Monday, January 9, 2017

Makan Besar Sempena Promosi Chinese New Year (CNY2017) Di Grand BlueWave Hotel, Shah Alam

Hi Korang,


Lama betul tak kemari ek, yelah sejak dari food review untuk Krismas tahun lepas kan.


Bila diaorang jemput ke promosi Chinese food sempena CNY ni, haruslah jangan lepaskan peluang kan sebab tak nak miss menu makanan cina yang sedap-sedap tuh. Hehehhehe

So sempena tahun ayam tahun ni, Grand BlueWave Hotel Shah Alam memperkenalkan hidangan Poon Choy Set dah ofcourselah halal je, yelah dari segi bahan dan cara masakan. Set menu Poon Choy ni merupakan hidangan tradisional Cina yang mengandungi pelbagai jenis makanan yang dihidangkan di dalam satu mangkuk porcelain yang besar untuk dimasak semasa makan besar keluarga. 


Terdapat 2 pakej Poon Choy iaitu

Package A  - RM798.00+ 

Package B - RM1188.00+

So of courselah mesti ada Yee Sang. 

Yee Sang ini macam makanan yang macam ala-ala salad yang di gaulkan sekali bersama bahan-bahan perasa yang tersendiri. Yang best tu semua orang memang kena gaul ek, lagi tinggal kita angkat bahan-bahan yee sang ni lagi bernasib baiklah kita untuk tahun ni. Itu kepercayaan orang Cina lah.

Ada beberapa jenis ‘Auspicious Yee Sang’ yang disediakan oleh Chef Patrick dan krewnya di Tung Yuen Chinese Restaurant ni iaitu Tuna and Abalone Yee Sang, Salmon Fish and Pacific Clam Yee Sang, Salmon Fish Yee Sang dan juga Vegetarian Yee Sang. Harga bermula dari RM40.00++ hingga ke RM 360.00+, sesuai untuk seminimum 2 orang makan lah.

Mehlah tengok di antara menu yang menjadi hidangan ktorang untuk tenghari tu ek

Yee Sang with Salmon Fish

Stir Fried Hong Kong Seasonal Vegetable with Whole Garlic

Fried Rice with Yam and Chicken Meat

Braised Dry Seafood Soup with Fish Lips

So menu makanan ini akan di hidangkan sekali dengan menu yang lain mengikut pakej yang telah pun di sediakan yang di panggil Golden Prosperity CNY Set Menu yang sesuai sekali menjadi hidangan untu keluarga dan company gathering atau pun dengan kengkawan kan

Golden Prosperity CNY Set Menu 

RM 888.00+ (Menu 1)

RM 1,228.00+ (Menu 2)

RM 1,688.00+ (Menu 3)


Set menu ini boleh di dapati setiap hari, semasa lunch mahupun dinner, just nice untuk 10 orang sekali makan semeja.

Promosi Gong Xi FaChai Chinese food Grand Blue Wave Hotel ni bermula dari 3hb Januari - 6hb Februari 2017.

Jom kita ke

Tung Yuen Chinese Restaurant,
Level 1,
Grand BlueWave Hotel,
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.
Tel : 03-5511 8811



Jomlah cuba makanan cina yang special lagi halal ni ek

2 comments :

adianiez AIDA said...

untung nyer !!!!
sedap semua...

ArELeEz said...

yee sang (halal) sejenis healthy food jugak kan.. klu rajin, buleh try wat sendirik.