Saturday, May 26, 2012

Samsung Galaxy SIII Exclusive Media Preview @ One World Hotel, PJ

Hi Korang,

Akhirnya yang di tunggu-tunggu, sampai jua Samsung Galaxy SIII kat Malaysia ni.  Ye betul dah sampai pun. Mata aku sendiri yang menyaksikan majlis preview secara esklusif di One World Hotel malam tadi atas jemputan Samsung Team sendiri.


As usual, before masuk dewan tu ada koktail party sket. So dapatlah hang around with other bloggers yang datang kan. A round 7pm cam tu pintu dewan di buka dan ktorg di antara yang dapat duduk depan dengan stage.


Aku suka sangat MC malam tuh, Wan Zaleha Radzi. Kurus dan cantik sangat. Simple je presentationnya. Paling aku kagum sekali montage screen kat stage tuh. Besar dan memukau serta seronok di pandang. Bila kita tonton video pengenalan Samsung Galaxy SIII ni, terus membuatkan hati aku jatuh cinta dengan smartphone terbaru keluaran Samsung ni lah.


Bercakap mengenai pengenalan Samsung Galaxy SIII ini, Encik Kwon Jae Hoon Pengarah Urusan, Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd berkata ‘Samsung GALAXY SIII telah dicipta dengan keperluan dan keupayaan manusia dalam fikiran. Apa yang membuatkan saya paling bangga adalah bahawa ia membolehkan satu pengalaman mudah alih yang paling lancar, semula jadi dan human-centric, membuka ufuk baru yang membolehkan anda menjalani kehidupan yang luar biasa '.


Dengan pengenalan samsung galaksi SIII, kami yakin bahawa jualan gadget ini akan mengatasi hasil jualan Galaxy SII yang terjual 20 juta unit di seluruh dunia sejak pelancarannya tahun lepas 'katanya


Kemudian ktorg di beri penerangan mengenai lebih lanjut lagi oleh pengurusan pemasaran product  dari SamsunG. Cara diorg menyampaikan presentation wow! Rasanya yang paling banyak tepuk tangan ktorg lah kan, memang tak sangka sampai begitu sekali Samsung Galaxy SIII ni mampu lakukan dah macam human companion.


Apa lagi masa yang di tunggu lah kan, nak tengok sendiri cam ne rupa Samsung Galaxy SIII ni. Ktorg di bawa ke ruangan showcase. Masa ni lah ktorg berpeluang untuk merasai sendiri rupa bentuk Galaxy SIII ni. Berat Cuma 133grams dan 8.55mm tebal. So nipis sungguh lah kan. Pelbagai function yang amat menarik dan akan aku ceritakan nanti di entry lain ye.


Samsung Galaxy SIII ni menggunakan  AndroidTM 4.0 Ice Cream Sandwich dan 2,100mAh bateri.


Masa ni ktorg tak lepaskan peluang untuk mencuba gadget yang canggih ni. Segala function yang diterangkan semasa presentation tadi semua aku cuba. Memang tak perlu di sangkal lagi kecanggihannya.



Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Samsung Galaxy SIII yang terbaru ini, boleh layari www.samsung.com/my atau pergi ke Samsung Mobile Malaysia Facebook page di https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia



Anyway terima kasih kepada Samsung kerana sudi menjemput aku ke special event yang best ni dan juga goodies bag yang aku rasa berguna sekali pengguna smartphone kan.


About Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. is a global leader in semiconductor, telecommunication, digital media and digital convergence technologies with 2011 consolidated sales of US$143.1 billion. Employing approximately 206,000 people in 197 offices across 72 countries, the company operates two separate organizations to coordinate its nine independent business units: Digital Media & Communications, comprising Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, and Digital Imaging; and Device Solutions, consisting of Memory, System LSI and LED. Recognized for its industry-leading performance across a range of economic, environmental and social criteria, Samsung Electronics was named the world’s most sustainable technology company in the 2011 Dow Jones Sustainability Index. For more information, please visit www.samsung.com.


5 comments :

YaNa Yassin said...

Wowww, semakin canggih tipon skg kan.

Mira Cikcit said...

Bestnya la kak liliy

Suza said...

fuyohh dh kuar kt Malaysia ea. ingat kn dh beli dh td tpn 2. hehehe

Myvitrd said...

untunglah org tu dapat buat review.. hehehe

hazman aka species1980 said...

tak sabar rasanya nak tengok review dari ko beb.... mesti tgh rajin baca manual kan....hehehehe