Wednesday, April 26, 2017

NU Caffe Tongkat Ali Khasiatnya Mengagumkan

Hi Korang,

Memanglah aku ni peminat kopi, kira macam semua kopi aku nak cuma.

So bila dengar kkasiat Nu Caffe Tongkat Ali ni cam best je, terus rasa nak cuba. Tapi disebabkan nama Tongkat Ali tuh terus aku fikir 2 kali ek boleh minum ke tak ni kan.

Oh bila baca-baca balik boleh rupanya orang perempuan minum-minum cam tu tapi khasiatnya lebih kepada orang lelaki la.

Kelebihan Tongkat Ali kepada kesihatan lelaki :-

1. Membekalkan tenaga dan stamina berpanjangan

2. Memperbaiki pengaliran darah

3. Meningkatkan kesihatan lelaki secara keseluruhan

4. Meningkatkan libido


Jadi baik aku bagi Mr Big minum jelah, dah bagus untuk orang lelaki.

NU Caffe Tongkat Ali 100% ekstrak Tongkat Ali PHYSTA® yang dikering sejuk-beku untuk memastikan kandungan bahan bioaktif tidak hilang. Ianya adalah hasil penyelidikan ahli saintis Malaysia dengan saintis di Massachusetts Institute of Technology (MIT) USA dan juga telah dipatenkan di 4 buah negara iaitu Amerika Syarikat, Jepun, Eropah dan juga Malaysia. So memang selamat untuk diminum ye

Nak minum pun tak tahu?

La senang je. 

Minum macam kita minum kopi 3 in 1 cam selalu tuh. Letak 200ml air panas dan masukkan 1 sachet 25gm Nu Caffe Tongkat Ali ni. Nak minum pagi ke petang ke semua boleh but Mr Big minum pagilah sebelum pi kerja, kira tambah tenaga dan nak kasi menyegarkan mata masa bawak motor pi kerja. 


Untuk sekotak Nu Caffe ni berharga RM18.50 je dan di dalamnya mengandungi 5 sachets. Kira ok lah kan tak delah mahal mana pun. 

Nak beli?

Boleh check it out secara online di Kedai DenaiSell 

Ok selamat mencuba tau..




PHYSTA® - a patented standardised Tongkat Ali extract developed by leading researchers from Malaysia and Massachuseds InsDtute of Technology (USA).


Tuesday, April 25, 2017

Smartphone BLU Kini di Malaysia bersama Lazada Malaysia dan JBL.

Hi Korang,


Last week sempat aku ke event Lazada Affiliates bersama BLU dan JBL ni di Talent Lounge. Nasib baik lepas kerja so just nice untuk aku pi lah kan hehehhe


Simple je event ni sebab nak memperkenalkan BLU sebenarnya

BLU ni merupakan jenama smartphone dari Amerika kini mula bertapak di Malaysia. 



Sejumlah 10 jenis model smartphone di bawa masuk ke Malaysia melalui Hot Gadgets Distribution Sdn Bhd iaitu sole distributor kepada for AKG, JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, Revel, E-Blue and BLU. Kesemua nya kini boleh di dapati secara online esklusif di website Lazada Malaysia 

Untuk mengalu-alukan kehadiran BLU ini , Hot Gadgets akan mengadakan promosi jualan secara ‘budle pack' iaitu produk JBL audio bersama telefon pintar BLU hanya di Lazada Malaysia untuk tempoh yang terhad, dari 25hb April hingga 25 Mei 2017. 

Promosi ini sah selagi stok masih ada dan first-come-first-serve. Layari www.lazada.com.my/blu-official-store untuk menikmati tawaran ini sangat menarik







BLU Smartphones Product Range

· BLU Pure XR – RM1,799 (bundles with JBL Charge 3 SE, worth RM829)

· BLU Vivo 6 – RM1,399 (bundles with JBL Everest 300BT, worth RM799)

· BLU Vivo 5R – RM1,059 (bundles with JBL Trip, worth RM429)

· BLU Vivo XL 2 – RM899 (bundles with JBL Reflect Mini, worth RM279)

· BLU Life Max – RM599 (bundles with JBL Grip 100, worth RM129)

· BLU Studio G HD LTE – RM459

· BLU Energy Diamond – RM439 (bundles with JBL Grip 100, worth RM129)

· BLU Grand M – RM369

· BLU Vivo 5 Mini – RM299

· BLU Diamond M – RM299

Kesemua produk BLU smartphones di datangkan dengan 2 year warranty di mana, BLU akan memberikan 1-to-1 exchange bagi tahun pertama,






About BLU Products

BLU Products, an American company is headquarted in Miami, FL with a warehouse facility over 80,000 sq. ft. BLU designs and manufactures affordable, attractive and innovative mobile devices focusing on fulfilling the needs of the everyday person. The company has been in the mobile industry since 1995.

Friday, April 21, 2017

UMRAH 2017 | Hari 7 Mekah – Solat Jumaat Di Masjidil Haram

Hi Korang,


Kita sambung lagi ek hehehehhe lembab nau menulis nya ni.

Lepas hari je Umrah pertama tuh, kitaorang dapat rehat sepenuhnya. Langsung tak de aktiviti yang disediakan. So masa nilah kitaorang dapat melawat kawasan Kaabah sepenuhnya, disebabkan luas sangat kitaorang dapat bersolat banyak kawasan di dataran Kaabah ni. 
OOTD solat jumaat, kemain lagi ek. Jubah SAR30 je murah tapi cantik

Memang setiap solat fardu kitaorang akan ke dataran Kaabah, seronok sembahyang kat sini. Ramai orang berpusu-pusu masuk awal lagi ada sesetengah tuh tak balik hotel pun just duduk dapat kawasan masjidil haram dan beriktikaf.

Masa hari jumaat tuh, kitaorang dah plan memang nak solat jumaat di masjidil haram ni. Yelah kat Malaysia tak boleh kan so kat sini ada peluang so why not gunakan. 

dapat pun solat mengadap Kaabah

Takut berebut dengan Jemaah lain, pukul 9.30 pagi kitaorang dah masuk dalam kaawasan masjid. Orang belum ramai lagi, dapatlah pilih spot yang sesuai dan haruslah mengadap Kaabah. 

masa ni baru 10.30 pagi tau, dah nak penuh orang ni hah

So dari pukul 9.30 pagi tuh sampailah ke waktu nak khutbah, kitaorang mengaji, baca yaasin, berselawat sampai auntie Ujie cramp-cramp kaki di buatnya maklumlah duduk lama sangat. Yang best tuh, kita sebut lapar je tup-tup ada orang bagi coklat, bagi biskut, tuangkan air zam-zam ermm seronok tuh. Kira rezeki melimpah ruah bila duduk beriktikaf dalam masjid ni.


Dalam pukul 11.30 cam tuh khutbah pun di mulakan, dalam Bahasa arab ye.


Masa kitaorang masuk masjid tadi ada orang bagi earphone secara percuma untuk ktorang dengar khutbah tuh tapi majority kami ni pencinta iphone so tak dapatlah nak dengar sebab aplikasi khutbah tuh dalam android sajor. So masa khutbah tuh kitaorang duk perati Jemaah yang dengar kalau dia menangis maka mesti syadhu je bacaan khutbah tuh kan. Tapi tak de orang pun yang nangis sebab aplikasi khutbah dalam Bahasa Indonesia so maybe ada terms yang kita tak paham so tak dapat nak feel. 

Habis khutbah tuh terus sambung solat jumaat.

Ye bagi wanita yang tak tau solat jumaat tuh 2 rakaat ye bukan 4 rakaat macam solat zohor. Ada jugak yang terbabas sampai nak masuk ke rakaat ketiga. Itu biasalah kan sebab tak pernah solat jumaat pun.  

lepas habis solat jumaat keadaannya

Habis je solat jumaat terus balik hotel sebab dah lapar dan tak tahan nak kencing. Nasib baik tempat kitorang solat tuh boleh amibil air sembahyang so senang sket tak yang nak pi ke toiletnya yang amat jauh sungguh. 

membahagiakan dapat makan makanan malaysia time ni tau

Sangat-sangat bermakna untuk aku yang tak pernah pi solat jumaat tuh kan.

Kalau khutbah jumaat dalam Bahasa melayu kan best boleh paham intipati kandungan tu ek

Meh baca entry UMRAH 2017 sebelum ni

1. Umrah 2017 | Rezeki Yang Tak Di sangka







Ok nanti sambung lagi


Thursday, April 20, 2017

Keseronokkan PET FIESTA 2017 di Setia City Convention Centre

Hi Korang,

Wah pet, binatang peliharaan!!!

Siapa yang tak suker kan, kitaorang sekeluarga memang suka dan ada pet kat umah. Itu yang sampai mak aku bela ayam, angsa, kucing, burung kann ehh itu dah lebih dari pet tuh hehehehee.

Even kat umah aku sendiri ada seekor kucing diva tuh, alah si DakUban tuh lah.

Disebabkan dia seekor je dalam rumah tuh, so segalanya mewah bagi dia. Makan mahal, pasir mahal yelah barulah diva kann hehehehe

Itu citer Uban, now nak citer pasal Pet Fiesta ni


So last week, tak de apa nak buat aku ajak Mr Big ke Pet Fiesta ni kat Setia City Convention Centre. Alah sekadar release tension tengok binatang-binatang comey ni. Sebab jauh so pepagi lagi dah luar dari rumah, kitorang sampai dalam pukul 11.30pagi cam tuh, mak oi dah penuh hall dengan ramai orang. 

Ni kat sebelah luar, ada booth untuk badan NGO bagi kucing dan anjing. Sini pun dah seronok dah sebab dapat main dengan kucing

Ini Adan dari S.I. Home  Shelter. Glamer kucing ni tau kat social media, kira cam duta untuk S.I. ni. Behave je ramai orang nak bergambar dengan dia

tengok anjing naik stroller, comey nau

Ada 2 entrance ye, satu untuk yang tak bawa binatang dan satu lagi mostly untuk yang bawa anjing. Bayaran masuk RM5 je untuk dewasa, bukan mahal pun so bayar jelah. 

Mini Zoo, tengok boleh main dengan binatang kat sini


Masuk-masuk je ada mini zoo yang comel kat sini. Dalam tuh ada arnab dan ayam. Jadi parents boleh masuk bersama-sama anak mereka untuk bermain sekali. Itulah kalau bawak Aakif ni best ni. 

Tengok betapa gebunya kucing ni kan macam carpet


tengah tunggu untuk di juri, so rehat tidur dulu lah

Ada jugak pertandingan kucing yang di adili oleh juri profesional. Kucing-kucing ni di adili dari pelbagai aspek termasuklah kelebatan bulu, aktifnya kucing tuh tau. Aku pun leka duduk tengok diaorang ni, siap interview tanya pasal penjagaan kucing kat umah. 

eh engko buek apo tuh


sila cari saya yang tengah sembunyi ni

Pameran binatang reptilia pun tak ketinggalan juga, Mr Big sukalah menyakat aku sebab aku kan penakut ular, mau terperanjat satu dewan dibuatnya kalau aku takut 

si anak beranak ni, sampai nak balik pun tak habis-habis lagi nak shopping hehehee

ermm makanan kucing cantik packgingnya


murah gak ni

nampak semua keperluan kucing semua ada kat sini

tershopping jugak hah


tengok tempat berak kucing pun pun hado, canggih

Selain daripada itu terdapat juga jualan-jualan produk makanan khas untuk haiwan peliharaan seperti kucing, anjing, arnab dan banyak lagi. Sempat jugaklah aku shopping makanan untuk si Uban tuh. Ermm terbang RM125 beli Royal Canin huahauhauahuaha


Ada sedikit video amatur untuk korang tengok, biasalah tangan pengko so video jadi gegarlah kan hehehehe

apa pulak nama binatang ni, lupa plak. jinak ya ampun

si pencinta kucing suke nau dengan si Simba ni, diva tapi behave je hehehee


Itulah ceritanya kan

Seronok dapat main-main dengan binatang comel ni, memang sesangat release tension. Kalau ada lagi event cam ni memang aku nak pi lagi..



Wednesday, April 19, 2017

Buffet Ramadhan 2017 | Hotel PURI PUJANGGA, Bangi Selangor

Hi Korang,


Kita sambung lagi citer pasal buffet ramadhan 2017 ni lagi ek


Sempena Ramadhan 2017, Hotel Puri Pujangga ingin berkongsi kenikmatan berbuka puasa dengan pelbagai juadah tradisonal dan timur tengah yang bakal menghiasi meja bufet dan warung-warung kecil bagi memberi lebih banyak pilihan kepada pengunjung. Melalui tema 'Nostalgia Dulu-Dulu’, pakej berbuka puasa di Hotel Puri Pujangga akan mengimbau kembali ke era tahun 5oan dan 6oan.










Hidangan Buffet Ramadhan terdiri dari pelbagai jenis makanan tempatan dan campuran dari negara-negara Asia seperti pelbagai jenis kerabu, ulam-ulaman, Nasi Mandy, Puyuh Goreng Berempah, Ayam Masak Lemak Pinang Pilah, Kambing Masak Kuzi, Daging Masak Dinding, Grilled Chicken Teriyaki, Tenggiri Asam Pedas Melaka, Mixed Vegetables Tempura, Pecal Kampung, Pelbagai jenis sambal (belacan, cencaluk, budu), Satay, Ikan Bakar, Mee Kari, Mee Rebus dan hidangan kegemaran ramai iaitu Kambing Panggang, Buah-buahan tempatan dan bermacam-macam lagi!


Juadah manisan seperti Tropical Fruit Tower dengan  Skewered Fruit, Sago Gula Melaka, Ketayap, Onde-onde, Pelbagai Jenis Potongan Kek seperti Tiramisu, Chocolate Profiteroles, Strawberry Mousse, Red Velvet Cupcake, Kuih-Muih Melayu, Puding, Bubur Lambuk dan pelbagai jenis bubur manis akan turut dihidangkan. Di kaunter minuman pula air yang dihidangkan adalah seperti Air Sirap Bandung, Teh Tarik, Nescafe Tarik dan pelbagai lagi.

Untuk buffet 'Nostalgia Dulu-Dulu’ ni, ianya bermula dari 29hb Mei 2017 hingga 23hb Jun 2017. Makanan yang dihidangkan secara bufet mula dibuka dari jam 7.00 malam hingga 1o.oo malam.


Harga buffet ramadhan di Begonia Coffee House ni adalah

RM69.90 nett untuk dewasa

RM34.90 nett untuk kanak-kanan (6 – 12 tahun) 

Promosi Early Bird dengan harga RM59.90 nett seorang mula dijual bermula dari 1 Mei hingga 31 Mei 2017. 

Untuk tempahan, korang boleh hubungi 03- 8927 4128 I 8926 2443 

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: 

KHAILA KHALID 
Pengurus Operasi 
HOTEL PURI PUJANGGA 
Universiti Kebangsaan Malaysia 
43600 UKM, Bangi Selangor Darul Ehsan 

Office : +603 8922 2891 / 8927 4128 / 8926 2443 
Mobile : +6017 699 2437 
Fax : +603 8922 2890 



So boleh lah plan dari sekarang ek hehehee

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan review tahun 2017, peta destinasi, koordinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2017 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.