Monday, July 13, 2020

GOGOPOT Delivery, Di mana-mana Boleh Makan Steamboat dan Grill

Hi Korang, 


Boleh plak sekarang ni musim hujan petang ek, rasenya mostly area Klang Valley dan Selangor je kot, bile kak lily tepon mak kat Melaka dia cakap ujan apo?? Semedang panas terik je hah, kipas asyik bukak full sampai rasanye nak pasang aircond plakkk arghhhh… mak akak memang cam tuh, ada je chance dia nak paw duit anak dia kan haahaha


Di musim hujan-hujan petang agak payah sangat nak makan luar lately ni sebab PKP, Mr Big selalu menyalak kat telinga akak yang bestnya kalau sejuk-sejuk dapat makan steamboat kan, lega perut bila sejuk bertemu dengan panas. Bukan akak tak sediakan bahan-bahan untuk steamboat tuh tapi kak lily kene beli dapat kuantiti yang banyak hah untuk sesuatu hidangan walaupun yang makan hanya 2 orang sajor. 

Kebetulan iklan GOGOPOT delivery ni lalu lalang kat Facebook timeline so apa lagi, malas nak fikir panjang terus je kak lily order hah. 

Bila bukak website Gogopot Delivery nieh mak oi memang rambang sebab tak tau nak pilih yang mana satu hah, ade set bajet, ade set have-have, ade set bisye-bisye ermm korang pilihlah ikut kemampuan korang kan. 

Tapi yang best tuh siap dapat periuk wei. Yeahhh!! 

nampak tak? siap periuk, siap beg cooler untuk bahan-bahan basah dia bagi sekali

Periuk-periuk ini ikut pakej yang korang pilih, ada periuk silver, ada periuk kuning yang macam kak lily order ni periuk pink. Comey seh pink, just nice untuk ktorang berdua makan. 

Settle buat payment bagai so petang rabu tuh Gogopot delivery sampai, guna Lalamove jer hah so senang dan tak boleh nak kata tak boleh sampai ek hehehhe. 

Lalamove yang hantar hah

Just nice kak lily sampai rumah je Gogopot pun sampai, ambil dekat bawah then naik-naik je terus setup meja makan. Carilah extension plug dari meja ke plug point kan, lelain tuh tak payah nak dirisaukan even cutlery pun di siapkan ek ermm kemain hebatlah. Tapi Mr Big nak gak guna pinggan dan mangkuk kengkonon macam kat kedai lah kan padahal kat rumah je nieh. 



Kak lily order Set Combo Campur 2 ini 1 (Steambot dan BBQ). Hah amik ko dua-dua ade, nak steamboat dan grill pun boleh, yeah dapat periuk Pink yang cantic nieh. 


Set combo Campur ni adalah pelbagai jenis bahan-bahan makanan samada daging, udang, sayuran, mee dan sebagainya. Begitu juga dengan pilihan kuah sup untuk steamboat dan sos, turut didatangkan bersama. 

Cara nak masak?? 



Ya ampun senang baget sihhh.. Hidupkan periuk dengan menekan butang ON dan biarkan seketika, kemudian letakkan bahan-bahan untuk di grill. Bagi bahagian steamboat pula, masukkan sup dan campurkan dengan air masak sedikit demi sedikit untuk dapatkan rasa keseimbangan dan keenakan sup tersebut. Bila dah mendidih apa lagi masukkan bahan-bahan yang nak disteamboatkan. 




Seronok makan panas-panas macam ni kata Mr Big sambil tengok berita hehehe.. Masak-masak kemudian makan then borak-borak, ermm ini kalau ramai-ramai lagi seronok. 

Ada banyak pakej dan set yang ditawarkan. Korang boleh rujuk kepada laman web www.gogopot.net untuk maklumat lanjut dan pembelian, di antaranya : 













Itulah siapa kata kalau nak makan steamboat, kena makan di kedai je kan, sekarang ni di mana-mana pun boleh samada di rumah, di pejabat ataupun di mana jua asalkan ada plug point hehehhe… 

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website : 

Facebook Page : 

Instagram Link : 


#gogopot
#gogopotdelivery
#orderonline


Saturday, July 11, 2020

Tambah Seronok Menikmati Snek Di Rumah Dengan JACK ‘n JILL CALBEE!

Hi Korang,

Tentunya tiada apa yang lebih menyenangkan hati seseorang itu daripada dapat bersantai di sofa sambil menonton filem, melayan drama bersiri secara terus-menerus mahupun melayari internet di komputer riba bersama sepaket JACK ‘n JILL Calbee di sisinya. 


Keadaan baru-baru ini telah mendorong rakyat Malaysia untuk membiasakan diri dengan norma baharu, iaitu duduk di rumah. Ia memanglah agak menjemukan, namun JACK 'n JILL Calbee sedia menceriakan rutin seharian anda dengan pengalaman menikmati snek di rumah yang menghiburkan. Pada Julai ini, jenama ini akan memberi nilai tambah kepada setiap kunyahan kerepek kentang kegemaran anda, dengan peraduan “JACK ‘n JILL Calbee Elevate Your Snacking Experience at Home Contest 2020” 


JACK ‘n JILL Calbee telah dilancarkan pada Januari 2019 hasil usaha sama URC Snack Foods Malaysia, yang terkenal dengan jenama warisannya JACK' n JILL, dengan Calbee, yang merupakan pengeluar kerepek kentang terkemuka di Jepun. Sejak dilancarkan, JACK 'n JILL Calbee, yang menawarkan tiga perisa iaitu Classic Salted, Smokey BBQ and Flamin’ Chilli, telah menambat hati para penggemar snek dan dijadikan snek kegemaran mereka. 

“Norma baharu duduk di rumah dan penjarakan sosial telah menjadikan orang ramai lebih menghargai masa bersama orang tersayang, sekaligus dapat juga mencetuskan nostalgia. Daripada meningkatkan kemahiran memasak sehinggalah idea penambahbaikan kediaman, orang ramai sentiasa mencari jalan untuk menjadikan waktu yang dihabiskan di rumah lebih menyeronokkan dan bermakna,” kata Emmanuel B. Puno, Naib Presiden Kanan URC Snack Foods Indonesia, Malaysia, Indonesia dan Singapore. “Sebagai satu jenama yang sentiasa mengutamakan kepuasan para pelanggan, JACK ‘n JILL Calbee kini memperkenalkan satu cara untuk mengganjari pelanggan kami sambil bersantai dan menikmati snek di rumah. 

Mulai 1hb Julai 2020 hingga 15hb Ogos 2020, semua peminat snek di seluruh negara dijemput untuk menyertai peraduan ini bagi meraih peluang untuk memenangi hadiah-hadiah hebat yang disediakan khusus untuk menambahkan keseronokan menikmati snek di rumah. Para pelanggan JACK ‘n JILL Calbee yang bertuah berpeluang membawa pulang sebuah iPad Pro 11, untuk tontonan skrin persendirian yang berkualiti, sebuah TV Sony 65” untuk pengalaman tontonan ala-panggung wayang dalam keselesaan kediaman sendiri, serta pas percuma untuk melayan filem atau drama bersiri di Netflix! 


JACK ‘N JILL CALBEE KINI KEMBALI LAGI UNTUK MENINGKATKAN KEPUASAN MENIKMATI SNEK KORANG, KALI INI DI RUMAH JE! 

Sertai sekarang untuk peluang memenangi hadiah-hadiah hebat dengan 2 langkah mudah seperti berikut: 

Langkah 1 

Beli produk JACK ‘n JILL Calbee berjumlah RM 8 dan ke atas di dalam satu resit. 

Langkah 2 

· Hantarkan gambar resit pembelian menerusi WhatsApp, sertakan anda dan kepada +6011-1081 1878 

· Jawab (Y/N) (Y untuk Ya atau N untuk tidak) untuk soalan ini: “Adakah JACK ‘n JILL Calbee ditawarkan dalam tiga perisa?” 

Ganjaran hebat menanti korang, iaitu: 

HADIAH UTAMA X 1 
Sebuah iPad Pro 11 

HADIAH KEDUA X 1 
Sebuah TV Sony 65” 

HADIAH KETIGA X 50 
Kad Hadiah Netflix bernilai RM100 

Kesemua 52 pemenang juga akan menerima hadiah berupa satu set ‘JACK ‘n JILL Calbee Home Elevation Kit’ yang mengandungi tiga paket JACK ‘n JILL Calbee, satu mangkuk JACK ‘n JILL Calbee dan satu cawan JACK ‘n JILL Calbee. 

Untuk maklumat lanjut berhubung cara menyertai peraduan ini, sila layari laman Facebook kami https://www.facebook.com/JacknJillCalbee.MY/ atau Instagram https://www.instagram.com/jacknjillcalbeemy/ untuk perkembangan terkini. 

#JacknJillCalbee 
#ElevateYourSnackingExperience 
#ElevateYourSnackingExperienceAtHome


Friday, July 10, 2020

REVIEW | FOREST BEAUTY Mask

Hi Korang, 


Dalam kita bercerita mengenai makan-makan, kesihatan jugak perlu di ambil berat. Tak kiralah apa juga tahap kesihatan korang, tetap jugak kena jaga yer. 

Salah tuh kesihatan yang kena perlu di ambil kira iaitu penjagaan muka, eh bukan setakat cantik yer, kita hendak pastikan kulit muka kita sihat dan bebas dari bahan-bahan toksid yang melekat di muka. 

Kak lily di perkenalkan oleh seseorang mengenai Forest Beauty Mask ni. 

Forest Beauty, jenama produk keluaran Taiwan ini dipilih sebagai Anugerah Kesihatan, Kesihatan dan Kecantikan Watsons Taiwan. Forest Beauty secara konsisten diperingkat sebagai salah satu daripada 3 jenama "Authentic Word of Mouth" teratas dalam senarai populariti URCosme. 

Tambahan pula, 5 mask muka ini telah dicalonkan untuk Pure Beauty Global Awards 2020, juga dikenali sebagai "Oscar" Kecantikan Global. Forest Beauty's Pore Minimizing and Oil Control Mask memenangi kategori Rawatan Kulit Terbaik. 

Lebih daripada 100 selebriti, pelakon dan pakar kecantikan Taiwan yang menyukai keberkesanan, hasil dan kualiti produk penjagaan kulit Forest Beauty ini, dengan memberikan testimony positif di social media. 


Sempat kak lily mencuba 5 jenis mask muka keluaran Forest Beauty ini iaitu : 

Edelweiss Long Lasting Hydrating Mask 

Royal Jelly Advanced Hydration Mask 

24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask 

Renewing and Oxygen Refreshing Mask 

Jom kita cuba satu per satu yer 


Edelweiss Long Lasting Hydrating Mask 

Dengan edelweiss organik dari Swiss Alps, ianya bertindak sebagai pelindung kulit untuk melindungi dari pencemaran, tekanan, radikal bebas, menyokong kulit yang sihat dan diisi semula. Ramuan willow organik dapat membantu mengecilkan pori-pori, memulihkan keanjalan kulit secara progresif, dan menjadikan kulit lebih halus untuk memudahkan solek wajah. 

Seeloknya di pakai sebelum mengenakan solekan supaya ianya lebih terserlah kecantikan setelah bersolek. 

Amat sesuai untuk semua jenis kulit dan membantu memanjangkan daya tahan solekan muka serta menenangkan dan menyeimbangkan kulit dan minda kita. 


Royal Jelly Advanced Hydration Mask 

Bahan Royal Jelly Pentapeptide ini dimasukkan ke dalam salah satu bahan bersama dengan shea butter untuk memastikan hasil pertumbuhan semula kulit yang terbaik. Terdapat bahan seperti Ginseng & Madu bagi menyuburkan dan menyeimbangkan untuk menenangkan dan menyegarkan kulit yang kering atau sensitif serta Asid Hyaluronik (Jepun) untuk meningkatkan rasa sejuk dan terhidrat pada kulit muka. 

Calendula Organik juga di masukkan untuk membantu menenangkan dan menghidrat muka 


24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask 

Mask mata ini berfungsi untuk mengurangkan penampilan kedutan, crow's feet dan tanda-tanda penuaan agar kulit yang kelihatan lebih tegang dan kontur yang lebih sekata. Hanya dalam masa 15 minit, garis-garis kering yang halus kelihatan montok dan sekeliling mata dibiarkan segar dan berseri. 

Bahan-bahan utama adalah Daun Emas 24K, Asid Hyaluronik, Tripeptida, dan Kolagen. 


Renewing & Oxygen Refreshing Mask 

Mask ini dapat menghilangkan kusam dari kulit muka korang kerana terdapat Enzim lembut pada mask ini menjadikan wajah korang lebih terserlah selepas digunakan, ianya dapat memperbaharui dan memperbaiki kulit muka yang mengalami masalah. 

Mengandungi asid buah asli iaitu: Caviar Lime(COSMOS Approved), vitamin B Group (patented bean fermentation extract) dan di tambah lagi dengan pearl whitening factor, white horehound extract and polyhyaluronic acid. 

Sangat sesuai untuk kulit kering dan kalau korang nak tau mask muka ini telah pun memenangi British Beauty Oscar- Finalis Finalis Pure Beauty Global Award 2020 (kategori "Reka Bentuk dan Pembungkusan Baru Terbaik") Anugerah Pilihan Rakyat FG 2020 

Pengalaman mencuba Forest Beauty Mask ini

Best wei

Royal Jelly Advanced Hydration Mask - not bad

24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask - lega rasanya

Kak liy dah cuba Royal Jelly Advanced Hydration Mask dan 24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask ternyata ianya memberikan kesan secara perlahan-lahan. Amat-amat mudah dan selesa di gunakan. Once dah di tanggalkan kulit muka menjadi segar bugar. 

Berita baik untuk korang.. 

Sebagai pembaca setia blog www.ciklilyputih.com ni, team Forest Beauty akan berikan diskaun 5% untuk korang, hanya dengan masukkan promo code FORESTB5 semasa check out nanti heheh 

Korang boleh dapatkan di platform shopping online ni ek 

SISTER: reurl.cc/0oyVj9

SHOPEE: reurl.cc/j7YM52

LAZADA: reurl.cc/rxnzgZ


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 



Thursday, July 9, 2020

Lokasi Kedai Makan Western Di Kuala Lumpur Yang Mesti Di Terjah

Hi Korang,

Citer pasal makan-makan lagi..  yak yak yeahhh

Selain makanan harian kita nasi, makanan-makanan jugak kita makan seperti chinese food, western food, indian food, fast food dan macam-macam lagi. 

Tapi kalau western food ni, terdapat beberapa lokasi yang patut korang cuba terjah.


Bagi peminat makanan barat seperti steak, chicken chop, spagetti dan lain-lain korang WAJIB berkunjung ke restoran di bawah ini. 

1) Me'nate Steak House 

Restoran ini memang Restoran kegemaran semua pengemar Steak sebab daging steaknya adalah "first class" punya. 

Pernah dengar daging "Matsusaka". Daging ini merupakan daging yang mahal tetapi rasanya sangat berbaloi kerana kelazatannya sangat terangkat. 



Di Me'nate Steak House terdapat pelbagai pilihan daging dari yang paling mahal kepada jenis daging yang mampu milik tetapi tetap sedap. Selain itu, layanan yang diberikan juga sangat bagus dan mesra. Restoran Me'nate Steak House ini sangat disarankan untuk mencuba. Selain di Kuala Lumpur Restaurant ini juga terdapat di Johor Baru. 

2) Copper 

Restoran copper ini menghidangkan masakan Eropah dengan pengaruh Mediterranean. Restoran ini menyediakan makanan Mediterranean dengan gaya yang mewah dengan harga yang berpatutan. 

Restoran ini menjadi pilihan ramai terutamanya pasangan kekasih, keluarga dan kumpulan beramai-ramai kerana suasananya yang ceria. Selain itu juga, pencahayaan yang disediakan di Restoran ini sangat cantik pada waktu siang dan berubah kepada romantik pada waktu malam. 


Disebabkan oleh itu, ianya menjadi tumpuan bagi mereka yang sedang bercinta. Terutamanya bagi mereka yang hendak mengajurkan "candy light dinner" buat pasangan yang sedang hangat bercinta. 

3) Spoon Steak House 

Restoran steak house ini di miliki oleh chef selebriti yang popular iaitu Chef Zam. Yang paling best sekali, Restoran ini pernah di kunjungi oleh kru Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM). Sudah menjadi kebiasaan Restoran yang di miliki oleh Chef terkemuka pasti akan menyediakan sajian makanan yang sangat lazat dan menyelerakan. 

Harganya pula sangat berpatutan mengikut hidangan dan kuantiti yang di sediakan. Restoran Spoon Steakhouse juga turut menyediakan hidangan tempatan bagi mempelbagaikan lagi pilihan dan bagi menyesuaikannya citarasa masyarakat tempatan. 


Penyediaan hidangan tempatan ini bagi menarik minat pelangan untuk memasuki restoran ini walaupun bukan bertujuan untuk merasai makanan Western. Restoran ini sangat di sarankan kepada pasangan yang gemar mengambil makanan Barat mahupun hidang tempatan. Setiap kali anda mencuba makanan di sini, pastinya anda tidak akan merasa kecewa. 

4) Paksu Chicken Chop

Nama kedai Paksu Chicken chop cukup terkenal dalam kalangan penduduk yang tinggal di area Gombak. Hal ini disebabkan kedai ini menyediakan makanan Western dengan harga mampu milik kerana harga satu set Chicken chop hanyalah RM6.90++ mengikut portion makanan yang tertentu. 

Tetapi, percayalah rasa dan kuantiti makananya sangat berbaloi-baloi. Selain itu, Paksu Chicken Chop juga ada menyediakan spagetti, dan pankek. Dengan harga yang berpatutan, anda mampu menikmati makanan Western ini. 


5) Moon's Kitchen 

Restoran moon's kitchen ini berkembang dari gerai kecil yang pernah diusahakan ahli keluarga pemiliknya sendiri. Suasana restoran ini juga comel serta ringkas dan ceria.

Dekorasi yang di pilih sangat menari kerana dindingnya dipenuhi dengan mercu tanda terkemuka dunia seperti Menara Eiffel, Big Ben, patung Liberty dan banyak lagi. Setiap kali pelanggan menjejakkan kaki ke restoran ini, mereka akan merasakan diri mereka seolah-olah sedang berada di restoran mewah yang menenangkan jiwa. 



Masakan yang disediakan juga cukup sedap dan persembahan makanannya dibuat dengan menarik sekali. Disebabkan oleh itu, restoran ini mendapat start/comment yang tinggi dan positif dari pelanggan mereka dan comment yang diterima adalah jujur dari pelanggan mereka sendiri. 

Sekarang pilihan di tangan untuk memilih Restoran Western mana yang menjadi pilihan anda. Sebenarnya banyak lagi Restoran western di seluruh Malaysia yang menawarkan pelbagai menu yang enak lagi lazat.

Satu perkara nak kongsikan kat sini, jika teringin nak nikmati menu western yang sedap-sedap begini, tak payah nak susah payah pun tak apa sebabnya sudah ada western food delivery yang mudah dan pantas. Pihak yang dimaksudkan ini adalah Foodpanda. 


Dengan Foodpanda, tak kisah berada di rumah ataupun di tempat kerja, buat saja tempahan kemudian boleh nikmati bersama keluarga mahupun teman. Pilih saja mana-mana menu western yang ingin di cuba dan jika tak tahu nak buat pilihan boleh terus gunakan khidmat Foodpanda saban hari untuk menjimatkan masa dan tenaga diri sendiri.



Wednesday, July 8, 2020

vivo TWS Neo Earphone Will Be Available in Malaysia on 11 July

Hi Everyone,

vivo TWS Neo Earphone will be available in Malaysia for sale starting from 11 July 2020, which will be priced at RM 359. With this, customers will be able to purchase vivo TWS Neo Earphone at all vivo concept store, authorised dealers, collaboration partners and e-commerce platforms such as Lazada, Shopee, and vivo Store (http://www.vivostore.com.my). 

vivo TWS Neo earphone features an extra-large 14.2mm driver unit, CD-standard HD transmissions as well as 3 stereo sound effects – offering sensational sound quality for an ultimate audio experience. Apart from that, the earphones are embedded with an 88ms low latency mode and super-stable wireless connection that guarantee a more reliable and smoother performance for the on-the-go gaming and video calling experience. 


The light and comfortable vivo TWS Neo earbud bring an array of powerful features, such as Slide Control, Find My TWS Neo and so on. With device charging time and battery life being some of the concerns when it comes to decision-making by consumers on purchasing wearable devices or smartphones, the vivo TWS Neo Earphone has supplied the answer to every possible question and has provided the solutions to ease customers’ need for an ideal earphone; while it features super long-lasting battery power with built-in Qualcomm low-power wireless chip and T1 power supply chip that are able to keep the battery life up to 22.5 hours. 

For more information on the full specification of vivo TWS Neo Earphone, please visit vivo Facebook page or official website.


Tuesday, July 7, 2020

Restoran Sana-Sini Cyberjaya, Makan Sampai Tersandar Dibuatnya

Hi Korang, 

Lama betul tak ke D’pulze Cyberjaya ni ek. 

Yelah musim PKP kan so mane boleh jejalan sangat kan hehehehe so tup-tup hari tuh ada plak yang mengajak makan-makan ermm apa lagi jangan lah lepaskan peluang. 

makan-makan dengan acik kols

Unik nama restoran ni ek, Sana-Sini apa yang di sana –sini kan tak sempat plak kak lily nak tanya kan staff diorang hari tuh. Oh ya, pelbagai pilihan hidangan fusion dan berinsipirasikan masakan Hong Kong yang enak-enak ditawarkan. Oh i like ala-ala chinese food nieh, memang sangat rambang mata tak tau nak pilih yang mana kan. 




Kak lily suka susunatur di dalam restoran ini, kemas dan simple untuk menampakkan lagi keluasan kawasan restoran ini. Kita boleh nak duduk di mana, kalau reramai banyak meja-meja panjang di sediakan. Kalau nakkan privacy ada meja berdua di bahagian tepi dan ada juga meja makan yang berhampiran dengan 'mini playground' yang disediakan di dalam restoran ini. Tempat untuk menyambut hari jadi juga turut di sediakan, jadi tak payahlah kita sebagai pengunjung nak bawak segala jenis props di restoran ini untuk mengadakan party hari jadi. 


Di sebabkan kami ramai so seharusnya pemilihan meja panjang yang sesuai untuk kami, di susunnya menu makanan sepanjang meja dan dan kita pilih jer mana satu yang kita nak makan hehhee.. nasib baik Ida dah order siang-siang so tak delah pening nak makan apa. 


Tengoklah saiz hidangan minuman, masyallah saiz JUMBO!! Arghhhh besar gile kalau Mr Big ni memang dia sukalah sebab tak payah nak tambah order air banyak kali. 

Pilihan Menu Hidangan FUSION dan Inspirasi Dari HONGKONG 

Tak yah nak membebel panjang kak lily tunjukan menu-menu makanan yang menjadi hidangan kami pada hari itu, korang jangan terperanjat plak ek hehehehehhe…. 

Nasi Ayam 7 Adik Beradik

Salted Egg Chicken Wing 

Curry Laksa Noodle 

Butter Milk Chicken Rice

Sizzling Yee Mee With Chicken And Mushroom 

Sizzling Ayam Bakar Rice

Hokkaido Curry Chicken Chop Rice With Omelette

Pineapple Seafood Fried Rice 

Pumpkin Fried Rice With Chicken Chop 

Sweet And Sour Fish Rice 

King Prawn Kway Teow With Ginger And Egg 

Salted Egg Yolk Squid Rice

Claypot Beancurd With Vegetable

Butter Chicken With Egg Floss Rice

Spicy Szechuan Chicken Rice 

Classic Chicken Carbonara 

Sambal Prawn Rice

Spaghetti Aglio Olio With Seafood 

Fire Flame Cajun Chicken Chop

Black Pepper Beef Rice

Tentu korang dapat bayangkan macam mana ktorang nak abiskan kesemua makanan-makanan nieh, memang licin semuanya siap ada yang mintak tambah lagi, ishkk tak tau malu betul lah kan. 


Kak lily suka Nasi Ayam 7 Adik BeradikSpicy Szechuan Chicken Rice dan Spaghetti Aglio Olio with Seafood, dua-dua hidangan nampak macam biasa-biasa jer tapi boleh tahan juga pedasnya tapi enak bangat dong.. 

Oh ya kalau makan di sini, disediakan juga sekali 'free flow' untuk ais krim, sup dan salad di satu sudut khas. Ermm boleh tambah sesuka hati asalkan jangan membazir yer. 

bahagia memasing bila cakap jom makan

Seriously kak lily sukakan konsep sebegini, ala-ala hotel gituh siap ada hidangan appetizer dan dessert lagi, seharusnya lamalah ktorang lepak kat sini. 

In terms of harga, ya ampun tak delah mahal sangat pun, berpatutan kak lily rasa. Biasalah sepinggan bawah RM16 kan, standardlah kalau makan di restoran di Kuala Lumpur dan Selangor ni. 

Jom terjah ke :

Restoran Sana-Sini 
Lot Number: LG 01, 
DPULZE SHOPPING CENTRE, 
Persiaran Multimedia, 
Cyber 12, 
63000 Cyberjaya, 
Selangor



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 


Facebook : 

Instagram : 





#SanaSiniRestoran 
#FoodReviewMalaysia 
#FoodHunterMalaysia 
#MalaysianFood 
#InstaFoodMalaysia 
#FoodBlogger 
#DpulzeCyberjaya 
#SSRXBlogger