MY HISTORIC MOMENTS

Monday, June 5, 2017

Shopping Dan Berbuka Puasa di Citta Mall

Hi Korang,

Ermm buka puasa lagi

Kalau boleh aku cari tempat yang senang dan mudah ketika hujung minggu, yelah cari tempat yang boleh shopping sekali. So jimat masa dan tenaga, jalan semua tempat yang dekat-dekat je.

Bila dah macam ni aku terkenanglah Citta Mall lah

Boleh di katakan macam-macam kedai ada di Citta Mall ni baik tempat shopping mahupun tempat makan yang sedap-sedap belaka. 

So hari tuh aku kemari lah dengan Mr Big yelah weekend tak de nak buat apa kan so jejalan-jalan sambil plan buka puasa kat luar. Not bad jugak Citta Mall ni, terkesima sekejap aku dibuatnya alah sebab lama tak pi kan dah ada memacam kedai. 

Kedai yang aku masuk adalah Methis Living

Unik seh kedai perabutnya, kayu kayan asli. 





Harga boleh tahan jugak, suka pulak aku masuk kedai ni.

Lepas tuh, Mr Big pulak heboh ajak aku masuk ke Volt Bicycle ni. Yelah mamat basikal memang tak boleh lari dari minatnya kan





Ada pulak yang dia berkenan tuh, sibuk belek sana belek sini.

Masuk pulak kedai BBQ King ni, la Mr Big kan minat menda yang berkaitan lepak-lepak outing tepi pantai ni so BBQ set salah satu dalam list shopping kitaorang. 





Yelah beli yang biasa tuh asyik cepat je rosak, so ni yang nak cari berkualiti sket jadi tahan lama nak memakainya. Barulah makanan yang di grill tuh berkhasiat dan menyelerakan. 

Kemudian kitaorang decide nak buka puasa ala-ala omputih untuk hari tuh. 

Ada banyak nau pilihan di antaranya Chilis dan Tony Romas

Tengok gambar outler dan menu Chilis ni







Wah memukau mata dan perut

Kemudian kitaorang tengok gambar outlet dan menu pilihan di Tony Romas pulak,









Ya ampun lagi tak boleh tahan so mana satu nak pilih. 

Sudahnya Tony Romas lah jadi pilihan kitaorang sebab Mr Big nak makan ribs, lapar benar katanya

Itulah sememangnya terdapat banyak pilihan kedai makanan untuk berbuka puasa bersama keluarga di Citta Mall ni. Ada makanan tradisional, Barat, Korea, Jepun dan banyak lagi. Selain daripada itu, \terdapat banyak kedai-kedai yang menawarkan barangan perhiasan rumah, kedai kasut, kedai buku, barangan elektronik dan pelbagai lagi. Bagi aku ianya merupakan ‘one stop centre’ yang menawarkan begitu banyak barangan dan servis yang pastinya dapat memberi kepuasan pada setiap pengunjung yang datang ke Citta Mall.

Keterangan lanjut boleh layari : http://www.citta.com.my

So apa tunggu lagi, jom lah ke Citta Mall


No comments :