MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, January 31, 2017

"Loh Sang" for Prosperity at Concorde Hotel Shah Alam

Hi Korang, 


Memanglah cuti Tahun Baru Cina dah berakhir tapi sambutannya still go on ye.. 

Gong Xi Fa Cai!


Bagi menyambut ketibaan tahun baru ayam jantan ini, Concorde Hotel Shah Alam menawarkan pesta kemakmuran yang indah di Restoran RakuXin. Promosi Yee Sang kegemaran semua ini telah kembali sekali lagi, yang bakal mengundang nasib baik yang akan terungkap di tahun baru Cina ini. 

Melakukan Yee Sang melambangkan nasib baik, kesihatan yang baik dan umur panjang. Restoran RakuXin menghidangkan pilihan Yee Sang yang lazat, yang menjadi pilihan ramai adalah Salmon Yee Sang, Scallop Yee Sang, Pear & Salmon Yee Sang and Pacific Clam Yee Sang dan juga extravagant Abalone Yee Sang. Jika korang ingin sesuatu yang istimewa, korang boleh memilih samada the Fish Maw Yee Sang atau the resilient Disney Yee Sang. Bahan-bahan pelbagai seperti shredded white radish, young ginger, yam chips, pomelo, preserved papaya gherkins, red and white ginger, di dalam menu Yee Sang tersebut.


Hidangan yang lazat setahun sekali ini ini boleh didapati dalam bahagian kecil dan besar, dihidangkan semasa makan tengahari dan makan malam. Hidangan Yee Sang dengan harga dari RM 88.00nett


Untuk hidangan menu The 'Healthy' set menghidangkan features Salmon Yee Sang, Double Boiled Soup with Mixed Vegetarian & Cong Con Fa Herbs, Roasted Chicken with Lime Sauce, Deep Fried Patin Fish with Honey Thai Sauce, Black Mushroom, Broccoli & Black Sea Corn with Dried Oyster, Deep Fried Prawn with Oat & Butter Sauce, Special Fried Rice with Pineapple & Anchovies, Warm Loh Hon Ko with Tong Ying, Two Varieties of Dim Sum and Chinese Tea. Berharga RM 1,152nett satu set, menu yang sesuai untuk Jadual 10 orang. 

Bagi menu The 'Lucky' Set pula mengandungi Lucky Yee Sang with Baby Octopus and Fresh Salmon, Double Boiled Soup with Double Scallop and Black Mushroom, Roasted Chicken with BBQ Sauce, Deep Fried Seabass with Two Varieties of Sauce (Special Spicy Sauce & Salted Egg Sauce), Black Mushroom and Broccoli with Bean Curd Skin and Dried Oyster, Wok Fried Prawn with Lime Sauce, Special Fried Noodle with Seafood, Warm Soya Bean with Tong Yin, Two Varieties of Sweet Dim Sum and Chinese Tea. Set ini berharga RM 1,502nett semeja untuk 10 orang

Menu The 'Prosperity' Set pula berharga RM 1,688nett bagi 10 orang makan termasuk Chinese Wine or House Wine, Prosperity Yee Sang (Deep Fried Prawn Wanton & Fresh Salmon), Double Boiled Soup with Dried Scallop & Moka Herbs, Half Roasted Chicken and Half Roasted Duck with Thai Lemongrass Sauce, Steamed Tiger Garoupa Hong Kong Style, Black Mushroom & Broccoli with Special Dried Oyster Sauce, Honey Brown Nuts & Crispy Oat Prawn Meat, Special Fried Rice with Salted Egg and Cashew Nut, Warm Samsoo with Tong Yin, Two Varieties of Dim Sum and Chinese Tea.

Double Boiled Soup with Mixed Vegetarian and Cong Con Fa Herbs 

Roasted Chicken with Lime Sauce 

Deep Fried Patin Fish with Honey Thai Sauce 

Black Mushroom,Broccoli and Black Sea Corn with Dried Oyster 

Deep Fried Prawn with Oat and Butter Sauce 

Special Fried Rice with Pineapple and Anchovies 

Warm Loh Hon Ko with Tong Yin 

Two Varieties of Dim Sum


Set Yee Sang dan set menu makan disediakan untuk makan tengahari (12.00 tengahari ke 2.30 petang) dan makan malam (6.30 petang kepada pukul 4.30 ptg) dari 16 Jan hingga 11hb Feb 2017 di Restoran RakuXin, Concorde Hotel Shah Alam. Dibuka dari hari Isnin hingga Sabtu (ditutup pada hari Ahad dan cuti umum)


Jom kita ke:

Restoran RakuXin,
Concorde Hotel Shah Alam,
3 Jalan Tengku Ampuan Zabedah C9/C,
40100 Shah Alam, 
Selangor Darul Ehsan

Tel: +603 5512 2200
Fax: +603 5512 2233



Facebook : CONCORDE HOTEL SHAH ALAM
Twitter : CONCORDEHOTELSA
Instagram : CONCORDEHOTELSA
Hashtag : #concordehotelsa

Jemput makan semuanyeeeee........

Monday, January 30, 2017

ROMANO Men Deodoran, Segar 24 JAM

Hi Korang,

Perasan tak jenama ROMANO ni di pasaran?

Itulah kalau aku memang tak berapa perasan sebab ini kan bahan penjagaan diri bagi lelaki, kalau Mr Big tak tunjuk kat aku memang idokk le aku tau kan.

Oh ROMANO ni deodorant untuk lelaki


Sinergi adalah kunci kepada hari-hari yang memerlukan ketangkasan dalam bertindak serta keinginan untuk mencapai kecemerlangan. Sama ada anda dalam misi menyelesaikan projek-projek hebat ataupun kerja-kerja penting, ia perlu didasari perancangan berstruktur dan asas yang ampuh bagi memastikan kejayaan. Justeru, kami memperkenalkan Semburan Deodoran ROMANO, dengan formula sinergistik yang diperbaharui berserta haruman maskulin berpanjangan dan perlindungan serta kesegaran maksimum.


Semburan Deodoran ROMANO dengan wangian maskulin premium dan formula cepat keringan yang diperbaharui memberikan kesegaran 24 jam dan perlindungan kepada lelaki yang memerlukan sofistikasi dan keyakinan dalam rutin harian mereka. Dengan kandungan antibakteria, ia melindungi anda daripada bakteria dan menghalang pembentukan bau badan yang mampu menggugat keyakinan.

Semburan Deodoran ROMANO juga kini lebih berkesan dengan peningkatan 20% tahap kekuatan harumannya dan didatangkan dalam empat jenis wangian mengikut keseusaian gaya anda. Ia sekali gus memastikan semburan dapat bertahan lama dan membolehkan anda berbau harum dan segar sepanjang hari. Pek baharunya juga menegaskan mesej yang jelas tentang lelaki maskulin yang sentiasa cemerlang dalam setiap perkara yang dilakukan tetapi masih mampu mengekalkan kesegaran sepanjang hari.


Mr Big selalulah sebab bauan deodoran ROMANO ni memang kena dengan taste dia so di hangkutnya beli sekali empat.

Ini hah


ROMANO Metro Pulse dimulakan dengan adunan Citrusy dan Aqueous yang menyegarkan, dicampur bersama Pudina dan Sage yang menyamankan serta diakhiri dengan kehangantan Woody. Segar dan provokatif, haruman ini sempuran untuk lelaki urban yang bersemangat tinggi. 

ROMANO Prestige menyaksikan keindahan campuran Black Pepper dengan Citrus yang dijalinkan bersama kemewahan Lavender dan Sage serta didasari bauan Amber Woody.Tarikan utama haruman ini adalah sesn akuatiknya yang menggoda menjadikan ia wangian mewah kepada lelaki sofistikated dan berpengaruh.

ROMANO Classic berteraskan wangian Woody hasil adunan minyak daripada pokok nilam dan cendana. Esen tumbuhan aromatiknya pula memberikan kesegrana dengan sedikit adunan Citrus serta Spices. Kehangatan esen-esen tersembunyi kemudiannya membentuk wangian ini sebagai satu epitome terhadap ciri versatil. Ia dicipta untuk lelaki perkasa moden dengan tarikan yang merentas zaman.

ROMANO Urbane Attitude difokuskan terhadap kesegaran haruman Fougére daripada Lavender bersama percikan Bergamot dan perahan Lemon. Esen buah-buahan eksotik seperti Nanas dan Cassis menambah sentuhan berkarisma manakala esen sensual kesturi dan Woody menyepurnakan haruman dinamik ini. Paling sesuai untuk lelaki urban bergaya dengan personality yang menyerlah.


So korang boleh suggestkan suami ke boyfriend ke ayah ke abang ke atau sesiapa pun mencuba deodoran ROMANO ni ek



Saturday, January 28, 2017

Get Together this Lunar New Year at LEGOLAND®

Olla Everyone,


Commencing the festivities in 2017, LEGOLAND® Malaysia Resort (LLMR) ushers in the auspicious Lunar New Year (LNY) celebrations with lots of fun-filled activities in store for the entire family. Placing the importance of play at the core of all activities designed for its guests, the exclusive LNY attractions provide its visitors an environment to demonstrate creativity; whilst encouraging them to spend some quality family time. 


Beyond building lasting memories, the simple act of playing together fosters family bonding. After all, families who play together, stick together. 


Give the gift of play this Lunar New Year 


Through LEGO® and the gift of play it brings, make this LNY even more special by upgrading the act of giving Ang Pow, to gifting with LEGO Bricks®.

Retail promotions

Symbolising the gift of play further and staying true to its authentic LEGOLAND® style, the resort will be giving away LEGO® commemorative bricks as Ang Pows in conjunction with the LNY celebrations. What’s more, the resort’s retail outlets will also be giving away a:
  • FREE LEGO® Rooster GWP with purchase of LEGO® play materials worth more than RM200 
  • FREE set of Ang Pow packets with purchase of any LEGO® play materials

Get together with play at LEGOLAND®


The act of play connects families with the true values of the LNY – which mainly emphasizes on unity and togetherness. This festive season, be sure to make new memories and bond over quality family time through our various LEGO® Rooster LNY themed activities, exclusively at LEGOLAND® Malaysia Resort.

In-park attractions,
  • LEGO® Big Rooster family building activity
  • Daily LEGO® Ang Pow giveaways 
  • LEGO® Rooster Family Photo Opportunity
  • Meet & Greet with Walking LEGO® Characters;
  • A special LNY Lion Dance performances 

Flash Deal 


With all these exciting attractions, LEGOLAND® Malaysia Resort has an exclusively tailored promotion for the LNY celebrations.

For only RM742.00 for 2 Premium Passes, guests will be able to obtain the following:
  • 2nd Premium Annual Pass at 50% off 
  • FREE Limited edition LNY Rooster LEGO® collectible 

*Free gifts while stocks last for the first 2,000 purchase

Promo Period : 18 Jan onwards (first-come-first-serve and while stocks last)


For further information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my and stay connected with the resort via social handles (Facebook & Twitter) to find out more on the Lunar New Year activities, the resort’s latest attractions and promotions.

Friday, January 27, 2017

Sambutan Tahun Baru Cina Bersama dengan GINTELL

Hi Korang,

Bak kata pepatah "Kesihatan adalah kekayaan dan pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati". Sempena menyambut Tahun Ayam, GINTELL percaya tentang ‘Kesejahteraan Hidup, Kesihatan Badan’ sebagai matlamat untuk memberikan ‘Kesejahteraan, Kesayangan dan Kehidupan’ bagi pelanggan. GINTELL berharap agar seisi keluarga dapat menjalani kehidupan yang sihat and sejahtera dengan memperkenalkan pakej CNY produk-produk GINTELL. Dengan ini, kami akan menganjurkan pameran kesihatan di Sunway Velocity Mall, Cheras dari 12 sehingga 22 Januari, 2017.


Bersempena dengan pameran kesihatan ini, kami telah menjemput duta GINTELL yang disegani sepanjang 11 tahun, model antarabangsa Amber Chia untuk menyertai pameran kami pada 22 Januari 2017, jam 3 petang untuk berinteraktif dengan pelanggan. Selain itu, majlis juga mengadakan sesi tandatangan yang melambangkan Amber Chia berterusan digelar sebagai Duta GINTELL yang ke-sebelas tahun. 

*Pakej CNY (1)

GINTELL De’Wise Care ialah kerusi urut pertama yang menggunakan urutan teknologi XV-trek sepanjang 135cm yang memberi regangan urutan dari tengkuk ke peha, yang mampu mengurut bahagian kritikal yang kerusi urut biasa tidak mampu capai. Selain itu, teknologi urutan ‘Butterfly’ serta Pusingan Guasa 3D menawarkan pengalaman urutan seakan diurut oleh pakar urut. GINTELL menawarkan diskaun RM10,988 atau RM305.22 sebulan bagi kerusi urut De’Wise Care dan De’ Vano S FUNtastic Sofa! 

*Pakej CNY (2)

Kerusi urut GINTELL De'Wise Wisdomatic adalah kerusi urut yang memenuhi keperluan untuk semua. Dengan adanya GINTELL DéWise, segala kepenatan akan hilang dengan keseronokan dan kepuasan urutan yang selesa. Penggelek 3D akupuntur diperkenalkan untuk memenuhi keperluan setiap orang. Ciri-ciri ini memberi urutan wisdomatic yang disesuaikan dengan saiz badan anda. Selain itu, pengesan pintar dengan tepat mengikut titik Akupuntur badan anda yang dapat menyenangkan seluruh badan. Selain itu, Trek Ultra Chiro akan mengikuti setiap lengkung badan anda bagi menyediakan urutan yang persisi dan disasarkan dengan ergonomik dan keselesaan dari leher ke paha. Trek 95cm panjang ini akan membantu melegakan sakit belakang dan pinggang dan melegakan sengal otot. Selain itu, Regangan 230 Royale Thai akan membantu melegakan dan menghilangkan penat anda setelah seharian penat bekerja. Sekarang, GINTELL De’Wise Wisdomatic kerusi urut rebat sehingga RM5000.*

*Pakej CNY (3)

GINTELL DéVas HD yang direka dengan inovasi urutan yang memberikan urutan yang lebih presisi untuk seluruh badan. Selain itu, kerusi urut GINTELL DéVas HD berteknologi HD untuk memberikan kehidupan yang sihat dan kesejahteraan seisi keluarga. Pakej kombo Kerusi urut GINTELL DéVas HD dan mesin senaman GINTELL i-So Curve hanya RM7,988 atau RM221.89 sebulan! Ia dilengkapi dengan trek SV Chiro 110cm memberikan 38% lebih urutan mencapai pinggul dan peha. 

*Pakej CNY (4)

Sofa FUNtastic De’Vano S GINTELL menggabungkan kenikmatan urutan dengan rekaan kontemporari yang sesuai untuk dipadankan di rumah. Urutan FUNtastic Trek-V yang panjangnya 105cm mempunyai reka bentuk ergonomik untuk memberikan urutan seluruh tubuh yang lebih memuaskan dan mampu mencapai bahagian belakang, pinggul dan peha sekaligus melegakan ketegangan otot untuk keselesaan dan ketenangan tubuh badan.


Berbanding dengan kerusi urut biasa yang gagal melegakan posisi dengan tepat, Penggelek Urut Berhaba 3D De’Vano S mampu memberikan kelegaan menyeluruh untuk pengedaran darah dan meningkatkan metabolisme bagi mengurangkan pengekalan air dalam badan serta lenguh bahu. Pembentuk punggung dan juga pelvik memberi sasaran kepada bahagian peha untuk membantu pembentukkan punggung, dan membantu membetulkan pelvis untuk mengecapi bentuk badan yang diidamkan. Tapak kecil Sofa FUNtastic De’Vano S GINTELL memudahkan anda meletakkannya di mana sahaja di dalam rumah untuk menikmati keselesaaan urutan. Sekarang, anda hanya perlukan RM3, 988 atau RM110.78 sebulan akan memiliki De'Vano S FUNtastic Sofa dan kaki urut G-Beetle Plus. Dengan adanya mesin urut kaki, kepenatan kaki semakin kurang sempena lawatan ke saudara-mara dan rakan-rakan pada Tahun Baru Cina ini.


Untuk pengalaman GINTELL dewa kami, hanya singgah mana-mana bilik pameran kami yang berhampiran untuk menguji gelombang seterusnya urut HD penuh atau hubungi Talian Khidmat Pelanggan 1800 88 6332. Sebagai alternatif, layari www.gintell.com, GINTELL MALAYSIA Facebook, Instagram #GINTELLMALAYSIA dan juga GINTELL WeChat untuk maklumat lanjut.



GINTELL adalah salah satu rangkaian produk penjagaan kesihatan yang terkenal di Malaysia. Kini, GINTELL mempunyai lebih daripada 100 cawangan di pusat membeli belah terkemuka di serata Malaysia dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Records bagi “Rangkaian Produk Penjagaan Kesihatan Terbesar”!

GINTELL berharap semoga sihat dan bahagia dan Selamat Tahun Baru Cina!

Thursday, January 26, 2017

Dolly Dim Sum, Pavilion ELITE - Makan DimSum Sedap

Hi Korang,


Ermm dimsum siapa yang tak suka kan..

Especially pompuan mok yang kuat makan cam aku ni hahahaha guling-guling sket lantai tuh cam DakUban mintak makan.

Dulu aku pi makan dimsum kat Avenue K, la ni mai cuba outlet Dolly DimSum di Pavilion Elite.


Wah cantik jugak yang kat Pavilion Elite ni ek, baru je bukak tak silap aku awal January 2017 kot sebab aku dapat invite media launchnye tapi mak busy noks tak sempat nak pi. Simple je dekorasinya dan boleh muat 80 orang sekali makan tau.


Kali ni Meng (DDS team) jemput lagi ek, yelah katanya nak berkenalan kan hehehhee

Masa kitaorang pi tuh, ada promosi istimewa sempena CNY 2017 ‘ Prosperity Set Menu’. Wah kemain kedai dim sum pun ada promosi CNY tau, ini sudah bagus. 

Mari aku tunjukkan set menu ni ek

Salmon Yee Sang


Of course ler mesti kena ada Yee Sang, kalau tak memang tak lengkap upacara makan besar ni. As usual ni, segala ramuan termasuk salmon sekali hendaklah digaul-gaul seberapa tinggi yang boleh sambil cakap more money, more bonus, more healthy dan memacam lagi lah, cakap menda yang bebaik lah. Dah gaul-gaul then baru makan dan aku pencinta raw salmon ni akan cari salmon dulu la kan hehehehe

3-Treasure Crab Parcels
(parcels filled with crabmeat in a scallop superior sauce)

Spicy Szechuan Dumplings
(prawns and chicken dumplings in a spicy tangy sauce)

Ya ampun betapa sukanya aku dengan dimsum ni sampai kuahnya aku hirup even budak waiter nak ambil pinggan pun aku tak kasi until kuahnya habis, sedap tuh. Pedas-pedas sedap, orang melayu kan tak boleh berpisah dengan pedas

Yam Croquettes 
(with filling of diced chicken, mushrooms and peas)

Aku kan memang tak berapa gemar keladi, sebab takut gatal hehehe poyo. Tapi yang ni aku bedal sesungguhnya sebab isi kat dalam Croquettes tuh sedap bak hang!

Prawn Cheong Fun 
(steamed delicate rice rolls with prawn filling and served with house-made belacan dip)

Bayangkan menda ni licin, nak ambil susah asyik terkeluar je isi udang tuh. Sudahnya aku mintak cutlery ermm settle !! siap sayur sekali aku bedal. Sos belacannya sedap wei terasa udang kering tuh.

Stir-fried Broccoli with Scallops

Rafzan kemain suker nau menu ni, katanya kalau masak sendiri tak sedap. Eh kat sini boleh jadi sedap plak kan hahahaha

Stir-fried Chicken in Dolly Special Sauce, topped with green mango shreds

Royal Golden Fried Rice 
(with prawns, Omega eggs and ebikko)

Dengan muka tak malunya, order untuk kali kedua sebab sedap dan berebut-rebut makan. Sekejapan licin dibuatnya

CNY Happiness Kueh 
(steamed house-made “nian gao” rolled in freshly grated coconut)

Aku ingat dodol tapi rupanya macam kuih kaswi, sedap ooo

Mango Delight

Tak manis tak tawar tapi aku makan sket sebab dah kenyang sangat ooo.

Roosters Sweet Green Bean Dimsum


Untuk set Prosperity Set Menu berharga RM70+ seorang. Lebih baik korang datang beramai sebab minimum order adalah untuk 5 orang tau. Sekarang ni tengah berlangsung promosi ni sehingga 11th February 2017.

Selain daripada set ni, dimsum yang lelain ada jugak lah wei. Walaupun harganya agak mahal sket daripada dimsum frozen kat luar tuh tapi memang-memang sedap. Eh bukan dimsum je ada kat sini, menu makanan ala-carte macam nasi goreng, mee goreng chinese style pun hado jugak. Ini selera tekak korang lah cam ne

Bagi yang first time nak makan dimsum tuh aku syorkan korang ke sini la ek

DOLLY DIM SUM
Level 1, L1.102.00 
Pavilion Elite
168 Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur
Tel: 03-2110-5019

Open daily 11.00am-10.00pm
Sat/Sun/PH: 10.30am-10.00pm


More info on www.dollydimsum.com


Terima kasih Dolly DimSum atas jemputan makan-makan bloggers ni ek heheehhee lain kali jemput lagi tau..

Hada Labo Lifting & Firming Range, Untuk Lebih Muda Berseri

Hi Korang,


Bila masuk 3 series ni, mulalah mengelabah nak cari bahan untuk jadi muka kan. Yelah kolagen mula nak menurun, kulit mula mengendur kan hehehehhe siapa yang tak gelabah wei.

Nasib baik Hada Labo memperkenalkan rangkaian Lifting & Firming untuk mereka yang berusia 30 tahun ke atas hehehehe aku la tuh..


Minggu lepas aku di jemput ke media launch produk Hado Labo yang terbaru ni di KL Trillion. Cantik bak hang tempat tuh wei, sempatlah swafoto dengan view yang cantik tuh, yelah dari tingkat 34 kot haruslah cantik pemandangan walaupun masa tu baru lepas huja
n


Rangkaian Lifting & Firming yang terbaru ini dirumuskan untuk membuatkan kulit muka lebih muda dan berseri. Formula ini dipertingkatkan untuk mensasarkan keanjalan dan ketahanan lapisan epidermis kulit.



Kedua-dua bahan utama dalam baru dan lebih baik di dalam kandungan Hada Labo Lifting & Firming adalah Hydrolyzed Elastin dan Hydrolyzed Collagen, yang bekerja bersama-sama di peringkat sel untuk mewujudkan kekuatan kulit, ketegasan, dan bentuk. Elastin dan Kolagen kedua-duanya adalah penting untuk mengekalkan ketegasan kulit dan keanjalan. Rangkaian ini juga diselitkan dengan Elasgrow dan Fermented Soymilk, ramuan eksklusif untuk meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin yang membantu meningkatkan ketumpatan kulit, ketegangan dan keanjalan untuk mengekalkan kulit kelihatan lebih ketat, dan naik serinya

Elaine Choo, Senior Product Manager explaining the product benefits and the formula concept behind this new improved formula. 

Rangkaian baru ini juga dipertingkatkan dengan 4 jenis Hyaluronic Acid untuk membantu kulit yang mendalam hidrat dari permukaan ke lapisan kulit dalaman untuk kulit yang lembut, licin dan lembut.. Ia juga mengandungi anti-oxidants properties yang kuat daripada kesan kerosakan radikal bebas.

Rangkaian The Hada Labo Lifting & Firming range terdiri daripada 6 jenis produk:-


Lifting & Firming Lotion – Rich (RM 67.50)

Lotion is an essential first step after cleansing. It helps to awaken skin and drives moisture deep into the inner skin layers to prepare skin to fully receive the benefit of the next skincare regime that follows. For best results, use twice daily after cleansing. Gently pat the lotion onto the face until thoroughly absorbed.



Lifting & Firming Milk (RM 70.90)

A light-weight milk that easily penetrates deep into skin to restore youthful radiance and luminosity, leaving skin visibly firmer and smoother. This can be applied twice daily after lotion / essence application. Gently pat onto the face until thoroughly absorbed.


Lifting & Firming Cream (RM 78.00)

This velvety cream melts into the skin to provide an intense nourishment to strengthen and improve the skin’s youthfulness, leaving skin visibly lifted, firmer and more luminous. After applying lotion / essence, take a sufficient amount and apply evenly on the face and neck area. Gently massage and pat to allow absorption into the skin.


Lifting & Firming Wrinkle Care Cream (RM 74.90)

A rich and nourishing cream that is designed to treat age sensitive contours around the lips and eyes. Regular usage of the Wrinkle Care Cream will leave the lines looking finer and smoother, revealing a plumper, more youthful and renewed skin texture. Use this twice daily after moisturizing. Gently dab onto wrinkle prone areas such as the forehead, eyes and lip area.


Lifting & Firming Mask (RM 52.90)

A serum-soaked mask enriched with anti-aging ingredients to deeply hydrate the skin and restore the skin’s youthful vitality. This soft cloth mask is designed with the right thickness to fit the face perfectly. Upon application, skin feels instantly revitalized, lifted and smoother. The Lifting & Firming Mask can be used once or twice a week as part of your skincare regime. 


Lifting & Firming Essence (RM 89.90)

The Lifting & Firming Essence contains naturally derived Pomegranate extract and Lycopene, which boasts 100 times more antioxidant power than Vitamin E to fight signs of aging and pollution. It also contains Soybean Extract to help improve skin elasticity and boost collagen and elastin in the skin to reveal firm and youthful skin. The Lifting & Firming Essence is formulated with High Performance Penetrating and Deep Moisturizing (HPP&M) Technology which has an active delivery system to drive moisture deep into skin to fully hydrate skin from the surface to the inner skin layers. This also works to prepare skin to receive the full benefits of skincare that follows. For best results, use after Hada Labo Lifting & Firming Lotion. Apply on palms and gently pat onto face until thoroughly absorbed. 

Rangkaian Hada Labo Lifting & Firming adalah pH yang seimbang dan bebas daripada alkohol, haruman, pewarna dan minyak mineral. Ia boleh didapati di semua farmasi utama di seluruh negara bermula Januari 2017.

Hada Labo skincare philosophy: 

“PERFECT X SIMPLE”

For ultimate perfection and ultimate simplicity