Friday, October 18, 2019

Makan-Makan ‘’Eat All You Can’’ Di Qing Palace, Pulai Springs Resort Johor Bahru

Hi Korang, 


Kita sambung lagi citer makan-makan ni ek. Dah nama pun suka makan so update yolah pasal makan-makan hehehehehe 

Kali ni kita makan di Pulai Springs Resort Johor Bahru. 

Ewah kemain jauh nau pi makan ek sampai ke Jay Bee. Alah tak plan pun, sebab orang ajak so kita pi lah. Bak kata pepatah rezeki jangan di tolak kan, so haruslah pi. 

Sis Lin banjer ari tu hehehehe

Bila blogger sis lin ajak dinner malam Jumaat tuh, ktorang ok je sebab memang tak de plan, ingatkan nak pi makan bubur kat Sentosa je atau pi makan mutabak kat Kg Melayu Majidee so batalkan niat tuh jelah ari tuh. 

Pulai Springs Resort ni di pinggir bandar Johor Bahru iaitu di Skudai tapi tak delah jauh mana pun sebelah UTM je hah, ikut highway dari hotel yang ktorang duduk tu dalam 15 minit je dan sampai. 


Rupanya besar kawasan Pulai Springs Resort ni, ada suite, apartment, hotel, golf course, nasib tak sesat hari tuh ikut waze kan mana boleh sesat. 

Wah kita makan Chinese food tau malam tuh sempena promosi ‘Eat All You Can’ di Qing Palace. Yesza Chinese food I like! Dengar-dengar promosi ni back by popular demand tau errm kira hebat jugak promosi ni ek. 


Terdapat lebih dari 80 jenis menu makanan Cina yang mampu menawan selera korang untuk tambah-tambah dan tambah order lagi kan. 

Di antara menu-menu yang di hidangkan iaitu:- 

· Szechuan Hot and Sour Soup 
· Braised Shark's Fin Soup with Crabmeat 
· Fish Head in Claypot 
· Live Seafood like Red Snapper and Seabass in various types of preparation 
· General Tzo Chicken 
· Peking Duck 
· Wasabi Prawn 
· Cuttlefish with Dried Chillies 
· Fried Eel with Szechuan Sauce 
· Desserts and more 

Tengoklah apa yang Sis Lin untuk kitaorang makan malam tuh 

Szechuan Hot and Sour Soup 

Peking Duck 

Peking Duck with Dried Chili

Buttered Prawns 

Yang Zhou Fried Rice 

Snapper Indonesian Style Curry Fish

Stewed Beancurd with Diced Chicken and Mushrooms


Harga untuk promosi ‘Eat All You Can’ adalah:-

Weekday (Monday to Friday)
ADULT: RM60.00+ per person
CHILD : RM30.00+ per person (3 to 11 years old)

Weekend (Saturday & Sunday) & Public Holiday
ADULT: RM65.00+ per person
CHILD: RM32.50+ per person (3 to 11 years old)

Terms and Conditions:
- Minimum 4 paying persons required
- Available for lunch (12.00 noon to 3.00pm) and dinner (6.30pm to 10.30pm)
- Not applicable with any other discounts and promotions
- Prices subject to 6% Service Tax


Promotion ini bermula dari 1hb Oktober hingga 30hb November 2019 

Untuk pertanyaan makan, tempahan dan pesanan, sila hubungi +607 521 2121 atau boleh email ke enquiry@pulaisprings.com

Jom kita ke 

Qing Palace,
Pulai Springs Resort,
20km, Jalan Pontian Lama
81110 Pulai, Johor

Tel : +607 521 2121
Fax : +607521 1818




Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Ayam Brand™ Santan Super Light, Kini 75% Kurang Lemak! Boleh Buat BOBA Lagi Tau!

Hi Korang,


Ayam Brand™ Santan Super Light baharu dengan 75% kurang lemak berbanding santan segar[1], tanpa berkompromi dari segi rasa dan aroma. Malah produk ini tetap padat dengan keenakan dan kebaikan berkrim santan asli. Santan juga bebas kolesterol berbanding dengan penggantinya seperti yogurt dan susu biasa.



Dibuat Mengikut Citarasa Malaysia – Ringan dan Bebas Kolesterol

Ayam Brand™ Santan Super Light adalah bebas kolesterol dan sebagai penyelesaian masalah rakyat Malaysia yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi iaitu 47.7% daripada populasi golongan dewasa[2].


“Santan ialah satu bahan utama dalam hidangan rakyat Malaysia dan mereka sangat sukakan makanan yang enak. Kami mengambil inisiatif untuk menghasilkan santan yang lebih ringan supaya lebih ramai orang boleh menikmati pelbagai makanan menggunakan bahan yang lebih sihat. Hasilnya ialah Ayam Brand™ Santan Super Light yang mengandungi 75% kurang lemak berbanding santan segar, sementara mengekalkan rasa dan aroma yang sama, tanpa kolesterol,” kata Pengurus Pemasaran Ayam Brand™, Nathan Deverre.


Beliau menjelaskan bahawa jenama ini mengutamakan kesihatan dan makanan yang baik dengan menawarkan ramuan lebih sihat.

“Makanan Ayam Brand™ yang sihat, mudah dan enak tanpa bahan pengawet dan MSG merupakan sebahagian daripada identiti kami. Kami juga komited untuk mengekalkan warisan makanan dan menggalakkan penghasilan menu kulinari yang baru. Di sinilah Ayam Brand™ Santan Super Light boleh membantu dalam menjadikan resepi tradisional lebih sihat, selain menambah citarasa tempatan terhadap trend global,” jelasnya.

Menghargai Kelapa, Makanan Superfood

Pakar Nutrisi, Shermin Low dari MyKenZen, sebuah syarikat perunding nutrisi turut hadir untuk membetulkan stigma masyarakat terhadap hubungan di antara lemak kelapa dan kesihatan.

“Lemak kelapa adalah antara jenis lemak yang sihat. Kajian yang dijalankan baru-baru ini menunjukkan bahawa ia mengandungi Medium Chain Triglycerides (MCTs). MCTs digunakan secara langsung di dalam tubuh untuk menghasilkan tenaga, meningkatkan metabolisme, memberikan lebih tenaga dan menambah baik imunisasi kerana ia memiliki kandungan anti-bakteria dan anti-virus,”[3] kata Low.


Manfaat lain santan adalah ia bebas kolesterol, tinggi dengan serat, mengandungi Vitamin C, E, B1, B3, B5 dan B6. Di samping mineral seperti besi, selenium, natrium, kalsium, magnesium dan fosforus. Ia juga bebas laktosa yang menjadikannya ideal untuk golongan yang tidak boleh mengambil laktosa dan vegan.

Beliau menyarankan bahawa memilih dan mengambil ramuan yang betul secara sederhana adalah kunci dalam memastikan kolesterol berada pada tahap sewajarnya, pada masa yang sama dapat menikmati hidangan enak.

“Di sinilah produk seperti Ayam Brand™ Santan  Super Light dapat memberi manfaat kepada pengguna yang mahu mengekalkan tahap kesihatan dan gaya hidup, tanpa perlu berkompromi dengan keenakan hidangan mereka,” jelas Low. 

Aroma dan Rasa Asli, Kini Lebih Ringan

Ayam Brand memanfaatkan bakat ahli akademik kulinari dan pengkaji makanan, Chef Syafiq Othman dalam menunjukkan rasa serta aroma Ayam Brand™ Santan Super Light menerusi satu demonstrasi masakan dan merasa makanan melibatkan media dan influencer di Giant Bandar Kinrara, Puchong.


Chef Syafiq menghasilkan pilihan hidangan warisan antaranya Gulai Mackerel, Bingka Labu, Lawa Terung, serta makanan yang menjadi trend zaman sekarang seperti Matcha Santan Boba Tea dan Seafood Laksa Spaghetti. Semua resepi ini boleh dimasak kurang daripada 30 minit menggunakan bahan yang senang didapati serta peralatan dapur asas seperti dapur gas dan pengisar.

“Santan merupakan satu ramuan penting dalam banyak resepi. Ia mempunyai rasa yang berkrim, sedikit masin dan mempunyai aroma karamel yang tidak boleh ditiru oleh produk tenusu, susu soya atau susu kacang. Santan ialah elemen yang memberikan kari, rendang dan pencuci mulut tradisional rasa tambahan dan lemak yang enak. Bagaimanapun, lemak itu boleh jadi terlalu padat dan pekat, sebab itulah Ayam Brand™ Santan Super Light dihasilkan. Dengan 75% kurang lemak berbanding santan kelapa segar, ia dapat ‘meringankan’ hidangan anda tanpa mengorbankan aspek rasa, tekstur dan aromanya,” jelasnya.

“Inovasi seperti Santan Super Light boleh membantu mengekalkan hidangan tradisional kita, menjadikannya tidak ditelan zaman dan relevan buat rakyat Malaysia yang semakin mengutamakan kesihatan tubuh badan. Ia juga menggalakkan generasi baru untuk meneroka dan bereksprementasi dengan warisan citarasa tempatan,” kata Chef Syafiq. 


Resepi Chef Syafiq yang menggunakan Ayam Brand™ Santan Super Light boleh didapati di www.ayambrand.com.my – lazat dan sihat.

Penutup Lebih Bersih, Tidak Perlu Gunting atau Koyak

Ayam Brand™ Santan Super Light didatangkan dalam kotak Tetra Pak 330ml yang lebih bersih dan mudah. Hanya perlu pusingkan penutup dan tuang, tidak perlu gunting atau koyak. Anda boleh tutup semula dan masukkan ke dalam peti sejuk, habiskan dalam tempoh tiga hari selepas dibuka.

Harga runcit sepeket Ayam Brand™ Santan Super Light (330ml) adalah RM 3.10 dan kini ia boleh didapati pada harga promosi RM 2.95 sepeket di cawangan pasaraya Giant sehingga 31 Oktober 2019. Rangkaian lengkap produk Ayam Brand™ yang sihat dan mudah boleh didapati di pasaraya di seluruh negara.

Ok ni kak lily kongsikan resipi yang menggunakan Santan Super Light yang korang akan suka tau.



Resipi Gulai Mackerel with Roti
Portion Size: 4 
Cost: RM 12.00

Ingredients
Ayam Brand™ Mackerel in Tomato Sauce - 1 can (425 g) 
Ayam Brand™ Santan Super Light - 200ml 
Curry Leaves - 3 stalks 
Water - 150ml 
Cooking Oil - as needed 

Paste A
Shallot - 6 pieces (medium size) 
Garlic - 3 pieces 
Ginger - 1 Inch 

Paste B
Curry Powder - 3tbsp 
Water - 100ml 

Vegetables
Okra - 6 pieces
Tomato - 2 pieces (medium size) 

Seasoning 
Tamarind Extract - as needed
Salt - as needed 
Sugar - as needed

Method 

1. Heat up cooking oil, fry the Paste A with Curry Leaves until the paste is brown and fragrant.
2. Pour in Paste B (mix well curry powder with water before pour in the pot) continue stir until it become a bit thick. 
3. Pour in Water and Santan Super Light Ayam Brand. Let it boil
4. Stir in Mackerel Ayam Brand and vegetables let it simmer for 5 minute. 
5. Season to taste 
6. Serve piping hot with Roti


Resipi Matcha Boba Tea with Santan
Portion size: 1 Portion
Cost: 3.50

Ingredient
Boba Pearl (boiled & cold it) - 100gm

Ingredients A
Ayam Brand™ Santan Super Light - 200ml
Matcha Tea Powder - 50gm
Palm Sugar Syrup - 150ml
UHT Milk - 400ml
Ice - as needed

Method
1. Combine Ingredients A in cocktail shaker. Shake the mixture for a while
2. Pour the mixture and Boba pearl in a glass cup
3. Enjoy while it cold








[1] 75% less fat than raw coconut milk ( Raw coconut milk (100g) contains 23.8g of fat. Based on US FDA Food Reference).
[3] https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/coconut-oil



Thursday, October 17, 2019

DASHING Pilihan Juara Kelab JUVENTUS

Hi Korang,

DASHING, jenama penjagaan peribadi lelaki terkemuka Malaysia telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan kelab bola sepak Eropah yang terunggul; Juventus. Kesepakatan ini dapat mengukuhkan reputasi DASHING sebagai lambang maskulin dan keperibadian lelaki moden sejajar dengan peredaran masa. 

Diasaskan pada tahun 1897 di Turin, Itali, Juventus telah bangkit menjadi salah satu kelab yang terulung di dalam liga bola sepak Itali serta merupakan kelab profesional pertama Itali yang mempunyai pangkalan peminat yang besar. Dengan kelebihan pemain-pemain yang berbakat tinggi dan dikagumi oleh seluruh peminat bola sepak di serata dunia, Juventus sejak 122 tahun yang lalu sehingga kini telah berjaya mempertahankan tradisi kejuaraannya. 


Baru-baru ini, Juventus telah mencatatkan satu lagi peristiwa yang penting dalam senarai panjang pencapaian sejarah mereka dengan memenangi lapan gelaran Serie A secara berturut-turut. 

“Bola sepak merupakan sebahagian besar daripada kehidupan lelaki rakyat Malaysia” – ujar En. Krishnamurthy Sriram – Ketua Eksekutif Wipro Unza Malaysia. “Bola sepak bukan hanya sekadar sukan – ia adalah titik semangat, yang mampu menyatukan rakan-rakan kita bersama. Setiap pemain Juventus melambangkan semangat kesepasukanan, kebersediaan untuk saling menyokong juga kreativiti yang tinggi untuk menggapai kemenangan – kualiti yang sama dengan Jejaka DASHING”. 

Tambahan En. Krishnamurthy Sriram “Dengan adanya kerjasama ini, DASHING bakal membawa keajaiban kepada kelab bola sepak Juventus yang sangat dikagumi, dan menjadikannya tersedia untuk peminat-peminat tegar di Malaysia melalui rangkaian produk dandanan lelaki. Ini menjadikannya satu permulaan baharu dalam sejarah 25 tahun DASHING sebagai jenama penjagaan peribadi pilihan unggul untuk jejaka Malaysia. Ini juga merupakan gabungan dua juara yang tidak boleh dipertikaikan- Juventus dan DASHING”. 

Turut menzahirkan kegembiraan dalam kerjasama profilik ini ialah En. Giorgio Ricci, Ketua Pegawai Hasil Juventus “Kami dengan senang hati mengumumkan Kerjasama Serantau baru ini dengan DASHING, sebuah syarikat terkemuka dalam sektor penjagaan peribadi lelaki di Malaysia dan Brunei, serta sebahagian daripada salah satu kumpulan perindustrian yang paling penting di Asia, WIPRO”. 

Kerjasama ini bakal menjamin Kelab Juventus akan lebih mesra bersama peminat dalam arenanya melalui pemasaran produk yang berjenama bersama yang akan dilancarkan pada tahun 2020. Pada masa yang sama, DASHING turut menawarkan pelanggannya dengan pengalaman yang tidak dapat dilupakan selari dengan perkembangan semasa dan sejarah milik Bianconeri. 

Selain kempen pengiklanan dan promosi publisiti menyeluruh 360 darjah, kerjasama ini akan menyaksikan pelancaran pelbagai rangkaian penjagaan peribadi lelaki kolaberasi DASHING bersama Juventus pada Mac 2020. Ianya merangkumi produk seperti semburan wangian, deodoran, sabun mandian badan dan penjagaan rambut. Produk-produk edisi terhad ini akan dijual dengan POSM yang dihiasi Bersama jersi rasmi pasukan hitam dan putih di seluruh kedai dalam negara. 

Tambahan pula, bagi menyemarakkan lagi pengalaman bersama pengguna DASHING-Juventus, enam peminat bertuah akan berpeluang untuk mengeksplorasi bandar Turin sebagai “pengalaman yang tidak ternilai” di mana peminat-peminat ini boleh menyaksikan pasukan mereka secara langsung di dalam Stadium Allianz – tuan rumah Juventus dan bersua muka bersama pemain-pemain idola mereka. 

“Pengalaman tidak ternilai ini adalah salah satu cara untuk kami menghargai para pengguna yang telah menyokong DASHING tanpa rasa jemu, dan ini sudah pasti merupakan peluang seumur hidup yang tidak boleh dilepaskan oleh peminat tegar Juventus” ulas En.Venkat Jangam – Pengurus Pemasaran, Wipro Unza. 



Wednesday, October 16, 2019

Pekena Boba Tea Signature, JTL Container Cafe Di Permas Jaya, Johor Bahru

Hi Korang, 

Ok menda ni memang tak plan pun. 

Sebab tujuan asalnya datang Jay Bee nak lepak-lepak jumpa kengkawan dan jumpa adik beradik, sudah adik-adik ke KL plak sebab kerja so datang jejalan sajer jelah kan. 

Kebetulan plak blogger Sis Lin tau kak lily turun JB so apa lagi, di ajak nyer lepak minum-minum Boba di area Permas Jaya ni. So lepas dinner seafood kat Senibong tuh, terus je ktorang ke kawasan ni, ya ampun memang banyak kedai Boba kot hahahaha tapi di sebabkan kedai-kedai tuh ada kat KL so kite pi kedai Boba yang tak de kat KL lah kan hehehe 


Kedai ni unik sket sebab nama kedai lain, nama kedai boba lain dan nama kedai makan-makan lagi so camne nak sebut ni ek hahahaha tapi semuanya di bawah satu bumbung yang sama iaitu JTL Container Cafe. 

Di sebabkan nak cuba minum Boba so tak delah minum kopi , aduimak sekali sekala kasi rileks tekak tuh dari kopi kan hehehehe.. 





Semuanyer berasaskan container, kaunter order air, kaunter order makan dalam container so tak heranlah nama kedai pun JTL Container Café. 

Sementara nak tunggu Sis Lin sampai, kak lily order Pu Er Milk Tea with Boba Pearl dan Mr Big punya Galaxy Lemon Tea with White Boba lah sudah semestinya. Ok jom tengok-tengok apa ade kat dalam café ni ek. 

Tada minuman pun sampai, menda alah cam sensor tuh bagitau 

Pur Er Milk Tea With Boba Pearl 

Uniknya serbuk teh ni di datangkan dari China tau tapi korang janganlah risau tak de menda-menda pelik pun, rasa teh jugak. Banyak kedai-kedai cina muslim pun guna teh serbuk ni ek. Boba haruslah enak di kunyah-kunyah, kenyal kan sedap. Sugar level tuh ikut kesesuaian korang, so kak lily mintak sket je 

Galaxy Lemon Tea with White Boba 

Nama pun dah unik kan, bila korang tengok minuman lagi unik sebab apa? 

Sebab ada LED light dalam minuman ni tau, ramai yang DM kat igs akak tanye tak kene karen ke bila minum hehehehhe apalah korang ni taklah diorang nak bahayakan customer plak. Sedapnya lemon tea ni dia guna madu instead of gula so tak delah manis sangat dan bobanya warna putih kira special tuh. Masa Mr Big minum tuh dulu dia cakap manis nau-nau padahal dia lupa nak kacau kan so lepas 2-3 kacau barulah sedap airnya. 

Sampai jugak pompuan yang bernama Sis Lin hah, sibuk main api katanya sebelum sampai ke sini hahahha Lin lin ade je aktiviti dia ni ek haahahha. 

Sesampai je terus di ordernya makan plak 

Takoyaki Egg Waffle 

Kena makan panas-panas tapi kena ambil gambar dulu cam biasa hahahaha. Sedap langsung tak lokek squid flake tuh di letaknya bebanyak kan. 

Potted Ice Cream 

Comey nau ais krim pasu ni ek, yang perisa green matcha. Tengok sudunya penyodok ek, comey giler. Konsep berkebun sangat, kengkonon ceduk pasir lah kan tapi aiskrim. 

inilah penyodok comey tuh hehhehe

dah kul 11 malam tuh still duk gelak-gelak lagi kan hahaha

Hah ko makan lagi, maklumlah café ni tutup kul 2.00 pagi dan belum ramai orang lagi masa tuh so buat macam kedai sendiri lah kan, gelak non-stop ada je menda nak di sembang kan 

Yang best tuh, ada macam petting zoo di dalam cafe ni tau. 





Binatang-binatang comel eksotik ada kat sini, Mr Big kemain suka lagi bila tengok binatang-binatang siap sibuk nak pegang-pegang bagai eeee geli plak kak lily menengoknya. Don’t worry kalau korang pengeli atau penakut macam kak lily binatang ni semua kat tingkat atas, café kat bawah tau. 

Ada sijil halal ni hah


Kak lily suka lepak kat sini sebab environmentnya yang chillax sangat dan muziknya not bad ikut perkembangan terkini tapi tak terlalu kuat so tak delah mengganggu nak borak-borak bagi, wifi laju selaju bullet train KTX Korea tuh hahaha 

Jom kita ke : 

JTL Container Café 
G-01, Jalan Permas 11/1C, 
Bandar Baru Permas Jaya, 
81750 Johor Bahru, Johor 





Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 





#teabarjb
#teabar
#teabarjohorbahru
#teasignature
#milktea
#draughttea
#bubbletea
#bobatea




Tuesday, October 15, 2019

HOSHINO COFFE Di EMPIRE Shopping Gallery Subang Jaya.

Hi Korang,


Bila sebut tentang kopi je semuanya nak tag kak lily kan kan kan??

Ye akak memang hantu kopi tapi tak berapa lah expert mengenai kopi ni, basic line tuh hado so fahamlah sket mengenai kopi, bji kopi dating dari mana bagai kan hehehe itu je ler


Bila ada someone DM di Instagram tanya kak lily pernah cuba HOSHINO COFFEE ni ermm terus diam sejenak, eh ada kedai kopi baru ni apsal akak tak tau plak ek. Nama pun ala- ala Jepun ni, dalam hari bercakap ermm kopi dari Jepun ni so haruslah jangan lepaskan peluang untuk mencuba. 



macam kat Jepun tak

Kebetulan petang tuh abis kerja kat area Subang ni so singgahlah akak ke Empire Shopping Gallery. Lama plak dah datang kemari banyak betul kedai makan sedap-sedap lah. HOSHINO Coffee ni terletak di bahagian LG dan berdekatan dengan escalator. 

nampak menunya dah siap display, memang tempting kan

Kira macam turun sket dah boleh nampak dah, cantik betul kedai ni ala-ala berada di Jepun plak walaupun kak lily tak pernah jejak kaki ke Jepun kan setakat tengok kat dalam tv pun hehehe but I know memang ala-ala Japanese concept.

Kalau korang nak tau yang HOSHINO COFFEE ni telah wujud sejak dari tahun 2011 lagi, di mana cawangan pertama HOSHINO COFFEE adalah di Saitama Prefecture, Jepun sehingga ke hari ni HOSHINO COFFEE telah mempunyai lebih dari 180 cawangan di Jepun dan telahpun berkembang di negara-negara Asia iaitu Singapura, Korea Selatan, China dan termasuklah Malaysia. Memang ketinggalan zaman sungguhlah ahkak ko sorang ni kan.

Untuk peminat kopi mestilah yang pertama sekali diorang akan cuba haruslah KOPI kan!!


Di HOSHINO COFFEE ni kopinya di brew segar, bahan utama iaitu biji kopi yang mereka import ini di ‘grind’ sendiri setiap hari bagi menambahkan lagi kesedapan kepada kopi yang dihidangkan kepada para pelanggan. 

harum betul masa ni, rasa segar je kopi ni tau

Kesedapan yang terletak di dalam setiap cawan kopi di HOSHINO COFFEE ini adalah campuran biji-biji kopi yang di ambil daripada pelbagai negara, campurannya haruslah kak lily tak tau itu mestilah rahsia hehehehe

HOSHINO COFFEE menghidangkan ‘HAND-DRIP’ Coffee tau


Ini special ni, kak lily pun first time tengok ni tau. Nampak cam senang je barista ni buat tapi kalau takde training payah jugaklah. Kira experience barista je yang buat blend kopi ni kan


“Hoshino” Blend Coffee – RM 14.20

Sangat-sangat enak dan segar je bila pertama kali kak lily bau ye, ianya terhasil dari biji kopi Arabica yang dipanggang dengan teliti dan melalui proses ‘hand-drip’ yang sungguh unik. 


Kak lily minum begitu saja tanpa gula, tanpa susu barulah terasa akan keenakkannya. Ianya tak begitu strong level aciditynya, mild dan delicate je bila di minum. Minum perlahan-lahan barulah terasa nikmat. 

Cerita pasal kopi je dah kemain panjang kan, oklah kak lily kongsikan jugak menu-menu unik dan sedap yang dihidangkan di HOSHINO COFFEE ni kan.

Jadi kak lily kongsi kan pencuci mulut dulu ek, kita twistlah sket kan hehehehe


Pot-Baked Soufflé (Vanilla Soufflé) - RM 17.50

Selalunya kak lily makan soufflé ni letak dalam mangkuk biasa je tapi yang ini di dalam periuk comel yang boleh di bakar ek. Siap dengan sos kastad lagi, Bila sampai je kena makan ni dulu sebab memang kena makan panas-panas barulah enak.


Lembut dan sedap tak de bau telur sangat pun, makan sekali dengan sos kastadnya lagi enak dong!!

Boleh pilih nak Vanilla Souffle atau Matcha Souffle, eh sos coklat pun hado gak lah.


Soufflé Style Pancake (Maple Syrup atau Honey Syrup) – RM 16.40

Lagi satu nikmat yang tak boleh di dustakan hehhhe. Pencuci mulut Souffle dalam bentuk pancake. Untuk menu ni once bila kita order then baru ianya di bakar so memang kena makan panas-panas jugak. 


Dicurah pilihan sirap samaada maple tau madu hehehe, seriously time ni memang rasa tak sabar nak makan sebab tempting betul lah. Panas-panas plak pancake ni di hidang plak tuh.

Nak order single boleh ataupun double pancake, makan ramai-ramai memang syiok ooo


French Toast – RM 19.70

Lain macam French Toast di HOSHINO COFFEE ni ek, cara ‘food presentation’nya kemain hebat sekali. French toast ni adalah dihidangkan bersama gula dan juga krim, sangat lembut dan sedap di makan. Portionnya banyak jugak lah. Just nice untuk di kongsi ramai nampak macam berebut-rebut sket hehehe



Itu menu pencuci mulut ek, ok ni kak lily kongsikan plak menu-menu makanan yang korang boleh cuba jugak tau, tak kira siang mahupun malam. Manalah tau korang malas nak balik keje petang sebab jem so nak melepak ni tengok ni.


“Hoshino” Spaghetti with Eggplant, Shimeji, Chicken Bacon & Sausage – RM 21.90

Korang ni kalau nama pelik-pelik mesti cam geli-geli nak makan kan kan kan. Menu ni sedap wei sampai menjadi hidangan ’best-seller‘ yer. Ini bukan hidangan vegetarian tau, sebab ada chicken bacon, korang kalau nampak sayur je ingat vegetarian ceh. Portion hidangan sangat besar yang mana boleh makan berdua tau dengan tersayang hehehe


Salmon Spaghetti with Wasabi Cream Sauce – RM 29.60

Yeah salmon I like!!

Hidangan yang sangat-sangat berkrim tapi tidak memualkan. Mungkin sebab adanya wasabi di atas salmon tuh kan hehehehe By the way, kuahnya tuh di campurkan sekali dengan wasabi sauce bukan kat salmon jer tau. Boleh licin sepinggan ni sebab kuahnya sedap. 


Pescatora Seafood Spaghetti with Tomato Sauce – RM 29.60

Nak kata pedas tapi langsung tidak!! Kanak-kanak mesti suka sebab rasa tomato hehehe. Nampak kandungan seafoodnya kemain banyak ek. Kak lily suka sebab udangnya dah di kopek hehehe pemalas betul ek 


“Omu Rice” & Chicken Teriyaki with Salad – RM 26.30

Ada jugak hidangan nasi di HOSHINO COFFEE ni ek, tapi nasinya terlindung dek telur tuh hehehe nampak takde tapi adalah. Di hidangkan sekali dengan chicken teriyaki plak lagilah bertambah sedap di makan, memang berselera habis lah makan hidangan ni. Hidangan nasi yang simple tapi mengenyangkan.

Ya ampun ada lagi ni yang akak nak share dengan korang ni ek, ok janji ini last sekali tau.

Fruit Tea (Hot or Ice) – RM 19.70

Untuk mereka yang kurang gemarkan kopi so ada pilihan minuman untuk korang jugak ye. 

Hot Fruit Tea

Cold Fruit Tea

Ini dia Fruit Tea, ya ampun sedap wei memang terasa buah-buahannya. Campuran buah-buahannya sangat-sangat variety sebab tuh ianya enak di minum. Ada pilihan panas mahupun sejuk. Bagi kak lily pilihan panas kak lily suka lagi dari sejuk sebab rasanya yang lebih pekat dan enak. 

Dari segi harga pulak, bagi kak lily tak delah mahal sangat pun, sama je dengan harga makanan di café-café lain jugak, tambahan pulak portionnya yang besar dan boleh di kongsi bersama-sama dengan yang tersayang hehehehehe

Jom Kita Ke :

HOSHINO COFFEE
Aras LG, 
Empire Shopping Gallery, 
Subang Jaya


Cawangan lain Boulevard Mid Valley.
Pulau Pinang di QueensBay Mall dan Gurney Plaza Mall.



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 







#hoshinocoffeemalaysia
#hoshinocoffeesg 
#handdripcoffee