Wednesday, May 23, 2012

I Danced For Tropicana Medical Centre Flash Mob For Healthy Living

Hi Korang,

Pernah tak korang bersenam dengan high heels? Haruslah tak kan. Tapi aku pernah. Ni gara-gara aku join flash mob di Piazza The Curve Sabtu lepas. Atas jemputan Ms Ili Nadiah wakil dari Tropicana Medical Centre. Sebab dah lama sangat tak jumpa dia tu yang terjah ke sini kan.


Tujuan LEAP (living everyday actively and progressively) flash mob di adakan untuk meningkatkan tahap kesedaran rakyat Malaysia tentang betapa bagusnya hidup secara sihat dan menghindari Obesiti. Yelah asyik makan je kan, bersenam dan beraktiviti haruslah perlu dilakukan jugakkan.


Flash mob ni mesti ada starternya. So dancing group dari Rejuvenate Dance Crew yang jadi tok dalangnya. Ermm tarian diorg ni kaw-kaw hebatnya, ada tergolek, melompat, shuffling dan memacam lagi lah. Tapi tak de lah ktorg disuruh buat begitu. Untuk public to join, diorg buat dance yang simple-simple je dan stepnya agak mudah dan senang untuk dilakukan.


Bayangkan ktorg yang dah cantik melaram dengan heels bagai di suruh buat flash mob kan. Haruslah tergelak-gelak dibuatnya. Aku dengan pakai skirt dan high heels, buat jugaklah.

Meh tengok video ktorg berflash mob ni.




Hehehe, mesti korang bantai gelakkan aku kan?



Aku dah agak dah pun, sebab bila aku tengok video ni balik aku pun duk bantai gelak jugak. Tak per aku tak marah korang gelak pun. Rasanya lebih 20 minit ktorg bloggers nie berflash mob. Walaupun penat dan make-up pun cair but rasa sangat seronok sangat. Keluar peluh menitik-nitik.

Kalau suruh buat lagi rasanya nak jugak kan.


Anyway thank you Ili Nadiah dan juga Tropicana Medical Centre kerana sudi menjemput ktorg ke exercise event ni. Totally best bangat!

Makan + Exercise = Barulah hidup sihat.

CLP notes : Nasib baik aku ni dah biasa berjemurkan, so kira oklah tu.

Pics : Cilok dari FB Ruby coz dia memang rajin amik gambo tau.


8 comments :

- zuriey - said...

flash mob siap ada kamera kat tgn..huhu

Nigina said...

wahh bestnya nasib baik aku takda kat sana.. kaalau tak aku pun join sekali hehehehe

Eunice said...

very good events! Keep up the good work ! Sweat it out! ;DD

suzzsuzie said...

pakai heels pun takpe janji happy kan cik lily putih?

hazman aka species1980 said...

SEMPOI gak layan flash mob tu yea... tapi si zuriey tu siap usung kamera kat tangan lagi...

Nurul Akmal said...

bila ni kak lily? dekat jer ngan rumah nurul ni..

tgk video pun best.. hihihi

Danny Lee (Rejuvenate Dance Crew) said...

Hi Kak.. just googled something and came upon your story about our performance that day. so funny kak describe kita punya dance style.. golek, lompat semua tu. haha. thanks for the nicely written article and nice to meet you that. kalau free, layari site kami ya:
www.fb.com/RejuvenateDanceCrew! Stay healthy and LEAP! :)

DDFABULOUS.COM said...

tu dia, sekali ruby gelek habis bergegar the curve tuh...ehehe...cik lily cover2, x ckup all out agi tuh...