Thursday, October 18, 2018

Pelancaran MAX FACTOR Di Malaysia Dengan Kempen #UnlockingRealWomen Bersama Dutanya Lisa Surihani

Hi Korang, 

Meh citer pasal event ni ek 


memang cantiklah tempat ni, Jalan Tangsi 

Ini kali pertama kak lily je Beauty House di Jalan Tangsi ni sempena majlis pelancaran jenama kosmetik Max Factor di Malaysia. Wah sangat-sangat cantik tempatnya ada pelbagai jenis bilik dengan pelbagai jenis kegunaan dan semua bilik kak lily suka tau hehehe...

Kalau korang nak tau yang Max Factor ni merupakan jenama keluaran Coty, Inc. Ianya di asaskan pada tahun 1909 sebagai Max Factor and Company by Maksymilian Faktorowicz, seorang ahli kecantikan dari Poland yang mana beliau mempunyai kemahiran untuk movie make-up. Sangat terkenal di luar negara dan kini melangkah masuk ke pasaran Malaysia 

Selain daripada majlis pelancaran, Max Factor melancarkan juga #UnlockingRealWomen untuk wanita di luar sana yang diterajui oleh duta besar baru Max Factor Malaysia iaitu Lisa Surihari.

Danny Hoh, (Customer Director of Watsons Malaysia), Thoren Tan (Trading Director of Watsons Malaysia), Venkatesh Babu (Regional Sales Director of Coty Consumer Beauty), Lisa Surihani, Raja Nadia Sabrina, Jerom

“We are excited for the arrival of Max Factor in Malaysia after its incredible success in the rest of Asia. As a pioneer in the beauty industry, the brand has always played an important role in uplifting women to embrace their identity through self-expression. We hope the brand will resonate with women everywhere as we believe that every woman should be given the chance to feel empowered”, kata Pink Fong, Marketing Director at Coty Malaysia. 

Bersempena dengan pelancaran itu, jenama itu juga mendedahkan kempen #UnlockingRealWomen - kerjasama dengan kumpulan wanita yang berpengaruh seperti Kavitha Sidhu, Ling Oo, Raja Nadia Sabrina.


“Lisa’s personality showcases a connection to the brand that will bring a new spark of inspiration and help translate our newly repositioned brand vision. Her life story also relates closely to the #UnlockingRealWomen campaign, which makes this partnership all the more meaningful. We are thrilled to have her on board”, kata Pink Fong. 

Wanita adalah sangat berkuasa dalam hak mereka sendiri tetapi sering dipegang pada piawaian yang lebih tinggi; dijangka menjalin pelbagai peranan, cemerlang pada mereka semua dan menjadi sempurna sepanjang - sambil meletakkan segala yang lain di hadapan mereka. #UnlockingRealWomen berusaha untuk meneroka pelbagai peranan yang dimiliki wanita dalam keluarga, masyarakat dan industri dan meraikan kekuatan mereka, kebolehan unik dan potensi tanpa had. Pada akhirnya, kempen ini adalah untuk meraikan wanita dan pengalaman hidup mereka yang kuat, dan peringatan bahawa keindahan tidak melampaui peranan jantina.

Kavita Sidhu, Lisa Surihani, Raja Nadia Sabrina, Ling Oo

Lisa, Kavitha, Raja Nadia dan Ling adalah lambang wanita yang, walaupun berjaya, telah ditentukan oleh peranan dan harapan masyarakat sebagai tokoh masyarakat, ibu dan isteri. Mereka masing-masing mempunyai aspirasi mereka sendiri yang berkembang tetapi disebabkan tanggungjawab dan komitmen keluarga mereka, mereka terpaksa meletakkan cita-cita mereka. 

Lisa mempunyai kerjaya yang berjaya dalam industri hiburan sejak muda tetapi selalu ingin menjadi penari; Raja Nadia adalah seorang blogger yang berjaya dan pengasas label fesyennya sendiri tetapi di belakang gaya hidupnya yang sibuk, dia bercita-cita untuk menjalani kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat; Karier Kavita berlepas dengan komersil Milo pertamanya pada usia 15 tahun sebelum pergi ke Paris untuk mengejar kerjaya pemodelan tetapi impian menjadi penyanyi; manakala pereka perhiasan dan gemologist Ling bekerja keras setiap hari dalam hidupnya untuk memulakan barisan perhiasannya sendiri tetapi merindui untuk memulakan sebuah keluarga dan menjadi suri rumah yang utama. Tonton 4 wanita yang hidup dalam mata awam membuka kunci impian dan aspirasi mereka kepada mereka yang paling dekat dengan mereka di facebook page.

Ini merupakan soroton video mengenai kempen #UnlockingRealWomen 



Max Factor dijual secara eksklusif di Watsons Malaysia 

Max Factor juga berkerjasama secara eksklusif dengan Watsons dalam membawa seni warisan dan solekan jenama ke Malaysia dan boleh didapati di kedai dan kedai online Watsons terpilih di seluruh negara.



“This is definitely another milestone for us to partner up with such a reputable international make-up brand founded at the beginning of the 20th century with great heritage value. Max Factor is definitely in line with our values as we always strive to provide our customers a wide array of choices. With this partnership, we hope to hope to have more positive response”, kata Caryn Loh, Managing Director at Watsons Malaysia.



Kak lily sempat mencuba beberapa barangan Max Factor ni seperti lipstick dan foundation ermm not bad lah sesuai dengan muka kak lily hah. Nantilah nak tulis lagi pasal produk diorang ni ek.


Mari LIKE dan FOLLOW MAx Factor di sosial media berikut : 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

19 comments :

mama tisya said...

wah syok dpt pi event pelancaran MAX FACTOR...nk plak dutanya lisa surihani....nanti nk tgk la kt watson produknya..byk juga pilihan color utk lipstiks tu

Ezna Ahmad Khalili said...

Sesuai la duta Max Factor tu Lisa. Pandai pilih duta. Sesuai sangat. Banyak pilihan alat solek Max Factor ni. Harus lah terjah nanti kan....

Cornelius said...

nampak sangat grand lah event ni....syok dapat mingle around with artist

Qeela Aini said...

qeela mmg sukaaa betul dgn lisa ni dari dulu lagi, mmg tepat betul lah dia jadi duta ni hehe..bestnyaa dpt try2 makeup and explore the house! qeela xdpt nk pergi pulak haritu, so mmg kena usha2 brgn makeup Max Factor ni kat Watsons jelah nampaknya haha

adianiez AIDA said...

Max ni pandai pilih duta. Successful ladies. Menginspirasikan ladies yg lain.
Aida x brape pandai make uo, lily. So jarang beli make up tau.

Amanda Suria said...

Macam best jer Max Factor ni..best la org tu jumpa artis ..x amik gambar ngan Lisa ke..event pun sgt grand...max factor ni ada kat watson eh..nak tgok la nanti

Kylie Cre8tone said...

looks so enjoyable and nice and grand.. too bad I miss this event.. such a nice make up brand..

amirnawawi said...

Wah Wah nampak meriah majlis walaupun jujurnya saya tak pernah dengar jenama ni.
Tapi bila duta Lisa Surihani tu, makin meletop la jenama ni nanti

penaberkala nuar said...

Cantiknya lisa surihani. Lama dah tak tengok dia berlakon. Saya follow lakonan dia sejak drama Adamaya lagi.

Macam best je event ni. Kemain ye kak lily make up, hehe. Stay gojes kak!

Solihin Wahid said...

ada jumpa lisa lah.. menarik ni

Maha Mahu said...

Lisa Surihani memang lama tak nampak belakon dan tetap cantik walaupun dah anak dua hehehe tapi memang sesuai untuk beliau jadi duta kecantikan semulajadi ini memang beliau lah...

Zayani Zulkiffli said...

Best pakai lipstick dia. Dah cuba baru tahu kenapa orang gila sangat nak beli barang max ni.

Mrs Liez said...

Macam-macam produk sekarang ni.. cuma kena bijak memilih jika sesuai dgn kulit kita. Lisa surihani mmg sesuai jd duta kecantikan sebab dia cantik dan cute sgt

iffah hussin said...

Cantiknye Lisa Surihani sebagai Duta produk Max Factor, baru pertama kali nampak dan tahu dengan tentang produk ni... nnt ada dekat watson boleh cuba he hehehe

Betty Liew said...

Another new makeup brand to be explore. The shade of the lippie look nice. Next time can try this brand.

Emilinda said...

Oh brand ni ada dijual di watsons rupanya. Nanti nak try usha la, mana tau sesuai pulak dengan emi. Hehe

Dunia Farisya said...

Been follow RNadiaSabrina since dia menang awards dgn pinkstilletos dulu.Tp skarang diorg da famous dgn fashion brand sdiri hehe.Byk improvement dia.

Nadia Johari said...

Kita pun pertama kali dengar pasal makeup ni..macam best je..warna kak lily dapat tu cantik..woww sangat..nak cuba la nanti..best 2

Cik Min said...

Bestnya kak..kte hari tu demam so tak dapat la nak join memeriahkan event ni. Kalau tak leh jumpe Lisa heheh