dan Kualiti Makanan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Bahan-bahan yang terkandung di dalam Crystal Skin, di antaranya seperti :


Tomato Kristal
Anti-oksidan terkuat, kurang jeragat & melindungi dari kerosakan sinar matahari

Habbatus Sauda
Anti-radang, kurangkan jerawat & membunuh kuman

Vitamin C
Melindungi sel & menjaga kulit agar sihat

Collagen
Tambah keanjalan kulit & cegah kedutan

Ekstrak Biji Anggur
Anti-oksidan, membunuh kuman & membantu penyembuhan luka

Jus Blackcurrant
Anti-oksidan & menguatkan system pertahanan badan


Oh ya, kak lily kongsikan juga kepada korang di antara kebaikan mengamalkan CRYSTAL SKIN

πŸ‘‰ Merawat masalah kulit

πŸ‘‰ Mengurangkan jerawat

πŸ‘‰ Mengurangkan parut

πŸ‘‰ Mengecilkan pori

πŸ‘‰ Memutihkan kulit

πŸ‘‰ Mengurangkan muka berminyak

πŸ‘‰ Kulit kurang kusam dan glowing

πŸ‘‰ Menambah kelembapan kulit


Untuk memastikan keputusan yang terbaik bila mengambil Crystal Skin :-


1) Elakkan minuman yang berkafein,beralkokol dan berkarbonat untuk mendapat keberkesan yang lebih baik.

2) Minum 2 -3 liter air putih setiap hari utk mempercepatkan proses keberkesanan Crystal Skin.

3) Amalkan gaya hidup sihat seperti tidak merokok, menjaga pemakanan, mengurangkan makanan berminyak dan bersenam dengan kerap.

Cara pengambilan Crystal Skin

Minum 1 sachet Crystal Skin yang dicampur dengan 150ml air sebelum sarapan.


Kak lily memang sedap betul minuman Crystal Skin ni, minum setiap hari satu 1 sachet sebelum sarapan, yelah kak lily bancuh dengan air sejuk haruslah sedap kan. 

Di sini kak lily kongsikan juga testimoni beberapa pengguna produk Crystal Skin yang dapat menyelesaikan masalah kulit mereka.





Harga Bagi Crystal Skin

1 Kotak Harga Tawaran RM69 Harga Biasa RM89 (DISKAUN 23%)

2 Kotak Harga Tawaran RM132 Harga Biasa RM178 (DISKAUN 26%)

3 Kotak Harga Tawaran RM187 Harga Biasa RM267 (DISKAUN 30%)

4 Kotak Harga Tawaran RM230 Harga Biasa RM356 (DISKAUN 35%)


Korang boleh dapatkan produk Crystal Skin ini dari:




Untuk maklumat lanjutan, anda boleh layani laman Crystal Skin di https://www.rishbeauty.com ataupun boleh hubungi : +60-11-62000032


Jom Follow dan LIKE Crystal Skin di sosial media berikut :












Friday, August 20, 2021

REALME BOOK Offficially Now In MALAYSIA

 Hi Everyone, 

Today, realme Malaysia has officially launched its first laptop, realme Book while announcing its availability in the Malaysian market. Powered by the 11th Gen Intel® Core™ Processor, the realme Book will be offered in three variants through its first sale on Shopee with prices starting from RM2,499 to RM3,499 assured with a two-year warranty. 


The realme Book comes in two colors which are Real Blue and Real Grey, realme fans will be able to purchase realme Book via Shopee, SENHENG, Courts, and all realme Authorized Stores from 27th August onwards.

“We are extremely delighted to introduce the first-ever laptop in realme’s product line to all Malaysians. After the long wait, realme fans will be able to purchase the realme Book during its first sale on 27 August which is also in conjunction with the realme Fans Festival 2021. Staying true to the slogan of “Dare to Leap”, realme Book is a significant step forward in expanding realme’s 1+5+T AIoT portfolio, diving into the future with more leap-forward products which will build up a broader and richer ecosystem of interconnected devices. By releasing the realme Book in Malaysia, we hope youths will be satisfied with the high-performance features and sleek design at an affordable price for their daily usage,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.

11th Gen Intel® Core™ Processor with powerful Intel® Iris® Xe Graphics

The realme Book adopts the latest 11th Gen Intel® Core™ Processor that supplies superb energy efficiency performance, allowing the users to carry out regular work efficiently. The realme Book i5 is furnished with Intel® Iris® Xe Graphics, which can easily handle gaming in the highest graphic settings and 2K Resolution, providing higher performance for tasks like programming, designing and gaming. 

The Dual-fan Storm Cooling System with 8mm diameter dual heat pipes, ultra-thin high speed and high airflow dual fans are equipped to prevent realme Book from overheating as well as operating quietly without any disturbance.



Ultra-narrow bezel 2K Full Vision Display

The 14” 2K Full Vision Display and its ultra-narrow bezel have also enlarged the viewing experience of users, bringing more stunning visual effects and a more immersive visual experience in a precise picture. In terms of audio, realme Book comes with 2 HARMAN speakers that support DTS HD stereo sound to enhance users’ viewing experience with immersive surrounding audio effects.

realme Book is only 14.9mm thick and weighs 1.38kg, the Super Slim design with All Metallic Body giving the realme Book a trendy and stylish outlook.

realme’s leapfrog 65W Super Fast Charge Technology

Furthermore, realme Book has inherited the advantage of Fast Charging technology that provides quick and sufficient power all day long. The 54Wh large battery in realme Book can continuously play locally stored 1080p videos for up to 11 hours. At the same time, realme Book is supported by 65W Super Fast Charge Technology that powers up as quickly as 50% in 30 minutes. realme also introduced a brand new function called PC connect that allows users to link their realme smartphones to their realme Book, control their realme smartphone from the realme Book.



Get speedy with Thunderbolt 4 Port and Wi-Fi 6

realme Book has plenty of ports that can easily connect headphones, mobile phones, USB flash drives, and other peripherals. The transmission rate of the new generation of Thunderbolt 4 Port can reach up to 40GB/s, making charging, data transmission as well as video output extremely smooth and seamless. realme Book supports the latest High-speed Wi-Fi 6 technology and is 2.7 times faster than the previous generation, offering users faster data transfer speed in wireless Internet connection.


Product Availability

Product

Colour

Sales info

realme Book i3

8GB+256GB

RRP: RM2,999

Real Blue

&

Real Grey

First Sale via realme’s official store on Shopee

        Promotional price: RM2,499

        Only on 27 & 28 August

        Link: https://bit.ly/laptopi3pr

 

 

 

realme Book i5

8GB+512GB

RRP: RM3,499

 

 

 

Real Blue

&

Real Grey

First Online Sale via realme’s official store on Shopee

        Available from 27 August

        Link: https://bit.ly/laptopi5pr

 

First Offline Sale via SENHENG, Courts and all realme Authorized Stores

        Available from 27 August

        Free Gift: Laptop Bag 15 inch + Bluetooth Mouse (While Stock Last)

realme Book i5

16GB+512GB

RRP: RM3,999

 

Real Blue

 

Coming Soon in Malaysia

 



realme Beard Trimmer

realme Malaysia did not stop there as they have unveiled another TechLife product which will be available in Malaysia. Now, caring for your facial hair no longer feels like a chore as realme Beard Trimmer is now available for Malaysians. Equipped with 20 length settings and 0.5mm precision allows users to get a firmly precise and comfortable cut. The self-sharpening stainless steel blade in the realme Beard Trimmer is also durable and provides long-term sharpness, giving a clean and sharp cut effect on users.



 The realme Beard Trimmer is equipped with an 800mAh battery and a Type-C port, which can last for 120 minutes runtime on a single full charge, and also support trimming while charging. It also includes a Low Noise Operation and Travel Lock button, to ensure its ease and safety to the users. 

Product Availability

Product

Sales info

realme Beard Trimmer

RRP: RM129

First Sale via realme’s official store on Lazada

        Promotional price: RM79

        Only on 27 & 28 August

        Link: https://bit.ly/beardtrimmerpr

 

To find out more about realme’s events and promotion, do follow our Facebook page and Instagram at @realmemalaysia.



Thursday, August 19, 2021

Kupasan Menarik Bersama Tun Mahathir Di Platform YEG ACADEMY Sempena Program 'Educareer Pasca COVID-19 Bootcamp’

Hi Korang,

Untungnya menjadi pelajar di masa kini, banyak program-program pendidikan yang menarik boleh di sertai bagi menambahkan lagi ilmu pengetahuan bagi mereka baru sahaja tamat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mengenai pilihan kerjaya sebelum memulakan kursus di universiti nanti



Terbaru adalah program ‘Educareer Pasca COVID-19 Bootcamp' yang mana Tun M sudi untuk meluangkan masa berkongsi pengalaman beliau bersama warganet khususnya pelajar-pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia.

Menerusi program kemuncak ‘Educareer Pasca COVID-19 Bootcamp’ yang bakal berlangsung pada 22 Ogos 2021, Tun M akan bersembang santai bersama hos, Tengku Izwan Fareed mengenai topik ‘Revolusi Pendidikan Tinggi Supaya Relevan Dengan Pasaran Kerja’ di semua platform media sosial YEG Academy dan negarawan itu bermula jam 10.30 pagi. Asbab hasil tinjauan mendapati 90% pelajar yang menyambung pengajian di IPT menyesal dengan jurusan yang mereka pilih, pihak YEG Academy turut berharap agar Tun M yang pernah diberi mandat sebagai Menteri Pendidikan suatu ketika dahulu dapat berkongsi pendapat beliau bersama warganet kelak.

Sebelum itu, usahawan dan penyanyi rap terkenal, Caprice akan terlebih dahulu membuka tirai pagi dengan turut berkongsi pengalamannya dalam mengejar cita-cita.

Menariknya mengenai ‘bootcamp’ anjuran YEG Academy, ia bukan sahaja berlangsung secara atas talian malah turut menampilkan ramai personaliti dan selebriti-selebriti terkenal tanah air yang terdiri daripada pelbagai latar belakang seperti MK K-Clique, Caprice, Ernie Zakri, Wani Kayrie, Faiz Dickie, Pencetus Ummah (PU) Amin serta ramai lagi. Dalam masa yang sama , YEG Academy sekaligus menjadi platform pendidikan dan kerjaya atas talian pertama di Malaysia yang menjayakan program seumpama ini.

Mula berlangsung pada 2 Ogos lalu, mereka yang telah menonton siaran langsung ini rata-rata memberikan maklum balas yang sangat positif. Antaranya mereka dapat membuat pilihan jurusan yang lebih tepat, mengenali potensi diri, mengetahui kehendak industri serta banyak lagi.

Menurut pengarah YEG Academy, Encik Hasan bin Ithnin dan Encik Azizulhakim bin Suhaimi tujuan mereka adakan program ini adalah kerana ingin membantu pelajar sekolah dan universiti di luar sana memilih kerjaya yang tepat dengan keperluan industri kini dan dalam masa yang sama dapat mengurangkan kadar pengangguran negara.

“Tujuan kami menganjurkan ‘Educareer Pasca COVID-19 Bootcamp’ kerana ingin membantu golongan muda lepasan SPM berusia 17 hingga 19 tahun atau mereka yang berminat, membuat pilihan tepat dalam pemilihan institusi pendidikan tinggi. Untuk rekod, dalam tempoh tiga tahun bermula dari tahun 2018 sehingga 2020, seramai 4000 golongan muda telah dibantu oleh YEG Academy untuk menyambung pelajaran dan membina kerjaya” jelas Hasan

Mengambil faktor situasi kini, YEG Academy juga telah mengadakan sesi siaran langsung ‘virtual’ ini secara percuma di laman Instagram yang mana nilai sebenar bagi penyertaan ini adalah sebanyak RM1999 seorang. Ditambah pula program ini turut mendapat sokongan daripada Tabung Haji, Latihan Industri Bergaji Penuh (LIBP), Innovative School of Management (ISM) dan Aviation Career Malaysia.

“Kami sedia maklum akan keadaan negara sekarang yang berhadapan dengan pandemik COVID-19 sejak setahun yang lalu menyebabkan ramai golongan muda mengeluh tiada rujukan tambahan mengenai hala tuju mereka selepas SPM

“Jadi, YEG Academy telah memutuskan untuk mengadakan sesi perkongsian idea dan pandangan buat julung kalinya bersama figura-figura terkenal tanah air secara percuma. Ini adalah peluang keemasan untuk mereka sertai sesi ini kerana pada dasarnya mereka perlu membayar sebanyak RM 1999 bagi sesi selama 21 hari namun kali ini ia adalah percuma” tambah Azizulhakim

Faktor penceramah jemputan yang terdiri daripada personaliti dan selebriti terkenal tanah air pula adalah kerana YEG Academy ingin mempelawa mereka berkongsi pengalaman terdahulu sebelum terkenal dan berjaya di dalam bidang masing-masing.

“Kami melihat mereka bukan sahaja kerana terkenal atau dikenali sebagai selebriti semata-mata. Namun, kerana pencapaian yang telah dikecapi sebelum ini membuatkan kami terpanggil untuk mempelawa mereka berkongsi pengalaman. Sebagai contoh, Wani Kayrie telah berjaya mendapat keputusan cemerlang di dalam SPM dan Faiz Dickie pula pernah bergelar sebagai pensyarah”

“Dengan kredibilti mereka sebagai figura terkenal, kami percaya dapat memberi inspirasi kepada golongan muda yang menonton sesi bicara ini. Tidak dilupakan, Tun M yang sememangnya dikenali dunia sebagai salah seorang pemimpin yang disegani. Sudah pasti, banyak perkongsian yang akan dibuat oleh negarawan ini apatah lagi penonton boleh bertanyakan soalan ketika siaran langsung itu dibuat kelak” ujar Hasan lagi

Untuk menyertai program YEG Academy, layari pautan http://yegmy.com/bootcamp/ hari ini. 

Ikuti perkembangan terkini menerusi laman media sosial 
Facebook @youreducationguidance
Instagram @yegacademy.official
YouTube @YEGAcademy


Wednesday, August 18, 2021

Kempen Hari Kebangsaan dan Sambutan 25 Tahun Astro Berkhidmat Untuk Rakyat Malaysia

Hi Korang,

Astro mengumumkan tema #KitaTeguhBersama mendasari kempen Hari Kemerdekaan pada tahun ini, sejajar dengan sambutan ulangtahun ke-25 berkhidmat untuk rakyat Malaysia. 


Sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan yang sentiasa setia bersama, Astro bakal melancarkan ‘Astro 25’ di Saluran 100, yang menyajikan program-program hiburan istimewa tempatan dan serantau, judul-judul terkini, filem-filem pecah panggung, dan seleksi dokumentari dari 16 Ogos hingga 3 Oktober 2021 di Astro TV, On Demand dan Astro GO.


Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro, Henry Tan, berkata, “Ini merupakan Hari Kebangsaan dan Hari Kemerdekaan yang teramat istimewa buat kami, dan tema yang diangkat pula, #KitaTeguhBersama membawa maksud kita adalah lebih kuat dan baik bersama. Ia mencerminkan segala nilai yang kita nampak di kalangan rakyat Malaysia dan boleh dijadikan asas utama untuk kita kembali bersatu padu, baik semula dan berkembang di saat-saat sukar ini.”

Astro telah melaksanakan beberapa inisiatif seiring dengan semangat #KitaTeguhBersama, dan ia termasuklah:

· Membantu dengan menggalakkan rakyat Malaysia untuk menderma darah bersama Pusat Darah Negara

· Menyokong kempen imunisasi kebangsaan dengan memperbanyakkan pengumuman khidmat masyarakat atau PSA, menjadi sukarelawan di pusat-pusat PPV dan menyediakan perkhidmatan Astro dan TV di pusat-pusat kuarantin seluruh negara

· Membantu golongan yang memerlukan menerusi program komuniti ‘KamiCare’

· Membantu golongan SME menerusi kempen ‘KamiCare MBiz’

· Menyumbang peralatan perubatan di hospital dan komputer riba kepada para pelajar dari kelompok B40

· Terus menyampaikan informasi-informasi terkini, menghiburkan dan mengangkat semula semangat di kalangan rakyat Malaysia dengan sajian kandungan di saluran-saluran komplimentari sepanjang PKP, dengan seleksi drama tanpa henti, program-program ‘signature’ terkini, dan siri-siri original premium

· Memperbanyakkan kandungan berbentuk akademik bagi membantu kanak-kanak belajar dari rumah

· Menyatupadukan rakyat Malaysia dengan memberi sokongan kepada barisan atlet di Sukan Olimpik Tokyo 2020.


Tambah Tan lagi, “Tahun ini Astro berusia 25 tahun dan kami akan terus komited dalam usaha menyajikan rakyat Malaysia dengan seleksi kandungan yang penuh variasi, menggabungkan perkhidmatan-perkhidmatan penstriman terhebat seperti Astro GO, Disney+ Hotstar, HBO Go, iQIYI dan akan datang, Netflix. Kami akan terus mencipta tanda aras baharu dalam menerbitkan program-program tempatan terbaik dan rancangan siaran langsung demi menghiburkan rakyat Malaysia.

Di saat kita mengimbas kembali 25 tahun Astro berkhidmat kepada pelanggan yang mana termasuklah ketika kita memperkenalkan siaran HD yang pertama, 3D dan 4K UHD, membawakan tayangan pawagam yang pertama di rumah anda, Astro First, saluran sukan tempatan pertama di rantau ini yang bersiaran secara berterusan selama 24/7 dan banyak lagi, kami sesungguhnya berbangga kerana menjadi sebahagian dari hidup ramai di antara anda di luar sana. Kami menjuarai segmen pendidikan, mengangkat acara sukan tempatan dan para atlet di pentas dunia, meletakkan satu tanda aras yang tinggi untuk program-program tempatan, mencungkil bakat dan melahirkan bintang-bintang terhebat tanah air dan menawarkan peluang kepada rakyat Malaysia untuk bersinar dan merealisasikan impian dan potensi mereka. Bakat-bakat kami seperti Nabil Ahmad, Aznil, Zizan, Remy, Hui Min, Denesh, Ean dan Arnold, serta Chiu Keng Guan adalah di antara nama-nama mereka yang telah berjaya mengorak langkah ke hadapan dan mencapai impian mereka. Seperti perumpamaan ramai, impian adalah sesuatu yang diwujudkan bersama dan tiada di antara ini yang mampu dizahirkan tanpa sokongan pelanggan di luar sana.”

Sejak dari 12 bulan yang lalu, Astro berjaya melakarkan kejayaan dengan meraih kutipan tertinggi di saluran Astro First menerusi filem ‘Mael Totey’, memperkenalkan drama premium tempatan megahit, ‘Projek: Anchor SPM’, melebarkan lagi sayap jenama Hantu Kak Limah dengan membawakan ‘Kampong Pisang’ dan berusaha menawan hati penonton baharu khususnya dengan drama-drama yang lebih hebat seperti ‘Scammer’ dan ‘Ratu Ten Pin’. Dalam pada itu, drama di Astro Ria, ‘Rindu Awak Separuh Nyawa’ dinobatkan sebagai drama #1 untuk tahun 2021, dan siri-siri antarabangsa yang ditunggu-tunggu seperti ‘Zack Snyder’s Justice League’, ‘Friends: The Reunion’ dan K-drama yang menjadi bualan ramai, ‘Penthouse’. 

Sajian kandungan vernakular terus menjadi pilihan penonton dan di antara yang merekodkan pencapaian adalah seperti kandungan IP kami, program berbentuk bual bicara; ‘Evening Edition’ dan ‘Prime Talk’ dan program signature berbahasa Cina, ‘Classic Golden Melody’ serta dokumentari ‘Social Playlist’. Selain dari itu, drama bersiri ‘Tamiletchumy’ di Astro Vaanavil dan filem ‘Vetti Passenge’, ‘Vedigundu Passenge’ dan ‘Appalam’ turut mendapat tempat di hati peminat.


‘Astro 25’ di Saluran 100 untuk semua

Mulai 16 Ogos hingga 3 Oktober ini, semua pelanggan Astro boleh menonton ‘Astro 25’ di saluran 100 dan nikmati judul-judul terkini seperti berikut:


• Tanah Tumpahnya Darah Kita 
sebuah dokumentari yang berkisahkan tentang seorang lelaki yang setia berkorban dalam melaksanakan tugas hakikinya sebagai tentera dan menceritakan segalanya menerusi surat kepada isteri dan keluarga tercinta. Dalam surat itu, turut dikongsikan bersama kisah-kisah tentera lain yang berani menjaga negara tanpa mengira bangsa, agama, bahasa dan adat masing-masing. Untuk menjejak kembali langkah dan setiap ujian yang perlu dilalui individu-individu berani ini, kami mengumpul sekumpulan artis muda negara termasuklah Red Hong Yi yang bersetuju untuk terlibat menjayakan tafsiran semula pengorbanan setiap tentera kita ini.


• We Are No Different oleh Chiu Keng Guan
ini merupakan dokumentari pertama yang mengangkat kisah ‘interracial adoption’ atau penerimaan di antara kaum di kalangan keluarga dalam negara ini yang kerap kali terlepas pandang oleh masyarakat, namun dianggap sebagai sesuatu yang normal. Kita akan berkenalan dengan Hero, Sarah, Lavinya dan Kamala yang mana mereka akan berkongsi kisah mengenai penerimaan ramai dan kekuatan cinta / sayang yang melebihi dari ikatan darah daging.


• Journey To Stardom
membawa kita semua menelusuri kisah barisan selebriti kesayangan ramai dalam merealisasikan impian masing-masing.

Pelanggan juga boleh menikmati pelbagai sajian menarik melebihi 150 judul yang membariskan program-program tempatan dan filem-filem serantau, seleksi rancangan realiti dan hiburan kegemaran ramai, dan banyak lagi kejutan menanti anda. Jangan lepaskan peluang untuk menonton filem-filem terhebat tanah air seperti ‘Ola Bola’, ‘The Journey’, ‘Paskal’, ‘Polis Evo’, dan ‘Hantu Kak Limah’, yang mana telah merekodkan kejayaan pecah panggung, melangkaui jangkaan dan impian ramai.

Ketua Pegawai Kreatif, Naga DDB Tribal, Alvin Teoh, berkata, “Kisah yang diangkat dalam dokumentari ini mengambil masa beberapa tahun untuk disiapkan. Saya diinspirasikan dari kisah bapa saya sendiri, yang merupakan seorang pegawai artileri, yang berkhidmat dan bertugas rapat dengan barisan tentera yang hadir dari pelbagai latar belakang dan bangsa ketika fasa Darurat dan Konfrantasi. Saya cukup terhutang budi dengan setiap mereka yang terlibat dalam membawakan kisah ini kepada umum, kisah sekumpulan lelaki dan wanita dari pelbagai etnik yang bersatu padu, hadir sebagai ‘kita’, demi memastikan erti kebebasan yang kita semua kecapi pada hari ini.”

Red Hong Yi berkata, “Tanah Tumpahnya Darah Kita begitu memberi makna yang besar buat saya, kerana sebelum ini, saya tidak begitu mengetahui mengenai pengorbanan yang dibuat barisan tentera kita. Menerusi pertemuan yang dibuat dengan bekas tentera kita ini, saya menyedari akan begitu banyak pengorbanan yang dibuat oleh ramai orang, tanpa mengira latar belakang masing-masing. Mereka lakukannya kerana mencintai negara ini. Besar harapan saya agar hasil seni yang saya zahirkan ini akan membuka mata kita semua akan pengorbanan barisan bekas tentera kita ini, dan mereka ini wajar diberikan penghormatan, menjadi kebanggaan dan setiap pengorbanan mereka kepada negara ini perlulah dihargai.”


Tayangan Perdana ‘On Your Mark’ Astro First

Filem sulung pengarah, Chiu Keng Guan di China, ‘On Your Mark’, akan mula menemui peminat di rumah masing-masing menerusi Astro First (Saluran 480) pada 26 Ogos 2021. ‘On Your Mark’ berkisahkan tentang seorang bapa yang membantu anak kurang upayanya terlibat dengan acara marathon. Filem ini berjaya merekodkan kutipan keseluruhan sebanyak RM100 juta di China. Chiu berkata, “Saya cukup teruja dengan sambutan yang diberikan oleh ramai pihak ketika filem ini dilancarkan di China baru-baru ini. Saya berharap filem ini dapat menyentuh hati rakyat Malaysia, terutamanya kisah kasih sayang ayah-anak yang dipaparkan dalam naskhah ini. Harapan saya juga, filem ini akan memberi inspirasi kepada bakat-bakat muda pembuat filem negara untuk mencapai impian mereka dan mengorak langkah lebih jauh lagi dalam bidang ini.”

Nantikan Lebih Banyak Lagi Dari Kami

Astro Radio akan membawakan sajian istimewa termasuklah 25 pilihan terhebat, 25 lagu-lagu tempatan popular dan banyak lagi menerusi aplikasi SYOK dan merentasi kesemua stesen radio naungannya. RAAGA juga akan membawakan konsert maya 90-minit di platform Facebook bersempena dengan Hari Kemerdekaan, pada 31 Ogos 2021, yang mana akan dihadiri oleh ramai selebriti tempatan.

Astro dengan rendah hati dan berterima kasih kerana diberi peluang untuk berkhidmat selama 25 tahun kepada rakyat Malaysia. Kami akan terus komited untuk menghiburkan anda semua dengan membawakan informasi-informasi terkini merentasi TV, radio, digital dan platform e-dagang. 

Untuk maklumat lanjut mengenai sambutan ulangtahun ke-25 Astro dan sajian-sajian menarik menanti anda, serta informasi berkaitan dengan kempen #KitaTeguhBersama, sila layari www.astro.com.my/bettertogether