Thursday, October 31, 2019

Haruman Eve Confidence dan Eve Elegance Dari AVON

Hi Korang,

Susulan kejayaan haruman Eve Duet, Avon meneruskan kerjasama dengan bintang Hollywood Eva Mendes bagi mencipta dua haruman baru Eve Confidence dan Eve Elegance. Haruman ini menggambarkan gaya hidup wanita masa kini yang penuh dengan pelbagai cabaran dan peranan baru yang perlu dilalui. "Dengan EVE Elegance dan EVE Confidence saya dapat mengharumkan setiap momen indah yang berbeza dalam hidup saya," kata Eva. 


Eve Confidence dibuka dengan nota manis melur harum, diulit kemewahan currant hitam dan kehalusan kayuan oak. Setiap semburan akan memberi anjakan keyakinan dan menyerlahkan keberanian anda. 

Serlahkan detik-detik keyakinan penuh cita - cita dengan seburan Eve Confidence yang kekal lama. "Hanya satu semburan EVE Confidence don soya bersedia untuk apa sahaja," kata Eva. 

Eve Elegance pula sempurna untuk momen bila mana anda ingin menyerlah sofistikasi diri yang hebat namun bersahaja. 


Diulit dengan kelembutan kelopak jasmin, ledakan delima segar, didakap kayuan ambar yang mewah memukau. Eve Elegance merupakan haruman yang tepat bagi saat-saat menyerlah personaliti. Haruman ini memastikan anda bukan sekadar dilihot. namun terus diingati. 

Koleksi Eve memberikan anda peluang melakar kenangan indah buat selamanya hanya semburkannya agar setiap detik indah anda sinonim dengan keharumannya. 


Eve Confidence Eau de Parfum don Eve Elegance Eau de Parfum bakal dipasarkan mulai l November 2019. Dapatkannya dari mana-mana Wakil Avon, Butik Kecantikan AVON atau menerusi atas talion di shop.avon.my. Untuk maklumat lanjut, hubungi talion bebas fol AVON di 1-800-18-AVON (2866). 

Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Online Shopping:
www.shop.avon.my

Facebook: 

Instagram: 






PERTAMA DI MALAYSIA 64MP QUAD CAMERA SNAPDRAGON


Hi Korang,

realme Malaysia hari ini secara rasmi melancarkan realme XT, telefon pintar pertama di Malaysia yang mempunyai 64MP Quad Camera Snapdragon. Ia adalah yang pertama Malaysia di mana menyediakan resolusi gambar yang terbaik dengan butiran yang tidak dapat diperkatakan untuk pengguna mereka. 


Untuk model realme XT, ia memberikan pengguna - kebebasan untuk berkongsi kreativiti mereka melalui fotografi. Dilengkapi dengan sensor Qualcomm® Snapdragon ™ 712 dan 64MP resolusi tinggi dengan penambahan teknologi Tetracell dan 3D HDR, realme XT memastikan anda mengambil gambar dengan jelas dan terperinci. 


"Sebagai sebuah syarikat yang digerakkan oleh anak-anak muda, kita tidak hanya memahami pasaran sasaran kita tetapi kita berbangga untuk mengatakan bahawa kita juga ingin berkongsi citarasa yang sama dengan mereka iaitu ‘Dare To Leap”.. realme telah membantu berjuta-juta pengguna setia di seluruh dunia, terutamanya anak muda untuk mengejar impian atau cita-cita mereka dan mencapai matlamat mereka. Kini dengan realme XT, ia terus membantu pengguna telefon pintar untuk melangkah sedepan lagi dengan lebih bertenaga. Dengan semua ciri-ciri ini ada di dalam satu telefon pintar, kini pengguna mempunyai keupayaan untuk merebut detik-detik bergerak maju ke hadapan dengan segala cabaran yang ada tanpa risau kata Tiffany Teh, Brand Manager of realme Malaysia. 

Realme XT dikuasakan oleh kelajuan jam 2.3Ghz Snapdragon 712 AIE bersama-sama dengan sensor ultra resolusi tinggi 64MP, mempunyai binning piksel pintar empat-dalam-satu, f / 1.8 aperture besar, dan kanta 6P dengan pengumpulan cahaya yang unggul keupayaan, memberikan realme XT setanding dengan fotografi peringkat perdana. realme XT juga mempunyai Gorilla Glass 5 di bahagian depan dan belakang reka bentuk kaca melengkung yang terdapat dalam dua pilihan warna ceria - Pearl Blue dan Pearl White. 


Kamera quad perdana realme XT yang dibentuk dengan sensor 64 MP GW1 Samsung untuk kamera utama, lensa sudut lebar 8MP, kanta makro 2MP dan kanta potret 2MP bersama-sama dengan 16MP Sony pada kamera depan, menghasilkan gambar yang tiada tandingan yang kelihatan segar dan terperinci walaupun anda mengezum masuk. Realme XT menyokong rakaman video 4K pada 30fps, rakaman video HD 1080p pada 30fps / 60fps, rakaman Video HD 720p pada 30fps / 60fps, dan gerakan perlahan sehingga 960fps. 

realme XT ini mempunyai skrin penuh iaitu 6.4 inchi dan tekstur skrin Super AMOLED. Model ini juga dilengkapi dengan dual nano-SIM yang doperluas melalui slot kad microSD hingga 256GB. 


realme XT juga dilengkapi dengan teknologi terkini iaitu menggunakan cp jari. Selain itu ciri-ciri yang dinantikan adalah Dolby Atoms. Ia menggabungkan pembesar suara superlinear dan penguatkuasa pintar yang menggandakan kelantangan audio dan meningkatkan kualiti bunyi untuk pengalaman audio terbaik. 

Realme Power Bank 

realme Malaysia turut mengeluarkan power bank dengan kapasitii 10000mAh. Bateri litium dengan pengecasan cepat 18W serta ada 2 ports USB Type A dan Type C. Boleh dicharge power bank dan telefon pintar serentak. 2 warna bleh dimiliki samada kuning atau kelabu lso bi-directional so you can fast-charge your power bank and phone at the same time. 

Realme Buds 2 

Pengguna boleh menikmati premium earphone 11,2mm bass yang terdiri daripada Multi-layer Composite Diaphragm dan Daikoku Voice Coil Jepun.Reka bentuk kapsul coaxal membolehkan gegelung alih 11.2mm untuk menyampaikan muzik Hi-Fi tanpa sebarang gangguan. 

Realme Buds Wireless 

Aksesori terbaru yang dibawa kepada peminat oleh realme. Kerjasama dengan pengeluar muzik terkenal dunia dan DJ,Alan Walker. realme Buds Wireless ini mempunyai konsep reka bentuk yang minimalis yang dibuat daripada gel silika yang mesra logam dan kulit. 

Sambungan magnet menjadikannya lebih mudah untuk menyimpan dan pada masa yang sama berfungsi sebagai suis. Ia secara automatik akan dihidupkan dan disambung ke peranti apabila dipisahkan. Ia akan dimatikan secara automatik apabila disambungkan 

Alan Walker telah bekerjasama dengan pasukan pakar penalaan akustik dari realme untuk memastikan pengguna mendapat respons bass yang paling tepat dan kuat dengan Dinamik Bass Boost (DBB). realme Buds Wireless mencipta pengalaman mendengar yang menakjubkan, terutama untuk muzik elektronik.


Sempena 11.11 , Lazada akan membuat penjualan untuk realme 5 (3+32 GB)akan d iperkenalkan sebagai model eksklusif dalam talian sebenar dan promosi khas akan dikongsi di platform ini. 

Pada yang membeli realme XT di Lazada pada 11.11, anda bakal membawa pulang secara PERCUMA beg realme berharga RM 159. 

Untuk realme XT dan realme 5 (3+32 GB) akan dijual secara ekslusif di platform Lazada.Untuk maklumat lanjut bleh layari di http://bit.ly/rmlazada



Realme Buds 2, Buds Wireless & Power Bank

Version
Colour
On-sale Date
realme Power Bank
Grey




11.11.2019 at 12 am realme Power Bank : RM129 realme Buds 2 : RM39(flash sale
11.11)/ RRP RM49 realme Buds Wireless : RM149
Yellow
realme Buds 2
Black & Yellow
realme Buds Wireless
Black & Yellow


Untuk realme Buds Wireless sahaja, pre-order akan bermula dari 30.10.2019. Segala aksesori yang disebutkan di atas akan juga dijual secara eksklusif di Shopee semasa Jualan 11.11 Big Sale. Untuk lebih lanjut, layari http://bit.ly/realmeshp

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut produk realme, layari https://www.realme.com/my/


Wednesday, October 30, 2019

Promosi Christmas Fairytale Di Le Meridien Putraya

Hi Korang, 


Sekejapan dah hujung tahun ek ermm pejam celik pejam celik dah sampai penghujung kan. So seharusnya Krismas review pun bermula hehehehe seronok ni tau. 

Untuk permulaan ni, kak lily akan kongsikan dengan korang Krismas review di Le Meridien Putrajaya. 

Simple dan cantik dekorasinya sungguh !! 


Dengan adanya pari-pari, elf, snowmen, rusa dan tentu sekali Santa Claus pasti akan menjadikan pengalaman makan-makan yang paling indah sekali bersama yang tersayang. 

Pasukan masakan ‘Latest Recipe’ telah berusaha keras untuk menyediakan pelbagai hidangan Krismas yang bakal mengingatkan para pelanggannya akan percutian tradisional, dengan rasa yang bergaya. 


Perayaan bermula dengan Makan Malam Krismas Buffet di ‘Latest Recipe’. Mereka telah menyediakan menu yang dipenuhi dengan kegemaran percutian semua orang, dari roasted turkey with stuffing and chestnut bread. 








Pada tahun ini, para tetamu juga bakal di hidangkan dengan roasted whole lamb with Christmas fruit rice stuffing. Penambahan baru ke menu Krismas termasuk hidangan makanan laut yang dipanggang, grand fresh seafood bucket – bersama fresh yabbies, fresh oysters, scallops dan mussels serta variety of other mouth-watering yuletide favourites. 






Sudah pasti makan malam Krismas hanya lengkap dengan pelbagai pencuci mulut yang menarik dan kemuncak untuk tahun ini adalah whimsical Christmas fairytale gingerbread house dan fairy eclair tower. 



Di samping itu, kaunter pencuci mulut akan dihidangkan dengan menyukai Christmas plum pudding, Christmas minced pie, gingered Christmas fruit cake, a Christmas yule log dan tentulah the gingerbread house. 

Selain daripada nyanyian dari Christmas Carol, Santa Claus juga akan memeriahkan acara makan-makna dengan bergambar dengan kanak-kanak



Makan-makan dengan diorang ni malam tuh hehhhee


Harga buffet Krismas 2019 ni adalah:

Christmas Eve Dinner : RM168nett dewasa dan RM84nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Christmas Day Brunch RM148nett dewasa dan RM74nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Christmas Dinner : RM138nett dewasa dan RM69nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Diners boleh menikmati a free flow of beer or house-pouring wine dari RM75nett (dewasa)


Harga untuk Sambutan Tahun Baru pula adalah :

New Year's Eve Dinner : RM168nett dewasa dan RM84nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

New Year's Day Brunch RM148nett dewasa dan RM74nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

New Year's Day Dinner : RM138nett dewasa dan RM69nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Menu Makan Malam Tahun Baru dan Tahun Baru Tahun Baru di Le Mei berharga RM250 untuk sekurang-kurangnya dua pengunjung. 



Untuk tempahan Buffet Krismas dan Sambutan Tahun Baru 2019 di Le Meridien Putrajaya boleh hubungi di talian 03-8689 888/6847/6868, email ke dining.lmputrajaya@lemeridien.com  

Jom kita ke :- 

Le Meridien Putrajaya Hotel 
Lebuh IRC, 
IOI Resort City, 
Sepang, 62502 Putrajaya 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 




Info sampingan lainnya: 
Parking yang luas di hadapan pintu masuk hotel dan basement. 
Ruang makan yang luas dan selesa. 




Friday, October 25, 2019

YOODO Punkrock Picnic Party Bersama Bunkface dan One Buck Short, Jom Dapatkan Tiket Sekarang!

Hi Korang, 

Yoodo, perkhidmatan mudah alih digital yang pertama kali disesuaikan dan 100% di Malaysia, telah bekerjasama dengan The Bee dan membawa kembali aliran Punk Rock yang menampilkan ikon Malaysia, Bunkface dan One Buck Short. 

Yesza kak lily memang miant dengan band diaorang ni, band independence yang lagu-lagunya sedap sedap bealak wei. 


Yoodo x The Bee Presents: Punkrock Picnic, bakal mengadakan Punkrock Picnic, iaitu gig show khas untuk peminat-peminat muzik rock pada 29 November di The Bee, Publika Shopping Gallery. Hanya satu malam konsert yang akan menampilkan kesemua lagu-lagu hits mereka yang bakal menggegar dan mampu membuatkan korang ‘head baning’ huahauhaua 

"Yoodo is excited to host Bunkface and One Buck Short for a night of rocking," kata Chow Tuck Mun, Head of Yoodo. "We are proud to extend Yoodo's commitment in supporting local communities by bringing Punk Rock genre to them. We are buzzing about this great opportunity to once again delight our users with unique experiences. 


"Yoodo x The Bee Presents: Punkrock Picnic, is the follow-up to our great successful inaugural Yoodo Presents event held earlier this year. That event was a great success, featuring 6 local indie bands and racking up millions of views online. Now we are proud to be shining the spotlight on these pioneers of Punk Rock in the local music industry." 

Yoodo menawarkan kepada para pelanggan diskaun 10% khas untuk tiket untuk 100 pelanggan pertama. Itu hari itu juga nanti, para Yoodoers juga akan di hadiahkan kemeja-T Yoodo edisi terhad untuk memperingati acara gig tersebut. 


Bunkface yang terdiri daripada 3 orang anggotanya iaitu Sam, Pa├ín dan Yeob bakal mendendangkan lagu-lagu yang menjadi siulan anak muda suatu ketika dulu iatu, 'Situasi', 'Silly Lily' dan lagu terbaru mereka 'Suara'. Untuk menghangatkan lagi para penonton akan di hiburkan dengan kumpulan rock punk yang bermula dari 2000, One Buck Short akan mendendangkan dengan hits klasik mereka iaitu 'Fast Times' dan 'Kelibat Korupsi' dan mungkin beberapa trek lagu baru. 


"Well it has been a while since we had the full line up of our band. For us this is not a reunion, but more of friends coming together and having fun. There are things to look forward to, like new material plans to tour, but right now we are focused on ourselves first before embarking on this journey," said One Buck Short's bassist, lzal 

What we want to do musically will always be serious, but we also want to make sure we are having fun doing it. This show is just the start of what's to come in the future, musically and more." 

Harga tiket Yoodo x The Bee Presents: Punkrock Picnic 

Early Bird – RM38 satu tiket 

Advanced Sales – RM58 satu ticket 

Walk In – RM78 satu ticket 

All ticket prices exclude extra ticketing fees. 

Muzik adalah tumpuan utama gaya hidup untuk Yoodo dengan begitu kita sentiasa mencari cara untuk terlibat dalam senaman muzik tempatan untuk memberikan pengalaman muzik yang mendalam. 

Malah, Yoodo bersedia mencapai kejayaan setelah mencari bakat-bakat tempatan dengan menaja 2019 TAPAUfest pada 26 Oktober ini. Yoodo adalah Telco Rasmi Digital untuk budaya dan festival masyarakat Malaysia yang akan mempamerkan bakat muzik indie tempatan yang menarik termasuk BTSWT, Midnight Fusic, Iqbal M, Airliftz, Milo Dinosaur dan banyak lagi. 


Untuk membeli tiket untuk Yoodo x The Bee Presents: Punkrock Picnic sila lawati www.galactix.asia/punkrock-picnic 

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 


#YoodoxTheBeePresents
#YoodoPresents


Thursday, October 24, 2019

Nikmati Suasana Kemeriahan Hari Deepavali Hanya Di The Curve

Hi Korang,

Pesta Cahaya atau lebih dikenali sebagai Deepavali, the Curve akan dimeriahkan lagi dengan pameran hiasan Kolam yang cukup elegan, persembahan tarian India yang cukup memukau serta pelbagai aktiviti menarik yang bakal menanti pengunjung 


Dari 18 hingga 28 Oktober 2019, pengunjung the Curve bakal disambut dengan hiasan Kolam yang menyerlah berupa burung merak 3D dan dikelilingi dengan hiasan gubahan bunga di Fashion Walk. Pengunjung juga boleh menyertai pelbagai aktiviti yang bakal memeriahkan lagi semangat Deepavali pada musim perayaan ini. Anda mahu mencipta hiasan Kolam sendiri? Jangan lupa untuk menyertai aktiviti seni pasir Rangoli pada 26, 27 dan 28 Oktober. Antara bengkel lain yang turut tersedia adalah stesen Henna serta stesen membuat Gelang dan Kad Deepavali. Cara penyertaan adalah cukup mudah! Hanya like laman rasmi Facebook dan laman Instagram the Curve untuk menyertai mana-mana bengkel ini. 

Jazmi Kamaruddin, Pengurus Besar Kanan the Curve berkata, “Kami berasa berbesar hati kerana menjadi sebahagian dari negara yang mempunyai pelbagai kaum, di mana kami berpeluang menyambut pelbagai perayaan dan tradisi setiap kaum. Di the Curve, kami telah mencipta suasana perayaan yang cukup meriah buat pengunjung menyambut perayaan ini serta mencipta detik-detik unik dan bermakna bersama keluarga mereka. Di sini kami mengambil peluang untuk mengucapkan Selamat Hari Deepavali kepada semua yang menyambutnya!” 


Bukan sekadar itu, banyak lagi yang ditawarkan oleh the Curve kerana sambutan perayaan Deepavali tidak mungkin lengkap tanpa muzik dan tarian. Penghibur bakal menghiasi pentas dengan persembahan tarian yang diiringi irama Bollywood tradisional dan popular. Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan persembahan yang cukup memukau pada jam 2.30 petang dan 6.30 petang pada 26 dan 27 Oktober 2019 di Fashion Walk. 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Deepavali di the Curve, sila hubungi Pegawai Khidmat Pelanggan di 03-7710 6868 atau layari laman web the Curve atau laman Facebook www.facebook.com/theCurveShoppingMall atau laman Instagram the Curve di (thecurve_official).



Wednesday, October 23, 2019

BEAUTEA by SAFI - Dengan 100% Ekstrak Teh Premium

Hi Korang,


Menjadi wanita berjaya dan tampil cantik pada masa yang sama bukannya sesuatu yang mudah. Namun bukan juga sesuatu yang mustahil. Pengembaraan kecantikan itu sama seperti kehidupan, pasti ada cabaran yang menguji keyakinan. 

Sebaik sahaja melangkah keluar daripada rumah, kita mula terdedah kepada tiga punca masalah kulit utama yang menjadi cabaran kepada wanita masa kini. Punca pertama adalah pencemaran persekitaran seperti debu kotoran, asap kenderaan, sinaran UV dan radikal bebas menjadi penyumbang kepada masalah kulit kusam, bintik hitam dan masalah penuaan pramatang. 

Ditambah dengan tekanan jadual harian yang padat, berjaga lewat malam, serta masalah hormon tidak seimbang pula bertindak sebagai punca kedua masalah kulit yang mengumpul minyak di bawah lapisan kulit wajah seterusnya menyebabkan jerawat, tekstur kulit berminyak serta tona tidak sekata. 

Bagai musuh dalam selimut, punca ketiga adalah sisa kotoran bahan kosmetik yang tidak dibersihkan dengan menyeluruh. Ini akan mengumpul bakteria dan memakan kulit wajah kita sendiri menjadikan pori tersumbat, kulit semakin kasar, kering dan mengalami dehidrasi. Bahan kosmetik yang disangka mencantikkan wajah, akhirnya memakan diri. 

Jadi, apakah cara untuk memerangi 3 punca masalah kulit wanita masa kini ini? 

Secara alami, antioksida merupakan benteng pertahanan semulajadi kulit muka yang berupaya mengurangkan, meneutralkan serta melindungi sel kulit wajah dari kerosakan akibat radikal bebas. Namun peningkatan usia menjadikan penghasilan antioksida semakin berkurangan. Oleh itu, antioksida daripada sumber luaran adalah jalan penyelesaianya! 

Ia boleh didapati dari sumber bahan semulajadi contohnya pokok teh yang mengandungi antioksida yang tinggi, terkenal dengan pelbagai manfaat kecantikan kulit wajah yang dapat membantu anda memiliki rupa paras yang sihat, berseri dan cerah bermaya.


Menguasi pasaran Malaysia selama 2 dekad dalam kategori penjagaan diri dan wajah, SAFI memahami keperluan sebuah produk penjagaan kulit wajah khusus bagi mengatasi masalah kulit wajah masa kini. Memperkenalkan, BEAUTEA by SAFI dengan 100% teh premium menjadikan jenama ini sebuah jenama pertama yang memfokuskan terhadap penggunaan pelbagai jenis daun teh seperti White Tea, Green Tea dan Black Tea yang dipilih dengan teliti berdasarkan keunikan manfaat bagi kecantikan kulit wajah yang telah terbukti berkesan. 

Inovasi sains kecantikan terbaharu SAFI ini adalah hasil komitmen berterusan di dalam bidang penyelidikan dan pembangunan produk penjagaan kulit muka oleh SAFI RESEARCH INSTITUTE - sebuah makmal produk kosmetik Halal terbesar di dunia, yang berpusat di Subang Jaya. 

BEAUTEA by SAFI menggabungkan manfaat 100% ekstrak teh premium yang kaya dengan antioksida dan bahan aktif semulajadi yang membersih dan melindungi kulit wajah dari radikal bebas dengan efektif. Ia diuji secara dermatologi, BEBAS daripada SLES/SLS, minyak mineral, pewarna, alkohol, Paraben, dan semestinya diperakui Halal oleh JAKIM. 

Rangkaian BEAUTEA by SAFI menawarkan 3 jenis pembersih dan 1 skrub muka. Setiap satu berfungsi membantu proses detoksifikasi kulit dari pencemaran berbahaya, membersih sisa kotoran solekan dengan mendalam dan sepenuhnya. Ia turut melegakan kulit daripada jerawat akibat stres, menyegarkan dan meningkatkan benteng pertahanan kulit dari radikal bebas. 

Hasilnya? BEAUTEA by SAFI menjadikan kulit kembali halus, sihat dan berseri, bebas dari musuh kulit! 


BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Penghidratan – White Tea and Damask Rose 

-Menghidrat 

-Mengecilkan liang pori 

Pembersih gel yang lembut dan bebas sabun ini bertindak membersih pori yang tersumbat dan mengeluarkan kotoran pada kulit wajah anda. Dirumus dengan gabungan ekstrak White Tea & Damask Rose yang diperkaya dengan antioksida agar dapat mengimbangi tahap kelembapan kulit, menghidrat dan mengecilkan pori. 

*Produk ini sesuai untuk kulit kering dan normal 


BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea and Neem 

-Melindungi kulit daripada jerawat 

-Mengawal sebum 

Pembersih gel yang lembut dan bebas sabun ini merupakan hasil gabungan ekstrak Green Tea & Neem yang padat dengan antioksida bertindak sebagai benteng pertahanan kulit daripada serangan radikal bebas. Ia melegakan kerengsaan kulit sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan bekas parut jerawat. 

*Produk ini sesuai untuk kulit normal dan berminyak 

BEAUTEA by SAFI Pembersih Muka Detoks – Black Tea and Black Orchid 

-Membantu kulit untuk detoks 

-Bebas haruman dan sesuai untuk kulit sensitif 

-Mencegah tanda awal penuaan 

Pembersih yang mengandungi Asid Amino dan bertekstur krim ini sangat lembut dan bebas sabun, dirumus dengan ekstrak Black Tea & Black Orchid yang harum dan diperkaya dengan 2x manfaat antioksida yang berupaya membersih kotoran dengan mendalam, membantu kulit untuk detoks sepenuhnya sambil mengekalkan kelembapan dan melindungi kulit wajah dari masalah penuaan awal. 

*Produk ini sesuai untuk kulit sensitif 

BEAUTEA by SAFI Skrub Penghalusan Muka – Apricot Tea 

-Membuang sel kulit mati agar kulit tidak tersumbat 

Krim skrub yang dirumus dengan gabungan ekstrak Apricot & White Tea yang kaya dengan antioksidan bertindak membersihkan liang-liang kulit wajah, menggelupas tanpa mengeringkan kulit. Ia berfungsi bagi membantu memulihkan tekstur, melicinkan dan mecerahkan kulit. Hasilnya, kulit cerah dan berseri. 

*Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit 

Korang sudah bersedia untuk merasai manfaat transformasi kecantikan dan menewaskan musuh kulit wanita masa kini dengan BEAUTEA by SAFI yang diperkaya dengan 100% ekstrak teh premium?


Picit tiub pada tapak tangan dan gosok bersama air sehingga berbuih. Oles keseluruh wajah dengan gerakan putaran. Bilas dengan air dan nikmati kulit wajah yang bersih dan segar semulajadi. 

Rangkaian BEAUTEA by SAFI dijual pada harga RM23.20 (150g) boleh didapati di semua farmasi terpilih di Malaysia dan di atas talian. 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website : 

Facebook: 

Instagram : 




#BEAUTEABYSAFI 
#SAFIMALAYSIA 
#PREMIUMTEACLEANSERS





Tuesday, October 22, 2019

Mari Kita Ke Ladang

Hi Korang,

Ramai betul orang tanye kak lily ke Jay Bee tuh ada event nak kena cover ke?? 

Memanglah tak lah kan, semua trip tak de tujuan pun so merayap-rayap jelah ktorang sampai ke Jay Bee. Kalau korang tengok IG stories kak lily last 2 week memang tau lah citer ni hehehehe. 

Sampai je JB ramai plak yang contact duk ajak lepak, lepak makan, lepak borak, lepak boba, lepak rumah dah memang lagi lah. So yang mana berkesempatan je ktorg pi lah, yang tak sempat ziarah tuh mintak maaflah bebanyak ek. 


So pagi sabtu tuh, breakfast di hotel je. Bagus hotel ni walaupun hotel murah tapi bila ada breakfast terus jadi syiok, tak yahlah kak lily nak fikir nak makan apa bagai kan. Tengah-tengah sarapan kawan Mr Big call plak hah, ajak jumpa. Ktorang ok sajor lah kan. 

Bila dia share location, ktorang ikut jelah sampai ke Kempas Indah 2 ni. 

Kawasan baru rupanya, dulu masa kecik-kecik tak de banyak taman kat Kempas ni. Setakat kampong-kampung rumah lama je sekarang ni kemain cantik lagi ek. 

Tiba satu kawasan rumah tuh, so Mr Big call lah kawan dia ni. Dia kat kebun rupanya, eh mana plak datangnya kebun kat kawasan perumahan ni kan. 




Tup-tup tengok dia buat penananaman bawah kawasan pencawang elektrik, wah hebat jugak ni. First sekali kak lily tanye, ni berlesen ke idok ni? Eh haruslah berlesen katanya, kalau tak mana berani buat kan. 

Tak delah banyak Si Atam ni menanam hanya cili dan timun, serai pun sket jer tapi best ada itik dan ayam jugak tau 

Lama jugaklah ktorang lepak kat kebun comey Atam ni. 

tuan punye kebun Atam, kawan baik Mr Big sejak dari sekolah lagi hah

Sempatlah korek-korek info cam ne dia setup the business kan, ingat senang ke? Haruslah kene pi belajar dulu, masuk kelas, meet up orang-orang pertanian dan memacam lagi itu belum termasuk lagi budget untuk ratakan tanah, buat piping air bagai kan huahauhauaha 

leka tengok itik hah



Aduimak bila dengar citer dia terus otak laju berfikir kalau dah pencen buat kerja-kerja bertani ni pun bagus jugak kan, boleh exercise sekali. 

Seronoklah sekali sekala lepak-lepak cam nie sambil catching up sembang-sembang kan, bukan senang wokeh nak jumpe taukeh besar nie. 

ada plak orang kenal kite kat JB ni, siap ajak bergambar bagai hah

Ermm dah kena mula fikir-fikirkan dah ni, takkan nak keje kat company german sampai pencen kan huahauhau








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

Monday, October 21, 2019

PROMOSI Jualan “KAMPONG SITI KHADIJAH” 2019 Bermula 22hb Oktober Ini Serta Pengenalan Kepada HEGIRA Hijab

Hi Korang, 

Siti Khadijah (SK) merupakan jenama pakaian gaya hidup Muslim di Malaysia yang menawarkan pelbagai produk telekung dan bukan telekung dengan corak inovatif, motif dan berkualiti premium. SK terus mengorak kehadapan apabila akan menjalankan promosi Kampong Siti Khadijah bermula 22 hingga 27 Oktober 2019. Kampong Siti Khadijah bakal menemui anda di dua buah lokasi berlainan iaitu Alamanda, Putrajaya dan AEON Mall Kota Bharu, Kelantan. 


Nama Kampong Siti Khadijah dipilih sebagai tanda lebih mesra dan lebih dekat di hati rakyat Malaysia yang sukakan suasana dan keindahan sesebuah kampung. Bermula 22 Oktober 2019, Kampong Siti Khadijah yang berkonsepkan tradisional dan kampung juga akan membuka booth permainan2 tradisional seperti ceper dan batu seremban. Pastinya permainan tradisi ini akan mengimbau kembali 1001 kenangan dan suasana indah di kampung. 

“Tercetusnya idea Kampong Siti Khadijah adalah tidak lain tidak bukan untuk Team SK rasa lebih dekat di hati para penggemar telekung SK. Promosi ini juga diadakan istimewa bagi menghargai sokongan dan kesetiaan yang tidak pernah putus oleh Famili SK di luar sana. Bagi anda yang belum berkesempatan merasai telekung SK, inilah masanya kerana kami tawarkan penjimatan hingga 50% bagi produk telekung terpilih. InsyaAllah, dengan rekaan yang dipatenkan dengan tumpuan utama di bahagian muka, menggabungkan kain bermutu tinggi dan bahan yang boleh diregangkan– dijahit dengan rapi menggunakan renda sulaman yang cantik, saya percaya anda pasti berpuas hati dengan telekung SK”. kata Puan Hajah Padzilah Enda Sulaiman, Pengasas Siti Khadijah. 

Tahun 2019 merupakan ulang tahun ke-10 Siti Khadijah ditubuhkan. Tentunya promosi menarik ditawarkan oleh Siti Khadijah buat penggemar setia nya. Istimewa sempena promosi Kampong Siti Khadijah, diskaun hingga 50% bagi produk telekung terpilih dan potongan sebanyak 70% bagi aksesori dan koleksi pakaian daripada SK. 


Tidak cukup dengan itu, sebanyak 8,000 hadiah percuma menanti Famili SK yang hadir ke Kampong Siti Khadijah bermula 22-27 Oktober ini. Pemberian hadiah percuma ini juga merupakan salah satu objektif utama Team SK pada tahun ini sebagai tanda penghargaan kerana menyokong SK sepanjang 10 tahun. Kepada Famili SK yang bermain permainan tradisional yang disediakan, anda akan diberikan baucar tambahan istimewa dari SK dan hanya boleh gunakannya pada promosi Kampong Siti Khadijah sahaja. 

Apa lagi yang menarik tentang Kampong Siti Khadijah? Ya. Cabutan bertuah! Famili SK yang bertuah berpeluang memenangi hadiah utama iaitu produk Habib Jewel yang bernilai RM 5000. 

Jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini. Jom berkampung ramai-ramai di Kampong Siti Khadijah pada 22 hingga 27 Oktober 2019 yang bertempat di Alamanda, Putrajaya dan AEON Mall, Kota Bharu, Kelantan. Jumpa anda di sana! 

PERANCANGAN 2020 SITI KHADIJAH 

Peneraju telekung berinovatif dan unik, Siti Khadijah (SK) tidak mengambil masa lama untuk menyiapkan perancangan yang rapi bagi tahun 2020. Perancangan dan strategi perniagaan merangkumi semua sudut aspek seperti aspek pemasaran, jualan, pembukaan butik, jualan atas talian (marketplace) dan pelbagai aspek lain lagi. Oleh itu, SK menampilkan sisi yang berlainan dengan membuka Butik SK Suria KLCC. 

Berbeza dengan butik-butik SK yang lain, Butik SK Suria KLCC merupakan inisiatif baru SK dalam memperkenalkan lebih banyak variasi produk kepada orang ramai. Team SK akan membuka butik SK KLCC pada 1 Disember 2019, di Suria KLCC. Konsep yang ingin diketengahkan SK adalah memberi pengalaman baru merasai kehalusan seni produk SK yang selesa, sopan dan cantik apabila dipakai kepada pelanggan yang belum mencubanya. Nilai pelaburan bagi butik SK Suria KLCC ini mencecah hampir RM 1.5 juta. 


“Pembukaan butik SK di Suria KLCC akan lebih memfokuskan produk gaya hidup Muslim yang terdiri daripada rangkaian pakaian harian yang boleh digunakan secara kasual atau formal. “Keanggunan Kesopanan” menjadi tagline sejajar dengan produk yang ditawarkan. Sebahagian besar produk di Butik SK KLCC terdiri daripada baju kemeja lelaki dan wanita, kasut wanita (100% leather), outer, seluar kasual wanita , blouse , Baju Kurung, Baju Melayu dan sebagainya. Manakala sebahagian kecil produk yang dipasarkan di Butik SK KLCC terdiri daripada pelbagai rangkaian telekung SK dan produk HEGIRA” kata Encik Mohammad Munzir Aminuddin, Ketua Kumpulan Pegawai Operasi Siti Khadijah 

Selain itu, antara perancangan yang dirancang Team SK pada tahun 2020 adalah pembukaan butik SK di seluruh Malaysia. Sebanyak 12 butik SK di Malaysia dan 4 butik SK baru di Indonesia akan dibuka sepanjang tahun 2020. Jumlah nilai pelaburan bagi pembukaan butik SK pada tahun 2020 pula dianggarkan lebih kurang RM 12 juta. 

Bertahan selama 10 tahun sebagai sebuah peneraju telekung di Malaysia, SK berusaha mencapai visi untuk menjadi pengeluar produk gaya hidup Muslim terbesar di dunia. 

HEGIRA Anak Syarikat Terbaru Di Bawah Telekung Siti Khadijah 

Hegira (dari Hegira Sdn Bhd) adalah jenama hijab yang membawa inovasi dan inspirasi kepada wanita Islam melalui reka bentuk tudung yang menjadikan keunikan, fleksibiliti dan praktikal supaya wanita boleh meletakkan diri mereka yang terbaik setiap hari. 

Puan Suri Daman - founder HEGIRA Hijab

Nama itu diilhamkan dari golongan bangsawan perkataan "Hijrah"; memberi penghormatan kepada tanda sejarah penting dalam sejarah Islam ketika Nabi Muhammad berhijrah dari Mekah ke Madinah. Inti jenama menangkap semangat positif transformasi positif dan kebaikan melalui tudung yang direka secara kreatif, menggalakkan wanita menjadi sederhana dan pada masa yang sama dapat menjadi diri mereka yang sahih. 

Hegira mengembangkan, mengeluarkan dan menjual produknya melalui saluran dalam talian dan luar taliannya sendiri serta melalui rantaian Butik Siti Khadijah. 




Hegira menawarkan pelbagai reka bentuk, yang boleh dikategorikan dalam dua segmen utama iaitu Fesyen Hijab dan Ibadah Hijab

Fesyen Hijab adalah hijab harian yang wanita boleh memakai, bekerja, acara, untuk kasual, yang boleh datang dalam pelbagai bentuk bentuk dan bentuk yang berbeza. 

Ibadah Hijab di sisi lain, adalah hijab yang ibadah sudah siap, namun juga boleh digunakan untuk kegunaan sehari-hari. Ia datang dengan Chin Covering dan panjangnya biasanya lebih lama daripada hijab fesyen. Ini adalah reka bentuk yang sempurna untuk Usrah, Umrah & Haji. 

Julat harga untuk Hegira Hijab adalah dari RM 69 - RM 200 

Untuk hijab Slip Ons, HEGIRA memenuhi keperluan wanita yang suka SHAWL-FACELOOK (kelihatan seperti memakai selendang) dan SOFT-AWNING-FACELOOK (dengan kelopak lembut). Kami juga mempunyai SYRIA-FACELOOK, iaitu tudung Syria dalam pelbagai fabrik. Bahan utama kami adalah chiffon, crepe, knit, moss crepe dan pelbagai jenis kain lain seperti viscose. 

HEGIRA kini dijual secara dalam talian melalui platform media sosial serta laman web. Ia juga boleh didapati di runcit Butik Siti Khadijah terpilih dan tidak lama lagi di lebih banyak lokasi SK, sebagai sebahagian daripada penawaran di bawah payung Siti Khadijah. 

Senarai SK butik dengan tawaran Hegira: SK Bangi Sentral, SK Alamanda, SK Aeon Nilai, SK Pusat Bandaraya I, SK Shah Alam, SK Melawati Mall, SK TIDI, SK Subang Parade, SK Busana Mara, SK Melaka, SK Ipoh, SK Manjung, SK Kuching, SK Kluang, SK JB, SK Senawang 

Hegira akan turut serta di acara Kampung Siti Khadijah di Alamanda Mall, Putrajaya dari 22 hingga 27 Oktober dan acara pelancaran pada hari Sabtu 25 Oktober dengan banyak tawaran dan promosi menarik. 

Untuk info lanjut mengenai HEGIRA boleh ke website rasmi HEGIRA di www.hegiragroup.com dan social media HEGIRA Facebook Page dan Instagram @hegiragroup 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 


Webiste :

Facebook Page : 

Instagram Link :