Wednesday, December 6, 2017

Sarapan Pagi Di Lemang Toki, Bentong Lagi

Hi Korang,


Sebab dah lama tak makan lemang so kitaorang ke Lemang Toki lagi. 

So pepagi sabtu tuh, packing semua barang coz lepas tuh nak ke Cherating zass ke Bentong ni.


Kereta belum banyak lagi so tak delah jem sesangat.

Sesampai je orang pun tak ramai lagi maka bolehlah pilih nak makan apa dengan lenggang kangkung kan, 

Nampak kemain banyak lagi batang lemang yang sedang di bakar.

Malas nak fikir panjang terus je, akak lily pilih 2 set lemang, yelah sorang satu senang tak yah nak gaduh


Memang rasa lemang style mak-mak kita masak, tradisional sungguh. So sambil makan tuh, sambil borak-borak dan memerhati orang yang lalu lalang. Eh bukan mengata ek just cuci mata je.

Laki bini sama je kan..


Perangai cam hareee huahauahuahua



Kemudian sampai pulak adik beradik yang lelain. Diorang ni orang suruh makan lemang diaorang bantai makan menu makan tengahari pulak. Hahahaha

Abis makan lepak-lepak dulu then baru gerak ke Cherating untuk holiday hehehehe


Korang yang teringin tuh bolehlah mai sini, sebab selain dari lemang menu lain pun hado gak ler

Alamatnya hah:-


Lemang Toki
Jalan Tras, 
Bentong 28700, Malaysia
Landmarks:  lepas tol Bentong tuh masuk Pekan Bentong, pandang sebelah kiri masa selekoh nanti nampak la ek

Contact no : + 60 9-922 1587









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


2 comments :

Amanda Suria said...

Kenapaaaa....kenapa ai tgok entry you ni time ni cik lily oiiiiii.......huwaaaaaaa

msredcheesecake said...

Sedap sangat nampaknya 😊