Wednesday, January 4, 2017

Makan BINGSU Di Beans N Beans Korean Cafe, Damansara UPTOWN

Hi Korang,

Nak citer gak pasal makan ek.

Siapa yang tak suka Bingsu? Pi jauh-jauh hahahahahaha

Eh janganlah aku lawak je, ishkk nak majuk pulak ek.

Bingsu ni merupakan ais kacang ala Korea tapi diorang punya ais kacang ni lagi enchance daripada kita sebab ais kacang diorang ni setinggi gunung dan di hidangkan di dalam mangkuk yang besarrrrrrrrrrrr…

Ini kali ketiga aku makan Bingsu ni tau sebelum tuh aku pernah cuba makan di Dal Komm Cafe dengan Cafe Bene. Ya ampun sedap bebenau nak-nak yang ada buah-buahan didalam ermm awesome


So hari tuh, aku pi cuba makan Bingsu kat Beans N Beans Korean Cafe ni. Bukan dengan Mr Big tapi dengan food blogger Malaysia yang glamer tuh siapa lagi kalau tak bukan ermm blogger Mahamahu yeahh. Actually kitaorang ada event sekitar kawasan Damansara Uptown ni so dah alang-alang parking cun dan event habis cepat so apalagi JJCM jelah kan

Sebab baru lepas makan so kitaorang just order simple food je tapi yang penting mestilah kena order Bingsu kan

Kitaorang order

Choco Bingsu

Ada banyak perisa Bingsu yang korang boleh cuba macam Choco Bingsu, Caramel Popcorn Bingsu, Patgi Bingsu, Greentea Bingsu, Cheese Bingsu dan Konggi Bingsu. 

Untuk buat lawan makan dengan Bingsu tuh, kitaorang order 

Garlic Cheese

Actually banyak je pilihan roti macam Cinnamon Honey, Croque Monsieur, Redbean Cheese dan Injulmi Honey. Tapi ntah kenapa kitaorang pilih Garlic Cheese ni ek, dah ler tak kena dengan combination rasa hahahaha alah lantakkan aje

Sambil makan Bingsu sambil, main menda alah ni. Alah kalau dalam Running Man famous mainan ni tau hahahhaa

Sepatutnya nak je tambah order Kopi tapi rasa tak larat sangat nak minum lagi, yelah Bingsu tuh memang memenuhkan perut aku yang sedia ada penuh kan hahahaha

Kalau nak cuba, boleh je korang singgah di 

Beans N Beans Korean Cafe
Damansara Uptown
107, Jalan SS 21/1a, Damansara Utama, 
47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia




Cuba dulu then baru tau hehehhehee

Nantilah aku tulis lagi bab makan-makan ni ek, sebenarnya banyak je tempat aku pi tapi tak berkesempatan nak menulis lagi lah... keje banyak....


2 comments :

Kakzakie Purvit said...

Yelah kakak tengok besar portion tu
Memang kenyang sungguh bila ada gandingan garlic cheese bread itu lagi.

ArELeEz said...

lama dah nak grab game tong running man tu! windu plak kat running man.. isk3..