Thursday, December 21, 2017

Cara Pasang 3M Countertop Drinking Water System

Hi Korang,


Kan hari tuh kak lily ada cerita mengenai penapis air dari jenama 3M kan, la tak ingat ek. Sinilah baca kat dapat penapis air 3M tau.


Hah yang ni lah

Yang itu baru mukadimahnya, now the real story begins..


Di sebabkan kat umah kak lily dah ada penapis air yang besau dan di pasang satu rumah, so penapis air yang comel lote ni kak lily pasang kat office je. Memang kat office dah ada mesin air tuh tapi kekadang habuk pun hado tau, apa nama penapis air kalau ada bendasing dalam minuman kita kan. 

Masa memula bukak kotak ni rasa cam main puzzle pulak, sebab ape?

Sebab tak baca arahan kat tepi kotak tuh.


Bila dah pusing-pusing kotak then baru nampak yang ada arahan mudah kat tepi kotak tuh, jadi kumpulkan semua barang-barang yang ada dalam kotak tuh then susun so senang nak cari yang mana satu nak di sambung pasang nanti. 

Cara Pasang 3M Countertop Drinking Water System



Memula cari parts yang kena pasang kat kepala paip tuh. 


1. Pasangkan kepala paip dan depannya sekali tau dekat kepala paip yang kat singki tuh. Alah korang pusing 2-3 kali dah ketat dah. 


2. Pasangkan getah paip pada saluran kecil di kepala paip yang korang pasang tadi.


3. Kemudian pasangkan penghujung getah paip di bahagian belakang penapis air


4. Time untuk esting testing, hah keluar pun air. Tapi sambal tengok air keluar tuh sambal check ada tak air menitis-nitis kat tepi dan kepala paip kan.

Ok settle!!


Now susun elok-elok kat mana sesuai nak di letakkan.

Kemain seronoklah bebudak kat office ni, dapat penapis air yang baru. Kejap-kejap ambil air minum, kejap-kejap bukak kepala paip. Jakun sungguh !! hahahah


Sekarang ni, memang semua staff duk minum air dari penapis air ni je. Yelah air bersih kan so teruslah semua orang minum. Bagus sebenarnya di mana-mana tempat pasang penapis air ni, kebersihan terjamin dan nak minum pun tak de rasa ragu-ragu..


Kalau korang nak tau untuk model 3M™ CTM-02 Countertop Drinking Water System merupakan model terkini yang di keluarkan oleh 3M. Nak bagitau jugak ada special promosi sekarang ni dari 01 Disember 2017 hingga 31 Januari 2018 di mana harganya RM988.00

Boleh check it out di www.3m.com.my/water/dealers

Tak pun beli je kat website 11street.com.my ek