Thursday, December 31, 2020

GUARDIAN Beri Ganjaran Kepada Pelanggan Setia Di Tahun Baru Dengan PARTI OREN Pada 1 JANUARI 2021

Hi Korang,

Peneraju rantaian farmasi, kesihatan dan kecantikan runcit di Malaysia, Guardian Malaysia menyambut tahun baru dengan ledakan OREN! 



Anna Ng, Pengarah Pemasaran Runcit, Guardian Health And Beauty, Malaysia dan Singapura berkata: “2020 adalah tahun yang mencabar untuk perniagaan, jadi kami membuat keputusan untuk memulakan 2021 dengan semangat yang baru dan oleh sebab itu kami telah melancarkan PARTY OREN hari ini. 

Kami ingin memberi ganjaran kepada para pelanggan setia dengan jualan seluruh stor yang terbesar pernah kami adakan yang dikenali sebagai PARTY OREN. Untuk tiga hari sahaja, bermula 1 sehingga 3 Januari 2021, para pelanggan akan dapat menikmati penjimatan hebat dengan diskaun sehingga 50% untuk produk-produk terpilih dan mendapatkan tawaran WOW untuk lebih 1600 barangan daripada pelbagai jenama terkemuka di SEMUA stor kami di seluruh negara. 

Mereka juga akan menikmati potongan harga 40% untuk rangkaian luas produk penjagaan rambut dan penjagaan kulit. Selain itu, pelanggan boleh mendapatkan kupon ganjaran istimewa PARTY OREN. Untuk pembelian bernilai RM80 dalam satu resit, mereka akan menerima kupon ganjaran sebanyak RM10, untuk pembelian bernilai RM120, mereka akan mendapat DUA kupon ganjaran RM10 dan untuk pembelian sebanyak RM150, mereka akan menerima TIGA kupon ganjaran RM10.” Inilah masa terbaik untuk menambah semua stok keperluan kecantikan dan kesihatan korang! 

Sebagai sebahagian daripada norma baru dan keprihatinan Guardian terhadap kesihatan dan keselamatan komunitinya, Guardian juga bakal mengedarkan penutup muka OREN Guardian kepada ahli-ahli pasukannya. 

Penutup muka Antimikrobial eksklusif ini direka khas untuk Guardian dan ia: 

· Boleh dicuci dan mengandungi teknologi antimikrobial bertaraf dunia yang telah diuji di makmal untuk mencegah 99.9% mikrob melalui penutup muka untuk sepanjang jangka hayat penutup muka tersebut 

· Ia membersih sendiri dan tahan sehingga 100 kali cucian 

· Ia lebih kemas, lebih lut udara dan boleh dilaras 

· Mesra hijab 

Ahli-ahli pasukan Guardian juga akan menerima satu beg oren untuk menyimpan penutup muka itu agar ia kekal bersih, selamat dan mudah untuk dibawa. Di Malaysia, ahli pasukan Guardian yang berhijab akan menerima saiz mesra hijab manakala ahli-ahli pasukan yang lain akan menerima penutup muka bersaiz normal. 



“Dengan susun atur stor yang baru, penutup muka Guardian baru dan ditambah pula dengan PARTY OREN, kami akan menyambut para pelanggan setia ke stor kami di tahun 2021 dengan dinamik dan semangat baru sesuai dengan reputasi kami sebagai peneraju pasaran dalam farmasi, kesihatan dan industri runcit di Malaysia,” jelas Anna. 

#guardianmy 
#orangeparty

Berkunjung ke KL Bird Park Aktiviti Sesuai Untuk Sessi Keluarga

Hi Korang, 

Mesti korang cakap kak lily dah tak de tempat lain nak melawat ke sampai Taman Burung Kuala Lumpur pun di perginya kan 

La apa salahnya kan, tambahan pula di musim cuti sekolah ni. 



Sebenarnya plan nak pi KL Bird Park ni terbit daripada blogger Maha ni lah, memandangkan cuti Krismas ni panjang dan semua orang tak de apa perancangan so di ajaknya ke Taman Burung KL ni. 

So pepagi buta lagi dah keluar rumah sebab ktorang nak jadi orang pertama sekali yang sampai kan, memang yer pun orang pertama sampai tunggu gate Taman Burung ni bukak hah. Sementara nak tunggu kaunter semua buka ktorang sembang-sembang dulu ek tup-tup sekali pandang berdezup kereta masuk dan ramai orang dah beratur hah nak dapatkan tiket masuk. 

Betul tak tipu, ini kali pertama kak lily ke Taman Burung KL ni tau 


KL Bird Park mula dibuka pada tahun 1991 yang berkeluasan 20.9 ekar, menempatkan lebih kurang 3000 burung daripada 200 spesis samada tempatan mahupun daripada luar negara. Ianya dibuka setiap hari kepada pengunjung daripada 9.00 pagi sehingga 6 petang. Dan bersempena dengan pembukaan kembali KL Bird Park (setelah tutup selama 3 bulan disebabkan PKP), promosi harga tiket ditawarkan kepada semua pengunjung tau. 


Taman Burung Kuala Lumpur ini terbahagi kepada 4 zon yang berbeza. Korang dapat melihat burung-burung berterbangan bebas dalam Zon 1 dan Zon 2, di Zon 3 pula merupakan habitat bagi burung-burung enggang, dan di zon yang terakhir sekali iaitu Zon 4 adalah tempat pertunjukan burung dan juga tempat pembiakannya. Lagi satu sebab kenapa korang kena melawat Taman Burung Kuala Lumpur ini adalah kerana ia merupakan yang terbesar di dunia. 

Spesis Burung Yang Cantik dan Unik 


Di sebabkan ktorang tak ikut pun track mengikut Zon-zon tuh so nampak gambar burung-burung ni berterabur sket. 



Mana taknya nampak burung sket ambil gambar, nampak burung merak nak kembangkan bulu berlari pi ambil gambar, tengok flamingo dekat je pun kacaunya hehehehe. Itu yang seronok. Sambil-sambil tuh dapat jugak ktorang mempelajari nama-nama burung, habitatnya dan tempat asalnya dari mana. 








Leka memang leka sebabnya burung-burung ini di lepaskan bebas begitu saja tanpa pengawasan pun, so senang nak ambil gambar tau. 

Bergambar Dengan Burung Yang Jinak 

Berjalan nak rak sebab taman burung ni luas, ktorang berhenti di Feathered Friends Photo Booth 


Yesza its bergambar time, memasing beratur sambil discuss nak bergambar dengan burung yang mana, dah ler jinak-jinak burung nieh. 

Setelah tunggu 3-4 kali turn akhirnya sampai time ktorang, yeahhh 


Inilah hasilnya!! 

Seronok memasing bergambar kan, lagi plak burung-burung memberi kerjasama yang bagus sekali nie. Di kawasan ini juga terdapat kemudahan seperti booth jualan makanan dan minuman serta tandas. Memang lamalah kat sini, beli air, makan ais krim bagai. 

Ada Pertunjukan Burung Harian 

Sambil jalan-jalan tuh sempat juga ktorang melihat 2 pertunjukan burung iaitu Hornbill Feeding dan Bird Show 

Hornbill Feeding 

Dapat tengok depan mata tuh, best! 

Burung ini adalah spesis omnivor, jadi burung ini makan daging dan juga buahan.


Burung Enggang Badak atau Burung Enggang Kenyalang (Rhinoceros Hornbill) berspesis omnivor ini ialah salah satu daripada burung enggang terbesar, Burung Enggang Badak hidup dalam kurungan sehingga 35 tahun. 



Menu makanannya adalah daging dan juga buahan. Ini adalah cara bagaimana kita beri makan kepada burung hornbill. Burung hornbill biasanya kita akan jumpa di kepulauan Borneo (Sarawak, Sabah, Brunei, dan Kalimantan), Semenanjung Malaysia, Sumatera, dan Pulau Jawa. Cara nak membezakan hornbill jantan dan betina adalah melihat kepada warna mata. Hornbill jantan matanya berwana merah bata/kuning manakala betina matanya berwarna putih. Dan kedua tidak boleh diletakkan dalam satu kandang kerana kuat bertengkar/bergaduh. 

Bird Show 

Bertempat di Zone 4 – Amphitheatre, bergegas ktorang ke sana tau. 



Seronok jugak melihat keletah burung-burung comel ni buat persembahan, masukkan sampah dalam tong, main basketball, burung mengajuk suara dan memacam lagi lah. Memang layan habis 

Bagi Burung Nuri Minum Susu 

Halah-alah yang ni pun best jugak tau. 



Bila ktorang masuk ke World of Parrots ni ktorang berpeluang memberikan anak burung kakaktua minum susu secara dekat, diorang lepak atas tangan tuh sambil minum susu. 

Seronok nau hah siap ada yang macam jadi pokok, bertenggek-tengek burung datang nak minum susu. 

Please Follow S.O.P yer 


KL Bird Park ni sangat mementingkan SOP yang telah pun di keluarkan oleh kerajaan di musim Pandemik Covid19 ini terutama sekali dari aspek kebersihan dan tingkah-laku. Ini termasuklah seperti penjarakkan sosial, menggunakan 'mask' serta membersihkan tangan dengan hand sanitizer yang disediakan di banyak tempat di KL Bird Park. 



Lagipun Ini bagi memastikan burung-burung di sini tidak terasa terancam dan tidak selamat. 


Beberapa arahan yang harus di patuhi ketika berada di Taman Burung KL adalah : 

1. Jagalah kebersihan taman 

Sampah-sampah jangan di buang merata, masukkan di dalam tong sampah 

2. Jangan mengganggu burung-burung 

Bila nampak burung jerk orang kejar, takutlah beburung tuh kan. Mana tau bila dah dekat tuh di cakar ke kan, bahaya gak tuh walaupun jinak. 

3. Jangan cuba-cuba bagi burung makan sendiri 

Banyak lokasi di sediakan tempat membeli makanan burung, so korang boleh beli je situ dan bagi burung-burung ni makan. Janganlah korang bagi ikut suka kan 

4. Jangan bawa balik ‘cenderamata’ 

Janganlah korang petik bunga ke, cabut bulu burung bagai kan, rosakkan pokok ke. Kesianlah taman burung nieh 

5. Jaga langkah korang 

Kebanyakan jalan-jalan di Taman Burung ni basah terutama sekali bila lepas hujan so kena berhati-hatilah, tak nak ada kemalangan berlaku kan. Pakai kasut better tau, kalau nak OOTD, bawak kasut spare ek

Bayaran Masuk Ke Taman Burung Kuala Lumpur 


Adult (Standard) RM 63.00 

Adult (with MyKad) RM 25.00 

Senior Citizen (with Mykad) RM 12.00 

Child (Standard) RM 42.00 

Child (with MyKid) RM 12.00 

*Senior Citizen (with Mykad) from 60 years old and above. 
*Child from 3 - 11 years old (BORN in 2009 - 2017). 

Cara Ke Taman Burung Kuala Lumpur 


Menggunakan Kenderaan Awam 
KL Hop-On-Hop-Off Double Decker Tour Bus Service, berlepas dari Station No. 20 di hadapan pintu masuk KL Bird Park, setiap hari bagi setiap 30 ke 45 minit

Menaiki KTM Commuter Train, turun di stesyen KTM Old Railway Kuala Lumpur Station .yang berdekatan dengan Masjid Negara 

Kalau Memandu 
GPS address: KL Bird Park 
GPS coordinates: N3 08.581 E101 41.294 


Nah, layan video kak lily yang tak seberapa nie, hopefully korang seronok menontonnya tau..

 

Keterangan lanjut boleh layari; 

Laman Web 

Instagram 



Wednesday, December 30, 2020

REALME MALAYSIA ENDING 2020 WITH RECORD-BREAKING NOTE!

Hi Everyone,




realme had the first sale for its recently-launched realme Smart TV during the Super Brand Day from 22nd to 24th of December on Shopee. Today, realme is proud to announce that realme Smart TV broke the record of television category as it was being sold the most in Single Day on Shopee. For those who did not manage to purchase them on Shopee can still do so by visiting realme Brand Store on 1st January 2021. 


“We are beyond thankful for the support from realme fans, you have made realme a new record holder again! We have just leapt into the home industry within a month and it is a great recognition that motivates us to work even harder and bring more attractive deals as well as devices to our fans in Malaysia. Here at realme Malaysia, we would also like to wish everyone a Happy New Year and let’s look forward to a bigger, better and exciting 2021,” said Tiffany Teh, Brand Manager of realme Malaysia.



Apart from the realme Smart TV, realme X3 SuperZoom was also crowned as No. 1 Best-Selling 12GB+256GB Smartphone in Shopee as of 1st of January 2020 until 25th December 2020. The unconditional love of realme fans towards the flagship experience provided by realme X3 SuperZoom was reflected in the sales achievement twice. This resulted in the device being ranked as No.1 Fastest Selling Snapdragon 855+ Smartphone on Lazada during the Double 12 sales.

Little Homes Jo's Marble Cookware, Cantik Namun Tahan Lasak

Hi Korang, 

Yesza memasak memang menjadi salah satu tanggungjawab kak lily, yelah ahkak kan dah kahwin so memasak nieh haruslah wajib. Lagipun selalu sangat makan kat luar, bosan jugak. Alah masak simple-simple pun tak per janji enak di makan. 

Dulu-dulu kak lily main bedal jer beli kuali, periuk belanga tapi sekarang ni nak jugaklah beli yang cantik-cantik sket, jadi makin bersemangatlah nak masak nanti, heehhe. 


Kak lily sukakan design yang simple tak nak yang berbunga-bunga bagai, ringan dan tahan lasak. Bila google di shopee ni ternampak set kuali dan periuk yang comey dari Little Homes Jo’s Marble Cookware. 

Kalau korang nak tau, Jo’s Marble Cookware ini dihasilkan daripada bahan semula jadi yang digunakan pada setiap lapisan marble, supaya ianya tidak menghasilkan toksin yang boleh membahayakan kesihatan ketika kita menggunakannya. 



Produk memasak ini juga memberikan pengedaran haba yang sekata bagi memelihara vitamin dan nutrisi dalam masakan. Ianya juga mudah di gunakan untuk apa jua kaedah memasak seperti menggoreng, memasak gulai, membuat sup dan pelbagai jenis masakan lagi. 

Jo's Marble Cookware 5 pcs ini terdiri daripada : 



1. Jo's by LH Marble Non Stick Wok Pan 28cm (9555390536901) 
*Diameter: 28cm x Height: 9.5cm *Weight: 1669gram with lid 

2. Jo's by LH Marble Non Stick Frying Pan 24cm (9555390536888) 
*Diameter: 24 x Height: 4.7cm *Weight: 650gram 

3. Jo's by LH Marble Non Stick Soup Pot 20cm (9555390536925) 
*Diameter: 20 x Height: 8.5cm *Weight: 1107gram with lid 

4. Glass lid 28cm 

5. Glass lid 20cm 



Ianya cepat panas dan makanan yang dimasak akan lebih cepat dimasak. Set periuk dan kuali ini amat mudah penjagaannya dan selamat digunakan pada mesin pinggan mangkuk. Oh ya, Jo’s Marble Cookware ini boleh di gunakan di atas dapur gas, dapur elektrik dan induction cooker. 



Pemegang kayu ‘Bakelite’ di setiap kuali dan periuk yang sangat lembut dan selesa di pegang. 



Jo’s Marble Cookware ini boleh digunakan untuk menyediakan makanan secara sihat kerana boleh di masak tanpa minyak, jadi korang tidak perlu risau lagi mengenai kandungan kalori makanan yang di masak dan selamat untuk dihidangkan seisi keluarga. 

Untuk dapatkan set Jo’s Marble Cookware ini boleh di dapati di Shopee, cuma klik di link tau 




Little Homes, Where Happiness Begins! ๐Ÿ˜ 

Little Homes Malaysia 





#LittleHomes 
#JoMarbleNonstickPan 
#healthycooking 
#Bestcookware 
#kitchenware 
#cookware 
#Jo’sMarble 
#littlehomes 
#littlehomeskitchen 
#Jo’sMarble 
#Jo’sMarbleElegant 
#ChefWan 

Tuesday, December 29, 2020

BE THE OWNER OF REALMEOW FROM 1ST OF JANUARY 2021 ONWARDS, ONLY 800 UNITS AVAILABLE IN THE UNIVERSE

Hi Everyone, 


 

Dear realme fans, you will soon be able to own the limited edition realmeow at home as it can be purchased exclusively on Shopee starting 1st of January 2021, 12am at only RM429. There are only 800 units of realmeow in the universe, grab yours now. Do not forget to take photos of realmeow and share it with your friends on social media, be reminded to hashtag #realmeow and #realmeMalaysia too.

 

realmeow is the first designer toy launched by realme that combines both high-tech and trendsetting design. The bold and street-style design of realmeow represents the spirit of “Dare to Leap”, it is independent, breakthrough, fearless and agile. The designer toy of realme is co-designed by Mark A. Walsh, a world-famous animator of Pixar’s Finding Nemo and Character Developer of Pixar’s Monsters, Inc. 


Let’s leap to 2021 with realme’s Countdown Party too!

 



 

As the Chief Trendsetting Officer, realmeow was given the missions to democratize trendsetting culture and showcase the diversified personality of Gen-Z. In conjunction with New Year, realmeow will lead realme fans around the world in moving forward to a better 2021 as it leaps to space with their new year wishes. Everyone is invited to tune in to ‘realmeowLeaps to Space livestream’ via realme’s Facebook page on 31st December 2020 at 8pm. 

 



The next agenda of the night will be ‘Leap to 2021 Countdown Party’ hosted together by the Kuan’s siblings - DJ Perry Kuan, the 00’s Motivator DJ in Malaysia, Ms Kuanand Jestinna Kuan with realme Malaysia.

 

The countdown party will be livestreamed at both DJ Perry Kuan and realme’s Facebook page from 11.30pm onwards.Fans can also stay tuned for more surprises from realmeow as well as stand a chance in winning the giveaways from realmeand UFCO while joining the livestream.

Thursday, December 24, 2020

Jualan Cuci Gudang HABIB 24th Dec – 27th Dec 2020

Hi Korang, 

Hah bonus dah dapat kan kan kan!! Hehehhhee 

Takkan abiskan semua sekali, mesti ade simpan sket kan. Jadi why not, korang buat pelaburan sket dengan membeli emas. Ye betul, emas hah!!! 

Samada barangan kemas mahupun gold bar keduanya aset simpanan yang sangat berbaloi di masa hadapan nanti, walaupun kak lily bukan peminat emas tapi ada jugaklah simpan 2-3 barang kemas untuk kegunaan masa-masa kecemasan nanti. 

Oleh itu ada, berita baik untuk mereka yang meminati koleksi barangan kemas Habib, Pandora, Chantique dan juga jenama jam Ice Watch. 

Syarikat Habib Jewels Sdn Bhd telah mengadakan Jualan Cuci Gudang selama 4 hari (dari hari Khamis sehingga Jumaat). Butiran mengenai jualan gudang ini adalah seperti berikut:- 


Tarikh: 24th Dec – 27th Dec 

Masa: 10am – 10pm 

Lokasi: HABIB Ampang Point 


Antara promosi menarik yang boleh direbut oleh semua peminat barangan kemas seperti berikut:-

1. Diskaun sehingga 80% untuk item gemstone dan diamond. 

2. Barang kemas 916 potongan dari RM10 - RM25/g 

3. Koleksi terpilih emas 916 tanpa upah 

4. PERCUMA tote bag untuk pembelian RM 2,000 dan ke atas dalam satu resit. 

5. Jam Ice Watch PERCUMA – Ice Steel untuk pembelian RM 8,000 & ke atas untuk koleksi barangan kemas diamond dan gemstone didalam satu resit. 

6. Edisi Terhad Gold Wafer (Upin Ipin & Zoo Negara). Dengan setiap pembelian Zoo Negara Gold Wafer, sebanyak RM 5 akan didermakan ke Zoo Negara. 

Koleksi Zoo Negara X HABIB 








Koleksi Upin & Ipin X HABIB 



Seriously cantik-cantik belaka kesemua koleksi ini, kak lily pun hampir rambang mata di buatnya. 

Kalau tengok barangan kemas HABIB memang rekaan yang diperkenalkan semuanya cantik dan 'up-to-date'. Kualiti dari segi perincian rekabentuk dan motif memang memenuhi permintaan pelanggan mengikut haya dan trend sekarang. 





Jualan Cuci Gudang HABIB turut menawarakan produk lain di bawah syarikat HABIB seperti Ice Watch, Pandora dan Chantique. Setiap jenama ini juga menawarkan pelbagai tawaran menarik dan harga yang cukup hebat serta berbaloi! 




Dengar citer Jam ICE WATCH(selected) katanya ada promosi 70% diskaun. Bestkan!!! 



Keterangan lanjut mengenai Jualan Cuci Gudang Habib boleh layari:- 

HABIB Sale brochure: