Tuesday, January 10, 2017

Footlink Seamless Socks, Kaki Pun Kena Selesa Jugak

Hi Korang,



Orang cam aku ni jarang nak fikir pasal kaki ek, yelah sebab kat bawah dan tak nampak kan. Tapi sebenarnya kalau kaki bermasalah cam ne kita nak berdiri, kaki tulah tiang badan kita dan kalau tak de kaki lagi teruk kan cam ne nak berjalan….

kaki orang gemuk yang kuat jalan hehehehe

Aku pakai stoking bila pakai sport shoes or nak tidur malam kalau cuaca kemain sejuk, lelain harap iddok ler hehehehe..

Tapi sejak aku cuba Footlink Seamless Socks ni, rasa seronok pulak bila pakai.

Rasa selesa sangat bila pakai, langsung tak rasa berpeluh sebab fabriknya merupakan campuran dari cotton dan lycra dan tentu-tentu selesa. Tiap-tiap malam, aku pakai stokin ni sebelum tidur, langsung tak panas at all.





Ada fungsi Moisture Control ek, korang boleh baca details kat bawah ni ek

Moisture Control (Keeps Feet Cool And Dry)


Footlink Seamless Socks contained 70% cotton. Cotton fabric has some fantastic properties, for example cotton is: 
  • Hypo-allergenic, since it doesn't irritate sensitive skin or cause allergies. 
  • Cotton's softness makes it a universally preffered fabric for underwear and other garments worn next to the skin. 
  • Cotton has a high absorbency rate and at saturation point can hold up to 27 times its own weight in water (one reason it's great for tampon, liners and pads). 
  • Cotton actually becomes stronger when wet. 
  • Cotton breathes easily as a result of its unique fibre structure. This helps make cotton more comfortable to wear than artificial fibres unable to provide similar ventilation. 
  • Unlike synthetic fibres, cotton is a natural product and contains no chemicals. 



Tidak Rasa Grip Yang Kuat (Minimize indentations)


Walaupun nampak tebal kemain tak ianya langsung tak grip at all. Tak grip tuh bukanlah rasa longgar yang sampai ianya boleh bergulung ke bawah kan. Ia grip tapi tak ketat yang sampai boleh menghalang perjalanan darah mengalir ke kaki. 

Lagipun Footlink Seamless Socks ni ada cushion bahagian tapak stokin tersebut so korang akan rasa selesa je bila berjalan atau berdiri. 

ini kaki MrBig yang saiz 10 yang kekadang 11 tu lah..


Yang penting, ianya sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah kaki sensitive dan masalah diabetes (kencing manis) ek. Memang elok sesangat guna stoking Footlink Seamless Socks ni. Lagipun stokin ni amat sesuai untuk ibu mengandung dan juga ibu selepas bersalin ianya supaya tidak mencengkam kaki kan. 


La cerita panjang kemain korang tak pernah dengar pasal Footlink ke?




Meh aku citer sket sejarah Footlink

Footlink was inspired and founded to bring quality footwear to people, not only from a fashion point of view but more from a health point of view.

We are living in a society enriched with people of a variety of unique skills, talents and capabilities. By working hand-in-hand with people like foot care doctors, nurses and technology experts, Footlink is able to design, innovate and manufacture high quality footwear. 

Our Concept Our shoes are designed with bio-mechanical and healthy footwear guide. These two concepts will offer a more healthy and comfortable fit and able to perform prolong standing and walking activities. Footlink is an alternative footwear solution for foot problems such as, foot pain (arch pain, heel pain, ball of foot pain), ankle pain, knee pain, lower back pain, diabetic foot, arthritis, geriatrics, osteoporosis, obesity, swollen foot and ect.

Hah sesungguhnya memang stoking kesihatan yang banyak manfaatnya.

Yang ni Seamless Socks



Actually selain daripada Seamleess Socks yang boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (stoking unisex) ada juga stoking untuk wanita iaitu Lady Comfort Socks.



Aku pun dah cuba jugak dan ianya selesa sepanjang hari, aku sesaje pakai pi kerja sebab ikut skin colour so tak berapa perasan sangat kan orang. Langsung tak berpeluh malah berangin je rasanya, tak delah bila tanggal stoking kaki terus rasa gatalkan sebab peluh.


Lagi satu nak bagitau ni, Lady's Comfort Socks ni langsung tak jarang dan amatlah sesuai untuk digunakan semasa solat la kan, so tak yahlah nak labuhkan kain telekung tuh sampai terlondeh ek hehehhehe...

Kalau korang minat aku syorkan korang ke Laman E-Shop footlink untuk order ek. Yelah menda bagus siapa yang tak nak kan.

Jap-jap aku kongsikan jugak promo code untuk korang guna ek. So adalah diskaun sket, jimat lagi tuh. 

Coupon code : CikLily

Korang boleh dapat 10% off bagi pembelian minimum of RM75 untuk mana-mana pembelian stoking dan krim termasuk free delivery.

Nak order, boleh klik ke : https://eshop.footlinkonline.com


Ataupun kalau rasa-rasa nak pergi sendiri dan tengok kemudian beli, bolehlah melawat ke cawangan-cawangan footlink yang terdekat dengan korang seperti di: 
  • Footlink Resources, Segambut 
  • Busana @ Menara Mara Kuala Lumpur 
  • KPJ Tawakal Specialist Hospital - Jalan Pahang 
  • Mediconstant Pharmacy Sdn. Bhd., Ampang Point 
  • Constant Pharmacy - Lake Fields, Sungai Besi 
  • Constant Pharmacy, Genting Klang 
  • Constant Pharmacy TTDI 
  • Farmasi Materia Medica, Putrajaya 

Lagi best kalau korang boleh datang butik Footlink pun bagus gak sebab selain ada pilihan stoking ada juga pilihan kasut yang mampu menarik hati korang untuk beli ek.

Ini alamatnya


Footlink To Wellness Sdn Bhd
No.25, Jalan Bayu Tinggi 1A,
Taman Bayu Tinggi, 41200, Klang
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

T: +603 3323 3636
F: +603 3323 3736

Instagram : www.instagram.com/myfootlink
Facebook : www.facebook.com/footlinktowellness




Ermm nanti nak cuba kasut pulak la kan, mana tau sesuai dan selesa kat kaki aku pulak kan hehehehe



1 comment :

Diana Rashid said...

kena cari ni..saya kalau keluar memang kena pakai stokin sebab saya pakai kasut bila keluar.Tak de selipar..nak cari stokin yang bila pakai tak berpeluh .Biasanya stokin biasa tu bila masuk kereta terus saya buka sebab tak tahan panas..heheh