Monday, March 11, 2019

Outlet Terbaru A & W Di EkoCheras Mall

Hi Korang, 

Siapa yang tak suka dengan rootbir float dan curly fries dari A & W Ni kan, sanggup kak lily pi beratur 2-3 kali untuk beli 2 menda ni je tau. 

So hari tuh kak lily berkesempatan ke majlis pembukaan outlet terbaru A & W di EkoCheras Mall, cantik wei mall ni dekat dengan office haruslah tengahari kak lily boleh terjah ke sini kan hehehhe 


A & W Malaysia, yang menjadikan sejarah setempat sebagai restoran makanan segera yang pertama di Malaysia, secara rasmi membuka kedai ke-47 di negara ini di EkoCheras Mall. Pengumuman itu disiarkan menerusi acara yang dihadiri oleh pelakon penyanyi Malaysia, Cik Nabila Razali, serta Ketua Pegawai Eksekutif A & W Malaysia, George Ang dan Encik David Lee, Pengarah Rantaian Pembekalan & Teknikal, A Great American Brand Sdn. Bhd. 


Rancangan baru untuk meremajakan jenama A & W di Malaysia, menyasarkannya kepada generasi baru generasi muda yang bijak, sebab tuh kalau korang ke mari design outlet ni lain daripada yang lain nampak lagi trendy. 

Selama lebih dari setengah abad, A & W telah mengukir dirinya ke hati rakyat Malaysia dengan Rootbir yang terkenal, burger, wafel es krim dan maskot kesayangannya, Rooty the Great Root Bear. 

Sebagai perintis dalam industri makanan segera di Malaysia, jenama kini telah merangka rancangan untuk memanfaatkan warisan dan warisan yang kaya di Malaysia untuk membuat kemunculan besar, menuntut semula hati dan minda pengguna muda. Rancangan ini juga datang pada masa jenama A & W meraikan ulang tahun ke-centenya di seluruh dunia tahun ini. 


Bersama dengan peremajaan jenama ini, syarikat induk A & W Malaysia, Inter Mark Resources Sdn. Bhd. Mempunyai pelan pengembangan besar-besaran dengan rancangan untuk meningkatkan bilangan restoran di negara ini kepada 60 menjelang akhir tahun 2019 dan 100 menjelang akhir tahun 2021. Ini berikutan pengambilalihan seluruh kepentingan A & W Malaysia oleh Inter Mark Resources Sdn. Bhd. Dari KUB Malaysia Berhad pada September tahun lepas.


“These are exciting times indeed for the fast food industry, and we believe the time and market conditions are ripe to revive the A&W image in Malaysia to modern consumers who can look forward to a fresh new experience at our stores, in line with our expansion plans,” kata George Ang, CEO of A&W Malaysia. 

Dengan pembukaan baru di EkoCheras Mall, A & W semuanya bersedia untuk mencatatkan satu lembaran baru untuk jenama di Malaysia dan pastinya kelihatan seperti rakyat Malaysia bersedia untuk mencipta banyak lagi cerita dan kenangan di A & W, benar-benar membuat jenama itu rasa untuk diingati.

Ermm apa lagi bila ada kesempatan makan-makan ni haruslah kita makan kaw-kaw kan, sedapnya pekena rootbir masa tengah panas-panas ni kan lega tekak rasanya. Siap bertambah-tambah kak lily makan hari tuh tau. 

Korang pun suka gak kan RB float ni kan! kan! kan! baik ngaku lekas hehehehe


Untuk info lanjut, meh klik 

Website : 

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social medie berikut : 

Facebook : 

Instagram : 

Twitter : 

1 comment :

mamapp said...

tetiba lapar A&W plak