Friday, May 18, 2012

Elfira Loy Jurucakap Terbaru Maybeline New York Di Malaysia

Hi Korang,

Kan ada gambo aku dengan Elfira Loy yang muda dan versatile kat entry hari tuh, hah sebabnya aku dapat invitation ke Maybeline media launch untuk memperkenalkan Elfira Loy ni sebagai duta baru dengan menggayakan salah satu daripada gaya bertema FABULOUSLY 18, yang direka khas oleh Maybeline New York untuk actress sweet ni.


Majlis ni di adakan di Souled Out, Menara HSC. Hah first aku jejak kaki kat sini. Rupanya ada medical centre sekali. Of course sesampai register dulu then ktorg diberikan press kit dan empty goodies bag. Hah, kosong? Ye ko memang kosong pun. Rupanya ktorg diberikan sekeping kad untuk redeem our gift at each different counter.

kat kaunter redeemption, ramai giler orang

baby lips gergasi, yeah!

semangkuk eye liner

So sambil redeem, ktorg akan diberikan briefing sket mengenai produk FABULOUSLY 18 yang di gunakan oleh Elfira Loy ini. Aku dapat Smooth BB Stick Clear Stick yang akan keluar July 2012 nanti, Baby Lips Balm, Volum’ Express The Falsies Mascara, Master Eye Liner dan Eye Studio Diamond Glow. Lengkap barang make-up aku dah.


Sementara menunggu semua guest sampai, haruslah bercamwhoring sambil makan2 kan. Aku cam biasa amik gambo makan sket je coz sibuk berborak2 dengan K Ina dan Ruby.


Kemudian, ktorg di persilakan ke launch stage. Comel je tempatnya dan penuh dengan lampu2 sangat. MC petang tuh Julie Woon, I memang minat kat dia. Kurus je.


Ms Pink Fong, pengurus produk kumpulan Maybeline kasi some speech sket tentang pemilihan Elfira Loy sebagai duta terbaru Maybeline ni. Mereka memilih kerana sifatnya yang berkeyakinan dan ceria, serta kebolehannya yang versatile untuk menggayakan pelbagai rupa bagi Maybeline. Ini menjadikannya jurucakap ideal untuk menampilkan sifat bertenaga, bergaya, penuh dengan daya tarikan dan dinamik jenama New York tersebut.


Kemudian keluarnya si comel lotey Nurul Elfira Loy ni. Ermm ko memang kecik je orangnya. Simple dan nampak sweet. So ada Q & A session sket, memang confidence je dia jawab soalan2 tu kan. Senyum je dan pandai bergaya bila bergambar memang dah macam model lah.


Sempat jugak lah aku bergambar dengan Elfira Loy nie. Ready je sentiasa depan camera dan nama pun artis kan mestilah siap sedia.

Maybe she’s born with it. Maybe its Maybeline!

with Julie Woon


Anyway thanks to Connie dan Maybeline Team yang sudi jemput ktorg ke event simple yet elegant ni. Kalau ada peluang jadi, ajak lagi tau.

CLP notes : Hah aku dah cakap aku suker make-up nie walaupun aku tak cantik kan. Huhuhuhuhu..


6 comments :

YaNa Yassin said...

Bak sini sikit brg makeup tue,.. muhahahha :))

gadisBunga said...

siapa cakap CLP tak cantik. awak cantiklah! :)

Nurul Akmal said...

wah... best tu.. dapat barang makeup free plak tu.. ;)

hazman aka species1980 said...

whoaaa... si elfira pulak jadi duta... maybe diorang nak tarik pengguna remaja pulak kannn....

kakchik@ella said...

Bestnya lily selalu dpt invitation. KC tak penah dpt punnn. tak femes gamaknya KC ni. hehehe.

kak ina kl said...

seronok gi event maybelline kan cik lily..dpt macam-macam