Monday, January 20, 2020

Mission Corn Strips, Snek Enak Lagi Menyelerakan!

Hi Korang, 

Kite memang tau yang jenama MISSION Tortilla ni merupakan jenama wrap yang terkemuka di pasaran. Obviously kalau korang tau maknanya korang memang kaki ‘eat healthy’ lah kan hahahha Selalunya roti wrap dari MISSION ni orang akan buat wrap sebagai sarapan mahupun makan tengahari. 


Tapi kini Mission Food telah memperkenalkan satu lagi produk terbaru mereka dalam bentuk snek iaitu Mission Corn Strips. Yesza snek!!! Of courselah akak ko ni suka, senang nak makan tak yah nak letak inti-inti bagai. 


Menurut kata Encik Constantino Flores, Vice President of Operations, Mission Foods Asia, "The strip style makes it easier to eat and deepens the 'crunch' experience that snackers crave. We also wanted to give consumers flavours that are unexpected on a corn chip and they love - flavours that can be enjoyed straight from the pack so they can skip the dip altogether," 

Uniknya snek ini adalah ianya sangat ringan dan ranggup. Ianya mengandungi kurang 30% minyak berbanding dengan kerepek kentang. Paling penting ianya dihasilkan 100% daripada jagung sebenar. Dan yang penting tanpa pewarna dan perisa tambahan. 

Terdapat 3 perisa yang diperkenalkan iaitu Mission Peri Peri Corn Strips, Mission Tom Yum Corn Strips dan Mission Szechuan Spicy Seafood Corn Strips.


Mission Tom Yum Corn Strips

Rasa sensasi dengan citarasa kebiasaan hidangan Thai seperti rasa masam, manis, masin dan pedas. Snek dengan rasa seafood bersama percikan hot chilli pepper, kaffir lime, galangal, lime juice dan sos ikan. Seumpama rasa hidangan tom yum tapi sebenarnya korang sedang menikmati snek Mission Tom Yum Corn Strips.

Mission Peri Peri Corn Strips

Ramuan rasa utama adalah citrus dan lime. Hidangan yang mempunyai rasa peri peri sememangnya mendapat permintaan di kalangan masyarakat Malaysia terutama bagi mereka yang meminati rasa masam-masam pedas.

Mission Szehuan Spicy Seafood Corn Strips

Korang boleh rasa kepedasan chilli pepper, Szechuan peppercorns, rasa seafood dan pelbagai rasa 'spices'. Memang meninggalkan momen indah setelah menikmati kudapan yang memiliki variasi rasa kepedasan. 

Korang pilih yang mane satu idaman kalbu ?? 


Kempen #RIPSTRIPSKIPTHEDIP 


Bersempena dengan pelancaran snek ini juga, pihak Mission Food turut menganjurkan kempen #RipStripSkiptheDip yang mana melibatkan 3 orang rappers Malaysia iaitu Sophia Liana (dari kumpulan De Fam), Juzzthin dan Loca B. 

Sophia De Fam mewakili produk Mission Szechuan Spicy Seafood Corn Strip; 
"Spicy Szechuan gon' turn the heat up with the media. When I got you guys be like 'Better call Sophia'. Put your taste buds on a joyride. So tasty, it makes your mouth open wide. The combination of both might just trigger your pulse" 

Juzzthin pula mewakili produk Mission Peri Peri Corn Strips; 
"It's a hot thing, in the making. Legendary. What we talkin' bout here, Peri Peri. Your tongue gets reborn soon as you taste the corn. It just gets better for the soulfood we on" 

Loca B bersama Mission Tom Yum Corn Strip; 
"Tom yum bring that heat and it's spicin'up this beat. My mama getting mad. Lotsa chips in one receipt!" 


Rangkaian Mission Corn Strips yang baru ini boleh didapati dalam pek 120g di semua pasar raya terkemuka di lorong snek; bersama-sama dengan pelbagai cip jagung Mission sedia ada. Sebagai tambahan penting kepada mana-mana pantri makanan ringan, ketiga-tiga perisa baru ini pastinya menyenangkan. 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website:

Facebook: 

Instagram : 
@missionfoods.my



#missioncornstrips 
#MissionFoodsMy 
#RipStripSkipTheDip




Friday, January 17, 2020

Makan-Makan Menu ‘North Indian’ di JEWEL IN The CROWN, Kuala Lumpur.

Hi Korang,

Wah gak nama gitu ek.

JEWEL IN THE CROWN tau nama restoran yang kak lily pi baru-baru ni. 

Terletak di Menara MBF, Jalan Sultan Ismail. Eh itu kan bangunan office tuh ada tempat makan ke? Hah itulah ramai yang tak tau dengan kewujudan Jewel In The Crown ni kan. 


Kebetulan kawan kak lily si Marcus, suka nau dengan #makanmakan (sambil gerakkan jari tuh tuh) so di ajaknya ktorang ke restoran ni weekend lepas. Yelah weekend malam tak de buat apa kan, family gathering pun tak de so kita onzz jelah. 

Restoran Jewel In The Crown ni menunya berkonsepkan ’northern Indian’ yang asli dan Chefnya sendiri di datangkan daripada India tau, ko hado hehehhhe.



Agak luas kawasan restorannya yang kak lily rasa boleh menempatkan hingga 250 orang pada waktu yang sama. Ada pentas dan lampu-lampu yang menarik so kiranya kalau korang nak adakan keramaian, birthday party, bachelor night yang bertemakan ‘Bollywood’ ermm helok sangat ni kan.

Mari kak lily tunjukkan pada korang hidangan yang menjadi santapan ktorang malam tuh.

Starters

Chicken Tikka

Ayam yang diperap dengan yogurt dan rempah ratus, di bakar ataupun di gril dan di hidangkan dengan sos mint.

Fish Tikka

Isi ikan yang diperap dengan yogurt dan rempah ratus, di bakar ataupun di gril dan di hidangkan dengan sos mint.

Mutton Seekh Kebab

Sama juga prosesnya dengan daging kambing ini. Di perap dengan rempah ratus istimewa dan goreng garing dan hidangkan panas-panas. 

Paneer Tikka

Paneer ni merupakan Indian cottages cheese yang di perap bersama yogurt dan rempah ratus dan di grill sehingga masuk. Di hidangkan sekali juga dengan bawang, capsicum dan tomato

Hera Bhara Kebab

Ala-ala seperti begedil, gabungan di antara bayam, green peas dan kentang di buat seperti begedil dan di goreng, sedapa pekena panas-panas tau. 

Ya ampun ini baru starters ye, dah banyak macam ni. Walaupun portionnya hanya kecil tapi banyak tuh. Sangat-sangat mengenyangkan. 

Main Course

Chicken with Curry Leaves

Fish with Coconut Gravy

Mix Vegetable

Dal Tadka

Chicken Biryani

Garlic Naan

Ini yang ktorang makan non-stop ni sebab sampai panas-panas so cicah plak dengan kuah Dal dana yam kari tuh hah amik ko berkeping-keping di makan hah.

Mutton Rogan Gosh

Kari kambing ala Kashmir ni di masak dengan rempah seperti biji fennel, halia kering dan ianya pedas tapi melazatkan.

Dessert

Gulab Jamun

Kemain sedap pemanis mulut simple ni ek, nampak macam manis tapi langsung tidak yer. Ianya di hasilkan dari susu, sugar, sirap rose dan serbuk pelaga. 

nampak tak kesedapan garlic naan ni??? awesome!!

makan dengan bahagianyerrrrr

Seriously before this kak lily memang kurang gemar makan Indian ni sebab rempah-rempahnya yang agak kuat dan tak sesuai dengan tekak kak lily tapi lepas je makan kat Jewel In The Crown ni ermm terus berubah persepsi akak tau. 

Jom kite ke :

Jewel In The Crown
Level 1, Menara MBF,
22, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur

Untuk tempahan majlis makan malam ke, birthday party ke korang boleh email ke jewelinthetaj@gmail.com atau pun telefon di 03-21 81 4900


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook: 

Instagram : 

Thursday, January 16, 2020

Penampilah Terbaru DINA NADZIR Setelah Mengikuti Program Pelangsingan SSSLIM di SSKlinic.

Hi Korang, 


Siapa tak nak kurus, cantik dan juga sihat kan?? 

Semua orang mau begitu namun kena displin dan azam yang kuat, kalau setakat hangat-hangat tahi ayam ermm tak perlah kan. 


Lain pula ceritanya dengan Duta SSKlinic iaitu Dina Nadzir sehingga kini telah berjaya menurunkan berat badan sehingga enam kilogram dalam tempoh empat minggu selepas menjalani rawatan pelansingan signatur SSSlim di SSKlinic. Dina Nadzir hari ini, berkongsi pengalaman beliau menjalani rawatan pelansingan tersebut di dalam satu majlis appresisiasi yang di adakan di SSKlinic, Damansara 3, Petaling Jaya. 


Mengulas lanjut mengenai kejayaan beliau menurunkan berat badannya, kata Dina, "Saya rasa seperti orang baru selepas kehilangan kira-kira enam kilogram dalam masa empat minggu. Sekarang, saya boleh memakai pakaian kegemaran saya kembali! Alhamdulillah. SSSlim telah menunjukkan kepada saya bahawa ia bukan hanya tentang pengambilan makanan yang sihat tetapi bagaimana kita makan dalam jumlah yang betul.” 


Perlantikan Dina Nadzir sebagai duta SSKlinic di Malaysia bermula sejak November 2019 yang lalu. Dengan perlantikan tersebut Dina akan berusaha dalam kapasitinya sebagai seorang selebriti untuk mempromosikan program rawatan pelansingan SSSlim kepada masyrakat Malaysia yang ingin tampil cantik penuh keyakinan. 

Pernah menjadi Naib Juara di Musim Pertama Malaysia Idol tahun 2004, dan kini menyambung kerjaya beliau sebagai penyiar radio bersama ERA FM. 

Korang boleh ikuti perkembangan perjalanan Dina, boleh ikuti di Instagram dengan hashtag #nakkurusnakcantik #dinasjourney 


KECAPI HASIL MAKSIMUM DALAM TEMPOH MINIMUM. 


SSKlinic menawarkan pelbagai jenis rawatan estetika serta program pelangsingan badan bagi mereka yang mencari solusi untuk meningkatkan kesihatan dan penampilan secara keseluruhan. Terletak di Lembah Klang, SSKlinic merupakan salah satu pemain terawal dalam industri estetika dan pelangsingan yang menyediakan pelbagai jenis rawatan kulit yang tertumpu kepada perubatan dan rawatan pelangsingan yang menyeluruh yang menggunakan peranti gred perubatan yang memenuhi keperluan semua orang.

Consultation room - untuk menganalisis Body Indek kita

timbang berkomputer, once dah timbang semua data akan di print dan di terangkan kepada para pelanggan

Treatment room

Treatment room yang dilengkapi dengan mesin laser

sempat kak lily merasa rawatan laser tuh cam ne, ermm tak sakit pun hah

Setiap rawatan dilakukan oleh sekumpulan doktor, ahli terapi dan pakar kecantikan yang berkemahiran tinggi. Setiap rawatan yang disediakan oleh doktor estetik bertauliah disini, telah disahkan serta disokong dengan dengan penggunaan teknologi yang terkini serta kemudahan bertaraf dunia untuk keputusan maksimum dalam masa yang minimum. 

RANGKAIAN PENJAGAAN KULIT MEDIGLOW 

Rangkaian penjagaan kulit MediGlow digunakan secara eksklusif di SSKlinic.



Produk ini dijamin selamat dan telah diuji secara dermatologi dan dibuktikan secara klinikal. MediGlow dibangunkan pada 2009, telah diformulasikan oleh para doktor bertauliah. Produk ini memenuhi piawaian gred perubatan dan sesuai untuk semua jenis kulit pada semua peringkat umur.


Diformulasikan dari sumber ramuan terbaik dan unik dari pembekal terkemuka dunia seperti Switzerland, Perancis, Jepun, Korea, AS dan Taiwan bagi memastikan hanya kualiti terbaik diberikan kepada pengguna. 

KEMPEN ‘PAY AS YOU WISH’** 

Sejajar dengan matlamat setiap individu dalam memperbaharui keyakinan diri untuk tahun baru, SSKlinic telah melancarkan kempen terbaru di mana buat semua pelanggan baru kali pertama, layak untuk menikmati rawatan percubaan pertama sekali bernilai sehingga RM 470 ** atau pada mana-mana amaun yang ingin dibayar. Promosi ini hanya untuk pemengang kad kredit sahaja. 

*Tertakluk kepada terma dan syarat. 

** Layak untuk satu rawatan tunggal. 

Haruslah kak lily nak cuba rawatan di sini ek, dengan adanya Kempen ‘PAY AS YOU WISH’ ini boleh kak lily merasai sendiri bagaimana Dina melaluinya.

good luck Dina, kak lily doakan awak sukses tau!!



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website : 

Facebook: 

Instagram : 



#SSKlinic 
#SSKlinicXDinaNadzir 
#MediaAppreciation2020 
 #PYNC 
#nakkurusnakcantik 
#dinasjourney

Wednesday, January 15, 2020

REALME Buds Air Dan REALME 5i Kini Di Pasaran Pada Harga Tak Masuk Akal!

Hi Korang, 

realme Malaysia sebagai salah satu jenama yang semakin pesat berkembang hari ini mengakhiri tanda tanya peminat realme seluruh negara dengan melancarkan dua produk yang amat dinantikan laitu produk audio realme Buds Air dan telefon pintar realme 5i sebagai ahli baharu keluarga sirl kelima realme. 

of course wajib bergambar di photo booth yer

Selain pelancaran pengenalan bagi tahun ini, realme Buds Air juga merupakan produk loT pertama realme. 

Semalam merupakan pelancaran bagi kedua-dua gadget ini dan kak lily berkesempatan untuk ke majlis yang di adakan di EX-8 Subang Jaya ini. Meriah sebab ape? sebab boleh di katakan ramai kenalan kak lily juga turut padang menambahkan kemeriahan lagi. 

amik ko, suker benau memasing bergambar ek

Of course bergambar di photobooth jangan di lupakan, bukan 1, bukan 2 malah berkeping-keping gambar di ambilnya buat kenang-kenangan hehehhehehe... itulah perangai kami bila dah berjumpa kan. 

Seperti biasa majlis di mulakan dengan kata-kata aluan dari team realme

jauh sket gambar sebab duduk belakang-belakang hah

Menurut Tiffany Teh selaku Pengurus Jenama realme Malaysia, "Tahun lepas merupakan tahun yang menakjubkan dan kami pasti rakyat Malaysia yakin bahawa realme akan terus membawa produk satu lonjakan ke hadapan sejajar dengan misi dan visi kami. Hari ini, kami akan memulakan tahun 2020 dengan satu lagi kejayaan penting dengan menawarkan produk audio tanpa wayar, realme Buds Air. Tidak lupa juga, realme 51 dengan yang dikenali sebagal produk Quad Kamera Raja Bateri. Setiap produk yang kami bawakan ada pengelasan penggunanya tersendiri dan paling menjadi tumpuan sudah semestinya reka bentuk dan prestasi produk itu sendlri." 

Untuk pelancaran kali ni siap dengan ada lagu tema yer..

HA TEPOK!!!

nampak tak akak ko yang excited kat tepi tuh?? siap nyanyi-nyanyi bagai

ok kite sambung lagi nyanyi-nyanyi ek!!

Ada yer penyanyi lagu ni hadir untuk membuat persembahan, of courselah semua orang teruja sambil sama-sama menyanyikan lagu ni hehehehehehe kak lily pun sama gak joint he crow tau


realme Buds Air - True Wlreless1 Smart Assistant 


Produk yang menjadi tumpuan ini menawarkan pengalaman audio tanpa wayar, sekaligus memberikan kebebasan mendengar muzik di mana sahaja. Ciri audionya ditambah baik dengan custom R1 chip dan Bluetooth 5.0 yang membolehkan sambungan segera dan stabil antara realme Buds Air dan telefon pintar. 


Bukan ltu sahaja, pengunaan realme Buds Air juga memberi prestasi bateri yang lebih balk dan akses kawalan pintar (smart assistant) yang menyenangkan.


Dengan transmisi dwi-masa sebenar, realme Buds Air dioptimumkan dengan Mod Permainan yang memastikan pergerakan sempurna antara visual dan bunyi, iaitu kelewatan bunyi bagi mod biasa adalah 243.Sms, manakala bagi mod permainan adalah 119.3ms. lni sudah pasti bakal menjadi buah mulut dan idaman setiap peminat mobile gaming tegar. 


realme Buds Air juga dilengkapi dua mikrofon dengan teknologi Environment Noise Cancellatfon yang mengenal pasti setiap perkataan dan menyaring sebarang bunyi latar belakang. Semasa pengguna membuat panggllan contohnya, suara korang  akan tetap jelas walaupun dalam suasana yang bising. Manakala bagi pengecasan penuh melalui kabel type-C, realme Buds Air boleh digunakan untuk tempoh sehingga 17 Jam. Dari segi reka bentuk, realme Buds Air mempunyai bentuk kanal telinga yang sangat sesuai secara semulajadi terintegrasi dengan telinga korang. 


Produk realme Buds Air turut menyokong operasi sentuhan pintar dan menyediakan kawalan pintar untuk menjawab atau menamatkan panggilan, menukar muzik, melancarkan pembantu suara serta keluar masuk mod prestasi dengan sentuhan. Teknologi melalui Google Assistant inl membolehkan seseorang menlkmatl gaya hidup pintar baharu tanpa mengeluarkan telefon, boleh mengawal playback muzik, panggilan, pelarasan volume dan perkhidmatan maklumat seperti cuaca. 

realme 5i - Quad Camera Battery Hero 


Model ini dikuasakan oleh cip pemproses Qualcomm Snapdragon 665 An 11nm, yang beroperasi pada kelajuan jam 2.0GHz bersama-sama dengan prestasi permainan yang dipertingkatkan dan generasi Qualcomm Al Engine ke-3. Sudah pasti memberikan prestasi cemerlang dalam segmen harganya. la dilengkapi dengan bateri sebesar 5000 mAh yang memberikan pengguna prestasi hayat bateri yang lama dan tempoh stand-by 30 harl. 


realme 5i juga dilengkapi dengan pemisahan perlindungan tahan api dan tiga kali perlindungan untuk menjamin keselamatan bateri. Bagi ciri kamera, ia tersedia dengan quad kamera ultra lebar - 119 lensa sudut lebar (8MP), kamera utama (12MP), lensa potret (2MP) dan lensa ultra makro (2MP). Kamera utamanya juga menyokong kesan EIS yang lebih baik, jadi pengguna boleh mengambil video yang lebih stabil semasa bergerak. 



Bagi nilai estetik, realme 51 mempunyai reka bentuk Matahari dengan kesan biji-biji di bahagian belakang yang diproses oleh mesin ukiran radium ketepatan lima-paksi Jerman yang terkemuka di lndustri realme 


5i boleh didapatl pada dua warna iaitu Aqua Blue dan Forest Green.


Apa macam terbeliak tak mata korang??? bukan korang je kak lily pun sama gak hah

giler harga tak masuk akal cam ni lah kan


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website : 

Facebook: 

Instagram : 


#realAIoT
#realWireless
#MYrealmeBudsAir
#realmeMalaysia