Tuesday, July 25, 2017

Men’s Health Women’s Health Night Run 2017

Hi Korang,

Lama kot tak join event lari-lari ni hehehhe..

Sebab rasa tak confident nak lari, yelah badan kan banyak lemak so rasa berat jelah. Tup-tup bila dapat invite untuk join Men Health Women Health Night Run ni aku tertarik nak join pulak, dengan geng tak de yang join dengan Mr Big tak ikut. Yakin je kan nak lari ni…


Memang tak de preparation apa-apa pun, just bersenam naik tangga turun tangga office je ni kan, jadilah dari tingkat 1 ke tingkat 5 tapi bukan hari-hari pun bila ada mood je baru buat hahahaha pemalas sungguh la kan. Running kit mintak tolong blogger Kelly Chin ambilkan sebab aku tak de kat KL 2 minggu lepas huahauhaua

So sabtu lepas, Men Health Women Health Night Run ni berlangsung. 

Dah nama pun night run so berlari malam la ek cuma kanak-kanak je berlari waktu petang, tapi di sebabkan aku ni over excited, maka tersampailah aku awal daripada orang lain. Larian #MHWHNightRun ada banyak kategori, di antaranya:-

Kategori dan Jarak Larian 

Men's and Women's Open 21KM 

Men's and Women's Veteran 21KM 

Men's and Women's Open 12KM 

Fun Run 5KM 

Kids Run 3KM and 700M 

Korang rasa aku dalam kategori mane? Hahaha haruslah Fun Run 5km sajor. Manalah kuat nak lari jauh-jauh tuh kan.

depan khemah AIA, cantik nau props nya

sempat tengok permainan yang AIA sediakan, cam best je





khir khalid kat booth Shick, main menda alah ni, dapatlah hadiah

Sementara nak tunggu turun Fun Run berlari dalam pukul 7malam tuh, sempat jugak aku check it out booth-booth penaja yang ada pada hari tuh. Ada booth AIA Vitality, Ultron, Fossil, Clear, Schick, Lucozade Sport tapi booth yang ramai orang sekali of courselah booth AIA Vitality dengan booth Clear sebab boleh dapat banyak goodies hehehhe


Kan sampai awal tadi so sempatlah aku saksikan pelepasan untuk larian kanak-kanak yang 700metre dan 3km. Alah comey-comey belaka anak-anak yang berlari kan, ada yang lari dengan parents jugak, kira bagi moral support gituh. 

Ok its time to run now!!


Memang exactly 7pm kitaorang berlari. Pada mulakan aku just ambil gambar untuk update nak blog je so langsung tak beratur kat ruangan yang di sediakan tup-tup tengok orang berlari so aku pun join sekali gak lah.

muka kengkonon tak nak lari

ermm lari jugak lah

part daki bukit yang tak tahan penat tuh

Alah 10 minit pertama je aku berlari lepas tuh berjalan laju je, nasib baik ada blogger Max Lim dan Kelly so diaorang temankan aku berjalan sekali but then Kelly cakap dia nak lari so terus dia memecut tinggalkan aku hauhauhauahuahau nangis mak masa jalan tuh cis itu tipu belaka.



Eh ingat tak penat ke berjalan laju ni, eh sama penat dengan berlari ye walaupun berjalan tau huahauhua, sampai je 2km yang terakhir tuh kaki dah mula rasa kebas-kebas, tulang pinggul pun dah berkeletup berbunyi, terus terslow jalan sebab takut anything happen. Tapi tak de apa-apa pun, sambung je jalan cam biasa then sampailah ke finishing line.

nampak tak akak lily yang comel kat dalam screen tuh


dengan Max Lim, peneman akak lily berjalan hah

Bila sampai ke finishing line tuh ya ampun rasa gembira sangat wei yelah setelah sekian lama tak berjalan jauh cam tuh tapi berjaya jugak habiskan. Masa dapat medal dan sijil tuh, terus senyum sendiri sambil dalam hati berkata-kata hebat jugak aku ni ek huahauhauaaa poyo benau ayat kan. 

Lepas tuh beratur redeem goodies bag then apalagi haruslah selfie time!!

cantik je kelly walaupun berpeluh-peluh kan

ok tunjuk medal masing-masing ek

dah nak balik baru jumpa dak Nuar ni hah


Bergambar sakan la gamaknya, IG story lagi kan eh mestilah kena war-war dengan seantero dunia yang aku berjaya habiskan larian. 

Overall it a good event, dengan tempat makannya yang banyak, dengan boothnya best-best, tempat parking yang luas kan so lain kali boleh join lagi lah tahun depan hehehhee

Thank you #MHWHNightRun hehehehehe




Kaki Bebel,

LILY



No comments :