Monday, November 28, 2022

Lebih 2,000 Rumah Sudah Terjual di Tiara Sendayan!

Hi Korang,

Kalau dahulu masing-masing beria-ria untuk tinggal di bandar terutamanya ibu kota Kuala Lumpur kerana mudah untuk ke tempat kerja.

Namun kini tidak lagi!!

Majoriti inginkan kediaman yang selesa untuk di diami walaupun jarak tempat kerja dengan rumah jauh.

Ini terbukti bahawa lebih daripada 2,000 buah rumah sudah habis terjual di Tiara Sendayan yang rata-rata para pembelinya merupakan mereka yang bekerja di Kuala Lumpur.

Bagi kak lily, walau di mana pun lokasi kediaman yang kita pilih yang pentingnya akses keluar masuknya menyenangkan macam dekat dengan jalan besar dan mudah ke lebuhraya.


Kalau korang nak tau yang Tiara Sendayan merupakan pembangunan pesat yang sedang berlaku di kawasan selatan Lembah Klang di bawah pemaju terkemuka, Matrix Concepts Holdings Bhd dan terletak bersebelahan Bandar Sri Sendayan, Seremban faktor yang menjadikan Tiara Sendayan sebagai kawasan kejiranan yang ideal untuk seisi keluarga kerana ianya dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti P.

Di antaranya pusat Komersial Hab, Food Bazaar, pam minyak dan Central Park yang hanya jarak berjalan kaki. Bukan itu saja, sekolah, bank, shopping mall juga tersedia untuk korang nikmati.


Aksess Mobiliti Terbaik

Terletak di barat Seremban, ianya merupakan jaringan akses yang terbaik melalui laluan lebuhraya utama seperti Lebuhraya Utara-Selatan dan Lebuhraya Elite ke KLIA. 

Selain itu, perbandaran moden ini terletak secara strategik di dalam Lembah Wawasan Malaysia (MVV) – koridor pertumbuhan baharu yang diperuntukkan sebagai lanjutan daripada Greater Kuala Lumpur conurbation di Negeri Sembilan yang mana ianya di kelilingi pembangunan utama oleh Sime Darby Property, Seri Pajam Development dan TH Properties.

12 Ekar Central Park Bagi Memenuhi Tuntutan Gaya Hidup Penghuninya

Pembangunan komuniti yang di beri nama ‘Central Park’ yang seluas 12 ekar menampilkan tasik yang indah dan pelbagai kemudahan kediaman eksklusif, menjanjikan gaya hidup holistik untuk penduduk setempat.



Antara kemudahan sukan dan rekreasi yang disediakan termasuk gelanggang futsal, gelanggang bola keranjang, gimnasium, stesen parcourse, ruang majlis, teres tempat duduk, trek joging dan laluan refleksologi. Di samping itu, penduduk boleh menggunakan 'Hive Lawn' yang luas untuk aktiviti mesra keluarga seperti berkelah atau bermain layang-layang. Terdapat juga kawasan taman permainan yang menawarkan ruang yang menarik dan selamat untuk kanak-kanak dan kanak-kanak bermain.

Kemudahan Gaya Hidup Lain Yang Komprehensif

Tiara Sendayan juga tidak jauh dari mercu tanda dan kemudahan gaya hidup yang lebih adventures. Untuk riadah, terdapat Kelab Desa d’Tempat, kelab desa berorientasikan keluarga terbesar & X-Park Sendayan yang merupakan tempat hiburan terbesar di Negeri Sembilan dengan 34 ekar tarikan menarik, ruang acara & kemudahan sukan lasak yang terletak hanya 7km jauhnya.


Selain itu, hab Pendidikan seperti SK Sendayan, SMK Bandar Sri Sendayan dan SMK (Felda) Seri Sendayan hanya berjarak kurang daripada 7KM. Hab komersial seperti Sendayan Metropark, Suriaman Biz dan Sendayan Merchant Square terletak hanya 5km jauhnya. Sementara itu, Masjid Sri Sendayan, mercu tanda baharu yang menjadi ikon semalaman di Bandar Seri Sendayan, terletak hanya 5 minit pemanduan dari Tiara Sendayan.

Hampir 13 projek habis dijual dalam tempoh 3 tahun dan sambutan yang diterima cukup menggalakkan.

Maka tidak hairanlah Matrix Concepts Holdings Berhad berjaya merangkul pelbagai anugerah berprestij termasuk The Edge Excellent Award 2022 (TEPEA), The Edge Billion Ringgit Club 2022, The Malaysia Developer Awards 2022 (Top 10 for Market Capitalisation of RM 1 Billion and above) dan banyak lagi.

Berita baik bagi mereka yang masih lagi tercari-cari kediaman idaman yang seisi keluarga, Tiara Sendayan bakal melancarkan kediaman 2-tingkat bermula dari RM538,888. Kediaman ini didatangkan bersama 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Berkeluasan 2000 kaki persegi (20’ x 70’) kediaman ini sesuai untuk mereka yang berkeluarga dan mencari rumah yang luas serta selesa untuk didiami.

Ingin dapatkan info lanjut mengenai jenis-jenis pembangunan perumahan di Tiara Sendayan ini boleh layari ke www.tiarasendayan.com atau hubungi 1-800-88-2688


#TiaraSendayan 
#ModernHomes 
#OwnHome 
#FirstHomeOwner 
#DreamHome 
#NewHome 
#Freehold 
#LandedProperty 
#SelfSustainingCity 
#PropertyforInvestment 
#PropertyforSale 
#PropertyMarket 
#NegeriSembilan 
#MatrixConcepts

Sunday, November 20, 2022

Mister Potato mengumumkan kerjasama dengan NR Sports dan pelantikan Neymar Jr sebagai duta Mister Potato

Hi Korang,

Sempena Piala Dunia 2022 yang kini semakin hangat dan dinanti-nantikan ini, Mister Potato memeterai perjanjian dengan NR Sports untuk melantik Neymar da Silva Santos Júnior sebagai duta baru Mister Potato. NR Sports adalah syarikat yang menguruskan imej bintang bola sepak.


Dikenali ramai sebagai Neymar Jr, beliau dianggap sebagai salah seorang pemain bola sepak paling berbakat dalam generasinya. Pemain Brazil ini telah dipilih sebagai Pemain Bola Sepak Amerika Selatan Terbaik sebanyak dua kali dan beliau telah membantu pasukannya menjulang 13 kejuaraan sejak ke Paris Saint-Germain pada 2017, termasuk Liga Perancis (Ligue 1) sebanyak empat kali dan Piala Perancis sebanyak tiga kali. Neymar Jr mempunyai ramai pengikut, iaitu sejumlah 179 juta pengikut di Instagram dan mengendalikan sebuah pertubuhan bukan keuntungan – iaitu Instituto Projeto Neymar Jr, projek sosial yang berusaha membantu kanak-kanak, anak-anak muda dan keluarga mereka di Brazil.



Kerjasama baharu ini – Mister Potato x NR Sports – menandakan fasa seterusnya dalam sambutan ulang tahun Mister Potato yang ke-30 dan juga kerjasama jenama kegemaran ramai ini dengan selebriti terkenal. 



Fasa pertama telah bermula pada awal tahun ini. Kempen ini dilancarkan dengan tema “The Ridiculous Kick” (Penangan Rasa Gila-Gila) selama setahun dengan Neymar Jr sebagai tumpuan utama. Mister Potato juga akan melancarkan dua perisa edisi terhad (BBQ Kebab dan Hot Salsa), perisa inspirasi daripada kelazatan makanan Brazil.

“Kami di Mister Potato amat teruja dengan penyertaan Neymar Jr dalam kempen ini. Beliau seorang individu luar biasa yang bakatnya dalam sukan bola sepak memang sangat disanjungi. Neymar Jr terkenal kerana keupayaannya di atas padang dan juga kerja amal di luar padang di mana beliau menggunakan pengaruhnya untuk membawa kesan positif di peringkat global,” kata How Yuan Yi, Ketua Pegawai Pemasaran, MAMEE-Double Decker.

“Saya sangat gembira kerana berpeluang menjadi duta baharu Mister Potato, lebih-lebih lagi pada tahun yang penting dalam kerjaya saya. Saya rasa seronok untuk turut serta dalam kempen Mister Potato ini dan memang menggemari produk Mister Potato,” kata Neymar Jr.

“Personaliti luar biasa dan gaya hidup aktif yang penuh bertenaga menjadikan Neymar Jr pilihan sesuai bagi jenama kami. Kami akan memulakan beberapa aktiviti menarik dalam minggu yang akan datang dan bersedia memenuhi keinginan peminat bola sepak untuk menikmati snek yang lazat sambil menyaksikan perlawanan bola sepak Piala Dunia,” tambah How.

Para peminat bola sepak kini berpeluang untuk memenangi percutian ke Qatar, produk PUMA dan hadiah wang tunai bernilai lebih daripada RM138,000. “Peraduan Snek & Menang” berlangsung dari 1 Oktober sehingga 27 November 2022. Untuk melayakkan diri untuk menyertai peraduan ini, pengguna perlu membeli produk Mister Potato yang bernilai sekurang-kurangnya RM10. 


Isikan nama dan nombor kad pengenalan pada resit pembelian dan hantar menerusi WhatsApp ke +601156881139.

Seorang pemenang hadiah utama akan diterbangkan ke Qatar untuk menyaksikan perlawanan akhir bola sepak di Qatar dan lawatan ini akan ditanggung sepenuhnya. Dua puluh orang pemenang sagu hati akan menerima wang tunai RM2,000 dan produk PUMA x Neymar Jr manakala 200 pemenang hadiah mingguan akan menerima wang tunai RM250 setiap seorang. Rakan niaga yang menyertai peraduan ini termasuk pasar raya, pasar raya besar, pasar raya mini, e-dagang, kedai stesen minyak dan kedai serbaneka di seluruh negara.

Jenama kerepek kentang terkemuka Malaysia, Mister Potato ialah pilihan pertama bagi kerepek kentang di Malaysia dan tidak asing dalam usaha menjalin kerjasama pada peringkat global, termasuk kerjasama dengan Manchester United dan Chevrolet, dan juga bintang K-pop Korea Cha Eun-Woo.

Mister Potato telah dilancarkan pada 1992 untuk menawarkan snek kentang lazat kegemaran ramai yang diperbuat daripada ramuan berkualiti dan sekali gus memperkenalkan muchacho dengan topi sombrero kegemaran kami kepada rakyat Malaysia. Jenama tersebut kemudian menambah sentuhan warna kepada rangkaiannya pada 2017 menerusi perisa Ubi Keledek Ungu baharu yang membawakan kelainan yang menyelerakan tetapi dengan keenakan dan kerangupan yang sama di samping rasa manis semula jadi dan tidak mengandungi sebarang pewarna tiruan.

Rangkaian Mister Potato termasuk Mister Potato Chips dan Mister Potato Crisps. Semua kerepek kentang Mister Potato diperbuat daripada kentang import dan tidak mengandungi kolesterol. 



Produk-produk jenama ini dijual dalam kanister atau paket. Rangkaian pilihan perisa yang boleh didapati di pasaran termasuk:

· Mister Potato Crisps - Asli, Pedas & Panas, Krim Masam dan Bawang, Tomato, Barbeku dan Keju Madu, Ubi Keledek, Ubi Keledek Jagung Manis;

· Mister Potato Chips - Asli, Pedas & Panas, Barbeku, Tomato, dan Keju Madu;

· Mister Potato Syok Wave Crinkle Cut Chips - Ayam Goreng Berapi, Barbeku dan Seafood;

Produk Mister Potato boleh didapati dalam paket dan juga kanister dan dijual pada harga RM3.20 dan ke atas. Semua produk Mister Potato boleh didapati di semua pasar raya, pasar raya besar, pasar mini, kedai serbaneka, stesen petrol dan kedai runcit di seluruh negara, dan juga menerusi gedung rasmi MAMEE di Lazada (https://bit.ly/3fX5hpE) dan Shopee (https://shp.ee/xim7frj).

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Mister Potato Chips, sila telefon talian khas percuma MAMEE-Double Decker 1-300-22-6263 atau menghantar mesej WhatsApp ke +606-231 6362 antara jam 9 pagi dan 5 petang dari Isnin hingga Jumaat, menghantar e-mel ke careline@mamee.com.my atau melayari visit https://mamee.com/. 

Untuk maklumat lanjut, ikuti akaun media sosial jenama di Facebook (www.facebook.com/misterpotatocrisps/) dan Instagram (www.instagram.com/misterpotato_my/). 

Friday, November 18, 2022

ULTRA HEROES Datang Ke Malaysia Di PARADIGM MALL, Petaling Jaya

Hi Korang,

Lama bethol tak menulis ekk…

Mehlah kak lily sambung balik yer

So siapa kat sini minat giler dengan Ultraman??? Meh angkat tangan lekasssss

Hahahahaha jangan kata korang akak pun sama ye, masa kecik-kecik dulu inilah series yang kak lily tengok setiap petang.

Ok wait, ada berita baik untuk si kaki Ultraman semua hah!!

Kalau korang nak tau yang Ultraman kini di Malaysia wei!!!


Malaysia menjadi tuan rumah kepada Jelajah Asia Tenggara Ultra Heroes (ULTRA HEROES TOUR SOUTH EAST ASIA) dari 10 hingga 27 November 2022 di Paradigm Mall, Petaling Jaya.

Acara ini dibawakan kepada anda oleh Bandai Spirits Co. Ltd. dengan kerjasama Bandai Namco Asia Co Ltd di bawah naungan jenamanya, Tamashii Nations. Dengan pelbagai aktiviti menarik disediakan, Jelajah Figura ULTRAMAN (ULTRAMAN Figure Tour) pasti akan menambat imaginasi para peminat ULTRAMAN, kebanyakan yang membesar menonton siri aksi ikonik dari Jepun ini.

Korang akan menjadi antara yang pertama menemui ULTRAMAN DECKER, terbitan terbaharu siri popular Ultraman yang sedang ditayangkan di Jepun. Jangan lepaskan peluang sekali dalam seumur hidup untuk merakam gambar bersama PATUNG ULTRAMAN DECKER bersaiz manusia. Setinggi 2 meter dan telah diukir berdasarkan ‘S.H.Figuarts’, ia merupakan rangkaian figura utama jenama Tamashii Nations.







Jelajah Malaysia ini menjanjikan barisan figura koleksi ULTRAMAN yang baru, akan datang dan eksklusif daripada S.H.Figuarts dan Tamashii Nations Box oleh Tamashii Nations. Para peminat boleh menambah koleksi figura mereka (atau bagi peminat-peminat baru untuk memulakan koleksi mereka) di sudut jualan istimewa ULTRAMAN dan mendapat hadiah terhad TAMASHII Nations bagi setiap pembelian.




Yang lagi menarik jangan lupa menonton PERSEMBAHAN LANGSUNG ULTRAMAN (ULTRAMAN LIVE SHOW) yang memaparkan ULTRAMAN DECKER dan ULTRAMAN TRIGGER serta pertembungan penuh aksi mereka bersama raksasa SATANDELOS. Berlangsung pada pukul 1 tengah hari, 4 petang dan 7 malam setiap Sabtu (12, 19 dan 26 November) serta Ahad (12, 20 dan 27 November*), pengunjung dapat menyaksikan sendiri aksi pertempuran karakter-karakter ini dengan lebih dekat. 
(*Jadual tersebut tertakluk pada perubahan tanpa notis awal.)


Selain itu, jangan lepaskan peluang untuk menonton video istimewa yang memaparkan bintang dari Jepun, Hiroki Matsumoto, yang memainkan watak Kanata Asumi di ULTRAMAN DECKER dan Raiga Terasaka yang berlakon sebagai Kengo Manaka di ULTRAMAN TRIGGER. Yang pasti korang akan terpegun dengan babak-babak realistik daripada siri ULTRAMAN yang disediakan di acara tersebut.


Antara produk utama adalah TAMASHII NATIONS BOX Ultraman ARTlizes - Here He Comes! Our Ultraman. Boleh didapati dengan harga RM40. KOTAK TAMASHII NATIONS yang pertama adalah ULTRAMAN. 



Ia merupakan penampilan sulung ARTlized, satu siri baru yang memperingati generasi pertama karakter-karakter Ultraman SD dari tahun 1980-an dan 1990-an. Kotak ini merangkumi lapan figura dengan satu figura rahsia! Ia amat sesuai bagi pengumpul dan peminat ULTRAMAN atau semata-mata untuk menceriakan ruang kediaman korang.


Jelajah ULTRAMAN (ULTRAMAN Tour), yang dimulakan di Thailand sebelum tiba di Malaysia, dijangka menarik kehadiran 180,000 pengunjung dari segenap usia di Asia Tenggara. Sama ada dewasa, kanak-kanak, peminat mahupun pengumpul, mereka pastinya tertarik dengan karakter-karakter ULTRAMAN.

Masuk ke acara Jelajah Asia Tenggara Ultra Heroes (ULTRA HEROES TOUR SOUTH EAST ASIA) adalah percuma. Waktu operasi adalah 10 pagi – 10 malam setiap hari. Pengunjungi mesti berusia 15 tahun ke atas, sementara kanak-kanak dan remaja di bawah usia 15 tahun harus ditemani penjaga.


So, ibu bapa di luar sana jangan lupa bawa anak-anak kesayangan melihat Ultraman ke ULTRA HEROS TOUR SOUTH EAST ASIA di Paradigm Mall, Petaling Jaya dari 10 November hingga 27 November 2022.

Ayuh lekasss tau..

Untuk maklumat lanjut mengenai Jelajah Asia Tenggara ULTRAMAN & Figuarts boleh layari :-

Website Tamashii Nations : https://tamashii.jp/

Website Bandai Spirits Co Ltd : www.bandaispirits.co.jp/

Facebook Tamashii Nations South Asia : www.facebook.com/Tamashii.Nations.South.Asia

Thursday, November 10, 2022

JOM MAKAN DI 6 RESTORAN MENARIK DI SEPANG!

Hi Korang,


Sepang terdapat banyak tempat menarik dan sentiasa dikunjungi oleh pelancong tempatan. Sekiranya anda mencari tempat makan setelah puas berjalan sepanjang hari, ini adalah ENAM restoran yang menarik di Sepang yang wajib anda kunjungi.

SENANDUNG MALAM SEAFOOD, BAGAN LALANG

Kunjungi ke Senandung Malam Seafood untuk makanan laut dengan harga yang berpatutan. 


Terletak di Bagan Lalang dan hanya satu jam perjalanan dari Kuala Lumpur, restoran ini menyajikan pelbagai jenis makanan laut yang segar. Pelanggan boleh memilih pelbagai jenis makanan laut dan cara masakan, antaranya termasuk ikan, sotong, udang, dan kerang-kerangan. Senandung Malam Seafood ialah restoran ‘outdoor’ yang menghadap pantai dan dibuka bermula jam 5 petang. Jadi pelanggan boleh menikmati hidangan sambil menikmati angin bayu dan menyaksikan matahari terbenam.

THE TEPEN, CYBERJAYA

Anda ada masalah memilih antara masakan Itali dan Malaysia? Kenapa tidak pilih sahaja kedua-duanya? 


The Tepen di Tamarind Square, Cyberjaya menyajikan hidangan gabungan Asia yang terbaik. Dengan hidangan pasta Aglio Olio bersama Bunga Kantan ataupun salmon panggang dalam Laksa anda, restoran ini sesuai untuk mereka yang ingin mencuba menu yang berlainan. Bercakap tentang kelainan, mereka turut menghidangkan nasi putih dalam buluh bersama pilihan lauk pauk dan pelbagai pencuci mulut yang unik. Jadi, jangan lupa untuk kunjungi restoran berinspirasi retro ini a

PAK NGAH CYBER KOPITIAM

Teringin menu yang lebih ringkas seperti telur separuh masak dan roti bakar? Kunjungi ke Pak Ngah Cyber Kopitiam. 


Terletak di Cyberjaya, kopitiam bergaya moden ini menghidangkan hidangan klasik kegemaran rakyat Malaysia, daripada Nasi Lemak, Asam Laksa, dan juga telur separuh masak diatas roti bakar bersama kaya dan mentega. Padankan hidangan tersebut bersama kopi dan kuih tempatan untuk mulakan hari anda. Menu restoran ini juga termasuk hidangan barat seperti ‘chicken chop’, tortilla dan pasta untuk memuaskan selera dan citarasa anda. Tetapi, menu istimewa mereka adalah Nasi Minyak, sejenis hidangan nasi yang kebiasaannya dihidang di majlis perkahwinan kaum Melayu. Kopitiam ini semestinya salah satu restoran yang wajib anda cuba!

THE BOTANIST, CYBERJAYA

Ini adalah satu lagi tempat menarik yang boleh anda kunjungi jika anda ke Cyberjaya. 


The Botanist merupakan sebuah kafé yang cantik dengan suasana tropika sesuai untuk pengguna ‘insta’. Café ini menyajikan ‘bao burger’ yang unik iaitu salah satu hidangan istimewa mereka bersama hidangan-hidangan lain termasuk kopi dan teh. Dan jika anda seorang vegan, terdapat pilihan bukan tenusu juga. Terletak di Tamarind Square, kafé ini juga menjual produk mesra alam seperti berus gigi bukan plastik dan sabun bebas kimia sebagai salah satu inisiatif mereka untuk mempromosikan kesedaran bebas sisa di kafe ini.

LUCK BROS KOPI

Luck Bros Kopi di KLIA2 menyajikan kopi, hidangan panas dan manisan yang beraneka. Selain hidangan sarapan, makan tengahari dan makan malam, kafe ini juga mempunyai pilihan ‘on-the-go’ kepada mereka yang inginkan hidangan yang mudah dan cepat, terutama sekali kepada para penumpang penerbangan. 


Jika anda ingin berkongsi kenikmatan minuman di sini bersama rakan-rakan atau keluarga anda, kami cadangkan 5 Street Coffee iaitu menu istimewa mereka yang mempunyai lima jenis kopi dari negeri-negeri di Malaysia; Johor, Pulau Pinang, Perak, Melaka dan Kuala Lumpur. Konsep kafe yang moden ini dapat menarik pelanggan yang Insta-Aesthetic. Kalau anda berada di KLIA2 dan ingin mencari makanan-makanan yang sedap, Luck Bros Kopi adalah satu pilihan terbaik untuk anda.

RESTORAN UMMI AISYAH

Terletak di Pasar Perdagangan Warisan Central di Kota Warisan, Restoran 


Ummi Aisyah menyajikan hidangan makanan laut yang lazat, daripada ikan bakar, sotong ke sambal udang dan siput sedut masak lemak. Menu daging ayam, kambing dan lembu juga terdapat di restoran ini. Terdapat juga pelbagai aneka ulam ulaman dan sayur sayuran. Makanan panas juga terus dihidang untuk menaikkan selera pelanggan. Jika anda merancang untuk makan di sini, kami cadangkan hidangan istimewa mereka iaitu Siakap Terbang yang digoreng dan dihidangkan bersama sambal tempoyak dan sambal belacan.

Sepang adalah antara tempat yang amat digalakkan untuk meluangkan hujung minggu anda. Terdapat banyak tempat untuk anda lawati, bermalam dan juga restoran yang terbaik di sini. 

Untuk lebih banyak inspirasi pelancongan dan lawatan ke negeri Selangor, layari laman web rasmi Tourism Selangor, www.selangor.travel, atau ikuti akaun media sosial rasmi Tourism Selangor; Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, dan saluran YouTube Tourism Selangor. 

#PusingSelangorDulu!

Saturday, November 5, 2022

Infinix HOT 20 Series Menawarkan Gaya Hidup #FastAndFun dengan Kamera Super Nightscape 5OMP

Hi Korang,

Jenama telefon pintar antarabangsa Infinix, telah melancarkan HOT 20 serba baharu dengan ciri yang dipertingkatkan dan prestasi yang cukup hebat. Ini bagi memenuhi gaya hidup pengguna hari ini.



Didatangkan dengan Super Nightscape 50MP, pemproses MediaTek Helio G85 yang dinaik taraf untuk prestasi hebat, Paparan Immersive Fluid Punch Hole 6.82-inci, sehingga 11GB Extended RAM + 128GB ROM dan dikuasakan oleh XOS 12.0. Bayangkan harga yang ditawarkan hanyalah RM599 sahaja.

Infinix sentiasa mengutamakan keperluan dan keinginan peminat mereka apabila membangunkan produk baharu kerana kami ingin mengikuti trend gaya hidup mereka yang sentiasa berubah. Oleh itu, siri HOT 20 menyasarkan untuk melebihi jangkaan bukan sahaja dari segi permainan tetapi dalam prestasi keseluruhan, dan kami percaya telefon ini akan memenuhi keperluan semua pengguna muda pada titik harga yang berpatutan,kata Richard Tang, Pengurus Negara untuk Infinix Malaysia.


Infinix HOT 20

1. Didatangkan dengan ciri #FastAndFun

HOT 20 didatangkan bersama MediaTek Helio G85 denganmenampilkan dua CPU Arm Cortex-A75 yang mempunyai kuasa sehingga. 2GHz. Ianua juga mempunyai enam pemproses Cortex-A55 yang beroperasi sehingga 1.8GH2, serta GPU dengan kelajuan puncak 1GHz. G85. Dengan peningkatan yang ditawarkan oleh HOT 20 memberikan masa tindak balas yang pantas, antaramuka yang lebih luas. Ternyata HOT 20 secara keseluruhan menjadikan penggunaan telefon pintar lebih mudah dan hebat.

Teknologi Extended RAM yang berkuasa HOT 20 membolehkan peranti membuka kunci RAM tambahan apabila diperlukan, memberikan keupayaan untuk menggunakan pelbagai aplikasi sekaligus dengan mudah sekaligus memberikan pengalaman yang lancar walaupun penggunaan yang agak berat,

Selain itu, HOT 20 (6GB RAM*128GB ROM) menawarkan RAM lanjutan (extended) sebanyak 6GB*5GB (bersamaan dengan 11GB) tanpa sebarang kos tambahan, menyokong sehingga 11 apl latar belakang yang beroperasi tanpa lag pada masa yang sama. Kapasiti storan sehingga 11GB RAM*128GB ROM. Ini membolehkan pengguna menikmati lebih banyak storan untuk fail besar, permainan dan apl.

Untuk pengalaman permainan #FastAndFun, HOT 20 disediakan dengan Turbo Permainan Peningkatan Ketersambungan Kelajuan Penuh, yang merangkumi XArena, Dar-Link 2.0 dan LinkPlus 1.0. XArena meningkatkan keupayaan grafik dan pergerakan dalam pelbagai tetapan permainan menggunakan ciri sistem permainan yang dipertingkatkan yang meningkatkan kestabilan dalam permainan. Dar-link 2.0 menyediakan pengurusan dinamik pintar CPU dan GPU yang memastikan prestasi lancar & boleh dipercayai dalam permainan yang memerlukan grafik serta kawalan suhu dan penggunaan kuasa yang berkesan.

Tambahan pula, Dar-link 2.0 meningkatkan kualiti gambar dengan kecerahan, kontras dan ketepuan melalui teknologi AVSYNC untuk pengalaman permainan yang mengasyikkan. Teknologi LinkPlus 1.0 meminimumkan ketinggalan dan mengurangkan penggunaan kuasa dengan Pintar mengedarkan rangkaian wayarles dan trafik data.

2. Smooth To The Touch & Pengalaman Diperhalusi

HOT 20 menampilkan dirinya sebagai telefon pintar yang menyelaraskan dirinya dengan gaya hidup pantas dan menyeronokkan yang diguna pakai oleh pengguna muda di Malaysia pada zaman ini. Dengan Paparan Immersive Bendalir Punch Hole 6.82-inci, kadar penyegaran 90Hz dan kadar sentuhan 180H2, pengguna akan dapat menikmati responsif yang lebih baik, penyemakan imbas yang lebih lancar dan kawalan permainan yang pantas. Bezel super kecil dan paparan HOT 20 memberika tontonan imersif 90% ratio skrin-ke-badan. Selain itu, HOT 20 mempunyai mod Sentuhan Ultra, yang mempercepatkan tindak balas, memberikan maklum balas visual hampir serta-merta kepada input sentuhan.

Dark Region Enhanvcement Technology terbaru yang disepadukan dengan algoritma resolusi Al memperhalusi kontras skrin, dan meningkatkan kejelasan semasa ketika penggunaan dan di kawasan dengan cahaya matahari yang tinggi. Selain itu, jangkakan Peningkatan kestabilan rangkaian dengan Teknologi Erdal Engine 3.0 Infinix The HOT 20 terutama apabila menggunakan media sosial serperti TikTok.

HOT 20 juga didatangkan dengan DTS Stereo Surround Sound memberikan bunyi bas dalam, tinggi yang kuat dan julat pertengahan yang jelas untuk pengalaman audio yang mengasyikkan pada setiap penggunaan. Ddatangkan bersama dengan algoritma suara Al pintar, bagi pemain video atas talian kana dapat lihat pergerak lebih tepat dan jelas sekaligus memberikan pemain lebih kelebihan.

3. Influencer of the Nightlife



Peningkatan utama yang didatangkan didalam HOT 20 adalah kamera 50MPnya. Ini memberikan kelebihan yang ketara berbanding dengan generasi telefon siri ini sebelumnya. Menampilkan Kamera Super Nightscape SOMP dengan apertur F1.6 yang besar, memberikan syot kilat yang jelas dengan tahap perincian yang luar biasa sama ada siang atau malam.

Mengambil kedudukan fotografi lebih tinggi, HOT 20 dilengkapi dengan Mod Malam Super, yang menambah baik perincian foto pada waktu malam tanpa mendedahkan tangkapan secara berlebihan, menghasilkan imej yang benar-benar menakjubkan apabila matahari terbenam. Apabila menggunakan mod potret, subjek lebih menonjol dan foto lebih jelas, memberikan pengguna peluang untuk merakam subjek mereka dengan terperinci yang luar biasa. Dalam mod video pendek, pengguna boleh memanfaatkan pelbagai video dengan menggunakant emplate yang memberi pengguna pilihan untuk mengedit dan menggabungkan video dengan mudah dan pantas untuk dikongsi di laman media sosial.

4.Rapid Charging 4 Bateri Besar



HOT 20 menampilkan bateri 5000mAh yang boleh mengecas dengan pantas iaitu dengan Pengecasan Pantas 18W. Teknologi Power Marathon memberikan kuasa tahan lebih lama walaupun selepas sesi permainan yang panjang, memberikan pengguna masa tambahan yang mereka perlukan untuk memasang atau menyelesaikan sesi mereka. Pengecas 18W disertakan dalam kotak dengan kabel pengecasan pantas Jenis-C.



Infinix HOT 20

Infinix turut memperkenalkan Infinix HOT 20i yang didatangkan bersama peranti tambahan yang turut dilancarkan dalam siri HOT. Peranti ini mempunyai 6.6-inch High-Bright Sunlight Readable Displaydengan reka bentuk yang cukup slim (tipi+s untuk tontonan yang lebih padu

Seperti HOT 20, ia juga mempunyai bateri Power Monster 5000mAh dengan Teknologi Kuasa Marathon untuk membolehkan penggunaan tahan lebih lama. Ia juga dilengkapi dengan 13MP dengan f/1.8 Wide Aperture Triple Rear unit kamera dan 8MP Al Portrait kamera hadapan bagi memenuhi keperluan fotografi serta dapat merakam momen bermakan.

Oh ya! Dengan 4GB RAM*128GB ROM memberikan storan yang mencukupi untuk apl, video dan gambar. Harga yang ditawarkan hanyalah RM499 dan boleh didapati di semua kedai luar talian dan dalam talian di seluruh negara.

Secara ringkas maklumat mengenai siri Infinix HOT 20:

Infinix HOT 20

Tarikh Jualan Luar Talian Seluruh Negara - 4 November 2022

Tarikh Jualan Dalam Talian Shopee - 11 November 2022

Platform Jualan Dalam Talian - Kedai Rasmi Infinix di Shopee

Pilihan Warna - Sonic Black / Legend White / Tempo Blue /Fatntacy Purple

RRP - RM599 (6GB + 128GB)


Infinix HOT 20i

Tarikh Jualan Luar Talian Seluruh Negara - 4 November 2022

Tarikh Jualan Dalam Talian Shopee - 11 November 2022

Platform Jualan Dalam Talian - Kedai Rasmi Infinix di Shopee

Pilihan Warna - Wilderness Black / Luna Blue / Energy Green / Sunset Gold

RRP - RM499 (4GB 4 128GB)


Peraduan Fotografi SUPER NIGHTSCAPE Infinix Hot 20 50MP

Infinix Malaysia turut mengadakan peraduan fotografi untuk meraikan pelancaran Infinix HOT 20 dan ingin memberui peluang sendiri kepada pengguna untuk mencuba ciri terkenalnya iaitu Kamera Super Nightscape 50MP. Peraduan ini akan berlangsung dari 7 November 2022 hingga 6 Disember 2022.


Selain daripada menjadi jenama yang memberi penumpuan kepada permaianan atas talian, Infinix juga mempunyai misi kepada pengguna untuk sama-sama menyertai i #FastandFun dengan menawarkan hadiah yang cukup menarik iaitu produk Infinix yang bernilai sehingga RM20,000 secara keseluruhan. Peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia. Untuk info lanjut boleh layari laman Facebook rasmi Infinix.

Pengguna juga boleh mengikuti perkembangan terkini dengan promosi terkini dan spesifikasi mudah alih di halaman Facebook Rasmi Infinix Malaysia, halaman Instagram, saluran YouTube, halaman twitter, dan laman web.


#FastandFun 
#InfinixMalaysia 
#Infinix

Friday, November 4, 2022

ESCAPE Penang Launches Two New Attractions in conjunction with 10th Anniversary

Hi Everyone,

ESCAPE Penang - arguably one of Malaysia’s and Asia’s best leisure entertainment destinations with exciting rides and games hosted in a natural environment - held its 10th anniversary celebrations yesterday on a grand scale, which included the launch of two brand new attractions.


These include Malaysia’s very own Ski Slope – the first-of-its-kind in Penang’s tropical setting; and a Dead Sea Pool, in which visitors can naturally float, much like in Jordan’s Dead Sea, marking two more game-changing attractions in ESCAPE Penang, which not only bear testament to the brand’s continuous pursuit of excellence, but also a symbol of yet another milestone which will cement Penang’s reputation as a truly exciting leisure destination.


Officiated by Penang State EXCO for Tourism and Creative Economy, YB Yeoh Soon Hin, on behalf of Penang Chief Minister, YAB Tuan Chow Kon Yeow, the celebration and launch event was hosted by Malaysian celebrity and comedy veteran, Harith Iskander. Also in attendance were Dato’ Sim Choo Kheng, Founder and Executive Chairman of Sim Leisure Group, proprietor and operator of the ESCAPE brand of theme parks.

Dato’ Sim was most recently recognised in The Blooloop 50 Theme Park Influencer List 2022 as a key mover and shaker in the industry - a prestigious industry recognition that celebrates the work of fifty key individuals whose creativity, passion and drive has helped shape and improve the industry. It recognises individuals who have created ground breaking initiatives, technologies, designs and projects that are creating the theme parks of tomorrow.


Also inaugurating the launch of the new attractions was 18-year-old Malaysian Olympic Alpine Skier, Aruwin Salehhuddin, who showcased her skills on the Ski Slope, bearing testament to the world-class nature of the new attractions!

“I am truly glad to say that Sim Leisure Group, through the inception and development of ESCAPE Penang over the last 10 years, has truly answered the call to put Penang on the world map with such a world-class destination. Indeed, the ESCAPE brand – with its wings now spread around the globe - is a true success story, which started right here by our very own Penang Boy himself, Dato’ Sim Choo Kheng,” said YB Yeoh Soon Hin, on behalf of Penang Chief Minister, YAB Tuan Chow Kon Yeow.



“I have no doubt that ESCAPE Penang has and will continue to be a tourist magnet for visitors for decades to come, as proven by the millions of visitors who has visited this park. I was extremely thrilled to know that Penang will now be home to Malaysia’s first Ski Slope and Dead Sea Pool, all thanks to ESCAPE Penang. I am so happy to be able to finally witness them for myself today. With these new attractions, ESCAPE Penang has once again raised the bar for the development of tourism in Penang,” he added.

The 302-metre-long Ski Slope is an outdoor man-made ski slope that runs downhill created from special material that allows skis and snowboards to slide effortlessly – all without any snow. In a true testament to Sim Leisure Group’s creativity and commitment to the environment, the Ski Slope is laid over a defunct road on what was once a Teluk Bahang Dam construction site. As with all other attractions in ESCAPE Penang, every effort was made to repurpose existing infrastructure, while preserving the park’s natural environment.


Meanwhile, The Dead Sea Pool mimics the famous Salt Lake in Jordan, which it is named after. The pool’s high salinity content allows visitors to float naturally in the pool. And now for the first time, visitors can experience both phenomenal attractions for themselves at ESCAPE Penang.

“Here we are, 10 years later after the ESCAPE brand was conceptualised right here in ESCAPE Penang. It has certainly been a long journey for us, but as you can clearly see, we are not like other so-called theme parks. We dared to be different, answering the call for reimagined play experiences. Today, we still stick to this the tried and tested concept of the rediscovery of childhood, while promoting connection with nature. And we meant it. When developing this park, we made every effort not to affect the natural lush greenery that you can see around the park. In fact, we even planted more trees!” said Dato’ Sim Choo Kheng.

“Our success today – fuelled by creativity and passion - has changed the face of conventional theme parks, while playing a vital role in promoting tourism in Penang and Malaysia. But while not resting on our laurels, we continue to evolve with the times, creating new experiences for our visitors. So, even as we celebrate 10 years of ESCAPE Penang with these new attractions, we continue to look to the future. Let me just say that ESCAPE is here to stay, and we’ll continue to evolve with the times, giving unique play experiences for generations to come, not only here in Penang,” he added.

As the pioneer of the now world-famous ESCAPE brand of theme parks, ESCAPE Penang has not only set the benchmark with its “low tech, high fun” approach to play, but has also continuously raised the bar with its unique offerings, including two Guinness Record Breaking attractions – the World’s Longest Water Tube Slide and the World’s Longest Zip Coaster.

Today, the ESCAPE brand of theme parks is represented by ESCAPE Penang and the brand’s very own mall attraction, ESCAPE Challenge, in Petaling Jaya. The brand will also soon see the opening of new parks in Ipoh, Cameron Highlands, and even outside Malaysia with the first international ESCAPE Park planned to be opened in Sri Lanka and on-going projects in Oman, Qatar, Saudi Arabia and China.


Tuesday, November 1, 2022

Decathlon Malaysia Enhances Sporting Access in Cyberjaya

Hi Everyone,

It was a whopping success as crowds flocked to the opening of Decathlon Malaysia’s Cyberjaya outlet – its 10th store in the country, for the first time in Cyberjaya.

Right to left: Preiya Tharshini (Decathlon Cyberjaya Mountain Department Leader), Amirikhwan Taj Tajudin (Decathlon Cyberjaya Store Leader), Arnaud Sauret (Decathlon Malaysia CEO), Mr Kan Ky-Jin (Dpulze Shopping Centre Representative), Mr Kan Ky- Vern (Dpulze Shopping Centre Representative), Karim Cheboub (Decathlon Malaysia Retail Leader), Atul Gupta (Decathlon Malaysia Expansion Leader) & Melvin Chiam (Decathlon Malaysia Expansion Manager)

Located within Dpulze Shopping Centre, this outlet will be one of Decathlon Malaysia’s largest stores, with over 5,000 exclusive products covering more than 60 sports.


With an extensive sporting itinerary lined up, Decathlon welcomed the Cyberjaya Sports Lovers Community to join MY Decathlon Club and participate in the events present at the store’s grand two-day opening. 



With more than 18,000 visitors over the weekend, around 1,000 participated in the activities available over the weekend; these included activities like the 5km Fun Run and mega workout sessions by Atilia Haron, Hannah Kamal, and Adila Sam from Manic Studio.

The opening of this Cyberjaya store becomes yet another initiative by Decathlon Malaysia to actively advance sport-loving communities within the country. As done within many areas of the Klang Valley already, Decathlon’s “Sport for The Many” tagline will now extend to the sporting communities of Putrajaya.

“It is always refreshing to see the number of sports enthusiasts in Malaysia growing, especially when young children display their love and passion for it. We hope Decathlon Malaysia becomes a stepping stone for individuals of all backgrounds to either pick up a new sport or to further develop existing skills in MY Decathlon Club. I am optimistic that the opening festivities of the weekend will be a source of motivation for the Decathlon Family to pursue a healthier, more active lifestyle,” said Arnaud Sauret, Chief Executive Officer of Decathlon Malaysia.

He further assured all Decathlon Malaysia fans that their outlets only stock high-quality, affordable products, as he believes the Decathlon Family deserves only the very best for their sporting needs. Arnaud Sauret also emphasised that Decathlon Malaysia prides itself on making accessibility a running theme for all sports enthusiasts in Malaysia.



The 5km Decathlon Fun Run received overwhelming support with over 500 participants running towards a healthier and fitter lifestyle. The route that took participants around scenic Cyberjaya also gave all runners a chance to take in the sights of the township. During the opening weekend, 250 lucky sports fanatics were also treated to an RM50 gift card while the rest were given free healthy ice cream as a treat and were able to “boost their juice” on a bike!

The sports retailer has upcoming plans to extend its influence to many more communities nationwide. With the success of its first outlet opening in Cyberjaya, Decathlon Malaysia built off this sporting high by announcing its all-new Decathlon Johor Bahru store that is scheduled to open next year.





Decathlon Malaysia aspires to transform all store-residing townships like they have done with Cyberjaya, into a sporting hub where future sporting activities are hosted. It is also with the hope that this will help catalyse the sporting community within other neighbouring areas of Putrajaya.


For more details, visit https://www.decathlon.my.