Friday, July 7, 2017

Lunch Ayam Goreng Kunyit Mat Rock Hari-Hari Pun Boleh

Hi Korang,

Sekarang ni masa kritikal sangat untuk nak pi lunch kat office aku ni. 

Yelah kat building office aku ni tempat makan semua dah tutup sebab tak ramai orang datang makan agaknya sejak APU college ni pindah kat TPM, so tinggal company-company keja je termasuklah company aku ewah kecik konon hananana

So now option yang paling dekat dan senang adalah makan di bangunan Sapura. 


Ada berlambak-lambak food truck kat situ masa makan tengahari sebab diaorang punye foodcourt pun dah tutup gak. Ada memacam jenis makanan yang boleh di makan tapi aku cuma pilih yang ni je which is Ayam Goreng Kunyit Mat Rock. 

Menunya simple je


Ayam goreng kunyit digoreng dengan kacang panjang, bawang besar panas-panas dan di hidangkan sekali dengan nasi putih panas-panas, sambal belacan pedas dan kicap. Ya allah ya tuhanku, makan pulak time panas-panas dan borak cerita-cerita panas so memang terbakar la kan hahahahhaa

Kalau korang nak tau sambal belacan dia tuh rasa sket je dah boleh berasap kepala, bagi aku lah. Lately ni aku tak berapa kuat makan pedas so boleh terasa apa-apa yang pedas sket Tapi pedas-pedas pun aku bedal jugak sebabbbbbb



Ini

Yeahhhh

Teh aisnya memang power giler, sedap, pekat melekat di tekak. Cukup segala rasa, teh tak cair, susu cukup dan ais cukup. Arrgghh memang penghilang dahaga betul. 

Tapi sekarang aku rasa diaorang macam dah kurangkan sket ayam goreng dan nasi lah, selalu aku makan ayamnya senantiasa berlebih dengan nasi la ni, rasa tak cukup plak.

Ke aku tak baca bismillah sebelum makan??? 

Huahauahuahauhau



Kaki Bebel,


LILY



7 comments :

Amanda Suria said...

Kenapa la aku tgok time kritikal macam ni ha....aduhai..lapar giler perut ni...

Epa Mustopa said...

Ass,
Hi aku dari Indonesia. Makan siang pakai ayam goreng enak Nyeeeee, betul?betul?betul?

peace289 said...

perrghhh ..lapo plak rase tengok...terliur..haha

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Sedap

mama tisya said...

suka juga ayam kunyit mat rock ni...pernah bli ms tu agaknye die gaul ayam tu ngan sambal tu...ya ammmpunnnn smp tkleh mkn sbb mmg tk kuat pedas pn...lama juga la tk bli ms tu sbb fobia ngan kepedasan haha

Hasliynda Umairah said...

menarik sgt ni

nini said...

Sedapnya ayam goreng kunyit