Tuesday, May 22, 2012

Mee Hoon Sup Daging, Sedap Pekena Time Hujan

Hi Korang, 

Aku manalah reti masak sangat kan, but nak makan berdua tu kira oklah. Tak sakit perut, tak sakit tekak, tak pedas sangat then kira oklah dengan tekak Mr Big kan.


Bila time hujan je aku mesti masak Mee Hoon Sup Daging nie. Yelah sejuk2 pekena yang panas.. ermm alangkah masyuknye kan.


Resipi itu tekak aku lah. Campak2 je. Asalkan daging empuk, tak liat, terasa sup kaw2 punya, sayur secukupnya di tambah plak dengan fishball dan fishcake serta sambal kicap yang ummph kira jadilah tu kan.

Haruslah Mr Big tambah 3 kali kan. Dia siap cakap kalau boleh daging tu biar bebanyak sket baru awesome.

Itu kata Mr Big, nak tau peminat aku plak kata apa? Check it out bawah nie



Hah, memacam feed back. Yang nak suruh masak kan, nak datang umah makan lah ermm macam lah.

Kita orang pompuan kena pandai masak sket tak kisahlah masak apa kan janji boleh makan dan perut kenyang.

CLP notes : Masak jangan tak masak ye




6 comments:

Kancilbiru said...

makan luar kerap2 sangat pun bosan gak. makan kat rumah puas hati walaupun lauk simple..cedappnyaa wehh..apesal harini ramai sangat org post gambo makanan ni??

(aku pun sama ) :P

Nurul Akmal said...

fuuuhh... sedap tuh.. ;)

Afasz said...

wahhh sangat sedap n menyelerakan :D

EIYAA RAZ said...

wahhh !!! terliur dah nieeeeee . ><

AlyzaFisol said...

peminat lagi satu nk komen....nak skit!!!nampak sedap tu... :D

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... camni ke bihunnya...memang meriah laaa.... kalau ade sambal kicap lagi bertambah-tambah la aku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails