Wednesday, October 30, 2019

Promosi Christmas Fairytale Di Le Meridien Putraya

Hi Korang, 


Sekejapan dah hujung tahun ek ermm pejam celik pejam celik dah sampai penghujung kan. So seharusnya Krismas review pun bermula hehehehe seronok ni tau. 

Untuk permulaan ni, kak lily akan kongsikan dengan korang Krismas review di Le Meridien Putrajaya. 

Simple dan cantik dekorasinya sungguh !! 


Dengan adanya pari-pari, elf, snowmen, rusa dan tentu sekali Santa Claus pasti akan menjadikan pengalaman makan-makan yang paling indah sekali bersama yang tersayang. 

Pasukan masakan ‘Latest Recipe’ telah berusaha keras untuk menyediakan pelbagai hidangan Krismas yang bakal mengingatkan para pelanggannya akan percutian tradisional, dengan rasa yang bergaya. 


Perayaan bermula dengan Makan Malam Krismas Buffet di ‘Latest Recipe’. Mereka telah menyediakan menu yang dipenuhi dengan kegemaran percutian semua orang, dari roasted turkey with stuffing and chestnut bread. 
Pada tahun ini, para tetamu juga bakal di hidangkan dengan roasted whole lamb with Christmas fruit rice stuffing. Penambahan baru ke menu Krismas termasuk hidangan makanan laut yang dipanggang, grand fresh seafood bucket – bersama fresh yabbies, fresh oysters, scallops dan mussels serta variety of other mouth-watering yuletide favourites. 


Sudah pasti makan malam Krismas hanya lengkap dengan pelbagai pencuci mulut yang menarik dan kemuncak untuk tahun ini adalah whimsical Christmas fairytale gingerbread house dan fairy eclair tower. Di samping itu, kaunter pencuci mulut akan dihidangkan dengan menyukai Christmas plum pudding, Christmas minced pie, gingered Christmas fruit cake, a Christmas yule log dan tentulah the gingerbread house. 

Selain daripada nyanyian dari Christmas Carol, Santa Claus juga akan memeriahkan acara makan-makna dengan bergambar dengan kanak-kanakMakan-makan dengan diorang ni malam tuh hehhhee


Harga buffet Krismas 2019 ni adalah:

Christmas Eve Dinner : RM168nett dewasa dan RM84nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Christmas Day Brunch RM148nett dewasa dan RM74nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Christmas Dinner : RM138nett dewasa dan RM69nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Diners boleh menikmati a free flow of beer or house-pouring wine dari RM75nett (dewasa)


Harga untuk Sambutan Tahun Baru pula adalah :

New Year's Eve Dinner : RM168nett dewasa dan RM84nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

New Year's Day Brunch RM148nett dewasa dan RM74nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

New Year's Day Dinner : RM138nett dewasa dan RM69nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Menu Makan Malam Tahun Baru dan Tahun Baru Tahun Baru di Le Mei berharga RM250 untuk sekurang-kurangnya dua pengunjung. Untuk tempahan Buffet Krismas dan Sambutan Tahun Baru 2019 di Le Meridien Putrajaya boleh hubungi di talian 03-8689 888/6847/6868, email ke dining.lmputrajaya@lemeridien.com  

Jom kita ke :- 

Le Meridien Putrajaya Hotel 
Lebuh IRC, 
IOI Resort City, 
Sepang, 62502 Putrajaya 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 
Info sampingan lainnya: 
Parking yang luas di hadapan pintu masuk hotel dan basement. 
Ruang makan yang luas dan selesa.