Thursday, December 14, 2017

Makan-Makan Di FizoMawar Kitchen, Bangi Seksyen 8

Hi Korang,


Ya ampun memang kak lily lalu lalang dengan restoran artis Fizo dan Mawar ni tapi you know me lah, langsung tak de masa nak singgahlah. Lagipun kalau siang malam kat KL je event bila masa nak melepak di Bangi kan. 

Kalau lalu tuh, nampak cam penuh je restoran ni so lagilah malas nak singgah sebab malas nak tunggu kan, memang dasar pemalas nauzubillah sungguh. 

So last week, jumaat lepas. Abis kerja je terus ke sini sebab bebudak ni hah ajak makan. Cun-cun sampai restoran tak ramai orang lain so boleh pilih tempat mana nak duduk ek hehehhee


Meh akak lily citer sket sejarah penubuhan FizoMawar Kitchen ni ek.

Fizomawar Kitchen ini ditubuhkan di bawah Fizo Omar Catering Sdn Bhd pada 15 disember 2015. 

Pengasasnya merupakan seorang selebriti yang minat memasak disamping isteri beliau yang sukakan makanan & menjelajah menyebabkan tertubuhnya restoran ini. 




Selain itu restoran ini adalah inisiatif beliau diatas kesukaran menemui makanan berasaskan thai yang menepati citarasa. Cita rasa selebriti ini terhadap makanan thai amat tinggi berikutan ibunya yg berasal dr narathiwat. Beliau mengambil inisiatif sendiri utk belajar resipi & cara masakan menu asli thai di negara gajah putih itu selama 6 bulan dan menetapkan SOP penyediaan makanan di FMK. 

Penubuhan restoran ini juga adalah salah satu cara pengasas berkongsi rezeki dan keenakan masakan thai kepada orang awam khususnya di lembah klang. Pilihan lokasi yang terletak di Seksyen 8 Bandar Baru Bangi adalah lokasi yang strategik disamping Bandar Baru Bangi merupakan antara pusat tumpuan membeli belah utama.

Keistimewaan FMK terletak pada variasi menunya yg berteraskan kpd hidangan tradisi negara gajah putih. Tidak berkrompomi ttg keaslian rasa & kualiti sajian, bahan2 masakan FMK dibawa khas dr Thailand. Segar & yg paling penting halal.

Penat nau bercerita ek..

Apa lagi meh layan menu-menu yang kitaorang order hari tuh.

Tapi sebelum tuh, jangan menyesal ye hehehhee


Kami order minuman seperti Mojito, Ice Green Tea, Cha Yen dan Cocoa Chocolate. 


Unik packagingnya kan, kalau salah cucuk boleh pecah plastic ni tau hehehee. Bagi kak lily senang cam ni, kalau tak habis boleh terus bawak balik tapi takkan tak abis kan. Sedap tuh Cha Yen kan

Pad Thai Tomyam

Ini kiranya mee goring Thai yang menggunakan special mee dari Thailand. Di goreng basah dengan pes yang tersendiri, ada udang, sayuran dan kat tepi ada kacang dan serbuk lada ini memang cara orang-orang Thai makan ek.


Dragon Tomyam

Kenapa dragon?? Of courselah sebab ada bahan-bahan yang ala –ala dragon saiznya macam ketam, udang yang banyak, isi ikan, sotong, lala dan lelain lagi. Rasanya unik ada rasa santan sket tapi tak lemak at all. Pedas lagi mengancam. Hidangan untuk 4 orang sebenarnya tapi kitaorang makan sampai 6 orang pun still tak habis jugak tau.

Daging Bakar Tomyam 

Daging ini di bakar di depan kedai so boleh tengok sendiri cara ianya di masak, harumnya bau masak di salai tuh. Di cicah plak dengan sos homemade lagilah sedap ek. Sesuai untuk pembuka selera

Ayam Goreng Bijan

Kak lily ratah gituh je, sebab ranggup luar dan dalam. Tapi kalau bijannya lagi banyak then lagi sedap bak hang!

Ostrich Premium Burger

Teringin pulak nak makan burger so kitorang orang Ostrich burger ni, rasa dagingnya lembut dan padu. Langsung tak de rasa hanyir at all, memang kena makan panas-panas tau.

Untuk pemanis mulut, kami order :

Akedut

Harum baunya tak de rasa hanyir telur pun, selalu tengok orang jual tak berselera tapi bila pekena akok di Fizomawar Kitchen ni terus bertambah-tambah seleranya. Saiz boleh tahan besar jugak ek

Chakoi 

Ini di makan panas-panas sambal di cicah dengan sos buatan sendiri, sangkaya pandan. Lemak-lemak manis gituh

In terms of harga, bagi kak lily berpatutan dan sesuai dengan hidangan yang di persembahkan. Lagi pulak harga bahan mentah pun boleh tahan melambung tinggi so dah tentu menu makanan pun akan naik harga jugak. Tapi kalau sedap bak hang no hal kalau kena bayar lebih sket. 

Ok nak bagitau ni, 

Sempena ulangtahun ke2 FMK pd 15 Disember 2017 ini, potongan harga sebanyak 15%* akan dihadiahkan kepada pengunjung sepanjang hari istimewa tersebut!

**15% potongan dr jumlah total harga dlm satu resit

Murah tuh kan!!!!

Jom Kita ke :

FizoMawar Kitchen
Persiaran Bangi, 
Seksyen 8, 
Bandar Baru Bangi, Selangor
(waze)

Waktu Beroperasi : Selasa – Ahad, 11am – 11pm.



Layari social media FizoMawar Kitchen ni tau untuk info lanjut dan promosi



Rasa cam balik ni nak singgah lagi lah sebab teringat kat Dragon Tomyam tu lah










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Resipi Pasta Spiral Tak Pedas Langsung Dengan CHEFOLOGY

Hi Korang,

Kan ari tuh kak lily pi event masak-masak Chefology dan McCormick tuh kan so balik tuh dapatlah beberapa produk keluaran dua jenama ni. 



Teringin plak nak cuba masak pakai kuali baru tuh so semalam bukaklah beg tuh, wah memacam ada lah selain daripada kuali dan sudip ada beberapa bahan masakan seperti black peppercorn grinder, sea salt grinder, oregano grinder, BBQ sauce ermm kesemuanya dari McCormick.

Apalagi terus bukak almari dan peti sejuk dan check apa yang boleh di masak dengan bahan-bahan dan peralatan ni ek

Ok ada pasta, cheese dan sos béchamel sket jadinya masak pasta jelah ek

Resipi Pasta Spiral Tak Pedas


Bahan-bahan


1. Pasta spiral yang telah direbus aldante

2. Sos béchamel yang di masak sendiri alah buat sendiri je (tepung gandum sket, susu sket, mentega sket, bawang dan garam)

3. cendawan di hiris nipis

4. Siapkan bahan-bahan perasa dari McCormick kat tepi

5. Udang dah kopek kulit

6. Cheese ikut suka

7. Bawang putih untuk menumis

Cara-cara


1. Masukkan sedikit minyak dan tumiskan bawang putih hingga naik bau dengan kuali Chefology tau

2. Masukkan cendawan

3. Masukkan udang

4. Masukkan sos bechamel dan biarkan mendidih, kalau pekat tambahkan air sedikit 




5. Bila dah mendidih masukkan bahan-bahan perasa dari McCormick seperti blackpepercorn, sea salt dan oregano. Alah pusing-pusing je grinder tuh hehehehe

6. Masukkan pasta spiral dan gaulkan

7. Siapp !!


Mudah kan, tak yah letak cili-cili bagai, so bebudak pun boleh makan. Even Mr Big makan bertambah sebab sedap kuahnya 


Memang senang guna kuali Chefology ni sebab langsung tak melekat walaupun di biarkan seketika, dan pemegangnya nampak macam besi tapi tak panas pun tau bila di pegang.

Itu je

Nanti akak lily citer lagi pasal resipi kedua pulak tau dengan kuali Chefology ni










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Wednesday, December 13, 2017

3M Countertop Drinking Water System, Tak Sabar Nak Guna Lah

Hi Korang,

Ermm penapis air!!!

Rasanya sekarang ni banyak rumah dah mula gunakannya

Sebab apa?

Sebab kualiti air semakin lama semakin teruk, bukan nak kondem pasal Jabatan Air ianya bukan salah diaorang pun. Yelah air dari empangan elok, suci, murni tapi bila paip rumah kita hah amik ko segala mak neka keladak keluar ek

Maknanya kita perlukan penapis air atau enak di panggil water filter.

Lepas tuh water filter pun kita kena pandai gak pilih yang mana bersesuaian dengan kehendak kita. Macam kak lily, of courselah akak lily akan cari yang kecik tapi berkapasiti tinggi hehhehehe barulah seronok nak guna. 

Memperkenalkan 

3M™ CTM-02 Countertop Drinking Water System

Oh produk 3M rupanya, produk buatan Malaysia wokeh ermm akak liked!!

Meh lah citer sket pasal penapis air ni ek, citer simple-simple jelah kan

• Diuji dan diperakui oleh NSF standard 42 dan 53, yang bermaksud mengurangkan kekotoran dan pencemaran di dalam air dengan kesan kesihatan yang lebih baik seperti yang dikawal oleh National Sanitation Foundation International.

• Mempunyai kecekapan penapisan sehingga 14,000 gelas, di mana 1 gelas bersamaan dengan 200ml

• Mempunyai penunjuk kadar penggunaan kartrij, jadi korang boleh memantau dengan mudah apabila sudah tiba masanya untuk menukar penapis kartrij

• Tidak perlu bimbang bagi ibu dan bayi kerana kualiti penapisan telah terjamin kerana kualiti penapis air sedang diuji dan disahkan oleh NSF standard 42 dan 53

• Penyelenggaraan mudah, kartrij perubahan kurang dari 10 saat

• Mudah membeli kartrij gantian

• Tiada penggerudian diperlukan, oleh itu mudah dipasang dan diselenggarakan


Bila dah bukak-bukak or unboxing inilah yang ada dalam kotak tuh, ya ampun sket bebenau bebarangnya

ini filternya kecik je kan

3M ni mempunyai 75 tahun pengalaman di dalam bidang penapisan so rasanya korang tak yah nak ragu-ragu untuk membuat pilihan. Bila tengok rekabentuknya macam futuristik ek, kecik dan senang nak letak di tempat-tempat yang sempit macam singki kann

Yeahh of courselah k lily excited sebab berjaya mendapatkan jugak the 3M™ CTM-02 Countertop Drinking Water System nri ek. 

Ermm haruslah rasa tak sabar nak pasang ye tak!!

tempat kat mane beli, water filter ni. alah kat 11street je udah

Kalau korang nak tau untuk model 3M™ CTM-02 Countertop Drinking Water System merupakan model terkini yang di keluarkan oleh 3M. Nak bagitau jugak ada special promosi sekarang ni dari 01 December 2017 hingga 31 January 2018 di mana harganya RM988

Nanti bila dah pasang, kak lily akan kongsikan pengalaman menggunakannya ek


Boleh check it out di www.3m.com.my/water/dealers










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Pekena Butterscotch Macchiato di SF Coffee Sempena Krismas Ni.

Hi Korang,

Bila dengar kopi perasi pelik-pelik je mesti kak lily excited nak cubalah, yelah benda baru kan haruslah nak tau cam ner rasanya.

So kak lily ke San Francisco Coffee atau sekarang di panggil SF Coffee, alah tukar angin sket lah kan, asyik nak minum brand hijau je


Malas nak pi outlet KLCC yang selalu pi, so kak lily lepak di San Francisco Coffee @ The Envictus Petaling Jaya ni. Alah sekali harung jumpa client sekali so lepak jelah kan. 

Ermm apa nak order ek?

Eh haruslah nak cuba Butterscotch Macchiato ni.


Of courselah manis tapi tak de lah manis medu ek, lengkap dengan sos caramel di atasnya yang penuh berkrim tau. 

Creamy Turkey Pasta

La tak kan nak minum kopi je kan, or courselah kena order menu makanan gak. Butterscotch Macchiato amat sedap tapi lagi sedap kalau digandingkan dengan Creamy Turkey Pasta baru yang menampilkan pasta penne, daging ayam Belanda, cendawan butang serta tomato ceri dalam sos krim seenak rasa, ditaburi cebisan ayam rangup, keju Parmesan dan daun parsli, bagi membawakan juadah perayaan yang lazat lagi menyelerakan.

Merry Turkey Focaccia

Satu lagi hidangan perayaan Krismas ni yang kak lily order Merry Turkey Focaccia, dia macam alah-alah sandwich yang mengandungi gulungan isi ayam Belanda serta keju cheddar semula jadi yang ditaburkan di atas lapisan salad dan tomato dengan sapuan sos kranberi yang saling melengkapi. 

Alah harga bukan mahal pun, untuk Butterscotch Macchiato bermula dari RM13 hingga RM16.50 ikut saiz yang korang sukalah dan kedua-dua pasta dan sandwic ini boleh dinikmati dengan harga RM18.90 setiap satu.




Cantik jugak outlet SF Coffee di The Envictus ni ek, sempatlah kak lily berselfie bagai. Crowd not bad jugak, maklumlah kak lily time lunch so sempatlah cuci mata sket hehehehe

Ada berita baik untuk penggemar kopi tegar cam kak lily ni hah.

Bagi yang mencari hadiah istimewa untuk penggemar kopi, korang boleh memilih mana-mana biji kopi segar di dalam beg 100g bernilai RM12.75 secara percuma dengan setiap pembelian bekas minuman SF Coffee Graffiti, yang dijual pada harga RM75.90.


Untuk info lanjut, meh check it out di

Website : www.sfcoffee.com

Instagram : SF Coffee

Facebook page : SF Coffee


Selamat menjamu selera semuanya hehehhehehe








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Tuesday, December 12, 2017

Supplemen USANA Tablet

 Hi Korang,

Teknologi USANA® InCelligence® menawarkan peringkat canggih nutrisi sains setelah saintis USANA menemui cara bagaimana nutrien berkomunikasi dengan sel untuk memulakan proses perindungan semulajadi dan pembaharuan. Kini mereka mula menilai semula formula dan mengemaskini produk USANA 


Selepas bertahun-tahun memperbetulkan formula, suplemen CellSentials® adalah evolusi seterusnya dalam produk pemakanan selular USANA yang luar biasa.

"Kami melancarkan suplemen USANA CellSentials® yang terdiri daripada Core Minerals Plus dan Vita-AO yang direka untuk diambil bersama. Sistem nutrisi tindakan tiga hala unik memperlihara, melindungi dan memperbaharui untuk menyokong fungsi sel yang sihat serta menggalakkan kesihatan tinggi, " kata Encik Ng Keng Hean, Naib Presiden Eksekutif USANA Asia Selatan.


"Teknologi sama ini juga telah disediakan di dalam rangkaian penjagaan kulit USANA Celavive® dan kesemua 3 produk yang kini boleh didapati di Malaysia, mewakili teknologi nutrisi sains terkini serta menguatkan matlamat kami untuk mengekalkan kesihatan di peringkat selular," tambah Ng 

Suplemen CellSentials® revolusioner adalah gabungan dua produk asas: Core Minerals Plus dan Vita-AO yang dibuat dengan teknologi InCelligence® yang menunggu paten baru. Suplemen CellSentials® lebih daripada multivitamin; mereka adalah sistem pemakanan selular maju dengan Sains InCelligence®, teknologi pengisyaratan sel USANA yang maju.

Suplemen Core Minerals Plus dan Vita-AO CellSentials® menyediakan Sokongan Beraksi Tiga Haluan: (1) mikronutrien menyuburkan, (2) proses melindungi dengan menyokong pengeluaran antioksidan semulajadi badan dan (3) mitophagy bertindak balas dengan penampilan pembersihan selular semulajadi yang menghilangkan mitokondria yang rosak dari sel.

Dr. Rob Sinnott, Ketua Pegawai Saintifik USANA berkata: "Badan anda mempunyai sistem kimia dan elektrik (sistem saraf) dan secara ringkasnya, pengisyaratan sel ialah cara sel berkomunikasi antara satu sama lain melalui pengutusan kimia di dalam badan anda.


"Teknologi InCelligence menyokong komunikasi selular yang normal dengan mempromosikan isyarat yang sihat dalam tubuh kita dan secara aktif mengaktifkan reaksi sihat dengan menggunakan kombinasi nutrien tertentu.
"Jika kita semua hidup dalam keadaan yang ideal, makanan akan memberikan kebanyakan nutrisi dan semua sebatian pengisyaratan sel positif yang kita perlukan. Tetapi selalunya terdapat jurang yang cukup besar antara keadaan yang ideal dan apa yang menjadi diet moden kita. 
"Jadi matlamat kami adalah untuk mengisi jurang dengan suplemen, memastikan anda mendapat jumlah yang tepat untuk vitamin, mineral dan antioksidan, sebagai contoh. 
"Terdapat beratus-ratus perkara yang boleh kita lakukan dengan pengisyaratan sel dan kami baru sahaja bermula menjelajah dan mencari. Saya sangat teruja dengan potensi yang ada, " kata Sinnott.
Untuk info lanjut boleh layari website rasmi USANA http://www.usana.com atau layari blog rasmi USANA di  http://whatsupusana.com.

Monday, December 11, 2017

Nur Fakhira menangi Cabaran Raja Kuah Knorr 2017

Hi Korang,

Ni kak lily nak share informasi sket mengenai Cabaran Raja Kuah Knorr 2017 ni ek, dah ada juara tau hehehhe

Juara Nur Fakhira Mohd Rosli (kedua dari kanan) dengan Pengarah Urusan UFS Nusrat Perveen, Pengarah Pemasaran Rangkaian Claire Sullivan dan naib-juara Mohd Sharifudin Saleh dan pemenang ketiga Zaleha Idris.

Pengusaha makanan Nur Fakhira Mohd Rosli, 27, berjaya menyakinkan para pengadil juri untuk dinobatkan juara Cabaran Raja Kuah Knorr 2017, yang menghayatkan penghargaan baru untuk hidangan berkuah Melayu digemari oleh ramai rakyat Malaysia.

Dengan menampilkan dua hidangan ayam dan satu hidangan udang iaitu Udang Kari Kering, Masak Lemak Tempoyak Ayam dan Ayam Kichap Szechuan, kesemua hidangan kreatif ini menjadi pilihan utama pengadil juri yang terdiri dari cef.

“Ketiga hidangan menjadi pilihan saya kerana agak berlainan dari kuisin Melayu dan merupakan gabungan yang bercitarasa sedap serta senang dimasak dalam jangkamasa pendek iaitu tidak melebihi 90 minit,” Nur Fakhira berkata.

Para juri yang mengadil termasuk cef selebriti Mohd Johari Edris (lebih dikenali sebagai Chef Jo), Cef Profesional UFS Mohd Hadzrin Mohd Din, Cef Budiman Bistari Mohamed serta Dr Ahmad Esa Abdul Rahman, Pengetua Pusat Seni Kulinari dan Pendidikan Gastronomi di Kampus UiTM Puncak Alam yang menentukan pemenang berdasarkan kriteria seperti kebersihan, penampilan dan citarasa hidangan.

Nur Fakhira yang berasal dari Kuantan dipilih dari 400 lebih peserta dan kemudian untuk pusingan terakhir dengan 19 peserta lain dalam acara yang diadakan di Kampus Puncak Alam Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Nur Fakhira menangi hadiah utama berupa pakej umrah untuk dua orang bernilai RM25,000 serta wang tunai sebanyak RM15,000 dan hamper sementara naib juara Mohd Sharifudin Saleh, 47, dari Melaka menerima tunai RM10,000 beserta hamper diikuti oleh pemenang ketiga iaitu Zaleha Idris, 60, mendapat tunai RM6,000 dan hamper. Peserta lain memperolehi hadiah saguhati tunai RM500 beserta hamper.

Para  juri yang mengadil (dari kiri) Cef Budiman Bistari Mohamed, Cef Professional UFS Mohd Hadzrin Mohd Din, Dr. Ahmad Esa Abdul Rahman dan cef selebriti Mohd Johari Edris (lebih dikenali sebagai Chef Jo) sedang merasa hidangan masakan peserta-peserta.

Sejak diperkenalkan buat kali pertama tahun lalu, acara anjuran Unilever Food Solutions akan berfokus pada hidangan berkuah yang mewakili sehingga 70% daripada hidangan pengendali makanan Melayu terutamanya sebagai kari, kicap, masakan lemak dan rempah lain.

Pemenang dari Kawasan Utara iaitu Budiman Bistari Mohamed dinobatkan sebagai Raja Kuah Knorr 2016, diikuti dengan naib johan Mohd Hilmi Mohamad Alias Ahmad dari Pantai Timur, pemenang ketiga Mohd Salehzarin Mohd Saleh dari Kawasan Selatan dan pemenang keempat Raiei Mahidin dari Kawasan Sentral.

Para juri sedang mencuba hidangan masakan peserta Fakhira.

Penyertaan 2017 dibuka kepada semua rakyat Malaysia dan sungguh mudah sekali dengan menampilkan 3 jenis resepi hidangan berkuah menggunakan Stok Ayam Knorr.

Pengarah Urusan UFS Malaysia Nusrat Perveen berkata: “Oleh kerana kini terdapat satu trend menggunakan perasa ayam juga untuk menggelitik selera, Unilever Food Solutions memberi pengiktirafan terhadap usaha masakan menggunakan Serbuk Ayam Knorr.

“Hari ini amat bererti kerana kerjasama khas UFS ini dengan UiTM yang merupakan pusat pendidikan utama dalam bidang keunggulan kulinari. Kami sungguh yakin dengan pendekatan bahawa langkah menjadi cef bagus harus bermula seawal boleh, termasuk di tahap universiti. 

“Lebih lagi, acara Cabaran Ketupat Rendang Knorr yang berlangsung pada hari dan lokasi sama dengan Cabaran Raja Kuah Knorr akan memberi pendedahan sewajar kepada kesemua 40 penuntut UiTM dari Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan yang menyertai cabaran pertama ini.”

Dua pelajar UiTM iaitu Nur Fatin Syahirah Mohd Fisol dan Nur Suhana Jamaluddin, kedua-dua berumur 21 tahun, menangi hadiah utama tunai RM200 dan hamper untuk hidangan interpretasi mereka iaitu Rendang dan Ketupat Palas.

“Kemenangan juara Cabaran Raja Kuah Knorr tahun lalu oleh Chef Budiman Bistari Mohamed sungguh bererti kerana beliau merupakan graduan fakulti kulinari UiTM!” Nusrat berkata.

Unilever Food Solutions ingin berkembang untuk masa depan dengan menyentuh 800 juta pengguna setiap tahun. UFS berhasrat mencapai matlamat ini dengan cara yang mampan dan menumpukan kepada empat bidang di mana UFS boleh membuat perbezaan: memperbaiki kesihatan dan kesejahteraan, meningkatkan keselamatan makanan, mengurangkan pembaziran makanan dan mencari sumber yang mampan.

Makanan hebat harus menjangkaui sempadan geografik dan perbezaan budaya. Makanan merupakan penyatu besar dan kenyataan ini jelas sekali di sebuah negara berbilang budaya seperti Malaysia di mana semua di sini, daripada penduduk tempatan pelbagai kaum dan juga warga asing yang menginap atau melawat, menikmati hidangan yang ditawarkan dalam suasana citarasa berharmoni yang berbeza!

Nusrat berkata: “Unilever Food Solutions Malaysia terus berada di barisan hadapan dalam arena makanan tempatan, berkongsi kepakaran dan terus membuat inovasi untuk memberikan kandungan makanan terbaik untuk rakan perniagaan dan pelanggan kami.

Gambar kenangan penyertaan 40 penuntut Pengurusan Seni Kulinari, UiTM Kampus Puncak Alam selepas tamat cabaran.

“Dari Chefmanship Akademi berinovatif yang dilancarkan pada tahun 2013 dan melibatkan 12 pihak berkuasa tempatan di seluruh Malaysia – iaitu satu inisiatif pertama di negara ini – sehingga kedua dua acara hari ini, UFS Malaysia akan terus mengukuhkan piawaian tempatan yang diiktiraf oleh rangkaian global kami.”










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Makan-Makan Sempena Kempen ‘Artisan Pizzart’ Anjuran Anchor Food Professionals!

Hi Korang,


Minat pizza tak?

Ermm giler tak minat hah! Even anak sedara kak lily si Aakif tuh pun pandai nak jijaa nak jijaa hahahhaa. Bayangkan budak sekecik 3 tahun pun suka inikan kita pulak kan


Berikutan kempen pertama PIZZAART ni yang telah pun di adakan pada July 2017 lepas mendapat sambutan yang hangat maka mereka kembali sekali lagi kempen Artisan Pizzart anjuran Anchor Food Professionals ni so dapatlah kita semua merasai pizza-pizza yang unik dan bercitarasa tinggi.

Ms Lina, orang kuat Achor Food Profesionals

Untuk pusingan kali ini kempen PizzArt bakal menjanjikan keseronokan pizza menjadi lebih baik tanpa menjejaskan trend makanan global ke dalam kegemaran tempatan. Anchor Food Professionals akan bekerja dengan 18 cawangan café di Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur untuk memperkenalkan 5 jenis pizza baru kepada pencinta pizza!

Sempat kak lily saksikan demostrasi cara membuat pizza dari Chef Fairuz yang merupakan residen chef bagi Anchor Food Professionals ni tau. Nampak cam senang tapi payah jugak ek, kreativiti tuh sangat penting ek dan yang penting mestilah unik. 

Dah apa lagi, meh kak lily perkenalkan pizza-pizza unik ni ek

PizzBurger

Kemain pelik benau bentuk pizza ni ek, dah macam buah kelapa pun hado gak. Kalau nak tau di dalamnya ada grilled minced lamb patty stuffed dengan Anchor Mozzarella Shredded Cheese, Anchor Colby dan Cheddar Cheese, then di bakar dengan sapuan ringan Anchor Butter.

UltiMeat Pizza

Pizza ni sangat best, sebab kesemuanya daging, daging dan daginggg… Ada daging ayam yang banyak di bakar dengan Anchor mixed cheeses di atasnya

Deep Cheese Pizza

Di inspirasikan daripada Chicago-authentic deep fish pizza, menggabungkan pelbagai jenis lapisan yang penuh dengan Anchor Mozzarella Cheese dan Anchor Colby serta Cheddar Cheese dengan Putanesca filling. 

Cheese Pretzza

Pizza ini menggabungkan Anchor Cream Cheese dan Anchor Extra Yield Cooking Cream, di dalam adunan doh di lapisan kepingan salmon sebelum di bakar. Ko rasa sedap ke idokk!!

Pizza Rolls

Sesuai untuk sarapan dan menu snek sepanjang hari, ianya pizza roll di dalam mengandungi Anchor Mozzarella Cheese, Anchor Shredded Parmesan Cheese dan Anchor Colby serta Cheddar Cheese, Masala lamb dan bayam. 

Eleh korang pun teringin la tuh..


Korang boleh check it out di beberapa café yang terpilih di Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak. 

  • Klang Valley – U Pizzeria, Pizza House, Pizza 185, Havana, The Butcher’s Table
  • Ipoh – Mustard Sandwich House, Food and Desire
  • Penang – US Pizza
  • Kedah – Sky Garden Resto Bar
  • Melaka – Temasek Hotel Cafe, Hungry Bear
  • Johor – Finale Kitchen Bar
  • Sabah – The Chubs Grill and Mad Ben Café
  • Sarawak – Chillax Café and Bistro, Osome Wood Fired Pizza and Bistecca and Bistro


Untuk info lanjut meh layari Anchor’s Facebook Page











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com