Sunday, March 31, 2019

Promosi Buffet Ramadan 2019 'Juadah Warisan' Di Pacific Regency Hotel Suites

Hi Everyone, 


As we head into the year’s most celebrated season, the usual fare offered by many restaurants in and around the city centre is almost the same. Among the similar choices that can be found, why not try something a little bit different from the rest by visiting the Pacific Regency Hotel Suites.


Pacific Regency Hotel Suites has over the past 3 years garnered rave reviews among critics for its iftar buffet. This year, the hotel is offering ‘Juadah Warisan’ Buffet from 10th May until 31st May 2019.







Headed by Chef Firdaus Mat Yusoff, our experienced and award winning chefs are set to prepare extravagant flavours of sumptuous spread, a delicious combination of authentic and traditional Malaysian fare to please every palate. A wide range of delicious, lip-smacking cuisines featuring local selections, seafood on ice, pasta selections, Chinese and Indian choices and more will be served.








Not to forget, the finale to a sumptuous feast with a luscious combination of traditional desserts. One must not miss the sinful kueh-muehs, delicious cakes and bahulus and refreshing ABC’s that would seduce your tongue to a state of utter bliss.


Price is at RM108.00nett (adult) and RM58.00nett (child/senior citizen) for the whole month of promotion. Early bird vouchers are available at RM78.00nett (adult) and RM42.00nett (child/senior citizen) from 1st April to 9th May 2019.


For reservations, please call +603 2332 7788 or email at fnbadmin@pacific- regency.com. Advanced booking is encouraged to avoid disappointment.



Pacific Regency Hotel Suites,
KH Tower,
Jalan Punchak,
Off Jalan P.Ramlee
Kuala Lumpur

Tel : 03-2332 7777


Selamat Berbuka Puasa semuanya...



Friday, March 29, 2019

Suka BEKO Hand Blender Ni Lah, Senang Nak Buat Smoothies

Hi Korang, 

Ye gadget-gadget barang dapur ni memang kak lily suka wei, sebab tuhlah kalau tengok kat kak lily memang barang elektrik ada.Toaster, blender, chopper, juice extractor dan banyak lagi. 

Tapi hand blender ni memang tak terfikir pulak untuk buat koleksi kan hehehe 

Hari tuh ada orang bagitau kak lily hand blender dari BEKO ni, katanya cam awesome je hah. Laju je menblend eventho benda keras-keras pun macam bawang tuh kan. Of courselah ahkak ko ni excited, maka di carilah hand blender BEKO ni. 


Kalau korang nak tau BEKO ni merupakan jenama nombor 1 di Eropah yang sangat terkemuka, ermm patutlah tak nampak pun di Malaysia ni ek. Ia telah menjadi jenama peralatan rumah utama yang paling pesat berkembang di pasaran Eropah sejak tahun 2000. Beko adalah jenama perkakas rumah antarabangsa Ar├želik dan Rakan Kongsi Premium FC Barcelona. 

Dikenali sebagai jenama yang menghormati dan di hormati di peringkat global, prinsip BEKO adalah is “being a partner of our consumers in their daily life needs”. Beko sangat cekap dalam produk pembuatan yang mesra alam dan telah pun memenangi anugerah eko berpandukan kepada falsafah ini. 

Masa dapat tuh, nak gelak pun hado gak. Kemain panjang hand blender ni ek, tapi dia tak berat. Kak lily handle tuh smooth je. 

Nampak cam kecik tu tapi its powerful tools tau 750 watt. BEKO hand blender ni dia punya kelajuan boleh sampai 12 kali daripada asal. So kalau korang nak blend ais ke kentang ke kan no problem. Lagipun bladenya adalah stainless steel jadi takkan karat dan boleh guna lama untuk satu kali kita blend. 

Citer banyak pun tak guna, meh sini kak lily tunjukkan pada korang. 


Tak tajam bila kita pegang tapi power bile di blend wokeh 


Senang nak handle sebab tak berat dan just nice untuk di genggam 

So hari tuh kak lily cuba-cuba guna BEKO Hand Blender ni. 

Alah bukan beria masak pun, nak cili bagai. Buat strawberry smoothies je hehehhe itu pun buat kat office. Dah siap beli barang-barang tapi pagi tuh bangun lambat pulak so apa lagi hangkut semua bebarang ke office. Time lunch hari tuh, buat jelah kan. 

Bahan-bahannya simple je, tak yah nak fikir banyak sangatlah. 

Resipi Strawberry Smoothies Buat Di Office. 

Bahan-bahan: 


Strawberry
ikut suka tak yah belah pun. Just bersihkan buang daunnya 

Susu
ikut suka jenama apa korang nak 

Yogurt
ikut suka nak letak banyak atau pun sket. 

Cara-caranya: 

Tak yah nak pening-pening masukkan semua sekali je kan. 

masukkan strawberry kemudian blend sajor

sekejapan hancur ni

Tapi memula kak lily blend strawberry tuh, letak je then ON je blender dengan sekejapan ianya hancur. Seriously wokeh, tak payah nak letak sket-sket. Kak lily masukkan semua dalam bekas blender tuh dan terus blend. Tak sampai seminit dah hancur semuanya. 

Bila dah hancurkan masukkan yogurt dan susu sekali. 

hah lepas tuh baru masukkan semua bebahan lain ek

Kak lily tak letak gula pun sebab tak nak hilangkan rasa masam strawberry tuh, barulah fresh kan, minum strawberry yang diblend. Blend semua sekali dah tada boleh diminum. 

Aduimak kemain segar rasanye tau bila minum tuh. Just nice, tak yah letak ais pun sebab susu kak lily masukkan tadi susu dari fridge haruslah smoothies akak sejuk gak. 

takde apa pun yang melekat di blade blender ni ek, bersih dan senang untuk di cuci

Yang penting ahkak ko ni nak tekankan, BEKO Hand Blender ni kemain senyap wei waktu diblend tuh, langsung tak mengganggu persekitaran. Sampai bebudak office ni tak perasan pun tau. Bila dah abis minum baru diorang dan cakap la blend smoothies ke tak dengar bunyi bising blender pun lah hehehehhee 



Video Resipi Strawberry Smoothies untuk korang ye



Hebatkan BEKO Hand Blender ni, dah ler senang nak bawak senang jugak nak menggunakannya. Untuk korang-korang yang suka buat smoothies tuh, kak lily syorkan korang dapatkan blender ni tau.

Senang benau hidup di zaman ini ek....

jemput minum dulu ye..


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Website :


Facebook : 


Instagram : 






Thursday, March 28, 2019

Koleksi Musim Bunga GC100 2019 TEVA “Born in the Canyon”

Hi Korang,

Teva memperkenalkan koleksi kasut Musim Bunga 2019 dengan memberi penghormatan kepada tempat kelahiran jenama, Grand Canyon, sempena ulang tahun Taman Negara Grand Canyon diasaskan 100 tahun lalu. Koleksi yang dikenali sebagai ‘GC100’ ini menampilkan gabungan dan butiran warisan yang penuh fungsi, dan ciri berilhamkan ngarai yang membangkitkan tona estetika dan warna muka bumi Taman. 


Teva memenuhi komitmen untuk memeriahkan lagi aktiviti penerokaan luaran dengan menggalakkan lebih ramai peneroka moden generasi akan datang. Sebahagian daripada sumbangan sebanyak $100k akan disalurkan kepada Grand Canyon Field School yang dimiliki oleh pertubuhan bukan keuntungan Conservancy yang memberikan biasiswa kepada para belia yang kurang bernasib baik. Program ini menyediakan mereka dengan pengalaman pendidikan yang menyeluruh di seluruh Taman Negara Grand Canyon. Baki sumbangan akan digunakan sebagai dana bagi pemulihan salah satu pintu masuk paling popular ke ngarai ini, Bright Angel Trail. Selain mengubahsuai bahagian denai yang terjejas, usaha ini memastikan laluan yang berterusan untuk para pengunjung meneroka ngarai untuk seribu tahun yang seterusnya. 

Amirul Syafiq Azidin, Head of Product & Merchandising explaining the product features of Teva Hurricane Sock.

Sempena menyokong koleksi GC100 dan perkongsian dengan Conservancy, Teva akan meraikan kempen jenama “Born in the Canyon” sepanjang tahun bagi berkongsi inspirasi dan kehebatan tempat yang ajaib ini dengan lebih ramai orang. Pada musim bunga ini, Teva akan melancarkan satu siri video pendek bertajuk “Faces of the Canyon” yang menampilkan para individu yang mempunyai perkaitan rapat dengan Ngarai serta kisah-kisah yang berkaitan. Teva juga akan menganjurkan peraduan global di mana para pengguna di Malaysia boleh turut serta untuk memenangi percutian sungai di Grand Canyon. 

“Kami teruja menyokong pelancaran kempen “Born in the Canyon” sempena meraikan pencapaian penting Grand Canyon National Park, dan mempercepatkan komitmen Teva untuk memelihara khazanah semula jadi,” kata Norita Mohd Noor, Pengurus Besar Prestige Sports Sdn Bhd, pengedar tunggal Teva di Malaysia. “Pegangan teras Teva adalah untuk memberikan sumbangan positif kepada dunia di mana kami bermain. Warna, tekstur dan pemandangan indah Grand Canyon menjadi inspirasi untuk sandal GC100 dan kami teruja membawa koleksi ini kepada para peminat penerokaan lasak dan penggemar fesyen di Malaysia.” 

Friends of Teva “Born in the Canyon” & GC100 Collection media launch with Puan Norita Mohd Noor, General Manager of Prestige Sports.

Koleksi GC100 kaya dengan pembaharuan berilhamkan warisan dan menampilkan lima gaya unik bagi koleksi Lelaki, Wanita dan Kanak-kanak dengan corak abah-abah yang mendapat inspirasi daripada batu-batu merah yang berlapis-lapis, sungai yang berliku dan spektrum warna matahari jatuh di ngarai ini. Koleksi Musim Bunga 2019 yang mengemaskinikan semula sandal klasik seperti Hurricane XLT2, Original Sandal dan Original Universal, serta pengenalan model baharu seperti Hurricane XLT2 Alp dan Hurricane Sock menggabungkan inovasi dengan rekaan terkini bagi pembaharuan kasut lasak yang moden dan segar. 

“Koleksi terbaru Teva meraikan ulang tahun keseratus dengan menjanjikan “US$100K untuk 100 Tahun” dan sumbangan untuk Grand Canyon Conservancy, rakan bukan keuntungan rasmi Taman Negara Grand Canyon”. 

Koleksi GC100 kini boleh didapati di Teva.com dan outlet Teva – Mid Valley Megamall, One Utama Shopping Centre, Sunway Velocity Mall dan kedai sah yang terpilih di seluruh negara. 

Original Universal 

Bermula dari sebuah rakit di Grand Canyon pada tahun 1984 hingga ke dermaga, beranda dan kaki lima di seluruh dunia, salah satu sandal pertama Teva menjadi bukti keselesaan dan gaya ringkas yang kekal sepanjang zaman. Harga Runcit: RM229 

Original Sandal 

Dilahirkan di pinggir sungai melibatkan dua tali jam tangan “Velcro” dan sepasang selipar, sandal sukan yang pertama di dunia muncul sebagai ikon kebebasan dan keselesaan. Harga Runcit: RM229 

Hurricane XLT2 


Kami memberikan Hurricane XLT yang ikonik dengan keselesaan terkini yang lebih segar menerusi pelapik tali tumit yang lembut dan tapak baharu dan moden untuk kuasa cengkaman yang lebih baik. Harga Runcit: RM299 (Lelaki dan Wanita); RM199 (Anak Kecil/Remaja/Kanak-kanak) 

Hurricane Sock 


Stoking dan sandal telah berubah. Digabungkan menjadi satu, Hurricane Sock menyatukan bahagian atas berkait untuk kemasan seperti stoking dengan abah-abah tumit jacquard dan pengikat tarik dan kancing yang mudah. Dengan bahagian nilon di tengah-tengah yang memberi kestabilan, sandal hibrid ini menampilkan tapak getah Durabrasion™ yang lasak. Harga Runcit: RM679 

Hurricane XLT2 Alp 

Gabungan dua ciri terbaik ini menampilkan tapak Hurricane yang lasak dengan sistem ikatan Alp 90an yang popular untuk menjadikannya pilihan kegemaran dengan sedikit nostalgia. Sandal retro ini menampilkan abah-abah yang boleh meredah air, pelarasan berbilang poin dan lapisan neoprena untuk keselesaan tambahan. Harga Runcit: RM429 (Lelaki/Wanita); RM269 (Remaja/Kanak-kanak) 

Untuk maklumat lanjut tentang koleksi dan kempen, sila lawati http://www.teva.com/GC100.


Tuesday, March 26, 2019

Yoga Memang Sakit Tapi Bagus Di Jadikan Amalan #GuardianGayaSquad

Hi Korang, 

Seriously kalau ada event senam senaman ni memang kak lily excited nak join. Bukan apa, time nilah kita dapat bersenam belajar beberapa tips menarik senaman mudah dan ringkas kan. Selalu tuh kalau pi berlari kat stadium Kajang, memang kerjanya berlari dan berjalan je kalau ada Zumba barulah dapat join sekali. 


Bila #GuardianGayaSquad ni ajak bersenam di Lake Garden hari tuh, itulah yang kak lily nanti-nantikan. Yelah bersenam di tasik bawah cahaya matahari terbit kan, tak ke indehh tuh hehehhehee 

Nasib ada geng dengan yupikoh so kitorang pi sekali, tunggu dia kat station MRT muzium negara then jalan kaki sesama masuk ke Lake Garden ni. Rupanya ada macam-macam dalam Lake Garden ni yang kak lily sendiri tak pernah tengok ya ampun memang sah ahkak ko ni tak boleh jadi warga Kuala Lumpur yang bagus ek. 

Puas jugak nak mencari Heliconia Garden ek, nampak cam jauh berjalan tapi dekat je. Sebab bawak Yara si kecik tuh so ktorang naik tram jelah, jalan separuh then naik tram. Sesampai je kemain cantik laman ni kan. 


Untuk #GuardianGayaSquad event ni memang tak ramai pun sebab Guardian nak buat as intimate session between bloggers dan Guardian team sendiri. Kebetulan ada Joana Soh. Kalau korang nak tau yang Joanna ni merupakan Asia's No. 1 Wellness & Fitness YouTube personality. Kira selebriti dia ni ye, kak lily dah beberapa kali jumpa dia ni so taulah background dia sket-sket hehehe 

So once semua dah ada kita mulakan dengan sessi regangan badan. 



Wah kemain lagi, Joanna kata tak sakit pun sebab tak de aktiviti lompat-lompat hah. Dia ajar ktorang senaman Yoga yang simple, meaning pergerakan yang mudah dan tak menyakitkan semuanya slow move je. 

nampak sakit wokeh tunduk cam nie


tengoklah ahkak ko ni dah rupa siamang dah wei, dengan serabai rambut tuh kan

Mula-mula tuh kak lily ok lagi tapi bila dah masuk ke pose yang seterusnya hah amik ko, dah mula rasa kesakitannya. Inilah orang-orang yang kurang bersenam, bila tang lipat kaki keluar ke dalam tuh memang sakit wei tapi kak lily tahan jugak sebab Joanna kata jangan paksa-paksa untuk first timer memang cam tuh, lelama nanti ok dah. 

Bersenam atas yoga mat tuh je tau, langsung tak de keluar dari mat tuh tapi peluhnya abis basah baju oooo. 

Ni kak lily nak bagitau yang Yoga berperanan untuk melambatkan sakit belakang dengan teknik tersendiri seperti meregang dan memperkuat otot-otot. Keunikan yoga ialah kerana pendekatannya yang menyeluruh di mana masalah sakit belakang tidak terasing daripada lain-lain bahagian tubuh. Jika korang tak suka bersenam yang aktif kena lari sana-sini, penat termengah-mengah cam jogging so Yoga memang pilihan terbaik untuk korang. 

Lepas habis session tuh, aaarr baru rasa lega sket hah tau. 



Kemudian ada chit-chat session mengenai women empowerment, wah takut kerlass ek. Tapi kitaorang more bercerita pasal family, kisah gaya hidup, pemakanan dan memacam lagi mengenai wanita. Seronok wei memacam kisah yang kak lily dapat tau dan tak semuanya indeh indeh belaka dalam kehidupan yang kita lalui ni kan. 



Sambil chit chat sambil makan-makan di healthy buffet ni kak lily panggil. Semuanya makanan kesihatan tapi mengenyangkan. Ada buah-buahan, kekacang, fruits juice, desserts dan memacamlah. Makan-makan sambil borak-borak memang sangat awesome lah. 

Langsung tak terasa dah tengahari camtuh wei, sekejapan masa berlalu. Dengan aktiviti yang menarik, senaman sihat, makan-makan inilah yang sangat-sangat kak lily perlukan untuk melegakan segala tekanan yang kak lily ada. 


Once again terima kasih kepada Guardian Malaysia khususnya #GuardianGayaSquad ini yang mengajak kak lily dan kengkawan bloggers yang lelain ke aktiviti yang menyihatkan ini ye..

So lepas ni bolehlah praktikkan senaman yoga tuh di rumah, alah tengok youtube channel Joanna Soh je sebab memacam senaman ada kat dalam tuh tau. 


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Facebook : 


Instagram : 


#GuardianGayaSquad




Monday, March 25, 2019

MAGGI® & KPM Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat Ke-23 Bagi Tahun 2019

Hi Korang,


Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® (MSSCC) kembali buat tahun ke-23 berturut-turut! Sebagai satu inisiatif bersama MAGGI® dan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), MSSCC tahun ini akan mempertingkatkan mutu pertandingan dengan menerapkan cabaran baharu bertujuan memberi inspirasi kepada pelajar bagi memupuk Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT).


Acara MSSCC tahun 2019 telah dilancarkan di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Presint 11 dan dirasmikan oleh Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia.


Dengan tema ‘Anda dan MAGGI®. - Membawa kesan positif kepada masakan harian’, MSSCC 2019 juga menawarkan satu platform persaingan untuk chef muda memperlihatkan kemahiran memasak mereka dalam mencipta sajian masakan rumah. Di samping itu, MSSCC juga menyemai minat memasak dalam kalangan pelajar di Malaysia. Menerusi pengalaman tahun lalu, MSSCC 2019 akan memperlihatkan struktur pertandingan serta elemen baru yang akan dipertingkatkan.


Menurut Cik Kimberly Oh, Pengurus Pemasaran MAGGI®, “Kami teruja kerana dapat memberi peluang sekali lagi kepada anak-anak muda Malaysia untuk menunjukkan kepakaran kulinari mereka menerusi MSSCC! Berbeza dengan tahun sebelumnya di mana pelajar akan mencipta sajian berdasarkan resipi sedia ada, pertandingan tahun ini menampilkan Cabaran Masakan Kreatif yang memerlukan pelajar untuk memanfaatkan kreativiti dan kemahiran menyelesaikan masalah mereka dari permulaan pertandingan. Para pelajar akan diberi bahan mentah rahsia yang memerlukan mereka menggunakan kreativiti serta kemahiran untuk mempersembahkan idea hidangan mereka. Terdapat juga penekanan yang lebih besar iaitu persembahan serta kemahiran berkomunikasi yang para pelajar perlu mempersembahkan resipi sajian yang telah mereka hasilkan.” 

“Kami sentiasa berusaha untuk memupuk kepentingan mengamalkan gaya hidup sihat menerusi pemakanan yang sewajarnya. Ini selaras dengan matlamat jenama kami untuk mencipta detik-detik bahagia untuk individu dan keluarga menerusi makanan yang enak,” tambah beliau. 

Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia berkata, “Kami mengalu-alukan kerjasama daripada pihak lain, terutama sekali sektor swasta untuk bersama-sama melahirkan generasi rakyat Malaysia yang lebih sihat. Kami gembira kerana dapat meneruskan kerjasama yang sekian lama terjalin dengan MAGGI® untuk memupuk tabiat makan yang sihat dalam kalangan pelajar kita.” 



“Kami yakin bahawa elemen baharu dan menarik ini menggalakkan pelajar kita untuk memperlihatkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan menyediakan platform yang kukuh untuk membolehkan mereka mengembangkan keupayaan mereka,” ujar Encik Zainal. 

Bagi Cabaran Memasak Kreatif yang akan berlangsung di kedua-dua peringkat negeri dan kebangsaan, para peserta diberikan pelbagai bahan ramuan masakan. Langkah ini bertujuan untuk mencabar kreativiti dan kemahiran memasak dalam kalangan chef muda ini. Chef-chef muda perlu menentukan sajian masakan mereka dengan bahan berdasarkan kreativiti mereka.


Pertandingan tahun ini akan memperkenalkan satu kaedah baharu dalam aspek pengadilan dan pemberian markah di mana para pelajar akan dinilai berdasarkan kemahiran kulinari dan kemahiran teknikal seperti penyajian makanan, persembahan makanan, kaedah masakan serta khasiat nutrisi sajian. Pelajar juga diberi peluang untuk mempersembahkan konsep disebalik sajian yang akan dihidangkan kepada panel pengadil dan penonton sekaligus menyemaikan minat memasak melalui persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan. 

MAGGI® telah melancarkan program MSSCC pada 1997 dengan matlamat untuk memupuk minat memasak dalam kalangan anak muda Malaysia dan menggalakkan amalan pemakanan yang sihat dan tabiat memasak yang baik. Setakat ini, lebih 10,000 sekolah serta 340,000 pelajar telah mengambil bahagian dalam acara ini dan mendapat pengetahuan dan kemahiran berkenaan makanan, nutrisi dan pemakanan sihat.


Semasa upacara pelancaran, tetamu jemputan telah menyertai pelbagai aktiviti, termasuk paparan interaktif Kementerian Kesihatan Malaysia seperti Suku suku Separuh, 5 Warna Sehari dan Piramid Makanan Malaysia. Menerusi permainan dan aktiviti ini, peserta berpeluang untuk memperlihatkan kemahiran mereka sambil belajar tentang pentingnya pemakanan yang sihat dan diet yang seimbang.


Kitaorang wakil media juga diberi peluang untuk menguji kreativiti mereka dengan dua cabaran menyelesaikan masalah yang berlainan, ‘KREATIF Cooking’ dan ‘KREATIF Setting’. 

Untuk maklumat lanjut tentang MSSCC, sila layari laman web https://www.maggi.com.my/bm/msscc-2019.