Monday, May 28, 2012

REVIEW : Samsung Galaxy SIII Gunakan Micro Sim Card Untuk Berfungsi


Hi Korang,



Mesti koranG dah tau kan yanG aku dapat peluang untuk buat review mengenai Samsung Galaxy SIII ni selama 2 minggu. So haruslah aku gunakan sebaik mungkin.


Masa memula dapat buka je kotaknya kan, aku terus masukkan sim card yang biasa kita gunakan untuk telefon lain. 



Cuba punya cuba but still tak boleh nak masuk jugak. Rupanya saiz tempat slot sim card tu lebih kecil dari biasa. 


So aku terus je Google di internet mengenai masalah ni. Rupanya aku kena gunakan Micro Sim Card. Oooo patutla tak boleh masuk tadi. Jawabnya harusla aku dapatkan sim card baru untuk gunakan Samsung Galaxy SIII ni kan. Bukan tak boleh potong je normal sim card tu tapi bila nak guna balik telefon lama kan dah susah kan, dan lagi charge untuk potong sim card tuh RM10.00 tau.

Tengok sama besar je kan.


Tengok terus je boleh masukkan micro sim card tu ke tempat slotnya.Memang just nice je masuk kat tempat tuh.


Once dah dapatkan micro sim card dari kedai telefon, terus je aku boleh ON kan. Tengok start up punya montaj pun dah buat aku kagum kan. Aku dapat yang Marble White. Cantik betul berkilat sungguh.


Samsung Galaxy SIII ni di datangkan dengan accesories seperti charger, transfer cable dan earphone. 

So stay tune untuk review aku mengenai Samsung Galaxy SIII ni. Banyak features yang menarik dan sesuai untuk korang yang aku nak kongsikan tau. Tapi tak delah details sangat coz aku bukan tech blogger. 


Thank you Samsung for this special review ni, aku akan cuba tulis sebaik mungkin dan sebanyak info mengenai gadget terbaru keluaran Samsung ni.


Oh ye, apa-apa yang korang nak tau mengenai Samsung Galaxy SIII ni leh komen kat bawah ni then aku akan cuba jawab sebaik mungkin ye.



17 comments:

KiD said...

nak suruh ambik video dan serentak ambik gambar

bateri tahan berapa lama?

mr.F said...

as salam kak lily, SIII tu terus dpt, or kene pulang balik after 2 weeks? :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wowww...untungnye rase...

sarah mohamad said...

Wahhh bestnyaaaa. Tak sabar nak tunggu review tang camera ni. Kalau perempuan, bab camera ni di titik beratkan. Nak camwhore katakan. Hehehhe

Zarul Umbrella said...

terbaeklah ciklily dapat pegang Slll

Myvitrd said...

Buat review pasal kamera dia.. katanya boleh ambil video serentak dengan take photo.. boleh buat dalam bentuk video tak.. tu antara kelebihan S3 yang takda pada smartphone line kecuali HTC One x

Myra Jay said...

Bestnyer.....

Nanti review tau, leh tgk keistimewaan SIII ni :)

hazman aka species1980 said...

beb....boleh tak kalau ko boleh rakam video time tepon nie start up.... saje nak tengok... hehehe

anne said...

mcm best je? aduyaii.. takpe2. S2 tetap dihati.kahkahkah

Mira Cikcit said...

Tak bestnya sampai kena potong simcard.. Tapi yg bestnya dapat layan internet hari2 dengan senang.. hehe

Sharidawati Shahrudin said...

wow tahniah cik lily !!! best wor dpt review s lll !!!

Anonymous said...

Wow, bestnyer Samsung Galaxy SIII ni. Buat i tak sabar nak beli and use it.
Well, mana nak tukar MicroSim card ni? Kedai handphone biasa boleh ke tolong tukarkan?
Charge RM10 ye?
MicroSD card memang included? How many GB?
haha...sorry ye brader tanya banyak question at once...hehehe...

Zadhidar said...

Slm.. Kenapa bila aku kol celcom.. Celcom kata sim card untuk s3 sama saja dgn sim card phone lain? Aku tanya lagi r u sure ke dgn jwpn u? Dia kata sure... Dia kata ada cara yg betul untuk masukkan sim card biasa ke s3 aku.. Apa comment ko? Tq

Zadhidar said...

Slm.. Kenapa bila aku kol celcom.. Celcom kata sim card untuk s3 sama saja dgn sim card phone lain? Aku tanya lagi r u sure ke dgn jwpn u? Dia kata sure... Dia kata ada cara yg betul untuk masukkan sim card biasa ke s3 aku.. Apa comment ko? Tq

ayien90 "_" said...

cmne nk gne intrnet ny??

Anonymous said...

untunglah ko dapat free s3 nasib baik aku beli iphone4 jer..tak ler aku rasa rugi nanti beli s3 RM1600 rupanya ada yang dapat free..

Hana said...

Haha gara2 sim ni aku g center mintak nano sim. Aku tau S3 pkai sim kad kecik. Aku trus je g mintak nano sim tu x tnya pun utk phone s3..huhu padan muka pnadai sangat. Rupanye micro sim nama nye..huhu anywy micro sim tu still blh masuk kad phone biasa jugak..aku dah try

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails