Saturday, May 19, 2012

Pergi Survey Dapat Duit

Hi Korang,

Last 2 week, ada satu company ni ajak pi survey. Ermm survey rasanya dah lama tak buat keje-keje cam ni. Dekat setahun kot.

TolonG janGan GooGle ek

Kali ni kena kat area BanGsar. So berHempas pulas aku meredaH jam petanG jumaat tu kan. Nasib baik jumpa setelaH 2-3 tawaf banGunan tu cari parkinG kan. Sesampai terus je naik tinGkat 38. HaH ko, bukan main tingGi laGi.

View BanGsar dari tinGkat 38

Sampai tempat tu, kene reGister dulu. Sementara tungGu oranG lain, bantailah makan kan. Makanan simple je but laju je aku bedal coz lapo duk terHentak dalam kereta lama kan.

Bila dah cukup korum, then barulah discussion start. Ada seoranG  tukanG conduct tHe survey. So ktorg ni kena baGi opinion tentanG topik/product/service yang di perkatakan. Memacam info aku dapat tau dari Group discussion ni. Seronok Gak.

 Group discussion ni berakHir selama 2 jam. Selain dari dapat makan, dapat juga kenGkawan mak baru kan dan yanG syiok of courselaH dapat token kan. Beratus jugak dapat. Hasil setelaH 2 jam memeraH otak dan berkonGsi ilmu.

Kesimpulannya, kene rajin usaHa baru dapat imbuHan kan.

CLP notes : Tak leh letak Gambo masa survey, itu pantanG diorg...



8 comments:

Rayyan Haries said...

kak lily,

lain kali nak joinnnn..hehe...boleh ler dpt duit extra.hehe

Rayyan Haries said...

kak lily,

lain kali nak joinnnn..hehe...boleh ler dpt duit extra.hehe

Sharinginfoz said...

ok juga sekali sekala join survey ni

phreak-id said...

Dapat apa? Itu yang penting. Hehehe


Terbaru >Professor Emeritus Dr Sir? Mak Aih! >Anonymous, Lulzsec Rekrut Hackers Baru dari Malaysia ? >Ada Makhluk Cungkil Keyboard Netbook Aku

hazman aka species1980 said...

whoaaa... sampai beratus token tu... memang untung la kan...kiranya ko nie insan terpilih la...hehehehe

Lin Azlina said...

beratus dapat? syoknya..mmg kena usaha kalo naks esuatu imbuhan

kakchik@ella said...

KC suka kalau dpt berkongsi ilmu dn pendapat camni tapi tak pernah dpt invitation punnn. hahaha.

Nigina said...

tu nasib baik aku dapat cam ko heheheh.... tak leh lari la beb.. hehehhehe....tapi mmmg fun ptg tu kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails