Tuesday, May 29, 2012

Kuasa Pengguna Di Tangan Kita

Hi Korang,

Tengahari tadi aku pi makan kat one of the restoran kat Mines ni. Yelah dah itu yang dekat kat opis aku ni kan.   Tekak plak nak makan ayam so jom ikut aku pi kedai jual ayam ni.


So aku order ayam ni, nampak cam sedap kan. TenGah lapo harusla semuanya sedap. Tapi bila aku bandinGkan denGan opismate aku punya. Mak ai kecilnya aku punya part kan. 

Ermm termenung sekejap rasa nak nangis pun ado. Agaknya dia pakai anak ayam kot, memang kecil sangat. Terus je aku panggil waiter mintak tukar. Memula dia cam reclutant jugak kan lepas aku cakap aku belum usik laGi pinggan tuh then barulah dia ok sket dan terus pi tukar. 


Bila dapat tukar yang baru ni then baru lah le makan dengan hati yan tenang dan gembira.

Lets say kalau dia tak mau tukar tadi rasanya mau aku mengamuk bertukar jadi hijau kan, mau je aku pi report kat Tribunal PenGGuna.

Officemate aku cakap, bukan main laGi ko buat muke ganGster kat waiter tu ek.. sebab tu budak tu takut khakahkahakhakhak

CLP notes : Masalanya gangster ke aku ni wei


11 comments :

sarah mohamad said...

Kuasa pengguna di tangan kita, customer always rite kan kekekeke

ak yuyunz said...

ayam kenny sekarang memang.. ala-ala jer nak hidang kat orang.. ciss..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wowww...berani laaa kak..tp betoi x kn nk diam kn jeee..SENTAP MAK NAK laaa tgk kwn punya beso yg kte punya kecik jee..

Eliss Mie said...

hahaha.. siap tukar tu. kalau saya makan ajer kot sebab malu2 kucing.hahahaha

ReeneeRaaid said...

I pon pernah terkena mcm ni.

transformed housewife said...

kalau akak pun, selagi tak puas hati mesti akan cakap. Mmg hak kita sbg pengguna. Dah bayar dan caj perkhidmatan dia pun kita bayar.

hazman aka species1980 said...

Betul tu beb.... kalau dia tak nak cakap ngan supervisor jee...tu yang kekadang penting amik gambor nie... sebagai bahan bukti...

Rai said...

eh...actually memang boleh eh buat macam tu...lepas ni boleh try gak la..haha..kot waiter tu ganti ngan seko ayam pulak ke..siapa tahu kan.. haha..

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Zaidong said...

FYI, klu makan kt keny ni, oderlah bahagian kepak.sbb ia lebih besar dari paha.. =)
jgn makan kt kenny the mines..side dish dia sikit sangat..tak rekomen.

puanbee said...

selamber kak mintak tukar ye , kalau sy hantam makan je lah