Wednesday, November 28, 2018

Produk AgroBazaar Online Di MAHA 2018 Kini Boleh Di dapati Secara Online, Murah Plak Tuh

 Hi Korang,



Kemain rancak betul jualan mega produk Agrobazaar Online di MAHA 2018 ni ek. 





Eh iye wei sebab hari tuh kak lily singgah ke area AgroBazaar Online di Hall A dan Hall Agrotech 2 di MAHA2018 ni , ya ampun nak lalu tengok-tengok barang pun tak dapat tau huahauhauhau..ramai nau orang, jawabnya pusing 3-4 kali kat area ni barulah dapat tengok-tengok kan. 



Kemain hebat penangan produk IKS ni kan, yelah produk orang kita katanya 












Nampak tak!!

Meriah sungguh suasana di lokasi AgroBazaar Online ni kan, bila keluaran tempatan ni semestinya halal dan bahan-bahan tidak diragui, itu yang borong habis ni 

Alah korang yang belum berkesempatan dan mungkin tak akan datang ke MAHA2018 disebabkan jauh ke, tak dapat cuti ke, travel oversea ke time ni kan tapi masih teringin nak dapatkan produk di bawah kelolaan AgroBazaar Online ni ek jangan bimbang tau, kita boleh mendapatkannya secara online ye 

Online tuh 

Ye Online lah!! 


Pelbagai jenis produk makanan yang kita boleh dapati secara online di website AgroBazaar  Online ni. Dah tuh jangan sedih-sedihlah kan

Ermm ini websitenya tau : goo.gl/QoK7iu 

Ni kak lily tunjukkan beberapa jenis produk yang pasti memukau korang ek 







Hah amik ko, ini baru sebahagian ada lagi ye yang kak lily tak tunjukkan sebab nak suruh korang pi shopping sendiirilah. 

Jadi dah pilih yang mana satu idaman kalbu kan, sini kak lily terangkan proses pembelian produk AgroBazaar Online secara online ni ye 

1. Pilih barang yang di sukai 


Alah korang tekan je button TAMBAH kat bawah setiap produk kan, so tekan je tekan hehhe. Dah habis pilih barulah korang tekan Troli Belian tuh 

2. Troli Belian 


Di dalam section Troli Belian tuh nanti korang akan dapati produk yang korang pilih tadi, nampak kan berlainan pengusaha bagi setiap jenis produk tersebut. Bila korang tekan button BELI nanti, ianya akan bertukar ke section lagi. 


Korang boleh pilih samada nak daftar sebagai pengguna baru atau pun terus ke pembayaran je 

3. Ringkasan Belian 

Kat sini korang boleh tengok apa produk kat ingin dibeli dan di bayar. 




So tekan je TERUSKAN kalau dah confirm tau 

5. Maklumat Penghantaran 

Masukkan segala info penghantaran yang di kehendaki 


Nanti akan keluar di bahagian bawah kos penghantaran dan juga harga produk sekali. 

4. Buat Bayaran 

Bila korang tekan BAYAR je ni akan nampak sebegini 



Hah korang boleh buat pilihan bayaran samada kredit kad mahupun menggunakan online banking. Bila dan tekan je nanti page akan je website banking dan korang buat bayaran di situ 

Siap semua bayaran nanti korang akan dapat email mengatakan bayaran diterima dan produk di dalam perjalanan ke destinasi korang yeahhh 

Mudah kan, tak yah nak pening kepala sangat. Semuanya di hujung jari korang je.. 

Memang sangat seronok, pilih je produk yang suka then tekan je buat bayaran sehari dua lepas sampailah kan 


Nak membeli-belah, sini websitenya ye 


Oh ye, kalau nak mudah lagi boleh korang download aplikasi Agrobazaar Online ni di smartphone korang ni melalui aplikasi Google Play atau Apple Store dengan memuat turun terus dari pautan ini 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.agrobazaar.app


senangkan order menggunakan aplikasi, cepat sungguh


Mari LIKE dan FOLLOW AgroBazaar Online di social media berikut : 

FACEBOOK : 

INSTAGRAM : 


Selamat membeli belah...





19 comments :

Amanda Suria said...

Bestnya...macam-macam product tempatan ada ddi online...semuanya dihujung jari aje...yg x dpt pergi MAHA bleh beli online

Azian Elias said...

macam2 ye..
tapi akak ni memang tak pernah terpergi ke situ. tahun ni anak ada terlibat kat sana..

Airah Syahirah said...

wahhh memang kena beli ni kalau dah siap ada jualan online.selalu tak dapat beri sokongan datang sebab jauh.ni boleh la beri sokongan dari jauh dengan beli produk diaorang.airah suka beli produk macam ni, kualiti bagus dan sedap

Qiya Saad said...

Bestnya dah boleh beli online sekarang ni, tak payah bersesak-sesak kan... Qiya terliur tengok variasi sambal tu, sambal tempoyak pun ada ye... boleh la survey online kejap lagi hihi

syiera firdaus said...

Wow.. dah boleh online. Bagus la macam tu. Kadang tu bukan tak nak bersesak tapi nak jimat masa kan. Bila boleh beli online mudah sikit. Senang nak buat pilihan tepat.

Maha Mahu said...

Kalau dah boleh beli online nak buat apa beli kat Maha bersesak-sesak heheh itu lah kata-kata orang yang tak tahu kalau beli kat program macam MAHA ini harga jaul lebih murah dan menjimatkan boleh beli banyak-banyak buat stock berbulan-bulan betul tak hehehehe.. Pendapat kita sahaja...

Cindyrina Rina said...

Whoa! bagus lagi mudah dapat beli online. At least boleh la support local product like other countries did. They support their local product more than foreign. We need this kind of spirit here in Malaysia too.

Zharif Azis said...

Wahhhhh ! Nampak menarik betul yer apa yg dijual di Agrobazaar Online nie. Banyak betul diskaun sempena dgn Maha 2018. Inilah waktunya utk grab semua barangan tempatan yg berkualiti nie. Sisp boleh menang hadiah lumayan lg. Bestnya !!!

Julia Mahir said...

Wow! Ada online pulak. Best nya untuk orang-orang jauh yg tak pergi MAHA ni kan. Senang la nak cuci mata shoppong2 gak barang2 yg ada kat MAHA kalau buat online mcm ni. Skaligus bantu peniaga promosikan barang2 diorang jugak kan.

I am LZ said...

So far tak pernah lagi pi MAHA ni Kak Lily..
Best tengok Kak Lily pi sana, mujur boleh beli online..

Nadia Johari said...

Pernah baca psal agrobazar ni, menarik sebab banyak sangat pilihan makanan yang ada. Ni boleh beli online lgila mudah kan. Nad dahla suka beli online..hahaha.bolehla tengok nnti kot ada yang berkenanmakanan yang nak dibelinya nanti..tak sempat nak pergi maha

idayu nim said...

Boleh beli secara online?? Menariknya, wahhh best2 jap lagi nak usha2.. Yeahh suka2

hafiz hafizol said...

Amboii banyaknya produk IKS yang sedap2... :D

iffah hussin said...

Meriah betul MAHA kali ni.. Tak sempat nak pergi terjah lagi. Harapnya.. Kalau dapat pergi nnt boleh juga singgah memborong dekat booth ni. Nampak best tu

Lia Hasty said...

Wah bestnya dah boleh beli secara onli produk Agrobazar ni. Orang jauh macam Lia hanya boleh pesan dan pos ke Penang je lah. Atleast dapat juga merasa kan.

AyuArjuna BiGoshh said...

Banyak pilihan makanan kat sini rupanya. Memang menarik dan mudah. Kalau nak daptkan produk lokal terbaik dengan harga berpatutan boleh belindi agrobazaar online

MURNI NURUL AIN said...

Wahhh!! Bagus utk org cam AM nie selalu xberkesempatan ke MAHA.. maknanya pasni brg2 di MAHA 2018 AM boleh dapati secara online dan terus hantar ke rumah AM..AM sukaaa!!

rubydotmy said...

Saya kalau takda event kat MAHA 2018 atau media invite memang tak pi kak. Saya panik tengok org ramai. Takda pun yang bg Peta utk faham lokasi. Kaunter pertanyaan pun takda la signboard. Harap kan pakai lanyard je. Saya memang teringin ke MAHA dan shopping. Tapi saya pi Lola Baba pun dah sesat. Nak cari nenas Bob pun kena naik tram bagai. Memang saya tak dapat la cari sambal yang saya nak. Sedih betul. Berterabur la MAHA tahun ni. Next time nak upah tourist guide bawa ke semua Lokasi. Ruby takleh fikir. Mujur tak pengsan.

Azlinda Azman said...

saya pun prefer online juga hehehe