Tuesday, September 17, 2019

Lepak Minum Petang Di Jamaica Blue Coffee Mid Valley

Hi Korang,

Ya ampun boleh terlupa plak nak citer makan-makan di Jamaica Blue Coffee ni ek bulan lepas, aduimak memory akak lily memang dah lost la wei hehehe

Seriously terlupa sesangat lah kan


Sebenarnya dah beberapa kali kak lily lalu lalang di depan café ni tapi disebabkan masa lalu lalng tuh sengsorang so malehlah nak singgah. Kebetulan hari tuh, kak lily ade keja sket dengan diorang-diaorang ni, itu yang paksa diorang lepak kat sini sekali sembang pasal projek yang nak kena buat tuh kan.

Sejarah Jamaica Blue Coffee

Ditubuhkan pada tahun 1992 oleh Foodco, salah satu daripada syarikat francais runcit yang paling berjaya di Australia, konsep Blue Jamaica diwujudkan atas dasar ‘fine coffees and fabulous food’, menyebarkan pengalaman kafe kontemporari yang unik dengan produk premium yang eksklusif.


Jamaica Blue Coffee menyediakan 2 pilihan jenis biji kopi iaitu Jamaica Blue Signature Blend dan Jamaica Blue Mountain.

Jamaica Blue Signature Blend

- Award-winning coffee
- Medium with a well balanced body
- Creamy with a delicate chocolate after taste
- made from 100% Arabica beans sourced from six of the world’s most renowned coffee regions – South America, India, Pacific Rim, Africa, Central America and Jamaica.

Jamaica Blue Mountain

- One of the world’s best coffees
- Single origin coffee from the Blue Mountain of Jamaica, one of the world’s superior coffee-growing regions
- Mild and perfectly balanced
- Sweet with crisp finish

Seharusnya kak lily sempat merasai beberapa jenis pilihan menu minuman iaitu:

Cappuccino (Signature Blend)

Blue Latte

Blue Mountain Long Black

Apple Matcha

Oatmel Caramel Coffee Frappe

Itu baru minuman, ok yang ni plak kak lily tunjukkan pada korang menu makanan yang kitorang makan ek.

Chicken Omelette (RM13.00)
Telur dadar garing bersama ayam, cendawa, sayur-sayuran, dan sos-sos istimewa

Chicken Stuffed with Avocado and Pistachio (RM23.50)
Dada ayam yang disumbat dengan avaocado dan kacang pistachio dihidangkan bersama sos garlic cream

Pasta Boscaiola (RM22.50)
Pasta yang dihidangkan sekali dengan hirisan daging turkey di dalam garlic cream sauce.

Jamaican Beef Patty (RM11.30)
Pastry enak dan ranggup yang di dalamnya mengandungi hirisan daging, cendawan. Sedap ni untuk lunch.

BBQ Jerk Chicken Wings (RM17.90)
Pedas-pedas manja gituh hehehhhe, sedap rasa perapan sos bbq yang lain daripada yang lain.

Homemade Lemon Curd Slice (RM5.60)
Sangat enak sekali di makan bersama secawan kopi di waktu petang-petang kan. Haruslah kak lily bedal nak rak hehehhe


Bagi kak lily:

Jamaica Blue Coffee ni menawarkan pilihan minuman dan makanan pada harga yang berpatutan dan rasanya yang sangat enak dan lazat. Menu-menunya simple tapi sedap belaka. Portion pun not bad banyak jugak lah, penuh perut kak lily masa makan-makan ari tuh.

Jom kita ke:

Jamaica Blue
Lot FK-05, First Floor,
South Court, Mid Valley Megamall,
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur.

Di buka setiap hari dari 10pagi hingga 10 malam.

Senarai outlet lain :

- Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur.
- Setia City Mall, Setia Alam, Selangor.
- Melawati Mall, Pusat Bandar Melawati, Kuala Lumpur.
- Seremban Gateway, Seremban.
- The Robertson, Kuala Lumpur
- Vibrant Café, TNB HQ Bangsar
- Eco Avenue, Muar, Johor
- CityOne Megamall, Kuching
- Avisena Women’s dan Children’s Specialist Hospital


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Website:
https://www.jamaicablue.com.my/

Facebook: 
https://www.facebook.com/jamaicabluemy/







1 comment :