Thursday, October 3, 2019

TBC Elektrik Sdn Bhd Kini Di Buka Di Bandar Puteri Puchong

Hi Korang, 


Jenama runcit elektronik pengguna yang semakin pesat TBC Elektrik Sdn Bhd secara rasmi membuka cawangannya yang terbaru di Bandar Puteri, Puchong baru-baru ini. 

Di antara tetamu yang hadir di majlis perasmian outlet terbaru ini adalah artis-artis yang rakaman Ayu Damit, Rehana Yunus, Mrs Classic Universe 2019 Arnetta Malhotra dan Miss Supermodel Universe 2019 Thalia Thin, para VVIP dan juga pelanggan setia TBC 

Kata-kata aluan daripada En Rico Lee

Bersempena dengan pembukaan agung rasmi, TBC Elektrik Sdn Bhd turut mengumumkan pelantikannya dengan Silver Jubilee Charity Gala Night 2019 yang akan dating yang merupakan inisiatif amal oleh pelukis Cina tempatan Desmond Liew dan Jimmy Liew, dalam bantuan Persatuan Kebajikan Wen Hua Kuala Lumpur & Selangor dan Pertubuhan Kebajikan Warga Tua Anning. 

Malam gala akan diadakan di Ballroom HXC Grand, Aras 6, ICC Pudu, Kuala Lumpur pada 11 Oktober 2019. 

Terdapat persembahan nyanyian daripada Desmond Liew dan Jimmy Liew. 


Terdapat Pertunjukan Product Runway Show yang memaparkan finalis Super Model Universe Malaysia 2019 yang menyaksikan para model berjalan bersama-sama dengan produk elektronik pengguna terpilih dari kedai. Produk-produk terperinci ini dijual semasa pembukaan, dengan 20% hasil daripada jualan mereka akan dibentangkan kepada persatuan amal di atas semasa Silver Jubilee Charity Gala Night 2019. 

TBC adalah salah satu penaja utama kepada Pertandingan Super Model Universe Malaysia 2019, dan dijangka menyokong lebih banyak acara pada masa akan datang. 

DI majlis ini juga di adakan acara penyampaian hadiah kepada rumah-rumah amal di kawasan Puchong iaitu berasaskan Puchong iaitu Rumah Amal Limpahan Kasih, Persatuan Kebajikan Wen Hua Kuala Lumpur & Selangor dan Pertubuhan Kebajikan Warga Tua Anning. 

Tahniah kepada pengurusan TBC Elektrik Sdn Bhd

TBC Elektrik Sdn 8hd, yang lebih dikenali sebagai TBC telah ditubuhkan pada tahun 2006 dengan cawangannya yang pertama terletak di pusat perniagaan dan komersil Bandar 8aru Sungai Buloh. Di bawah kepimpinan generasi kedua pengasas dan pengarah urusannya, Rico Lee, jenama itu berkembang dari sebuah kedai telefon kecil untuk menjual peralatan kecil, aksesori elektrik, televisyen dan peralatan rumah. T8C telah membina 5 perkhidmatan iaitu runcit, e-dagang, roadshow, borong dan B2B 

Pada tahun 2008, TBC memperluaskan perniagaannya ke kedai berganda, yang menjual pelbagai peralatan elektrik & elektronik. Walaupun awal permulaan yang sukar, disebabkan oleh ekonomi lemah dan dengan elektronik pengguna dianggap sebagai barangan mewah pada masa itu, T8C telah berjaya muncul sebagai salah satu peruncit elektronik pengguna terkemuka di Lembah Klang. 

11 kedai TBC Elektrik Sdn Bhd terdapat di Lembah Klang dan termasuk kedai-kedai di Puchong, Bandar Sri Permaisuri, Sungai Buloh, Subang Perdana, Kajang, Bandar Baru Bangi, Setia Alam, Desa Aman Puri, Setia Utama dan Balakong. Ia juga mempunyai kedai di Kuala Selangor. Antara jenama yang terkenal termasuk Samsung, LG, Sharp, Beko, Panasonic, Philips, Toshiba, Zanussi, Midea, Pensonic, Morgan, Electrolux, Acson, Daikin, Mitsubishi, Joven, Khind dan Haier, menjadikannya lebih daripada 35 jenama boleh didapati di kedai. TBC menawarkan keseluruhan peralatan elektronik pengguna dan termasuk segala-galanya dari peralatan rumah, audio & video, alat digital, peralatan dapur untuk produk penjagaan peribadi & kecantikan. 

TBC menerima bayaran melalui pelbagai bentuk yang termasuk rakan kongsi tradisional seperti VISA & Mastercard, pelan pemasangan melalui pelbagai bank, MCash, Boost, Fave Pay, Maybank QR Pay, Union Pay, Touch N Go, AliPay, WeChat Bayar MY & CN nd GrabPay.


Tahniah TBC di atas pembukaan cawangan terbaru di Bandar Puteri Puchong

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

No comments :