Wednesday, November 14, 2018

"MOONSTRUCK" Kompilasi Lagu Romantik Dan Sentimental Di Dalam Album NORRELA

Hi Korang, 


Mungkin korang tak pernah dengan penyanyi yang bernama Norrela ketika ini kan!! 

Ye betul penyanyi yang bernama Norrela ini merupakan penyanyi baru yang menghasilkan lirik lagunya sendiri dek kerana sudah bosan menyanyikan lagu orang lain.


Terdapat 10 buat lagu yang liriknya hasil dari ilhamnya sendiri, di antara lagu-lagu yang dimuatkan di dalam album "Moonstruck" ialah :- 

  • I'm Moonstruck 
  • Song Serenade 
  • You Missed It All 
  • Don't Be My Hero 
  • I know 
  • It's Crystal Clear 
  • Just Can't Do It Alone 
  • Me and My Shadow 
  • My Mind and Heart 
  • I'm a Teetotal 

Majlis Pelancaran Album Moonstruck


Kak lily berkesempatan untuk menghadiri majlis pelancaran album "Moonstruck" yang bergenre romantik dan sentimental nyanyian Puan Norrela ini.


Album ini telah diterbitkan oleh Andy Court, Penerbit album di Australia yang telah memenangi lebih 30 Anugerah peringkat nasional dan antarabangsa. Beliau yang telah bertanggungjawab menghasilkan muzik dan melodi berdasarkan kepada lirik yang dihasilkan oleh Norrela sendiri.

Sini kak lily kongsikan  video nyanyian Norrela ni ek

Moonstruck by Norrela

Seriously yang kak lily tak sangka tuh, yang Puan Norrela seorang ibu anak tiga yang berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang "Applied Biology" yang cukup terkenal dalam dunia penulisan motivasi kini telahpun menghasilkan mini albumnya sendiri. Betullah kalau ada minat dan usaha segalanya pasti boleh kita capai.



Hasil karya Puan Norrela iaitu buku motivasi "Memancing Hati Anak Remaja" dan juga album Moonstruck! 

Tahniah kepada Puan Norrela!!


Perjalanan karier Norrela ini baru sahaja bermula dan kak lily doakan Puan Norrela ni akan maju kehadapan dengan jayanya di dalam bidang nayanyian yang diceburi ini. 
















Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Tuesday, November 13, 2018

Trak Kempen VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS Nantikan Kehadirannya

Hi Korang,

Kita sering kali mengabaikan penjagaan kesihatan sistem penghadaman kita, maka VITAGEN telah mengambil langkah untuk berkongsi kepakaran dan pengetahuannya secara langsung dengan rakyat Malaysia melalui inisiatif pendidikan barunya, VITAGEN Digestive Health On-Wheels. 

Inisiatif pendidikan VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini memaparkan sebuah trak yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan mengenai probiotik – Lactobacillus acidophilus & Lactobacillus paracasei – iaitu bakteria ‘baik’ yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan untuk sistem penghadaman sekiranya diambil dengan secukupnya. 


Trak ini juga akan dikelolai oleh jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan yang akan menyediakan analisis dan nasihat kesihatan sistem penghadaman mengenai cara menjaganya kepada orang ramai. 

Di 30 buah lokasi yang akan dikunjungi, orang ramai akan dapat menjalani saringan kesihatan sistem penghadaman daripada pakar pemakanan, menerima kaunseling dan kit ujian najis daripada jururawat gastroenterologi, dan mempelajari cara untuk kekal cergas daripada perunding kecergasan. 

Selain mempamerkan hasil kajian terkini dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), trak ini juga dilengkapi dengan permainan interaktif mengenai kesihatan sistem penghadaman, sampel produk dan promosi jualan. 


“VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini merupakan inisiatif pendidikan kesihatan sistem penghadaman menggunakan trak bergerak yang pertama seumpamanya bagi mendidik para pengguna melalui cara yang lebih kreatif dan menarik melibatkan mereka. Sebagai peneraju dalam kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN memperkenalkan inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia tentang kepentingan probiotik dalam sistem penghadaman yang sihat. Sebagaimana yang disahkan oleh kajian terkini oleh PPUKM, sistem penghadaman yang sihat adalah penting untuk kesihatan keseluruhan,” kata Encik Poh Eng Lip, Pengurus Besar VITAGEN. 

“Lebih banyak kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman berfungsi sebagai otak kedua kita. Oleh itu, orang ramai perlu sedar bahawa sistem penghadaman amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan dan mengetahui cara menjaganya akan membantu menangani pelbagai masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN bertekad untuk menggalakkan kepentingan sistem penghadaman yang sihat,” tambah Poh. 

“Satu cara mudah untuk memperoleh sistem penghadaman sihat yang boleh meningkatkan imuniti, kejelasan mental dan emosi adalah dengan mengambil probiotik dalam bentuk Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei setiap hari.” 


Hasil penyelidikan klinikal PPUKM yang diketuai oleh Pakar Perunding Gastroenterologi, Profesor Madya Perubatan, Ketua, Unit Gastroenterologi, Jabatan Perubatan, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, YM Dr. Raja Affendi Raja Ali – menunjukkan bahawa strain probiotik Lactobacillus acidophilus dan Lactobacillus paracasei dalam VITAGEN mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sistem penghadaman dan sistem imun kerana kira-kira 70-80% daripada sistem imuniti terletak dalam sistem penghadaman. 

Kajian tersebut menunjukkan bahawa 96% daripada responden mengalami simptom sembelit yang berkurangan manakala 45% daripada responden menghabiskan masa yang lebih singkat dalam tandas. 

Sistem imuniti kita dibentuk untuk menentang serangan virus, bakteria dan mikrob lain tanpa mengganggu tisu yang sihat. Sebanyak 70% daripada pertahanan imuniti kita terletak di dalam sistem penghadaman. 

Apabila kita berasa gembira, 95 peratus daripada Seratonin – bahan kimia yang menyumbang kepada kesihatan emosi, kesejahteraan dan kebahagiaan di antara lain – didapati dalam sistem penghadaman di mana probiotik di sana bertindak sebagai pengutus neuro untuk mencetuskan emosi ‘perasaan gembira’. 

“Kami menantikan lebih banyak penemuan yang dapat mengukuhkan lagi pemahaman bahawa sistem penghadaman amat penting dalam kesejahteraan secara keseluruhannya dan mengetahui cara menjaganya akan membantu mengurangkan banyak masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN akan terus mendidik dan mengingatkan orang ramai untuk menjaga sistem penghadaman mereka supaya dapat menikmati kualiti kehidupan yang lebih baik,” kata Poh. 



TRAK KEMPEN VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS 

  • Trak bergerak kesihatan sistem penghadaman yang pertama seumpamanya 
  • Saiz Trak: 27’ panjang x 7.5’ lebar x 12’ tinggi 
  • Akan berada di 30 lokasi di seluruh Lembah Klang 
  • Dikelolai jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan 


AKTIVITI UNTUK ORANG RAMAI 

  • Pameran VITAGEN dan Hasil Kajian Penyelidikan PPUKM 
  • Saringan kesihatan penghadaman yang dijalankan oleh jururawat gastroenterologi 
  • Pengedaran Kit Ujian Najis 
  • Nasihat pemakanan dan makanan yang sihat oleh pakar pemakanan 
  • Nasihat kecergasan oleh perunding kecergasan 
  • Cabaran Interaktif mengenai Kesihatan Sistem Penghadaman 
  • Video multimedia mengenai Hasil Penyelidikan VITAGEN oleh PPUKM 
  • Sampel dan jualan produk VITAGEN Kurang Gula 


VITAGEN – Asli, Kurang Gula dan Kolagen 

Semua perisa VITAGEN mengandungi berbilion-bilion kultur hidup dan aktif ‘Lactobacillus acidophilus’ dan ‘Lactobacillus paracasei’ untuk penghadaman lebih baik dan sistem imun yang lebih kuat. 

VITAGEN Asli diperbuat daripada susu berkhasiat dan jus buah sebenar tanpa pengawet untuk perisa buah lazat yang digemari semua. 

VITAGEN Kurang Gula mempunyai kandungan gula lebih rendah, dan dirumuskan khas untuk mereka yang mahu mengurangkan pengambilan gula tetapi masih ingin menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh jenama ini. VITAGEN Kurang Gula telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan. 

VITAGEN Kolagen Kurang Gula diperbuat daripada ramuan berkhasiat dengan kultur hidup dan aktif yang sama, tetapi ditambah peptida kolagen kehidupan laut dan prebiotik untuk kulit yang berseri dan kelihatan muda. VITAGEN Kolagen Kurang Gula juga telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan. 

Minum VITAGEN setiap hari untuk memberikan badan anda pengambilan seharian bakteria sihat. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.vitagen.com.my 





Sunday, November 11, 2018

Konsert 'DEKADE' Afgan Live In Kuala Lumpur 2018

Hi Korang,

2minggu lepas kak lily berkesempatan ke Konsert DEKADE Afgan Live in Kuala Lumpur di Plenary Hall, KL Convention Centre.

Ya ampun sesungguh kawan kak lily yang hadiahkan sepasang tiket tuh tau.


Haruslah kak lily tak lepaskan peluang, padahal pagi tuh kak lily kat kampung Melaka so lepas je lunch terus je balik KL tau semangat nak tengok Afgan yelah ingat senang nak dapat tiket konsert Afgan ni, asyik sold out manjang je lah.

Sempat bergambar dengan Sasha Saidin, tinggi betul dia ni lah

Sesampai tuh, dah ramai betul orang especially perempuan lah kan, termasuk ahkak ko ni. Dapat bergambar di board Afgan pun jadilah daripada tak de, nak ambil gambar dengan dia ni memang payahlah coz bodyguardnya sekeliling tuh. Ingat ada sekali kak lily launching produk dan kebetulan Afgan dutanya ermmm selang 2-3 tapak je dari Afgan but still tak dapat nak ambil gambar dia sebab securitynya very tight. 

So tengok dari jauh jelah ek...

Ok gambar tak berapa nak sharp ye coz kak lily duduk jauh dari stage, yelah tiket orang biasa kan hahaha tapi puas jugaklah sebab clear pemandangan

sekejapan seat belakang tuh penuh tau


Konsert Afgan kali ini ternyata berbeza dari semua konsert yang pernah diadakan di Malaysia sebelum ini. "Konsert ini begitu peribadi bagi saya kerana ia adalah sebagai tanda penghargaan saya kepada semua peminat yang setia menyokong selama ini. Saya ingin membawa penonton secara peribadi mengikuti perjalanan karier saya di dalam industri dan berkongsi perasaan dan pengalaman selama 10 tahun bergelar anak seni. Berada begitu dekat dan intim ialah sesuatu yang belum pernah saya lakukan sebelum ini" kata Afgan. 

kecik nau plak Afgan ni ek, yelah dari jauh kan

Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 berlangsung selama hampir 3 jam dan dimulakan dengan lagu Jalan Terus yang memperlihatkan kemampuan vokal Afgan yang tersendiri. Kelainan susunan muzik serta persembahan vokal yang memukau berjaya membuai peminat ke dalam suasana begitu intim dan romantis dan menyaksikan rangkuman perjalanan karier Afgan bermula dari album pertama, Confession No. 1 pada 2008 hingga album terkini beliau berjudul, DEKADE. 


Momentum konsert diteruskan dengan persembahan Afgan menerusi lagu-lagu hits beliau sejak 2008 yang membuat penonton mula menari mengikut rentak lagu. Lebih 20 buah lagu dipersembahkan pada konsert ini menyaksikan rata-rata peminat menyanyi hampir kesemua lagu yang dipersembahkan. Sebaik konsert berakhir, seramai 100 orang pembeli tiket WIP dibawa ke sesi Meet and Greet bersama Afgan.


Seriously memang tak sedar 3 jam lebih berlalu sebab asyik duk nyanyi je kan, eh of courselah kak lily ni fans no. 1 Afgan. Most of the songs semua kak lily tau tapi yang english song tuh kak lily tak berapa gemar lah so yang tuh tak delah nyanyi-nyanyi.

Ruffedge pun ada gak, sedap wei lagu Bila Rindu tuhhh

Afgan yang diiringi The Gandarianz menyampaian seleksi lagu hits seperti Pesan Cinta, Love Again, Kunci Hati, Jodoh Pasti Bertemu, Sudah dan juga duet bersama kumpulan Hip Hop dan R and B Malaysia, Ruffedge menerusi lagu I'll Make Love to You. Gandingan Afgan dan Ruffedge cukup menyegarkan halwa telinga dan penonton terasa dibuai dengan kemerduan gandingan magis tersebut. Di samping penampilan yang cukup segar, kumpulan yang telah ditubuhkan lebih 20 tahun lalu turut mempersembahkan lagu Bila Rindu. 

Ketua Pegawai Eksekutif Nizra Production Sdn Bhd, Nik lruwan Nik lzani menyifatkan kejayaan konsert ini menyuntik semangat beliau untuk terus menghasilkan lebih banyak konsert antarabangsa yang berskala besar. Beliau juga amat menghargai sokongan peminat muzik di Malaysia khususnya peminat setia Afgan terhadap konsert ini. Konsert ini turut menyaksikan kehadiran Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin yang berkenan mencemar duli berangkat ke konsert ini dan para selebriti yang turut hadir adalah seperti Fazura, Fattah Amin, Zahirah McWilson dan ramai lagi. 

Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 turut mendapat sokongan Maybank, Hot FM dan Kool FM, Turkish Airlines, Redbox, E&O Residences dan Hamza Motors.

tq sebab temankan ek, walaupun tak minat hahahaha

Kalau ada lagi konsert Afgan, mestiah kak lily cepat-cepat dapatkan tiket ek. 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Friday, November 9, 2018

ILLUMI FEST RUN MALAYSIA 2019

Hi Korang,

Larian santai neon yang ditunggu-tunggu, “ILLUMI Fest Run” Malaysia dibawa oleh syarikat insurans MPI Generali, bakal kembali untuk tahun kedua di Malaysia! Selepas edisi sulungnya meraih sambutan yang begitu hangat pada Januari lalu, Infinitus Productions Pte Ltd, dengan kerjasama MPI Generali Insurans Berhad, terpanggil untuk meneruskan acara unik bersinar dalam gelap ini pada 2 Mac 2019 di Selangor Turf Club. 


Kepada pelari-pelari yang berharap untuk sertai, bersedialah! 

Ini kerana pendaftaran akan dibuka seawal 29 Oktober ini, bermula jam 12 tengah hari. Maka, untuk mereka yang masih belum merasai sendiri keseronokkan berlari dan berjalan di sepanjang laluan empat kilometer sambil disiram dengan “ILLUMI Glow Water neon” (air sinaran neon ILLUMI) dengan setiap kilometer menampilkan tema berbeza, jangan lepaskan peluang untuk menjadi sebahagian daripada pesta larian ini! 



“Lebih 5,000 pelari telah sertai pada edisi sulung dan kami amat gembira dengan sambutan yang begitu menggalakkan di Malaysia. Oleh itu, kami akan menambah lebih banyak elemen baharu untuk laluan acara akan datang ini, sekaligus menjadikannya pesta yang lebih meriah untuk dinikmati semua peserta! Kami juga berasa cukup bangga untuk menjadi penganjur acara yang bermakna ini kerana ia bukan sahaja mempromosikan gaya hidup sihat, tetapi pada masa sama menghimpunkan rakyat Malaysia yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dalam suasana yang menghiburkan. Sebagai sebahagian daripada program CSR (Tanggungjawab Sosial Korporat), kami ingin mengumumkan juga bahawa setiap RM3 daripada yuran pendaftaran yang diterima akan diderma dan disalurkan kepada Program 'The Human Safety Net for Families', iaitu sebuah gerakan global yang membantu golongan kurang bernasib baik bagi menambah baik kehidupan mereka,” kata Jeffrey Foo, Pengarah Infinitus Productions Pte Ltd. 

Lebih dikenali sebagai “party on the run” (berlari sambil berpesta), acara yang berasal-usul dari Singapura ini akan menyaksikan para pesertanya berlari dan menari pada sebelah malam sebelum ia diakhiri dengan perhimpunan di garisan penamat untuk bersuka ria beramai-ramai dalam satu pesta mengasyikkan yang bersinar terang dalam gelap dan penuh warna-warni di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur. 



Untuk merancakkan lagi edisi kedua Malaysia nanti, para pelari akan berkesempatan melibatkan diri dalam beberapa aktiviti sampingan di Perkampungan Perlumbaan seperti papan gelongsor gergasi ILLUMI serba baharu yang mana peserta merasai keseronokkan menggelongsor ke dalam kolam air berwarna berketinggian 3 meter. Lain-lain tarikan termasuk Taman Permainan Neon yang juga terbuka kepada orang awam menampilkan beberapa permainan popular seperti jengket (Hop Scotch), Jenga dan Tic-tac-toe, cuma istimewanya kali ini kerana ia akan dimainkan dalam keadaan bersinar dalam gelap. “ILLUMI Glo Swing”, iaitu buaian khas yang dipasang dengan lampu LED, juga didirikan dengan keupayaan untuk bertukar warna ketika ianya berhayun. Jangan ketinggalan juga untuk merakam gambar kenang-kenangan di Pondok Foto “ILLUMI Slow-Mo Splash” yang pastinya menjanjikan pengalaman bergambar yang unik lagi menghiburkan berbanding pondok foto tradisional yang sering dilawati sebelum ini. 

“Susulan kejayaan memberangsangkan edisi sulung Fun Run tahun ini serta niat kami untuk menyokong acara yang sihat dan menyeronokkan, kami gembira untuk berganding dengan Infinitus Productions Pte Ltd sekali lagi bagi penganjuran edisi kedua! We juga amat menghargai kesudian Infinitus untuk menyertai usaha kami dalam memperkasa kehidupan komuniti yang terabai melalui sumbangan yang dihulurkan kepada The Human Safety Net bagi Program Untuk Keluarga. Kami amat nanti-nantikan ketibaan acara larian santai neon yang mengujakan ini yang akan memberikan peluang untuk bergaul mesra komuniti dan rakan-rakan kongsi kami dengan kami bergaul mesra dengan komuniti dan rakan-rakan kongsi,” kata Alex Low, Wakil Bertauliah dan Ketua Komersial Kumpulan MPI Generali Insurans Berhad. 

Pendaftaran kini dibuka di https://illumirun.com/my/





Thursday, November 8, 2018

HIMALAYA SALT SPORTS CANDY Sesuai Untuk Gaya Hidup Bersukan

Hi Korang,

Korang yang mana aktif bersukan tuh,meh baca tentang Himalaya Salt Sports Candy ni ek

Pencipta Big Foot Candy, Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd dengan rasminya telahpun melancarkan Himalaya Salt Sports Candy, yang menyasar mereka yang gemar bersukan serta beraktiviti di luar.


Dibuat dengan Garam Himalaya semula jadi, gula-gula sukan baru ini sangat berguna jika badan anda memerlukan natrium tambahan selepas senaman yang sengit. Rasa pudina yang menyegarkan juga sesuai untuk sesiapa yang memerlukan nafas segar selepas makan tengah hari atau sebelum mesyuarat atau sesuatu yang menyegarkan pada hari yang panas. Sensasi sejuk gula-gula ini juga menenangkan tekak pada masa yang sama. 

Kenny Low, Pengasas dan Pengarah Urusan Nicko Jeep Manufacture Sdn Bhd berkata inspirasi di sebalik gula-gula sukan ini berlaku semasa perjalanan mendaki bersama sahabatnya. Peluhan berlebihan menyebabkan penurunan kepekatan natrium dalam aliran darah dan ini mengakibatkan Kenny mengalamai kekejangan yang teruk. Ketika itulah dia mengharapkan adanya gula-gula (dengan kandungan natrium) seperti itu untuk membantu.

Bahan utama gula-gula sukan iaitu Garam Himalaya semula jadi, dipercayai memiliki banyak manfaat kesihatan. Ia mengandungi lebih daripada 80 kesan semula jadi mineral seperti Potassium, Magnesium dan Kalsium yang semuanya dijumpai secara semula jadi di dalam badan. Selain mempromosikan penyerapan mineral dan nutrien ke dalam aliran darah, Garam Himalaya dikenali untuk membantu mengekalkan penghidratan dalam badan. Kenny percaya bahawa manfaat kesihatan Garam Himalaya apabila digabungkan dengan jus Lemon tulen yang kaya dengan vitamin C serta faedah pudina yang menenangkan akan menghasilkan ramuan yang banyak memberi manfaat kepada tubuh terutama selepas aktiviti sukan yang berat.

“Himalaya Salt Sports Candy datang dalam bungkusan yang mudah dinikmati di mana sahaja. Ia harus ditekankan bahawa gula-gula sukan ini bukanlah suplemen kesihatan tetapi sesuatu untuk menyegarkan kembali apabila anda memerlukan garam serta glukosa semula jadi yang lebih sihat selepas senaman yang baik," kata Kenny.

Di samping pelancaran Himalaya Salt Sports Candy, adalah pengenalan kepada duta gula-gula sukan itu. Goh Liu Ying, pemegang pingat Perak Olimpik 2016 dalam beregu campuran Badminton telah dilantik menjadi duta untuk gula-gula sukan ini kerana dia merupakan contoh peranan yang sesuai untuk pemain muda baik lelaki mahupun wanita. Dia juga menyukai gula-gula ini dan mengambilnya setiap kali dia keluar latihan dan membawanya bersama semasa perlawanan. 


Bukan peminat gula-gula? 
Syarikat itu juga melancarkan Himalaya Pastilles Peppermint. Pastil enak bersaiz kecil yang datang dalam satu paket yang mudah ditutup semula untuk melegakan tekak dan menyegarkan nafas dengan perisa pudina sejuk.


Kedua-dua Himalaya Salt Sports Candy (15g) dan Himalaya Pastilles Peppermint (25g) adalah disahkan Halal dan boleh didapatkan di farmasi-farmasi utama, pasar raya, dan pasar raya besar di seluruh negara. 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Wednesday, November 7, 2018

Weekend Staycation Di Holiday Villa Subang

Hi Korang, 


Kalau tengok betul-betul bulan Oktober lepas ni macam banyak nau kak lily tidur hotel ek. 

Tapi semua tak plan apa pun, malas nak balik tidur hotel 

Pi berjalan sket tup-tup, tidur hotel 

Pi event, eh tidur hotel jugak 

So memang rezeki kak lily agaknya, manjang tidur hotel bulan ni. 


Kebetulan jugak tak de apa nak buat hujung minggu lepas so check in sekejap tambahan pulak dapat discount rate jadi why not kan. Moh lah kite check in di Holiday Villa Subang, 

Ya ampun lambat lagi check in wei walaupun tak de event, ni gara-gara Mr Big lah ni. Kena anto dia pi dinner bank dulu kat Mines then baru kak lily pi Subang. Nasib baik dapat table draw RM400, akan ku cukai bila dia dapat nanti ek. 


Sudahnya check in 6pm tapi masuk bilik pukul 8pm sebab duk makan dulu sambil sembang-sembang dengan bebudak kat sini. 

Dah habis semua acara barulah nak bilik. 

Ya ampun tingkat 18 tinggi tuh dah macam balik umah mama kat Setapak plak kan. 

Bilik 1814 

bahagia ek dapat tidur hotel tiap-tiap minggu, bayo lekas duit minyak dengan toll

Rupanya bilik ni merupakan bilik Corporate Deluxe 



tempat closet

memang empuk wei, sedap betul lah

Ya ampun luas ek, boleh main lari-lari kayaknyaa kan hehehe. Katil King mengadap tv siap ada sofa bagai haruslah kak lily bahagia kan huahauhauhau. 

Tengok ni bilik air plak,






Ada bathtub, yesza terbaek lah boleh berendam cam badak nanti hehehe



Lepas siap bergambar bagai, terus je kak lily baring-baring sambil nak tunggu Mr Big balik hotel. Kengkonon nak menaip blog bagai ermm sudahnya tidur berkeruh-keruh sampai Mr Big call pun tak dengar haahhahaaha 

Bayangkan betapa empuknya katil tuh ek 


Esok paginya kitorang bersarapan di Palm Terrace Coffeehouse. 





Ramai betul tul orang yang menginap di sini sampai kena beratur nak masuk breakfast ye. Menu of courselah international dan local buffet. Mestilah kak lily makan bersungguh-sungguh sebab lapar hehehehe 



Pilihan menu buffet kemain banyak lagi, lepas kali ketiga round terus kak lily dah duduk tersandar kat kerusi ek, sambil tunggu Mr Big habiskan makan. 

Sambil nak naik billik sambil jalan-jalan di sekitar hotel untuk menikmati keindahan waktu pagi, kengkonon nak sun tanned cam omputih kan, sudahnya baring sekejap je kat swimming pool tuh then naik bilik baring kat katil lagi best hehehehe 






In terms of harga bilik oklah kan, takdelah mahal mana pun dan takdelah murah jugak setakat bawah RM300 semalam di Kuala Lumpur ni biasa je tuh. Sekali sekala nak manjakan diri berehat apa salahnya.


Cam tulah kitaorang mengabiskan masa hujung minggu lepas, tak serabut tenang je.. 

Jom kita ke : 

HOLIDAY VILLA HOTEL & CONFERENCE CENTRE SUBANG 
9, Jalan SS 12/1, 
47500 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan 

Tel : +60 3 5633 8788 
Fax : +60 3 5633 7449 





Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com