Wednesday, March 20, 2019

DiamondPure Milk, Only A2

Hi Korang,

Apa ni?? Tajuk cam berlian tapi susu ek, ermm apa plak A2 tuh. 
Hah itulah korang ni kak lily nak citer lah ni kan.

Ada sesiapa yang kaki minum susu?

Ermm kak lily dulu memula pun kurang minat dengan susu ni lebih-lebih lagi susu putih ni rasa cam pelik nau, nak muntah pun ada tapi sejak kena paksa makan oats dengan susu hari hari so terus tersuka plak dengan susu ni. 

Tapi..

Ada tak korang rasa kembung lepas minum susu?
Ada tak rasa gatal-gatal manja lepas minum susu?

Kalau ada ini sebabnya…

Susu lembu adalah minuman berkhasiat yang dikategorikan mengikut

• Kandungan lemak (krim penuh, rendah lemak atau skim)
• Diproses keadaan (cair sejuk, UHT, serbuk atau krim)
• Gred (gred A atau Gred B)

Ini adalah jenis susu yang paling biada di dapati oleh para pengguna. Selama beberapa dekad ni, kita mungkin telah minum susu yang menyebabkan ketidakselesaan perut.


Ni yang kak lily nak perkenalkan ni, susu dari DiamondPure yang mempunyai A2.

Susu yang lebih mudah dicerna oleh usus kita. Semuanya semula jadi dan berasal dari New Zealand


Apa itu A2?

A2 bermaksud A2 Beta-Casein Protein. Kebanyakan susu lembu yang ada di pasaran adalah susu A1; sangat jarang kita dapat mencari susu yang tidak mengandungi protein A1. Susu DiamondPure mengandungi hanya protein A2, menjadikannya usus lebih mesra dan rasanya enak ya amat.

So puas hati tak dengan penerangan kak lily tuh so lepas ni kalau nak beli susu kenalah pepandai pilih ye. 

Yang bestnya susu DiamondPure ni memang 4 perisa yang sememangnya sangat unik. 4 perisa tersebut iaitu :-

Milk with Manuka Honey

Menggabungkan dua bahan mentah penting; susu asli dan digabungkan dengan Madu Manuka dalam produk siap sedia untuk minuman yang memberikan rasa dan kualiti. Tiada apa yang ditambah, tiada apa yang diimport dari persekitaran yang murni di Pulau Selatan New Zealand.

Low Fat Milk with Manuka Honey

Sesuai untuk pengguna yang mempunyai diet yang tertentu

Milk with Inulin Fibre

Menggunakan 2 bahan semulajadi yang menggabungkan untuk membuat minuman susu kesihatan yang lazat. Menggunakan Susu dari New Zealand dan Inulin Serat, yang merupakan superfood yang luar biasa. Setiap kandungan akan menyediakan sumber serat yang baik. 

Milk with Kiwi

Ia adalah minuman susu formula dan enzim buah kiwi yang menggunakan bahan-bahan terbaik dari New Zealand, , digabungkan dengan manfaat yang terkenal dari serat inulin dan madu manuka dalam minuman lazat dan enak di minum setiap hari.

Kak lily dah cuba keempat-empat perisa yang dan ianya mempunyai rasa yang sangat berbeza tapi susunya tetap ada. Takdelah rasa manis madu pun tapi bila kita minum tuh kita akan manisnya madu, ataupun kiwi di dalam susu tersebut. 


Harga sekotak susu DiamondPure ini

1L Packing Size 

RM15.90 - Milk with Manuka Honey 
RM15.90 - Low Fat Milk with Manuka Honey 
RM15.90 - Milk with Inulin Fibre 
RM18.80 - Milk with Kiwi 

300ML Packing Size 

RM5.80 - Milk with Manuka Honey 
RM5.80 - Low Fat Milk with Manuka Honey 
RM5.80 - Milk with Inulin Fibre 
RM6.50 - Milk with Kiwi

Di mana nak dapatkan susu DiamondPure ni, ermm senang je


Di mana-mana supermarket yang berhampiran dengan korang, refer gambar kat atas ni hah. Jaya Grocer, Kiara Mart, BMS Organic, Urban fresh, Atlas Natural Marketplace dan banyak lagi.


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website: 

Facebook : 

Instagram :







No comments :