Friday, November 24, 2017

Ayam Brand™ Raikan Ulangtahun Ke 125 dengan Kempen Inovasi Perlumbaan-Ke-Angkasa

Hi Korang,

Boleh percaya ke tin sardin boleh naik ke langit?

Ermm memang tak mustahil ek


Ayam Brand™ sedang menggapai bintang seiring dengan sambutan ulang tahun ke-125 jenama ini dengan pelancaran kempen Perlumbaan-Ke-Angkasa (Racing-To-Space) yang julung kali diadakan yang akan mengetengahkan produk-produk utamanya dalam konteks usaha-usaha kemampanan serantau yang sedang dijalankannya ketika ini.


Jenama isi rumah yang tersohor dengan barisan meluas produk-produk bertin yang sihat dan memudahkan; bebas pengawet dan tiada tambahan MSG ini sedang mendefinasikan semula makna kemampanan; hayat panjang; kesedaran alam sekitar serta komitmennya kepada masyarakat.


Tema bagi sambutan ulang tahun ke-125 Kami Prihatin, Kami Keluarga (We Care, We Are Family) amat jelas apabila jenama ini berkongsi video altitud tinggi yang dirakamkan di Kahang, Johor di Malaysia. Video-video berkenaan diambil dari ketinggian 29,000 meter dari aras laut membolehkan permandangan menakjubkan kawasan serantau yang meliputi Malaysia, Singapura dan Indonesia dirakamkan.


Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand melibatkan empat belon altitud tinggi dengan rig khas dilepaskan bersama empat produk terkemuka Ayam Brand iaitu Sardin Dalam Sos Tomato; Tuna Cili; Kacang Panggang dan Santan. Tujuan perlumbaan ini ialah untuk mengetahui yang mana antara produk-produk klasik Ayam Brand akan berjaya sampai ke altitud tertinggi terlebih dahulu dan dalam masa sama memberikan jutaan pengguna Ayam Brand pemandangan udara rantau ini yang menakjubkan. 

Bagi memastikan video-video berkenaan dapat dirakam dalam suhu beku dan tekanan rendah terlampau persekitran altitd tinggi, Ayam Brand turut mereka bentuk bekas kameranya sendiri.


Satu tayangan khas video Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand ini telah diadakan di Pawagam GSC Premiere Class di Gardens Mall untuk pihak media menikmati kesan layar besar Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand Race-to-Space diikuti dengan tayangan sebuah filem pecah panggung.


Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand ini akan dilangsungkan bermula 20 November hingga 1 Disember 2017 dan peserta yang berminat boleh mendaftar di pautan http://www.ayambrand.com.my/racing-to-space untuk menyertainya. Para peserta dikehendaki menonton dua video pendek daripada belon-belon berkenaan untuk mendapatkan jawapan kepada soalan yang mana satu antara kedua-dua belon itu yang sampai dahulu ke ketinggian 12,000 meter; yang mana satu terbang paling tinggi; satu soalan mengenai Ayam Brand dan mengarang satu slogan untuk jenama berkenaan sebagai penentu kemenangan. 

Pertandingan ini akan diadakan serentak di Malaysia, Singapura, Vietnam, Thailand, Australia, China, Jepun dan Perancis. Untuk Malaysia, sejumlah 1,000 hadiah Ayam Brand dan 5 gogel VR ditawarkan sebagai hadiah yang mana jumlah keseluruahn hadiah-hadiah ini adalah RM53,000! Para pemenang bertuah yang memenangi gogel VR berkenaan akan dapar menyaksikan rakaman Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand dalam paparan 360 darjah untuk pengalaman yang mengujakan.


Menurut Pengarah Pemasaran Kumpulan Ayam Brand, Herve Simon, kempen Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand ini diilhamkan meraikn rantau-rantau yang menyumbang kepada hayat panjang Ayam Brand serta untuk mendapatkan satu rekod visual rantau ini dari aras tinggi bagi mereka yang tidakpernah menaiki kapal terbang dan juga generasi masa hadapan badi menggalakkan kesedaran mengenai alam sekitar. 

“Ayam Brand telah menjadi sebahaguan daripada diet ramai orang di rantau ini sejak 125 tahun dahulu. Malah untuk mereka yang bekerja denga Ayam Brand, kami amat kagum dengan hayat panjangnya dan ia terus berinovasi; menjadi lebih hijau; lebih mengambil berat serta lebih terhubung dengan masyarakat sepanjang kematangannya. 

“Ketika mengilhamkan Perlumbaan-Ke-Angkasa Ayam Brand, kami membayangkan untuk berkongsi keindahan rantau ini dengan lebih ramai orang seiring dengan tema ulang tahun ke-125 Kami Ambil Berat, Kami Keluarga. Ketika kami mengusahakannya, pertubuhan World Wide Fund for Nature (WWF) turut berkongsi minat dalam projek ini kerana ia satu cara untuk meningkatkan kesedaran mengenai alam sekitar yang dapat menjadikan orang ramai lebih peka kepada bagaimana tabiat penggunaan mereka boleh memberi kesan kepada alam sekitar. Ayam Brand berbangga menjadi sebahagian daripada rantau yang indah ini!” kata Simon.

Turut hadir pada majlis berkenaan ialah Denise Westerhout, Pemimpin Program Pasaran Mampan WWF-Malaysia WWF yang memuji perlaksanaan strategi kesedaran alam sekitar Ayam Brand. 

“Alam sekitar adalah ekosistem yang perlu dipertahankan. Tindakan individu dan korporat boleh mendatangkan kesan besar kepada legasi yang akan kita tinggalkan untuk generasi masa depan. Ayam Brand sedang memberi sumbangan besar kepada penjagaan alam sekitar melalui Perlumbaan-Ke-Angkasa ini,” kata Cik Denise.

Baru-baru ini, Ayam Brand telah dinobatkan sebagai pendahulu dalam Kad Markah Pembeli Minyak Sawit WWF– Malaysia dan Singapura 2017 di atas penggunaan minyak sawit mampan yang disahkan. Jenama ini bertukar kepada penggunaan minyak sawit mampan pada 2010 dan menjadi salah satu daripada sejumlah kecil syarikat tempatan yang membuat komitmen ini. 

Syarikat berkenaan mempunyai pelbagai inisiatif mampan yang sedang dilaksanakan untuk menjadikannya lebih mesra alam, hijau dan bersih dalam membekalkan pilihan makanan dalam tin yang lebih sihat dan bertanggungjawab dalam penyumberannya kepada para pengguna yang mana ini termasuklah ikrarnya untuk menjadikan kesemua bangunan dan kilangnya mendapat pensijilan Green Mark menjelang 2030 selain mengurangkan pengunaan tenaga antara 25 hingga peratus dengan pemasangan panel solar 1.4 Megawatt di bumbung enam buah fasilitinya di Malaysia. Pengesan dan perisian terkini akan membolehkan penyeliaan dan pengawalan penggunaan tenaga masa sebenar dilakukan di kilang-kilang dan pejabat-pejabat ini. 

“Ayam Brand™ ialah mengenai kemampanan. Kami berpegang kepadanya untuk jangka masa panjang baik dalam soal inovasi dan kesinambungan; penjagaan komuniti; kemesraan kepada alam dan kepuasan pelanggan. Kini kami mendahului dalam kalangan jenama runcit dengan Perlumbaan-Ke-Angkasa ini,” seloroh Simon dalam ucapan penutupnya. 

Untuk maklumat lain mengenai Ayam Brand™, sila lawati pautan www.ayambrand.com.my atau https://www.facebook.com/AyamBrand.Recipes atau lawati pautan http://www.ayambrand.com.my/racing-to-space untuk menyertai pertandinagn ini.










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Thursday, November 23, 2017

Chicken Cheesy Bites Dari Pizza Hut, Cheesenya Kemain Banyak Lagi.

Hi Korang,

Menipu kalau korang ni tak suka makan pizza kan!!

Kalau kak lily cakap yang kak lily tak makan pizza memang korang boleh ketuk dahi kak lily yang luas ni ek hahahahaha bengong sungguh..

penyambut tetamu di Pizza Hut Sunway Piramid outlet, ada robot tuh tau

Kan ari tuh kak lily lepak kat Pizza Hut sempena perasmian kedai konsep digital diaorang tuh so kitaorang diperkenalkan dengan pizza flavour baru mereka iaitu Chicken Cheesy Bites. Memang banyak giler cheesenya wei..


Pizza Hut, rangkaian pizza terbaik Malaysia kembali sekali lagi dengan piza Chicken Cheesy Bites kegemaran ramai yang lebih menyeronokkan untuk generasi hari ini - dengan menggalakkan perbualan, dan mencetuskan interaksi antara satu sama lain ketika di meja makan. 

Piza edisi terhad ini boleh didapati di seluruh negara dari bulan Oktober hingga Disember 2017. 


Kali ini, kandungan piza Chicken Cheesy Bites ni membuatkan korang terbeliak mata wei dengan lapan belas kerak piza, penuh dengan kejutan keju cheddar dan mozarella, dilengkapi dengan peperoni ayam lazat, bebola daging ayam dan cebisan daging ayam di atas sos tomato salsa dan keju. 

Dengan slogan, "Lebih Keju, Lebih Banyak Cara Makan, Lebih Menyeronokkan", piza Chicken Cheesy Bites ini bukan sahaja satu jamuan hebat bagi semua, tetapi juga merupakan undangan khas bagi seisi keluarga untuk bergembira dan berseronok sambil menikmati hidangan lazat ini bersama-sama. 


Pizza Hut akan memperkenalkan tambahan terbarunya bersama-sama dengan piza Chicken Cheesy Bites; Cheesy Dip – sos keju pekat dan berkrim untuk pengalaman Chicken Cheesy Bites yang lebih hebat. Bagi memastikan dua kali ganda lebih keju, untuk dua kali ganda lebih keseronokan, Cheesy Dip boleh didapati bermula daripada 15 November. 

Sambil makan-makan tuh, kami dapat belajar cara membuat piza Chicken Cheesy Bites ni dengan Chef Wilson, ermm salah sorang orang kuat Pizza Hut ni tau. 


Tak delah complicated mane pun, cuma bila nak pintal doh yang sebelah tepi tuh yang kena kreatif sket hehehehe..

Piza Chicken Cheesy Bites terbaru ini boleh dibeli melalui pesanan ala carte dengan harga RM35.50 untuk saiz biasa, manakala pilihan kombo juga boleh didapati melalui penghantaran, take-away atau dine-in.


Pizza Hut menawarkan kombo untuk dua atau empat orang secara dine-in, masing-masing dengan harga RM37.90 atau RM69.90 setiap satu. Kombo Chicken Cheesy Bites untuk dua orang menampilkan piza Chicken Cheesy Bites bersaiz biasa, dua sup krim cendawan, dua minuman dan satu hidangan pembuka selera, manakala Kombo Chicken Cheesy Bites bagi empat orang menawarkan tambahan satu piza favourite pan/hand-stretched bersaiz biasa yang datang dengan empat sup krim cendawan, empat minuman, empat hidangan ais-krim dan 2 hidangan pembuka selera. 

Sebenarnya kak lily dah 2 kali makan pizza chicken cheesy bites ni hehhehhe sedap bebenau lah..









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

REVIEW | Ah Boys To Men 4, Ermm Kelakar Jugak Lah

Hi Korang,

Ya ampun, minggu ni tengok wayang filem baru lagi.


Itulah namanya rezeki datang tak dijemput, pergi tak di pinta hehehhee. Aduiyai dek kerana hasutan kengkawan maka kak lily pun bercutilah hari tuh untuk meyaksikan filem keluaran pengarah dari Singapura ni iaitu Jack Neo.

Sebenarnya filem Ah Boys To Men 4 ni, adalah kesinambungan dari filem-filem yang terdahulu, kira dah macam novie series la ni. Majoriti para pelakonnya adalah sama cuma ada beberapa tambahan. 

Marilah layan synopsis dulu kan..


The fourth addition to the franchise sees the return of the army boys including Sergeant Ong, Lobang, Ken Chow and Aloysius, joined by a new female officer, as they are called back for in-camp training under the Armoured Formation of the Singapore Armed Forces. Hilarious situations happen when they are back training together and their military roles reversed. Their brotherhood is also put to the test when new enemy threats arise.

Language: English / Mandarin
Subtitle: English / Malay / Chinese
Running Time: 2 Hours 5 Minutes

Pandangan kak lily:

Kalau korang yang pertama kali tengok Ah Boys To Men ni memang tak berapa secara mendalam watak-watak dalam filem ni. Tapi kak lily rasa macan dah lama kenal dengan watak-watak diaorang ni. Ada yang bijak, bodoh sombong, kuat bergaduh, poyo dan memacam lagi yang membolehkan korang gelak besar dengan telatah memasing. 


Watak Alex lebih matang sebab dah bergelar sarjan so secara automatic dia kena menjaga nama baik dia dan pasukannya. Si Lobang pula senantiasa buat lawak secara spontan, Aloysius yang jujur tak menentu, Ken Chow yang tak habis-habis nak rebut kontrak perniagaan dan ramai watak-watak sampingan yang menghiburkan.

Sikap setiakawan mereka yang tidak pernah padam hampir diputuskan hanya kerana satu insiden, so nak kak lily teruskan? Ermm memang tak lah, korang pi tengok sendiri la kan, baru syiok. Akak lily tak nak jadik spoiler oooo


Filem ni mula ditayangkan pada hari ni 23hb November 2017 di seluruh pawagan yang berhampiran dengan korang ek

Selamat menonton tau…

photos : credit to google.com 









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Wednesday, November 22, 2017

GSC Media Appreciation Night 2017 di Tropicana City Mall

Hi Korang,

Akak lily kalau ada kelapangan memang layan jugak media invite tengok wayang filem baru ni lebih-lebih kalau GSC yang anjurkan. Eh kenalah bagi support sket, lagipun tengok wayang kan dapat mereleasekan tension


So last week merupakan Media Appreciation Night 2017 anjuran GSC yang bertempat di Tropicana City Mall, nasib baik buat lepas kerja so berdezup je kak lily sampai kat Tropicana dalam pukul 6.30 petang.

Apa-apa pun sebelum event start, kita makan dulu yeah


Kemain panjang menunya bersusun je, Tak tau apa nak makan so amik je semua sket-sket portion udah, janji rasa ek. Kemudian tuh duk borak jelah sebab lama tak jumpa kengkawan lama ni kan.

Let’s masuk panggung..

Kenapa pulak bebudak ni nak duduk atas sekali wei, penat nak naik oi. Kemain bising lagi kami-kami semua bila kat atas ni, buat kecoh bebenau hahahahha

Acara dimulakan dengan ucapan dari Ketua Pegawai Eksekutif GCS, Ms. Koh Mei Lee mengalu-alukan kedatangan para media dan berterima kasih dengan segala sokongan dari kami. Menurut Ms. Koh, GSC telah membuka satu lagi pawagam mereka di Melawati Mall menjadikan ia lokasi ke 35 di Malaysia. GSC juga akan berkembang ke luar Malaysia dan akan membuka pawagam mereka di Vietnam. 


Selain dari itu, GSC juga telah memenangi beberapa anugerah berprestij dalam industri hiburan, antaranya:

Gold Award (Entertainment CAtegory) in Putra Brand Awards 2016

Exhibitor of the Year Award at CineAsia 2016

Gold Award (Entertainment Category) in Putra Brand Awards 2015

Gold Award (Entertainment Category) in Putra Brand Awards 2014

Silver Award (Media & Entertainment Category) in Putra Brand Awards 2013

Silver Award (Entertainment Category) in Putra Brand Awards 2012

Sempena Ulangtahun ke-30 GSC, penonton GSC berpeluang memenangi sebuah Nissan X-Trail 2.5. Untuk maklumat lanjut, layari ticket2drive.gsc.com.my. Peraduan ini bermula 4 Oktober sehingga 31 Disember 2017. 


Event diteruskan dengan En. Tung Yow Kong, Pengurus Besar GSCM, menceritakan filem-filem yang telah diatur untuk penonton setia GSC. Beberapa preview filem ditayangkan dan semuanya menarik-menarik belaka tau so ada dari genre filem aksi, komedi, anime, cinta, kisah benar dan banyak lagi.

Dan tiba lah masa yand ditunggu-tunggu, cabutan bertuah untuk hadiah-hadiah seperti GoPro, Huawei P10, Apple TV, Sony PS4, Mi Band, Bluetooth speaker dan tiket wayang. Of courselah kak lily tak dapat apa-apa pun hahaha alah tak perlah janji dapat jumpa kengkawan pun cukup lah kan.

Ok its movie time..

Marilah kita menonton filem Justice League. Kisah superhero ni tau..


Sinopsis Mengenai Film Justice League 2017


Film aksi barat berjudul “Justice League” ini merupakan film yang bercerita tentang aksi dari beberapa superhero. Kerana untuk rasa kemanusiaan sekaligus terinspirasi akan aksi tanpa dari Superman ( Henry Cavill ) melawan kejahatan, maka Batman ( Bruce Wayne ) mencoba untuk mengajak beberapa superhero lainnya untuk bersekutu dan berkumpul yang di antaranya Wonder Woman ( Gal Gadot ), Aquaman ( Jason Momoa ), Cyborg ( Ray Fisher ) dan The Flash ( Ezra Miller ) untuk menghadapi berbagai musuh dan kejahatan besar serta menyelamatkan Bumi dari berbagai ancaman bencana.


Nak kena citer ke?

Ermm tak perlah korang tengoklah citer ni kat wayang ek hehehhee

Sekali sekala chillax tengok wayang citer baru-baru ni best jugak ek, nak lagi best tengok dengan kengkawan riuh rendah dibuatnya tau.







Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Tuesday, November 21, 2017

Menu Baru ‘Malaysian Favourites’ di Restoran Secret Recipe, Sedap Jugak Lah

Hi Korang,

Biasa dengar Secret Recipe kan ?

Yelah, kalau nak beli kek je mesti ke sini sebab majoriti keknya sedap-sedap belaka, even pastrinya seperti Chicken Cornish, Brownies, Carrot Cake pun sedap jugak wei. 

Tapi cuba tak menu-menu lain ?

Macam kak lily kurang sket bukan tak boleh makan tapi kurang minat lah tapi kalau kalau Mr Big suka betul Vietnamese Beef Noodles tuh siap bermangkuk-mangkuk boleh makan hehehhee. So selalunya kalau makan kat sini, dia akan makan menu tuh dan kak lily makan pastri dan kek je. 


Cuma hari tuh masa pi makan kat Secret Recipe Tropicana City Mall ermm cam best pulak ‘Malaysian Favourites’ menu ni lah. Rupa-rupanya ini semua menu terbaru sempena cuti sekolah ni kan. Time cuti-cutilah kita kan bawak family keluar berjalan so kalau tempat nak pi tuh nak cari menu ikut tekak orang kita kan payah so nasib baiklah Secret Recipe adakan menu ni.


Lagipun tujuan Secret Recipe melancarkan menu ‘Malaysian Favourites’ adalah untuk mempromosikan masakan terkenal Malaysia kepada pelanggan serta pelancong. 

"Tahun berakhir adalah masa yang tepat untuk berkumpul bersama rakan-rakan dan keluarga untuk menikmati hidangan yang menggembirakan. Oleh itu, kami berharap para pelanggan dapat menikmati semua hidangan terkenal tempatan ini di restoran makan kasual yang baik dan selesa." kata Evelyn Lee, Pengurus Pemasaran Secret Recipe

Terdapat 3 menu ‘Malaysian Favourites’ yang terkenal di Malaysia iaitu Nasi Ayam Rangup, Seafood Mee Mamak dan Satay Ayam Daging. Semua hidangan ini disediakan setelah di lakukan beberapa kali R&D untuk mendapatkan hasil yang terbaik. 

Nasi Ayam Rangup

Seafood Mee Mamak

Satay Ayam Daging

Selain itu, Secret Recipe juga akan menawarkan harga diskaun untuk Sup Chicken Creamy dan brownie dengan ais krim. Bermula dari 15 November hingga 15 Disember 2017, korang boleh menikmati sup ayam untuk hanya RM3 dan satu brownie dengan es krim pada RM6.90 dengan apa-apa yang dibelanjakan di Secret Recipe

Sup Chicken Creamy

Brownies with Ice Cream

Not bad jugak ye, boleh tahan rasanya. Tambahan pulak isi dalamya kemain banyak lagi lah. Rasa macam nak tambah-tambah je

Untuk info lanjut, meh check it out

Website : 

Facebook page : 

Instagram : 











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Monday, November 20, 2017

Makan Malam Sempena Sajian Dapur Chef Azizah Di Melting Pot Café, Concorde Hotel Kuala Lumpur

Hi Korang,



Last 2 weeks kak lily pi makan malam di Hotel Concorde Kuala Lumpur. Alah food blogger mahamahu yang ajak, so akak lily ikut je lagipun dah lama tak jumpa geng blogger kaki makan kan so ajak shakiddo sekali lah boleh sembang-sembang sket.

Malam tu kami dihidangkan dengan menu makanan melayu.

Wow memalam makan nasi tuh, yesza I like!

Kalau korang nak tau, Chef Azizah,Abdul Malik (54) mempunyai pengalaman yang luas dalam masakan Melayu akan menyediakan rangkaian hidangan lazat sepanjang bulan November ini. Keenakan masakan hasil air tangan Kak Azizah memang tidak dapat dinafikan kerana sebahagian besar hidangan beliau telah berjaya menarik perhatian pekerja-pekerja pejabat dan kumpulan pelancong ke Saloma Theatre Restaurant. 


Semasa beliau berkhidmat di Saloma, beliau bertanggungjawab menyediakan dan merancang sajian masakan Melayu serta hidangan set mangkuk tingkat untuk makan tengahari yang menjadi pilihan utama pelanggan. Jadi kali ini, pelanggan-pelanggan korporat masih berpeluang menikmati hasil air tangan beliau di Concorde.


Jorn singgah di Melting Pot Cafe untuk makan malam dan nikmati hidangan yang menggamit selera seperti ayam masak lemak kentang, keli goreng berlada, ikan patin tempoyak, lemak re bung dengan udang, telur itik masak lemak be limbing buluh, daging asam pedas bunga kantan, sambal udang petai, samba! jering ikan bilis, pucuk ubi masak lemak dengan ikan bilis dan ikan pari asam lada hitam. Ayam kelio berkentang, labu masak lemak, pucuk paku goreng bersama taucu, pucuk ubi masak lemak dengan ikan bi/is, kerabu manga, kacang panjang goreng udang kering, kangkong belacan, ikan kerisi goreng dan kepah goreng pedas adalah antara sajian lain yang turut dihidangkan. 

Meh sini akak lily show off kat korang ek hehehehhe

Telur Itik Masak Lemak Belimbing Buluh 

Sambal Petai Udang 

Sambal Jering Ikan Bilis

Ikan Patin Masak Tempoyak 

Daging Asam Pedas Bunga Kantan 

Pucuk Ubi Masak Lemak Ikan Bilis

Ayam Kelio Berkentang


3 menu ni pulak, di masak secara 'LIVE' atau upon request lah orang kata. So di hidangkan panas-panas lepas masak tuh tau hehehhehe

Ikan Kerisi Goreng

Kangkung Goreng Belacan

Kepah Goreng Pedas

Order je seberapa banyak yang korang nak makan ek, jangan tak habis sudah membazir tuh ek, amalam syaitan ye


Sebagai pemanis mulut, nikmati kuih Onde-Onde yang dibuat secara 'a la minute' setiap hari. Terdapat tiga menu yang bertukar setiap hari.

Harga pulak hanya RM110.00 bersih untuk seorang makan. Kat kawasan yang mewah dan exclusive ini bagi kak lily ia adalah berpatutan. Eh siap ada pulak ‘live band’ bergerak ye, itu yang lagi syiok

Nak pi rasa, meh ke

Melting Pot Café
Concorde Hotel Kuala Lumpur
2, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur

Tel : 60-3-2144 2200
Fax : 60-3-2144 1628

Toll Free:

800 6011012 (Singapore to Concorde Hotel KL)
1800 806013 (Malaysia to Singapore)


Bolehlah korang kalau ada Client omputih macam kak lily bawak pi makan kat sini ek, biar diaorang tau cam ne rasanya menu tradisional rakyat Malaysia yang sedap-sedap belaka ni. Alah korang pi makan pun lagi bagus sebab sedap ye...











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Kempen ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ Kembali Untuk Membantu Masyarakat Buat Tahun Ketiga

Hi Korang,

Jenama pencuci nombor satu di Semenanjung Malaysia [1], TOP kembali untuk tahun ketiga dengan kempen ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ bagi mengumpul dana untuk membekalkan keperluan persekolahan kepada kanak-kanak dari pusat-pusat penjagaan terpilih seluruh negara.

Sejak dilancarkan dua tahun lepas, hampir 1,000 kanak-kanak dari pusat-pusat penjagaan dari seluruh negara telah menerima kit keperluan persekolahan lengkap termasuklah pakaian sekolah; kasut sekolah, stoking dan alat tulis.

Tahun ini TOP menyasarkan untuk mengumpul dana melebihi RM40,000 untuk membekalkan kit persekolahan lengkap kepada 400 kanak-kanak berusia antara 7 sehingga 17 tahun dari 18 rumah penjagaan merangkumi 10 buah negeri di Malaysia. Tujuan kempen ini ialah kanak-kanak ini dapat memulakan tahun persekolahan baharu setara dengan rakan-rakan sekolah yang lain, bagi membina masa depan yang lebih cerah.

TOP akan bekerjasama dengan Giant. Giant mempunyai lebih daripada 150 pasaraya di seluruh negara yang boleh menarik lebih ramai pengguna menyokong kempen ini demi memberikan kanak-kanak berkenaan masa depan yang lebih cerah. 

Melalui kempen ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ ini, sebanyak 30 sen daripada jualan mana-mana produk TOP di semua cawangan Giant di seluruh negara akan disalurkan kepada dana ini bermula 13 November hingga 13 Disember, 2017. 

Kempen ini mempunyai dua objektif iaitu memberikan masa depan yang cemerlang kepada kanak-kanak ini melalui pemberian pakaian seragam sekolah baharu yang boleh membina keyakinan diri mereka; serta menanamkan sifat tanggungjawab dalam diri mereka untuk menjaga pakaian sendiri supaya ia sentiasa bersih dan dicuci dengan sempurna. 

Dirumuskan oleh LION Corporation Japan, TOP merupakan jenama pencuci No. 1 di Semenanjung Malaysia[2], tersohor dengan konsep kehidupan bersih menyeluruh dengan menggunakan teknologi berinovasi untuk cucian yang lebih bersih, peningkatan keselesaan dan kesejahteraaan yang lebih baik. 

Baru-baru ini, jenama ini telah memperkenalkan inovasi TOP ‘Micro-Clean Tech’ baharu yang dirumuskan dengan inovasi Anti-Sebum yang akan menembusi jauh ke dalam teras fiber pakaian untuk membersihkan sepenuhnya sebum dan kesan peluh yang terperangkap dengan lebih berkesan. Inovasi Anti-Sebum memberikan satu penyelesaian praktikal yang amat diperlukan oleh pengguna, khasnya yang tinggal di negara beriklim tropika seperti Malaysia.

Sebum atau minyak badan dirembes secara semulajadi oleh tubuh terutamanya dalam cuaca panas dan lembap. Sebum meninggalkan kesan tampak mahupun tersembunyi pada pakaian. Sebum yang terperangkap dalam teras fabrik merupakan nutrisi kepada bakteria yang boleh menyebabkan bau yang tidak menyenangkan dan menjadikan pakaian anda kekuningan, kusam dan pudar warnanya. 

Pencuci biasa tidak dapat membersihkan sebum dengan berkesan. Inovasi TOP Micro-Clean Tech dengan Anti-Sebum menembusi jauh ke dalam, teras fabrik untuk membersihkan sepenuhnya sebum dan molekul peluh dengan berkesan.

Slogan kata TOP Micro-Clean Tech – ‘Belum Bersih Sehingga Mikro Bersih’ mencerminkan pencapaian teknologi pencuci yang memberi kuasa kepada siri ini, dan kepercayaan para pengguna kepada keupayaan TOP Micro-Clean Tech dengan Anti-Sebum untuk membersihkan kotoran tampak mahupun tersembunyi demi menikmati cucian pakaian yang lebih bersih dan gaya hidup yang lebih sihat.


TOP Micro-Clean Tech™ dengan rangkaian Anti-Sebum melingkungi semua fungsi yang dimasyhurkan oleh TOP termasuk anti-bau hapak, anti-debu hama, anti-bakteria sementara rangkaian Blooming pula mempunyai fungsi tambahan iaitu teknologi wangian FreshCare™ untuk kesegaran berkekalan sehingga 30 hari selepas membasuh.

Pengurus Kanan Pemasaran Southern Lion Sdn Bhd, Carmen Foo menerangkan, TOP telah mendapati maklumbalas yang positif hasil pemberian pakaian seragam baharu kepada kanak-kanak tersebut. Penerimaan dan sokongan dalam kalangan pengguna, rakan niaga dan para pekerja TOP juga amat menggalakkan. 

“Semasa memulakan kempen ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’, kami menanamkan azam untuk membantu kanak-kanak ini setelah melihat wujudnya keperluan itu dalam kalangan kanak-kanak ini. Sepanjang perlaksanaan kempen ini, kami mendapati para pengguna dan rakan jualan turut mempunyai keazaman, kesudian dan keinginan untuk turut serta setiap tahun kerana mereka percaya usaha terancang ini membuat perbezaan kepadamasa depan kanak-kakan tersebut. Kami menerima ribuan ucapan terima kasih dan penghargaan daripada kanak-kanak yang menerima pakaian seragam berkenaan. Kami berterima kasih kepada semua para pengguna dan peruncit yang telah dan sedang bekerja bersama kami untuk menzahirkan kempen ini,” kata Cik Foo. 

“Kami berbangga kerana dapat menyediakan saluran/landasan/kemudahan platform untuk orang ramai memberi sokongan kepada masyarakat di sekeliling mereka dan pada masa yang sama memberikan inovasi serta faedah produk kami sebagai balasan yang sentiasa dengan tujuan memotivasi lebih banyak kanak-kanak untuk menikmati masa depan yang lebih cerah. Sekalung penghargaan buat para pengguna TOP yang menyokong kempen ini sehingga tahun ketiganya,” kata Carmen.

Sebagai jenama keperluan asas detergen bagi kebanyakan keluarga di Malaysia, TOP mengamal nilai-nilai perkongsian masyarakat; penekanan kepada pendidikan dan saling mengambil berat untuk komuniti yang membentuk Malaysia.

“Bermula 13 November hingga 13 December 2017, anda boleh ke Giant yang terdekat untuk mendapatkan mana-mana produk TOP termasuklah TOP Lite dan pelembut fabric TOP Day Fresh dengan mengetahui anda memberi sumbangan melalui kempen 'Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ untuk membantu kanak-kanak lebih berinteraksi dengan rakan sebaya mereka, dan untuk lebih melibatkan diri di sekolah,” katanya mengakhiri ucapan. 

Kanak-kanak daripada rumah-rumah kebajikan di bawah akan menerima kit lengkap persekolahan setiap seorang termasuk kasut dan stoking. 


TOP Micro Clean Tech dengan teknologi anti sebum boleh didapati di seluruh negara dengan pelbagai varian serbuk dan cecair pencuci termasuklah pelembut fabrik; untuk mesin basuh muatan atas dan muatan depan serta pilihan-pilihan cucian tangan. 

Antara varian TOP berkenaan adalah cecair Stain Buster, Brilliant Clean, Blooming Pleasures, Odour Buster, Colour Protect untuk mesin basuh muatan atas dan varian Smart Clean untuk mesin basuh muatan depan. Varian serbuk pencuci pula termasuklah Super White, Super Colour, Super Hygienic dan Blooming Freshness untuk mesin basuh muatan atas serta Super Low Suds untuk mesin basuh muatan depan. Pelembut TOP Day Fresh diformulasikan untuk kedua jenis mesin basuh dan didatangkan dengan varian yang termasuk Romantic Pink, Sensual Purple dan Serene Blue. TOPLite pula ialah untuk fabrik lembut. 

Untuk mengetahui lebih lanjut sila Lawati pautan http://www.southernlion.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan di 1800-88-0133. 

[1] [1] Berdasarkan Perkhidmatan Indeks Runcit dalam Kategori Pencuci Fabrik untuk 12 bulan, berakhir pada September 2017 di Semenanjung Malaysia. (Hakcipta © 2017, Nielsen Company (M) Sdn Bhd) 

[2] Berdasarkan Perkhidmatan Indeks Runcit dalam Kategori Pencuci Fabrik untuk 12 bulan, berakhir pada September 2017 di Semenanjung Malaysia. (Hakcipta © 2017, Nielsen Company (M) Sdn Bhd) 










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Sunday, November 19, 2017

PIZZA HUT Digital Concept Store, Sunway Piramid

Hi Korang,

Pizza Hut Malaysia ("Pizza Hut"), rangkaian pizza No.1 Malaysia telah mengorak sempadan digital baru - sebuah restoran konsep digital yang diperbaharui di Sunway Pyramid, berserta aplikasi mudah alih baru.


Kedua-dua inisiatif ini telah melonjakkan Pizza Hut dalam transformasi digitalnya, di samping menyokong misi rangkaian berkenaan untuk menjadikan proses membeli piza "Lebih Senang" dan memberi pengalaman "Lebih Baik" kepada pelanggan.

Berucap ketika majlis itu, Merrill Pereyra, Ketua Pegawai Eksekutif QSR Brands (M) Holdings Bhd berkata: "Dalam membangunkan strategi digital Pizza Hut, kami kembali kepada teras industri makanan. Dalam industri kami, pengalaman pelanggan merupakan aspek paling utama, dan soal aspek digital bukanlah sekadar penggunaan teknologi semata-mata sahaja - ianya untuk memastikan kepuasan para pelanggan. Bagi kami, ini bermaksud menyenangkan proses pembelian piza untuk pelanggan - sama ada di restoran, 

Mengubah pengalaman makan dan pesanan digital

Restoran konsep digital baru Pizza Hut memberikan pelanggan pengalaman digital yang baru dari saat mereka melangkah masuk ke restoran, membuat pesanan dan menikmati hidangan mereka, sehingga saat mereka keluar. Dari panel digital pesanan dan pengurusan barisan yang terletak di luar restoran, hinggalah robot penyambut tetamu di dalam, restoran ini telah direka khas untuk berfungsi secara digital.


Di restoran konsep digital baru Pizza Hut juga, kesemua pekerja dilengkapi dengan tablet untuk mengambil pesanan dengan lebih efisien dan tepat.

Restoran baru ini juga merupakan cawangan pertama Pizza Hut di Asia Pasifik untuk menampilkan Kios Bawa Pulang Digital. Kios ini membolehkan pelanggan membuat pesanan dan bayar dengan lebih pantas, menjadikan proses ini lebih cekap dan mengurangkan masa menunggu.


Pelanggan juga dapat menggunakan menu “Augmented Reality” dengan keupayaan untuk berinteraksi dengan para pelanggan sambil memaparkan makanan dengan animasi-animasi yang membangkitkan selera. Pengalaman digital ini berterusan selepas pesanan telah dibuat, dengan penyediaan permainan digital yang menarik untuk memastikan para pelanggan akan terhibur sambil menunggu piza mereka.

"Dalam perancangan untuk menerapkan teknologi digital ke dalam restoran konsep digital ini, kami mendekatinya dari sudut pandangan pelanggan. Bagaimanakah kita dapat membuat keseluruhan pengalaman pelanggan lebih senang? Sebab itulah kami telah membawa penyelesaian seperti Kios Bawa Pulang Digital - kerana pelanggan memberitahu kami bahawa mereka ingin memesan dan membuat pembayaran dengan lebih pantas, supaya mereka dapat lebih cepat menikmati piza mereka. Dengan cara ini, pelaburan kami ke dalam pembinaan kios ini terus menjadi sebuah penyelesaian dan memberi pengalaman pelanggan yang lebih baik."

Kemudahan di hujung jari korang

Bagi pelanggan yang lebih suka menikmati piza yang dihantar ke rumah, Pizza Hut telah mula membuat pengalaman ini lebih baik dengan pembaharuan laman webnya pada awal Mei tahun ini, lengkap dengan mekanisme pesanan, navigasi dan penjejakan yang lebih mudah.

Pelaburan ini membawa keuntungan dengan kenaikan 107%* trafik laman web, sementara urus niaga jualan dalam talian meningkat sebanyak 31%*.

Pizza Hut kini telah mengambil langkah seterusnya dengan pelancaran rasmi aplikasi mudah alihnya.

Aplikasi ini akan menjadikan proses pesanan piza satu pengalaman yang lebih mudah dan bermanfaat. Aplikasi ini mengingati pesanan dan pilihan pelanggan yang terakhir - termasuk alamat penghantaran sebelumnya, supaya pelanggan tidak perlu memasukkan data berulang kali. Dengan data GPS dan data lokasi yang terbina di dalam kebanyakan telefon mudah alih hari ini, aplikasi ini dapat mengesan lokasi pelanggan dan menjadikan proses menempah semudah satu klik sahaja. Pemantauan status penghantaran juga memudahkan pelanggan menjangka bila penghantaran pizza mereka akan tiba.

Di samping membuat proses memesan lebih mudah, aplikasi Pizza Hut ini juga memberi ganjaran dengan setiap pesanan yang dibuat oleh pelanggan. Dengan setiap pesanan, pelanggan akan diberikan poin piza yang boleh ditebus untuk ganjaran seperti hidangan sampingan percuma, minuman ataupun piza percuma.

Sejak diperkenalkan pada awal bulan September, aplikasi mudah alih ini telah dimuat turun sebanyak 37,432 kali, dengan peningkatan kadar jualan melaluinya.

Gandakan ganjaran dengan "You download, We Belanja!"

Untuk meraikan aplikasi mudah alih baru ini, Pizza Hut akan memberikan 35,000 piza percuma melalui promosi terbaru mereka, "You Download, We Belanja". Pelanggan hanya perlu memuat turun aplikasi mudah alih Pizza Hut, dan buat pesanan untuk satu piza saiz biasa dan mereka akan mendapat satu lagi piza saiz biasa secara percuma!

Pelaburan berterusan dalam alam digital

Pizza Hut berhasrat untuk teruskan pelaburan mereka dalam teknologi digital bagi meningkatkan kualiti kepuasan pelanggan.

Kata Pereyra, "Pelaburan kami dalam strategi digital bukanlah untuk mendorong keperluan untuk terus berada di dalam trend semasa semata-mata." Sebaliknya, kami sengaja menggunakan teknologi ini dengan cara strategik supaya pengalaman pelanggan kami lebih hebat, baik dan lebih menyeronokkan - seperti piza yang mereka nikmati. 

Lagipun, semua orang suka piza yang panas dan lazat. Kami selalu bertanyakan soalan: "bagimanakah boleh kita menghantar piza terbaik kepada anda dengan cara termudah di samping memberi ganjaran kepada anda semasa berbuat demikian?"


"Kami percaya inilah yang akan meletakkan senyuman di muka pelanggan kami dan inilah sebabnya kami komited untuk menggunakan teknologi bagi meningkatkan kepuasan pelanggan, dan menjadikannya lebih mudah dan lebih baik," katanya lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai Pizza Hut Malaysia dan promosi terkini, layari www.pizzahut.com.my dan www.facebook.com/pizzahutmalaysia/. 

*Laman web baru Pizza Hut Malaysia telah memperolehi 31% daripada jumlah jualan atas talian, serta peningkatan 107% dalam trafik laman web dalam tempoh masa 5 bulan selepas pelancarannya.









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com