Wednesday, November 7, 2018

Weekend Staycation Di Holiday Villa Subang

Hi Korang, 


Kalau tengok betul-betul bulan Oktober lepas ni macam banyak nau kak lily tidur hotel ek. 

Tapi semua tak plan apa pun, malas nak balik tidur hotel 

Pi berjalan sket tup-tup, tidur hotel 

Pi event, eh tidur hotel jugak 

So memang rezeki kak lily agaknya, manjang tidur hotel bulan ni. 


Kebetulan jugak tak de apa nak buat hujung minggu lepas so check in sekejap tambahan pulak dapat discount rate jadi why not kan. Moh lah kite check in di Holiday Villa Subang, 

Ya ampun lambat lagi check in wei walaupun tak de event, ni gara-gara Mr Big lah ni. Kena anto dia pi dinner bank dulu kat Mines then baru kak lily pi Subang. Nasib baik dapat table draw RM400, akan ku cukai bila dia dapat nanti ek. 


Sudahnya check in 6pm tapi masuk bilik pukul 8pm sebab duk makan dulu sambil sembang-sembang dengan bebudak kat sini. 

Dah habis semua acara barulah nak bilik. 

Ya ampun tingkat 18 tinggi tuh dah macam balik umah mama kat Setapak plak kan. 

Bilik 1814 

bahagia ek dapat tidur hotel tiap-tiap minggu, bayo lekas duit minyak dengan toll

Rupanya bilik ni merupakan bilik Corporate Deluxe 



tempat closet

memang empuk wei, sedap betul lah

Ya ampun luas ek, boleh main lari-lari kayaknyaa kan hehehe. Katil King mengadap tv siap ada sofa bagai haruslah kak lily bahagia kan huahauhauhau. 

Tengok ni bilik air plak,






Ada bathtub, yesza terbaek lah boleh berendam cam badak nanti hehehe



Lepas siap bergambar bagai, terus je kak lily baring-baring sambil nak tunggu Mr Big balik hotel. Kengkonon nak menaip blog bagai ermm sudahnya tidur berkeruh-keruh sampai Mr Big call pun tak dengar haahhahaaha 

Bayangkan betapa empuknya katil tuh ek 


Esok paginya kitorang bersarapan di Palm Terrace Coffeehouse. 





Ramai betul tul orang yang menginap di sini sampai kena beratur nak masuk breakfast ye. Menu of courselah international dan local buffet. Mestilah kak lily makan bersungguh-sungguh sebab lapar hehehehe 



Pilihan menu buffet kemain banyak lagi, lepas kali ketiga round terus kak lily dah duduk tersandar kat kerusi ek, sambil tunggu Mr Big habiskan makan. 

Sambil nak naik billik sambil jalan-jalan di sekitar hotel untuk menikmati keindahan waktu pagi, kengkonon nak sun tanned cam omputih kan, sudahnya baring sekejap je kat swimming pool tuh then naik bilik baring kat katil lagi best hehehehe 






In terms of harga bilik oklah kan, takdelah mahal mana pun dan takdelah murah jugak setakat bawah RM300 semalam di Kuala Lumpur ni biasa je tuh. Sekali sekala nak manjakan diri berehat apa salahnya.


Cam tulah kitaorang mengabiskan masa hujung minggu lepas, tak serabut tenang je.. 

Jom kita ke : 

HOLIDAY VILLA HOTEL & CONFERENCE CENTRE SUBANG 
9, Jalan SS 12/1, 
47500 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan 

Tel : +60 3 5633 8788 
Fax : +60 3 5633 7449 





Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

No comments :